Hirdetés

2019. február 18., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#27001) ati3x


ati3x
(senior tag)

A sigma 19mm-es obijáról tudnátok vmit mondani? Mert nem igazán találok jó árban manuálokat a 24-28mm-es kategóriában. A legolcsóbb is kb a sigmával van egy árban.. Ugye a sigmánál meg már lenne AF is. Tudom, tudom, a 20/1,7-es.. De az még használtan is 2x annyi mint a sigma új ára.. Vagy hogy viszonyul a sigma az első gen-es kitobi 20mm-es tartományához? képminőségben?

(#27002) fattyu válasza ati3x (#27001) üzenetére


fattyu
(PH! kedvence)

pentacon 29?
fd ből is vannak olcsón 28asok. még 24 is.

too many guitars, too little talent.

(#27003) FEDman válasza ati3x (#27001) üzenetére


FEDman
(PH! addikt)

A filmes 24-28mm obik crop-os vázon nagyon vérszegények, akkor már százszor inkább az emlegetett AF-es 19/2,8-as Sigma obi!

(#27004) fattyu válasza FEDman (#27003) üzenetére


fattyu
(PH! kedvence)

Kemény kijelentés ez így.

too many guitars, too little talent.

(#27005) madgie válasza fattyu (#27004) üzenetére


madgie
(Jómunkásember)

Miért, van valami valós értelme 4/3-on azokat használni?

Fujinon XF 56/1.2 eladó!

(#27006) Studi válasza FEDman (#27003) üzenetére


Studi
(PH! kedvence)

Amitől talán egy kisebb ugrással elérhető lehet a 17/2.8 is. Bár az is elég ritka a használtpiacon.

"Life is too short to remove USB safely." - Képeim a Flickr-en: https://www.flickr.com/photos/rstudi/

(#27007) sphe válasza HollyBoni (#26991) üzenetére


sphe
(senior tag)

Most mobilról írok, de kb. negyed óra (emlékeim szerint 890sec) iso 200.

#26994 madgie: ilyet lightroom 4-nél nem vettem észre, rendben van a kék csatorna.

[ Szerkesztve ]

(#27008) FEDman válasza fattyu (#27004) üzenetére


FEDman
(PH! addikt)

Nem az. Az említett Pentacon 29-est pl. konkrétan próbáltam is mFT vázon és hát finoman szólva se győzött meg..

Az a baj, hogy te FF DSLR-hez vagy szokva. Ott meg még a középszerű Pentacon 29/2,8 is egész jól elvan. Ellenben ha ugyanezt az obit egy mFT vázra csavarod akkor a sokkal kisebb szenzor máris rendesen megfingatja. Az FF-en még csak középszerű obi itt már erősen felbontáshiányos lesz. Ezen felül itt egy ekv. 58mm-nek megfeleő obit kapunk szinte kompaktos mélységélességgel és tényleg nagyon semmilyen képminőséggel.

Ehhez képest a Sigma 19/2,8 legalább jól teljesít mFT szenzoron is és még AF-es is. Szóval nem értem minek kínozza magát ebben a tartományban manuális üvegekkel, mikor van ennél sokkal jobb megoldás is.

(#27009) .mf válasza ati3x (#27001) üzenetére


.mf
(PH! kedvence)

A Sigmáról (bár fotós hírekben elég félfüles vagyok, és szőrmentén követem a dolgokat) amiket hallottam, nem túl bíztatóak. Egyrészt nagy a minőségi variancia, de még a jobban sikerült darabok is "semmi különleges" kategória. Másrészt a 2.8 kezdőérték sem túl acélos. Meg méretben is duplája a Panának.
Nekem is eléggé foghúzós volt a Pana, de végül nem bántam meg. Azóta nagyrészt a 20-ast használom.

(#27010) FEDman válasza .mf (#27009) üzenetére


FEDman
(PH! addikt)

Én eddig mindenütt azzal találkoztam, hogy a 19 és a 30-as Sigma obik képminőségre nagyon rendben vannak! Kritikával inkább csak a 2,8-as fényereje és az ehhez képest nagy mérete miatt illették.
A Lumix 20/1,7 ilyen szempontból tényleg sokkal jobb.

Ellenben ha valaki olcsóbb alternatívát keres akkor százszor inkább egy ilyen Sigma, mint a régi manuális 24-28-as üvegek.

Vagy ilyen esetben a Studi által említett Oly 17/2,8-on is érdemes elgondolkozni, az ráadásul még kicsi is.

(#27011) fattyu válasza FEDman (#27008) üzenetére


fattyu
(PH! kedvence)

az a gond hogy ti meg azt hiszitek hogy attól hogy kissebb a pixelsűrűség nem kell olyan penge üveg ffre.

Azt hogy négyszer akkora feüleleten kell teljesíteni azt nagyvonaluan kihagyjátok.

Én csak annyit szoktam mondani hogy az én mércém szerint is sok a szar. Konkrétan az üvegek nagy része nem üti meg. De pl a 28as distagonom feltekerhetjük akármire és az jó lesz.
Vagy kérdezd meg nord_-ot szerinte is milyen szar a planarja m43on.

A pentacont amit említettem ffre se tenném fel, csak nekem sosem az ára volt az első dolog amit megnéztem. Elfogadom hogy van akinek igen, nem is beszóltam csak ne várjunk el irreális dolgokat.

too many guitars, too little talent.

(#27012) Parci válasza fattyu (#27011) üzenetére


Parci
(HÁZIGAZDA)

egész pontosan mit állítasz? hiába teljesít valami jól 4x akkora felületen (tehát például a sarkokban), ha aztán annak csak egy töredékét használod, viszont jóval nagyobb pixelsűrűség mellett. nincs ok-okozati összefüggés a kettő között, legalábbis nem úgy, ahogy azt páran sugallják.

a régi filmes obik zöme pedig igenis pocsékul teljesít m4/3 vázon, de cserébe legalább nagyok és nehezek. van kivétel, de nem az a jellemző.

"Egy dologban válogatós nagyon és az a hálózati kábel. Energikus, jó felbontású és dinamikájú kábellel igazi zenei élményt varázsol stílustól függetlenül."

(#27013) .mf válasza FEDman (#27010) üzenetére


.mf
(PH! kedvence)

Simán lehet, mint írtam, csak félfüllel. De én is voltam ugyanebben a cipőben, végigjártam ugyanezt az utat, hogy van-e olcsóbban jó széles vagy normál látószögű obi. Így lett nálam is adapterrel 28/2.8-as, s ezért néztem anno én is utána a Sigmáknak. A változó minőségre viszont tisztán emlékszem, mint amit sokszor felhoztak. Lehet, hogy egy olyan teszt ragadt meg a képminőséggel kapcsolatban, ahol épp egy gyengébb darabot fogtak ki. A vége viszont nálam is az lett, hogy inkább a Pana, még dupla* áron is (végül nem dupla lett, külföldön egy kirakati darabot olcsóbban megszereztem, mint az itthoni használt ár).

(#27014) Mr.Csizmás válasza fattyu (#27011) üzenetére


Mr.Csizmás
(PH! félisten)

akkor ekv. 4x pixel kellene, nem? 48-64 mpix fullfrem vazon kellene vizsgalni ugyanazokat az obikat, e.g. mint a croppos mft/apsc osszehasonlitasnal.

| Cicu & Cica VI | id: fritzkandur (#2997 Bnet) | 3D nyomtató hobbista | eladó Huawei P20, mecha bill 60% és fullsize: https://hardverapro.hu/tag/mr_csizmas

(#27015) Studi válasza .mf (#27009) üzenetére


Studi
(PH! kedvence)

A méret jogos, de ez ugye APS-C-re van tervezve, és csak grátisz, hogy m43 véggel is gyártják. Sajnos nem fognak a 3rd party gyártók igazi m43 obit csinálni szerintem, amit MILC-re szánnak, az biztos a nagyobb érzékelőhöz lesz optimalizálva.

"Life is too short to remove USB safely." - Képeim a Flickr-en: https://www.flickr.com/photos/rstudi/

(#27016) madgie válasza Studi (#27015) üzenetére


madgie
(Jómunkásember)

Nem-e? Samyang 7.5 halacska?

Fujinon XF 56/1.2 eladó!

(#27017) Parci válasza Studi (#27015) üzenetére


Parci
(HÁZIGAZDA)

egyébként üssetek meg, de ha fixeket cserélgető user lennék, simán elgondolkodnék a nex vázon az újabb sigmáknak (is) hála. illetve gondolkodtam, amikor 99 usd/db áron nyomták a 19-est és a 30-ast. de nekem úgy is csak vmi gigamegazoom kell :DDD

"Egy dologban válogatós nagyon és az a hálózati kábel. Energikus, jó felbontású és dinamikájú kábellel igazi zenei élményt varázsol stílustól függetlenül."

(#27018) fattyu válasza Parci (#27012) üzenetére


fattyu
(PH! kedvence)

amit írtam. az obik többsége ( rendszer és méret függetlenül )szar, ami viszont a topba tartozott filmen az elkocog azért elég jól m43on is.

lásd a zeisseim példaként. Tuti van még. Én ezeket ismerem.

Amugy kollega manuálisakat keresett olcsón 28-24 tartományban. adtam neki tippet erre jött hogy a filmes obik szarok m43ra. Ezt cáfoltam.

[ Szerkesztve ]

too many guitars, too little talent.

(#27019) Parci válasza fattyu (#27018) üzenetére


Parci
(HÁZIGAZDA)

nem cáfoltad, a filmes obik szarok m4/3-ra. kivéve párat, amik érdekes módon nem is olyan filléres tételek öregen és használtan sem. de egy random filmes obinál biztos, hogy van jobb megoldás, és a jobb filmes obiknál is általában van jobb megoldás m4/3-ra.

az a helyzet, hogy a 20/1,7 és a 17/1,8 nagyjából mindent kilő ekv. 35-50 mm körül. m4/3-on nagylátót meg sem érdemes próbálni filmes obival. maradnak a portrék, telék, makrók. ott mondjuk tényleg inkább lehet értelme, bár a 45/1,8 újfent kilövi azt a tartományt, a filmes nagytelék meg bazinagyok és nehezek.

szóval maradt kb. a makró. ott tényleg egyszerűbb 10e ft-ért egy régi nikkort vagy ilyesmit lehalászni, úgy sem kell igazán az af.

és persze, ha valakinek van régi üvege, használja. vagy ha nagyon-nagyon nincs pénze, akkor is jó lesz átmenetileg. de optikailag/fényképészetileg szinte semmi régiben sincs ma már ráció.

[ Szerkesztve ]

"Egy dologban válogatós nagyon és az a hálózati kábel. Energikus, jó felbontású és dinamikájú kábellel igazi zenei élményt varázsol stílustól függetlenül."

(#27020) FEDman válasza fattyu (#27011) üzenetére


FEDman
(PH! addikt)

Azt hiszem most elég csúnyán elbeszélünk egymás mellett.
Egy pillanatig se kérdőjelezem meg pl. azt hogy a Distagon 28-as egy nagyon jó üveg. Csak hát az illető pénz spórolás miatt keresett mFT vázra manuális objektívet és hát gondolom abban megegyezhetünk, hogy a Distagon nem tartozik még így használtan se az olcsó üvegek közé. :N
Arról nem is beszélve, hogy ennyiért már Lumix 20/1,7-est is kap..

A Planar 50/1,7-est meg végképp nem értem miért kevered ide? :F
Itt most konkrétan mFT vázra konverterezett 24-28mm manuális üvegekről volt szó. Ha valaki soha nem kérdőjelezte meg mFT vázakra a minőségi manuális 50-eseket, akkor az én vagyok. :)
Több évig használtam is és most is van itt mellettem egy C/Y bajonettes ML 50/1,7 amit mióta megvan az Oly 45/1,8 alig használok, de ennek ellenére se tervezem az eladását, mert egyszerűen imádom! :))

Ami az FF témát illeti:

"az a gond hogy ti meg azt hiszitek hogy attól hogy kissebb a pixelsűrűség nem kell olyan penge üveg ffre.
Azt hogy négyszer akkora feüleleten kell teljesíteni azt nagyvonaluan kihagyjátok."

Na ez az a logika ami viszont erősen megbicsaklik ott hogy a lényeget kihagyod, FF vázon nem csak 4x akkora felületen kell adott üvegnek teljesíteni, de az adott obi által vetített felületből is 4x akkora felületet fog használni, mint ugyanez egy mFT váz esetében. ;)

Röviden és tömören, nem véletlen az, hogy ha egy FF obi picit is lágy képű FF vázon az mFT vázon már 4x olyan lágy lesz. És igaz ez a CA-ra is.

A képszéleken persze adott esetben lehet gyengébb egy obi FF vázon, de ez viszont már nem a pixelsűrűség miatt van.

(#27021) Studi válasza Parci (#27017) üzenetére


Studi
(PH! kedvence)

Sose ütnék emiatt, rettenetesen toleráns ember vagyok. Mindenki vehet magának gagyit, majd tanul belőle. :DDD

Amúgy ja, alakulgat a kínálat már az offtopic milc rendszerekben is, de azért a m43 előnye obik (és használtpiac) terén utcahossznyi. Szerencsére kezdenek rámozdulni a milcekre a külső obigyártók is, ez csak jót tehet a rendszerek elterjedésének. Kíváncsi vagyok, hogy ez 5-6 év távlatban hogy fogja érinteni a még mindig csattogósokat előterbe helyező Canont.

"Life is too short to remove USB safely." - Képeim a Flickr-en: https://www.flickr.com/photos/rstudi/

(#27022) MrChris válasza ati3x (#27000) üzenetére


MrChris
(PH! nagyúr)

nekem van egy oly om 24/2.8. 2.8-on nem jó, egyet mindenképp rekeszelni kell.

(#27023) fattyu válasza Parci (#27019) üzenetére


fattyu
(PH! kedvence)

Akkor nem is kezdem el mondani hogy egy üvegnek van képi világa íze. Amit a modern üvegekben én nem látok.

Eszerint nekem van értelme szívni a régi manuálokkal főleg a zeiss mikrokontrast.... Elfogadom ha valakinek nincs.

Nem vitatkozunk csak elsorvadt a lényeg:

1: kollega keresett manuálist ebben a tartományban olcsón.
2: kapott választ.
3: Jött igeként kihirdetve hogy filmes obik szarok de facto m43on.
4: cáfoltam pár példával alátámasztva. Nem mondtam olcsók, nem azt mondtam amit a kollegának javasloltam fogják non plus ultra szinten kiszolgálni a 16mps sony szenzort.

De az hogy a filmes obik szarok és nem képesek kiszolgálni a m43 szenozorokat így de facto kijelentve nem igaz.

too many guitars, too little talent.

(#27024) Parci válasza fattyu (#27023) üzenetére


Parci
(HÁZIGAZDA)

igazából úgy kontrázol egy állítást, hogy egyszerűen másra reagálsz. így nehéz a beszélgetés. senki sem mondta, hogy minden egyes filmes obi szar m4/3-on. azt már igen, a legtöbb szar, és ami meg nem szar, az legtöbbször nem olcsó.

"Egy dologban válogatós nagyon és az a hálózati kábel. Energikus, jó felbontású és dinamikájú kábellel igazi zenei élményt varázsol stílustól függetlenül."

(#27025) fattyu válasza Parci (#27024) üzenetére


fattyu
(PH! kedvence)

ismétlem. Nem vitatkozunk. Teljesen egyetértek azzal amit mondasz.

én erre reagáltam.
Azt már meg sem említem hogy crop az apsc is meg az apsh is.

A filmes 24-28mm obik crop-os vázon nagyon vérszegények, akkor már százszor inkább az emlegetett AF-es 19/2,8-as Sigma obi!

too many guitars, too little talent.

(#27026) FEDman válasza fattyu (#27023) üzenetére


FEDman
(PH! addikt)

Tényleg kicsit olyan mintha menne itt egy vita egy konkrét témáról, te meg ettől teljesen függetlenül mondanád a magadét. :DDD

A kolléga pénz szűkében m43 vázra keresett 24-28mm-es manuális üvegeket.

Erre egy használtan is méregdrága Zeiss-t ajánlani neki, hogy is mondjam, mintha tényleg valami alternatív beszélgetést folytatnál a nem is tudom kivel. :N

(#27027) Parci válasza fattyu (#27025) üzenetére


Parci
(HÁZIGAZDA)

akkor hát ezt is megoldottuk

"Egy dologban válogatós nagyon és az a hálózati kábel. Energikus, jó felbontású és dinamikájú kábellel igazi zenei élményt varázsol stílustól függetlenül."

(#27028) madgie válasza fattyu (#27023) üzenetére


madgie
(Jómunkásember)

Szóba került a 24-28 milli, erre te felhozod az ötveneseket.

Politikusnak készülsz? :D

Fujinon XF 56/1.2 eladó!

(#27029) Mercutio_ válasza fattyu (#27025) üzenetére


Mercutio_
(PH! félisten)

Ennyi volt a történet, a többi már csak maszatolás :DDD

Eladó/Cserélhető: https://tinyurl.com/y7ts88wr SEIKO SRP639 és SKX009 búvár-, Orient és Pulsar Chronograph karórák, Panasonic 20/1.7 II és 45-150, M.Zuiko 30/3.5 macro m4/3 obik, Streacom ST-F7C mITX HÁZ, + 1000 hasznos holmi

(#27030) fattyu


fattyu
(PH! kedvence)

oké. én elolvastam mégegyszer. ha sorban veszed akkor kijön hogy mi mire volt válasz de legyen én vagyok a a helikopter.

too many guitars, too little talent.

(#27031) fattyu válasza FEDman (#27020) üzenetére


fattyu
(PH! kedvence)

na ezt meg csak most láttam. :)

semmi. kicsit tényleg félrement.
béke :)

too many guitars, too little talent.

(#27032) Mercutio_ válasza fattyu (#27031) üzenetére


Mercutio_
(PH! félisten)

No, akkor ugorgyunk :DD

Eladó/Cserélhető: https://tinyurl.com/y7ts88wr SEIKO SRP639 és SKX009 búvár-, Orient és Pulsar Chronograph karórák, Panasonic 20/1.7 II és 45-150, M.Zuiko 30/3.5 macro m4/3 obik, Streacom ST-F7C mITX HÁZ, + 1000 hasznos holmi

(#27033) arn


arn
(PH! nagyúr)

Em5hez van olyan akku, ami chipes, toltheto a gyari toltovel, es bevalt? Csak vesz esetere kellene, altalaban elvagyok egy toltessel.

RETRO HW-t veszek (VLB, Pentium, Tseng, GUS, Roland, etc)

(#27034) ati3x


ati3x
(senior tag)

Naa szép kis lavinát inditottam el.. Igen, 24-28mm között kerestem volna vm olcsó manuál alternatívát.. Nem nagyon van.. Ami van, és fényerősebb, az már aranyáron van. Kiron F2, stb.. Ennél már az emlitett sigma 19-es bezony már új árban is annyi mint egy nevesebb 24-28as régi manuál.. azaz nem éri meg "szórakozni" ebben a tartományban velük. Igen a 20/1.7-es pana.. De a használt ára is duplája a sigmának.. Ennyi.. Viszont az 50mm környékén igencsak vannak jó kis régi obik.. Csináltam egy kis tesztet, kicsit később felrakom.. :) Most megyek a kölkökkel sétálni.. :)

(#27035) Marseille199 válasza gorgo (#26976) üzenetére


Marseille199
(senior tag)

Hátőőőő, Marseille kolléga nem megy, mivel kedden gyakorlaton van. Basszus :O
De az AE-1 amúgy sem az enyém, Mhamster kollégáé :)

Nekem max ilyenem van, ezzel tudnék menni, de valószínű nem fog összejönni :DDD :(

"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto

(#27036) FEDman válasza Marseille199 (#27035) üzenetére


FEDman
(PH! addikt)

Hű, ez egy jó kép..
De azért nyugtass meg, hogy nem hamuztál bele a keresőbe! :DDD

(#27037) Studi válasza FEDman (#27036) üzenetére


Studi
(PH! kedvence)

A póló furcsán szellemképes, de amúgy tényleg nem rossz. :DDD

"Life is too short to remove USB safely." - Képeim a Flickr-en: https://www.flickr.com/photos/rstudi/

(#27038) Parci válasza Marseille199 (#27035) üzenetére


Parci
(HÁZIGAZDA)

igen, ez tényleg egy nagyon beszédes kép, zsírcerka! ilyenkor mindig kedvet kapok egy x100s-hez én is. :DDD

"Egy dologban válogatós nagyon és az a hálózati kábel. Energikus, jó felbontású és dinamikájú kábellel igazi zenei élményt varázsol stílustól függetlenül."

(#27039) ati3x


ati3x
(senior tag)

naszóval.. :)Nem akarok olajat önteni a tűzre.. Pár tesztkép.. Rawból, lr-ben konvertálva, majd kivágva a képrészletek: Egyenlőre a takumart, és a 14-42 obi 42-es végét hasonlítottam össze. A 42-es végen annyival mentem közelebb a képhez, hogy kb ugyanoda kerüljenek a tesztábrák:

Mzuiko_42_center

Mzuiko_42_sarok

Mzuiko f8 center

Mzuiko f8 sarok

Taku 55/1.8 1.8-on közép

Taku 1.8-on sarok

Taku 2.8-on center

Taku 2.8-on sarok

Taku f4-en center

taku f4-en sarok

taku 5.6-on center

Taku 5.6-on sarok

Mégegyszer csak a felbontást akartam tesztelni.. Fehéregyensúlyt, zajt most ne nézzétek.. :D

(#27040) FEDman


FEDman
(PH! addikt)

Jajj, hirtelen azt hittem mellékattintottam és valami tükrös fórumba keveredtem ahol valaki épp a front/back fókuszos cuccát tesztelgeti. :D

(#27041) arn válasza Marseille199 (#27035) üzenetére


arn
(PH! nagyúr)

Jo kep :K

RETRO HW-t veszek (VLB, Pentium, Tseng, GUS, Roland, etc)

(#27042) jjeahh


jjeahh
(PH! nagyúr)

e-m5 féle focus peaking hack nincs oly penekre? valaki tud valamit?

Flickr: goo.gl/Oinpxa | Fb: facebook.com/n.barni | Insta: n_barna

(#27043) HollyBoni válasza jjeahh (#27042) üzenetére


HollyBoni
(PH! kedvence)

Nincs. :)

(#27044) Marseille199 válasza arn (#27041) üzenetére


Marseille199
(senior tag)

Kössze :) Asszonykámé az érdem.

(Khmm-khmm, 1000D @ ISO1600 :DDD :DDD )

[ Szerkesztve ]

"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto

(#27045) eeXaa


eeXaa
(őstag)

...volt ma dolgom egy Nikon D5100-al.. :) a G3 mellet egy kínszenvedés volt használni.
...akárhogyan is de a pana sokkal kifinomultabb, letisztultabb, és minőségibb darab.

(#27046) gorgo


gorgo
(őstag)

E-P5. Hát lett pár jó (jobb) dolog benne, meg maradt pár jó régi olys hülyeség... (hátsó LCD, nincs beépített EVF, ami ráraktható az OTROMBA ótvar nagy).
Kíváncsi vagyok mikor éri be az AF a panát, bár szkeptikus vagyok e téren. "akár még a fókuszmező egy részletére, pl. virágpor is fókuszálhatunk". Ilyen idióta marketingdumát! Az a baj, hogy az emberek (sokan) megeszik!

"A fényképezőgép lévén vásárlói vagy turistái leszünk a valóságnak..." • https://www.flickr.com/photos/69538433@N04/

(#27047) OPiiPO válasza ati3x (#27039) üzenetére


OPiiPO
(őstag)

izé, mi lenne ha legközelebb csak linkelnél ennyi képet, előzékenyen gondolva mobilról fórumozókra? :F

Eladó: Yamaha MT220

(#27048) MLaca válasza gorgo (#27046) üzenetére


MLaca
(PH! addikt)

nem marketinges duma a fókuszmezős rész. majd teszek fel filmet és meglátod. af terén meg már lehagyta az oly a panát.

http://mlzphoto.hu/

(#27049) nord_ válasza gorgo (#27046) üzenetére


nord_
(PH! kedvence)

Sajnos, akinek beépített kereső kell, annak csak az EM5 marad... (vagy olcsóbban a Fuji XE-1:).
Úgy látszik, az Oly nem veszi észre a piaci rést - pedig a 17/45 1.8-as páros sok embert csábítana a márkához. A külső keresős megoldás valóban otromba és kevéssé kényelmes (mielőtt jönnének a cáfolatok, nem, nem csak a belenézésre gondoltam).

(#27050) FEDman válasza gorgo (#27046) üzenetére


FEDman
(PH! addikt)

Úgy látom szerencsétlen Olympus-t most már szimplán megszokásból is divat lett a kijelzője miatt szidni és hiába beszélek én itt, hogy az E-P5-nél már ránézésre is lényegesen több hely maradt a kényelmes fogásnak. :)

Azért tennék még erőtlen próbálkozást az előítéletek lerombolására ezzel a most összedobott ábrával.

Bár az E-P5-nél is 3" és 3:2 képaránnyal rendelkező kijelző kapott helyett, tehát ilyen téren semmi változás az E-M5-höz képest, de a fenti ábrán jól látszik, hogy a "vak" részek lecsökkentésével mégis sikerült lényegesen helytakarékosabban megoldani a feladatot.
Ezek után én már nehezen tudnék a kijelzőjébe belekötni. :)

Ami meg az EVF-et illeti:

:)

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.