Hirdetés

2019. február 18., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#37001) jjeahh válasza Parci (#36997) üzenetére


jjeahh
(PH! nagyúr)

igazad van, de...dslr-ből nem fognak soha kis milc méretűt csinálni, milcből viszont van és lesz nagy és kényelmes, jó követő af előbb-utóbb milc-ekben is lesz, az ovf meg nem fogja megakadályozni a milc-ek térhódítását..szal most még tényleg jobban megéri sokaknak dslr-t vásárolni, de sztem a milc-eké a jövő, mert a tükör elhagyása milyen akadályokkal, hátrányokkal jár az ovf-et leszámítva, amit eddig nem oldottak meg, illetve nem fognak tudni megoldani?

Flickr: goo.gl/Oinpxa | Fb: facebook.com/n.barni | Insta: n_barna

(#37002) Studi válasza need (#36999) üzenetére


Studi
(PH! kedvence)

Nem fordítógyűrű, hanem step-up ring kell neked. Én is épp most vadászok ilyen méretben, jövő év elejére van ígéretem fémből, jó áron, szólok, ha lesz. (legalábbis megpróbálom nem elfelejteni)

"Life is too short to remove USB safely." - Képeim a Flickr-en: https://www.flickr.com/photos/rstudi/

(#37003) need válasza Studi (#37002) üzenetére


need
(PH! addikt)

bocsánat...tényleg..step-up ring a neve...
Studi attól ne félj hogy elfelejted...mert én figyelmeztetlek..csak annyit mondj mikor jelezzem vagy érdeklődjek..! ;)

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734

(#37004) Mercutio_ válasza Parci (#36987) üzenetére


Mercutio_
(PH! félisten)

Te is tudod jól, hogy a fogyasztó irányítható, amíg cél volt - és hegyekben állt /a gyártók érdekeit szolgálta - a TN-paneles kijelzőket nyomták, aztán amint változott a stratégiai közel azonos áron elérhetővé tették az addig drágán árult és ezért kisebb számban fogyó IPS kijelzőket.

Eladó/Cserélhető: https://tinyurl.com/y7ts88wr SEIKO SRP639 és SKX009 búvár-, Orient és Pulsar Chronograph karórák, Panasonic 20/1.7 II és 45-150, M.Zuiko 30/3.5 macro m4/3 obik, Streacom ST-F7C mITX HÁZ, + 1000 hasznos holmi

(#37005) Parci válasza Mercutio_ (#37004) üzenetére


Parci
(HÁZIGAZDA)

ez tényleg nem így működik. a fogyasztó ugyan irányítható, de az ips panelek árát nem egy világméretű összeesküvés alakította, hanem simán a méretgazdaságosság. tudom, hogy manapság divat a piaci mechanizmusokat szidni, genyó multikat vizionálni, akik csak szivatják az embert... :)

az ips panel is akkor lett olcsóbb, amikor elérték azt a mennyiséget, hogy olcsóbban volt előállítható. az oled sem az anti-oled maffia miatt drága, hanem azért, mert még nem tartunk vele érdemben sehol.

persze ezzel együtt a fogyasztói attitűd befolyásolható, persze, erre van a marketing. és igen, a dslr gyártók anyagilag is érdekeltek a jelenlegi állapot fenntartásában. de a szellem már kibújt a palackból, az emberek vehetnek milc-et, ha akarnak. nem mindenki akar, és ez nem a tudatlanság miatt van, hanem azért, mert jópár dologban a dslr jobb.

nem igazán tudok mást hozzátenni a témához. :)

"Egy dologban válogatós nagyon és az a hálózati kábel. Energikus, jó felbontású és dinamikájú kábellel igazi zenei élményt varázsol stílustól függetlenül."

(#37006) b.vr


b.vr
(őstag)

Az eladások értékeléséhez: előkerestem, mert nemrégen a sony-topicban linkeltem már ezt a posztot, itt van sokféle grafikon, kompakt vs. összes rendszerkamera, aztán dsrlr vs. milc, idősoros trendekkel, valamint földrajzi piacok szerint lebontva (és nem csak százalékos, hanem van darabszám szerint is)
[link]

"Oscar bácsi meg nem gyütt"

(#37007) Mercutio_ válasza Parci (#37005) üzenetére


Mercutio_
(PH! félisten)

Dolgoztam eleget "genyo" multinál, ahogy ott úgy más területen is megvan az a szitu, hogy árazással nagyon jól terhelhető a vevő, vagy éppen bizonyos szolgáltatások csak a drágább szegmensben elérhetők holott nincs semmilyen akadálya bármelyik termék mellé oda tenni.
De ugorgyunk mert ez tényleg mellékszál, inkább nézzünk be a Nikon topicba hányan anyaznak az AF-miatt :DDD

Eladó/Cserélhető: https://tinyurl.com/y7ts88wr SEIKO SRP639 és SKX009 búvár-, Orient és Pulsar Chronograph karórák, Panasonic 20/1.7 II és 45-150, M.Zuiko 30/3.5 macro m4/3 obik, Streacom ST-F7C mITX HÁZ, + 1000 hasznos holmi

(#37008) Studi


Studi
(PH! kedvence)

Akkor vissza a gépekhez. :DDD

Nem fértem a bőrömbe, és a P1+régi14-42 kitből befolyó pénzhez hozzáraktam még egy tizest, és gyakorlatilag P1 áron szereztem egy 500 expós P3 kitet. Anyáé lesz, sokkal inkább asszonykompatibilis, a beépített vakuval, tapiképernyővel. Kicsit nehéz, de hát ez is anyagból van ugyebár. :)

"Life is too short to remove USB safely." - Képeim a Flickr-en: https://www.flickr.com/photos/rstudi/

(#37009) arn válasza Parci (#36987) üzenetére


arn
(PH! nagyúr)

az slr vasarlok nagy resze (azok akik sose hasznalnak mast a kitobin kivul) azt se tudja, hogy mi azaz ovf es hogy mi az evf... arra gondoltam, hogy az ovfet siman cserelhetnek evfre hasonlo parameterek mellett.

azert veszik, mert ugy nez ki mint egy komoly fenykepezogep es mert canon/nikon van rairva. ha elkezdenenenek tukor helyet mast hasznalni, szvsz nem kezdenenek el panaszkodni, hogy hol a tukrunk...

RETRO HW-t veszek (VLB, Pentium, Tseng, GUS, Roland, etc)

(#37010) jjeahh válasza arn (#37009) üzenetére


jjeahh
(PH! nagyúr)

"ha elkezdenenenek tukor helyet mast hasznalni, szvsz nem kezdenenek el panaszkodni, hogy hol a tukrunk..."

persze, ha továbbra is dslr-nek hívnák a cuccost :DDD

a gond az, hogy sokan a nagy méret "komoly fotós" hatása, mások meg a sokkal jobb fogás miatt is szeretik a dslr-eket, és igazuk van, a milc-ek ilyen téren legtöbbször szívnak..vagyis, ha nincs nagy milc, az a baj, ha meg van nagy milc, akkor az, hogy miért ilyen nagy, ha már milc... :DDD
egyedül a profibb, és/vagy drágább milc cuccoknak nézik el az emberek, ha méretesebbek (pana gh3, e-m1, x-pro1)

[ Szerkesztve ]

Flickr: goo.gl/Oinpxa | Fb: facebook.com/n.barni | Insta: n_barna

(#37011) FEDman válasza arn (#37009) üzenetére


FEDman
(PH! addikt)

Sőt úgy tűnik, hogy a mirrorless tulajok egy rész sincs azzal tisztában, hogy mi a különbség az OVF és az EVF között. :D

(#37012) jmakk válasza FEDman (#37011) üzenetére


jmakk
(őstag)

Ez egy OVF-s limited edition, úgyhogy még olcsó is ennyiért! :DDD

(#37013) FEDman válasza jjeahh (#37010) üzenetére


FEDman
(PH! addikt)

A Sony nem kicsit pofátlan módon meg is teszi ezt. A Sony A3000 nem csak úgy néz ki és olyan vastag is, mint egy DSLR, de még a típus elnevezése alapján is tükrös Sonynak kellene lennie, pedig nem.
Ezzel szerintem a 2013-as év átverése díjat simán meg is kaphatná a Sony. :D

[ Szerkesztve ]

(#37014) Studi válasza FEDman (#37013) üzenetére


Studi
(PH! kedvence)

Arra a tükrösök obijai mennek amúgy, vagy a Nexeké?

"Life is too short to remove USB safely." - Képeim a Flickr-en: https://www.flickr.com/photos/rstudi/

(#37015) Studi válasza Studi (#37014) üzenetére


Studi
(PH! kedvence)

Hülye vagyok, ezt néztem is MM-ben, hogy Nex bajonettes.

"Life is too short to remove USB safely." - Képeim a Flickr-en: https://www.flickr.com/photos/rstudi/

(#37016) b.vr válasza jjeahh (#37010) üzenetére


b.vr
(őstag)

nem az itt szerintem a lényeg hogy dslr-e vagy sem (ez a userek nagy részét nem érdekli, akit mégis azoknak meg könnyen meg lehet(ne) mutatni az előnyöket/hátrányokat), hanem hogy ki gyártja és milyen rendszerbe érkezik. A hatalmas meglévő "installed base"nek (nem csak a fényképezőknél, mindenhol) szintén hatalmas gravitációs hatása is van, mind a meglévő, mind az új vásárlók felé. Majd ha a a canon/nikon komolyan odaáll apsc vonalon, hibrid af-fel, visszamenőleges objektív-kompatibilitással, (meg persze plusz natív üvegek) a MILC mellé (és gyártási/gazdasági okokból fokozatosan úgyis oda fog), akkor ezt fogják tenni a vásárlók is.
Az egy másik kérdés hogy ez a folyamat jó lesz-e a mostani milc-gyártóknak vagy sem...

Amúgy hogy OPiiPO linkje szerint a canon eos m ilyen jól szerepelt a japán eladásokban, hát azon meglepődtem, mert arról kb. egy jó szót nem lehet olvasni (na jó, legfeljebb hogy videoban nem rossz) Persze mivel egyetlen típus, így a típus szerinti csoportosítás neki kedvez, úgy más lett volna ha összeadták volna az összes sonyt, összes olyt, összes panát, stb.

"Oscar bácsi meg nem gyütt"

(#37017) FEDman válasza Studi (#37014) üzenetére


FEDman
(PH! addikt)

Az A3000 a neve ellenére egy sima agyonbutított belépő NEX váz E-bayonettel.

Annyira DSLR-nek akar látszani, hogy a rövid bázistávolsága ellenére is duci vastagra vették ezt a vázat.

Plusz a felfújt lufi teste ellenére akkora méretű és felbontású EVF-et kapott, mint a ultra kompalt Pana LF1.

Tényleg csoda hogy nem zörögnek benne az alkatrészek. :DDD

És ha már szóba került, hogy a fejekbe milyen nagy az ellenállás a mirrorlessek iránt és első körben leginkább ezen kéne változtatni ahhoz hogy igazi áttörést lehessen elérni. Nos, nem lennék meglepve, hogy ha ezt a folyamatot az A3000 most még további évekkel visszavetné.

Gondolok ez alatt arra, hogy egy A7 biztos finomság, de kevesekhez fog eljutni, ellenben ez az A3000 az ára miatt tömegekhez így sok ember kezében megfordul majd. Sok megrögzött DSLR hívő kezébe is biztos megfordul, ha mást véletlenül egy ilyen váz. Csak hát aki korábban szkeptikus volt és belenéz egy A3000 hulladék EVF-ébe az szerintem megint jó pár évig zsigerből el fog utasítani mindent amiben nincs tükör. :)

És ezzel persze nem azt mondom, hogy csúcs EVF-et kellett volna tenni egy ilyen belépő vázba, de azért a butításnak is szabjanak már egy ésszerű határt..

[ Szerkesztve ]

(#37018) MrChris


MrChris
(PH! nagyúr)

Na sikerült géphez jutnom. Feltehetem nektek az egyik kérdésem :D , hogy mitől van ekkora különbség a képélességben? A Olympus 4/3 képterülete és a Canon APS-C kiemelt képterülete nagyjából megegyezik, ezért felteszem elég hasonló, vagy azonos élességi tulajdonságokkal kéne rendelkezniük. Függetlenül attól, hogy APS-C vagy 4/3,m4/3 mert a Canon 700D 'kivágott' képterülete egy 4/3-os érzékelőének felel meg, ennek a területnek azonos DOF-ot is kéne mutatnia.
Állványról, azonos távolságból, azonos obival (Pentacon 29/2,8) azonos ISO, záridő és rekesz érték f:8. Bár nem a legkirályabb obi, de az Olyn mindenképp látszik, hogy f8-on már nem annyira szar. Más m42-es nem volt nálam.

Canon 700D
Olympus E510

Az én észrevételem, hogy a Canon 700D képén sehol nincs olyan élességi pont ami elérné az Olympusét, a szélek felé haladva pedig katasztrofálisan szétkeni.
De lehet hogy én csináltam valamit rosszul a rawokkal, ezért itt a két eredeti:

Canonraw
Olyraw

(#37019) rumos14 válasza FEDman (#37013) üzenetére


rumos14
(PH! nagyúr)

egyetértek.
remélem nem állnak le itt, és lesz A5000, A7000, hasonló méretben, csak persze sokkal-sokkal jobb belső tartalommal.
megjegyzem, 80k-ért szórták az A3000-eket kari előtt, kártyával, táskával. az azért már elgondolkodtató. amíg bele nem nézel a keresőjébe ;]

(#37020) Studi válasza Studi (#37014) üzenetére


Studi
(PH! kedvence)

Dupláztam. :)

[ Szerkesztve ]

"Life is too short to remove USB safely." - Képeim a Flickr-en: https://www.flickr.com/photos/rstudi/

(#37021) FEDman válasza MrChris (#37018) üzenetére


FEDman
(PH! addikt)

A Raw-okat nem tudom megnézni, de a Jpeg képek alapján ez tesztnek borzalmas. :D
A Pentacon 29/2,8-at teszt szempontból eleve el kéne felejteni. De ezen túl láthatóan még a körülmények se azonosak. Exifet sajnos nem tudtam megnézni, de az jól látszik, hogy valami nagyon más a két képen. Vagy nem f8 rekesz mellett készült mind a két kép, vagy csak nagyon máshová fókuszáltál a két géppel.
Ezen felül ha a Canonnal a 43-as körülményeket akarod szimulálni akkor ahhoz elengedhetetlen, hogy a kép közepéből croppolj.

Sajnos azt kell mondanom, hogy ez a teszt így ebben a formában teljesen használhatatlan.

(#37022) FEDman válasza MrChris (#37018) üzenetére


FEDman
(PH! addikt)

Gyanús nekem, hogy csak az Olympus vázon volt f8-ason a rekesz, a Canonon meg lehet véletlen átállítottad a Pentacon obit A állásra, ami mellett hiába tekered az obin a rekesz gyűrűt f8-ra, akkor is nyitott rekeszen f2,8-on fogsz fotózni.

Megírhatnád a két kép expo adatait (iso + záridő).

Ha úgy történt ahogy gondolom akkor ennek ott látszódnia kell.

[ Szerkesztve ]

(#37023) Lassú Víz válasza FEDman (#37021) üzenetére


Lassú Víz
(őstag)

Ráadásul le kell méretezni a Canon képét, mert vágva is több marad a 18 Mpixelből mint az E510 10 Mpixele.

MrChris:
Az ugye megvan, hogy a kisebb felbontású szenzort könnyebb objektívvel kiszolgálni?

[ Szerkesztve ]

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#37024) MrChris válasza FEDman (#37021) üzenetére


MrChris
(PH! nagyúr)

Pedig azonos volt a rekesz, ügyeltem rá! Tudom hogy nem érdemel sokat azaz obi, de igen nagy a különbség még képközépen is. Precízebb is lehetne a komponálás, de sajnos nincs már itt a canon ismételni nem tudom.
A lehető legpontosabban liveviewval, max belenagyítással készítettem a két fotót.

Ha mindkettőt leméretezem 1600*1200 akkor is átjön az olympus élessége, nem kelle belenagyítani. Még a feleségem is látja :D

(#37025) FEDman válasza Lassú Víz (#37023) üzenetére


FEDman
(PH! addikt)

Szerintem ez itt most nem ezen múlt. Még megvárom míg valaki előbányássza nekem az exif adatokat, de én már most is szinte 100%-ig biztos vagyok abban, hogy az Oly vázon f8, míg a Canonon nyitott rekesz mellett készült a kép, ami ugye egy kifejezetten gyenge m42-es obi esetén azért nagyon nem mindegy. :N

(#37026) Parci válasza arn (#37009) üzenetére


Parci
(HÁZIGAZDA)

Le is fogják cserélni az ovf-et, mert olcsóbb evf-et gyartani.

"Egy dologban válogatós nagyon és az a hálózati kábel. Energikus, jó felbontású és dinamikájú kábellel igazi zenei élményt varázsol stílustól függetlenül."

(#37027) FEDman válasza MrChris (#37024) üzenetére


FEDman
(PH! addikt)

Sok a duma, kérem a két kép exif adatából az iso és a záridő adatokat! :DDD

(#37028) MrChris válasza FEDman (#37027) üzenetére


MrChris
(PH! nagyúr)

Mindjárt! :D

(#37029) MrChris válasza FEDman (#37025) üzenetére


MrChris
(PH! nagyúr)

Nálam ezek tartalmazzák az exifet:
Olyjpg
Canonjpg

szerintem elég azonos. Szerintem szar a canon.

(#37030) MrChris válasza Lassú Víz (#37023) üzenetére


MrChris
(PH! nagyúr)

Ezt a legújabb Canon kitobival lőttem:
[link]

érdemes megnézni a bal szélét és felső sarkot. Hát szerintem pocsék, egy kitobinak is nyitott rekeszen ennél sokkal többet kéne nyújtani. Tudom hogy fehér ég és faág, de bármelyik 14-42 kit ezt leveri.

(#37031) gorgo válasza FEDman (#37027) üzenetére


gorgo
(őstag)

oly: 1/2 sec, iso100 4,2MB
canon: 1/3sec. iso100, 12,4MB

"A fényképezőgép lévén vásárlói vagy turistái leszünk a valóságnak..." • https://www.flickr.com/photos/69538433@N04/

(#37032) FEDman válasza MrChris (#37029) üzenetére


FEDman
(PH! addikt)

Tényleg azonosak, akkor tévedtem.
Viszont a kapott eredmény ettől függetlenül teljesen irreális. Lehet konkrétan az általad tesztelt 700D-vel nem stimmelt valami, mert azért ennyire nem szar a Canon.

(#37033) MrChris válasza gorgo (#37031) üzenetére


MrChris
(PH! nagyúr)

oly: 1/3 sec, iso100 4,2MB
canon: 1/3sec. iso100, 12,4MB
;)

legalábbis az acdseem ezt írja.

[ Szerkesztve ]

(#37034) FEDman válasza MrChris (#37033) üzenetére


FEDman
(PH! addikt)

És ugyanaz a Pentacon 29/2,8-as obi járt a két vázon? Ha igen akkor lehet mozog az egyik lencsetag az obiban és csak a szerencsén múlik, hogy épp hogy teljesít ez az obi.

Vagy még azt tudom elképzelni, hogy az Olympus vázon rendes adapterrel volt fent ez az obi, a Canon váznál meg adapter híján csak a váz el fogtad az obit. És lehet ez nem sikerült tökéletesen, nem feküdt fel pontosan az obi és emiatt bejátszott egy kis tiltes hatás.
Ez magyarázná azt is miért van a két kép között ilyen brutálisan nagy különbség mélységélességben.

Mert hát ha minden stimmelne akkor semmiképp nem lehetne ekkora ez a különbség. :N

(#37035) MrChris válasza FEDman (#37034) üzenetére


MrChris
(PH! nagyúr)

egy ilyennel tettem fel:
hama
Itt van a kezemben az obi, semmi lötyizést nem tapasztalok. Régebben párszor már használtam, rekeszelve elment.

(#37036) Schanyee válasza MrChris (#37033) üzenetére


Schanyee
(senior tag)

Nem ismerem a Nikon gépeket, ott nincs shutter shock vagy ilyesmi? Egy fotót lőttél csak?(állvány bemozdulhatott esetleg ilyen záridőnél)

(#37037) Lassú Víz válasza MrChris (#37035) üzenetére


Lassú Víz
(őstag)

Ebben azért titkon bíztam :) .

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#37038) MrChris válasza Schanyee (#37036) üzenetére


MrChris
(PH! nagyúr)

de rugdostam ;] amúgy canon :D
ha képközépre azt mondjuk, hogy szódával elmegy, elég éles, akkor a szélek miért ilyenek?

(#37039) FEDman válasza MrChris (#37035) üzenetére


FEDman
(PH! addikt)

Akkor tényleg nem tudom mi történhetett itt. :N
Mert hát itt már tényleg nem arról van szó, hogy az egyik élesebb e a másiknál, hanem hogy a mélységélesség összehasonlíthatatlanul nagyobb az Olympusos képen. Lassan csak arra tudok gondolni, hogy sikerült kifognod egy hibás Canon 700D-t.
Mert ha itt minden rendben ment és nem is volt gyári hibás egyik alkotóelem se, akkor itt ezzel a mélységélesség különbséggel a fizikát sikerült valahogy megkerülnöd. :D

Na mindegy, lehet sose fog kiderülni mi okozta itt ezt a különbséget.

Én az idei évet tekintve most leléptem, boldog új évet mindenkinek! :))

(#37040) MrChris válasza FEDman (#37039) üzenetére


MrChris
(PH! nagyúr)

Viszont kívánom, kösz az észrevételeket!

Ja már megszabadultam attól a szar géptől. Igazából a műfényben produkált színeitől volt herótom, majdnem kivágtam az ablakon. :DD

[ Szerkesztve ]

(#37041) arn válasza b.vr (#37016) üzenetére


arn
(PH! nagyúr)

a canonnak van felnivaloja, mert kb sz*rt sem csinaltak ezen a teruleten (kb mint a szenzoruk)... a nikon sokkal jobban all, naluk minden adott egy jo milchez, ha nem a colos rendszerrel erolkodnenek. osszehasonlithatova valnanak a meglevo milc rendszerrekkel, es kibukna, hogy az mft letett par dolgot az elmult evben az asztalra, vagy a fuji szenzora es obijainak minosege maris ligan belulre kerulne. el vannak maradva sok szempontbol, csak ez a tukoros rendszerbol kevesbe latszik, mert ezzel kulonboztetik meg magukat.

amugy meg :D Open Stage - Letörtétek a tükrünköt

[ Szerkesztve ]

RETRO HW-t veszek (VLB, Pentium, Tseng, GUS, Roland, etc)

(#37042) Studi válasza arn (#37041) üzenetére


Studi
(PH! kedvence)

B+, de beteg. :DDD

Boldogat mindenkinek!!! :K

"Life is too short to remove USB safely." - Képeim a Flickr-en: https://www.flickr.com/photos/rstudi/

(#37043) Mercutio_ válasza arn (#37041) üzenetére


Mercutio_
(PH! félisten)

Alapmű :K de ez is büntet :DDD

Eladó/Cserélhető: https://tinyurl.com/y7ts88wr SEIKO SRP639 és SKX009 búvár-, Orient és Pulsar Chronograph karórák, Panasonic 20/1.7 II és 45-150, M.Zuiko 30/3.5 macro m4/3 obik, Streacom ST-F7C mITX HÁZ, + 1000 hasznos holmi

(#37044) arn válasza Mercutio_ (#37043) üzenetére


arn
(PH! nagyúr)

oh, regi kedvenc :D buek.

[ Szerkesztve ]

RETRO HW-t veszek (VLB, Pentium, Tseng, GUS, Roland, etc)

(#37045) gorgo


gorgo
(őstag)

BUÉK mindenkinek!

Hö, ma este beszereztem egy Samyang halacskát :D (Egy jóságos nepper segítségével! :DDD )

"A fényképezőgép lévén vásárlói vagy turistái leszünk a valóságnak..." • https://www.flickr.com/photos/69538433@N04/

(#37046) Parci


Parci
(HÁZIGAZDA)

búék a topiklakóknak!

"Egy dologban válogatós nagyon és az a hálózati kábel. Energikus, jó felbontású és dinamikájú kábellel igazi zenei élményt varázsol stílustól függetlenül."

(#37047) Marseille199


Marseille199
(senior tag)

B.U.É.K. minden topiklakónak! :)

[ Szerkesztve ]

"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto

(#37048) TayRol


TayRol
(PH! nagyúr)

Bujék! :)

(#37049) rbalint88


rbalint88
(PH! addikt)

Buké!

#budasidehighlife

(#37050) arn


arn
(PH! nagyúr)

[link]

hat itt az 1:1 kepeken lef*stam a bokam... ize, mennyire hasznalhato ez manual uvegekkel? :)

[ Szerkesztve ]

RETRO HW-t veszek (VLB, Pentium, Tseng, GUS, Roland, etc)

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.