- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hammer Construction 2 Thermal 5G - építő jellegű kritika
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz
Marseille199 #39040 üzenetére
Alanyok mit szóltak hozzá?
-
MrChris
nagyúr
válasz
Marseille199 #39040 üzenetére
2. kép jól elkapott jelenet
-
MC Pite
veterán
18-105 VR?
_nord: X-re kistelének a 60as van, nagyítása picit nagyobb mint a hagoymányos obiknak, ill a makró képessége (af finomsága és sebessége) felhasználáls függvényében lehet előny/hátrány. Illetve a nagyítás miatt a dof kisebb, mint amit a 2,4 alapján várna az ember, portrénál ennek örülök. (Makrónál meg úgyis legalább f/16, szal mindegy.) De egy üveg miatt nem logikus rendszert váltani... (talán még a 23as, 35ös, 56os vagy a 16-55 miatt sem... tyű, most érzem hogy kigyógyultam a szentháromságból és már másra vágyok... az a 16-55 de jól hangzik...)
A manuál 85ösökből ami nem túl drága az... nem jött annyira be, ami meg bejönne, annyiért af-es üvegeket veszek (kb bámire).
Ár telejsítményben a 45ös tényleg kafa. -
FEDman
addikt
"Akkor már inkább az APS-C-s Fuji 60mm 2.4 macro."
A Fuji XF 60/2,4 ekv. 90mm-nek felel meg, mélységélességre pedig f3,6.
Ez azt jelenti, hogy a Fuji macro látószögre és mélységélességre teljesen azonos az mZuiko 45/1,8-cal.
Szóval lehet tényleg nem kéne elvetned azt az mZuiko 45/1,8-at.
Gondolom még a Nikonos alap obi él benned, ami ugye csak ekv. 75mm volt. Az tényleg rövid volt portréra, no de az ekv. 75 és a 90mm azért nem ugyanaz.
-
nord_
veterán
válasz
Marseille199 #39031 üzenetére
A Pana már kazettás videókamera óta foglalkozik képrögzítéssel, meg ugye a kezdetek kezdetén is kooperált a Leicával (Pana FZ1). De értem, mire gondolsz, valahol igazad van.
Bálint,
nálam a 20 1.7 is pont elég volt, szeretem a dofot. -
nord_
veterán
válasz
Lassú Víz #39027 üzenetére
A Samu ekv. 128mm. Az Oly 75 meg már majd' 50%-kal a kedvenc gyútáv fölött van. Tudom, háklis vagyok, de ha konstruktívan állok saját magamhoz, akkor úgy fogalmaznék, hogy egyszerűen csak tudom, mi kell nekem.
Rbalint88, .mf:
a 60 2.8 dof-ja nekem kissé soknak tűnik... Akkor már inkább az APS-C-s Fuji 60mm 2.4 macro. Viszont a 45 1.8 ára verhetlen... -
rbalint88
addikt
én egy sigma 60/2,8-ra rámennék, nem túl drága, ha nem kell a makró, akkor jó alternatíva lehet.angol oldalakon nézelődnék, elég jó áron mentek ott mostanában.
ha lenne pénzem, nekifutnék egy olyannak, a fényerő és a dof nekem elég, 16mp szenzornál a kroppolás is oké, ha rövid lenne.
-
.mf
veterán
Sajnos igazad lett (legalábbis a ma nem részében -- nagyon ajánlom, hogy holnap már igen).
Hihetetlen, hogy Angliában du. f5-kor feladják és másnap hajnal 4-kor már repülőre teszik -- itt pedig megérkezik szombaton, hétfőn-kedden semmi nem történik vele, és talán kiszállítják szerdán. S ezt nevezik szolgáltatásnak. SzánalomNord: ahogy FEDman is írta, 2db 60/f2.8 van az Olytól (ez macro-obi is) és a Sigmától, ezeket leszámítva lentről a 45/f1.8 Oly, fentről a 75/1.8 Oly áll legközelebb ahhoz a látószöghöz.
-
nord_
veterán
válasz
Marseille199 #39025 üzenetére
Jaja, szó szerint, megdöbbentő volt vele találkozni.
(És tudom, egy hülye sznob vagyok, de az a név egy fotógépen...) -
nord_
veterán
válasz
FEDman #39022 üzenetére
Igen, a 45-ös az egyetlen komoly alternatíva. (Sokáig vacilláltam egy X100-on, ez az egy fotócuccos, amit feltétel nélkül imádok, de kell a kistele...)
Marseille,
köszi, manuálfókuszoztam már GF1-gyel, szép volt, jó volt, de maradjon meg emlékként.---
Most jutott eszembe: szerencsére a Samsung 85-öse senkinek se jutott eszébe - hál' istennek!
-
FEDman
addikt
-
MLaca
őstag
-
nord_
veterán
Urak,
sokat látott kartácsok vagytok, biztos tudtok segíteni: filmes időkben sokat használtam 105millis obit, imádtam. Croppos nyikitán ugyan ez fölszaladt ekv. 128mm-re, de ez még belefért. Mióta otthagytam a tükörcsattogtatókat, azóta várok arra, hogy valahol megjelenjen egy ilyen látószögű obi... Amennyire a 100-135mm közötti rész a filmes világban elterjedt volt, most úgy tűnik, hogy a gyártók annyira kerülik ezt a fókusztávot, mint ördög a tömjénfüstöt.
Lényeg a lényegben: milyen ésszerű lehetőséget tudtok ajánlani? Van esetleg valami, ami elkerülte a figyelmem? -
MLaca
őstag
válasz
HollyBoni #39017 üzenetére
él a medikerben is
-
HollyBoni
veterán
Ha esetleg valaki most akar Panát venni itthonról:
-
gorgo
őstag
Tervez valaki venni Oly mintaboltban PEN-t vagy OMD-t? Igazán bevehetne a buliba, annyit kell tegyen, hogy vesz még egy 17mm/f1.8 obit is amit persze én fizetek. Meghálálom, pl van Prémium klubtagságim, azaz neki is leesik 8eFt... Dobhatna egy privátot... thx!
-
k1csi
senior tag
Valahogy én is úgy érzem, hogy mostanában melléfogtak az obik árazásánál (a 42.5-nél még úgy globálisan is).
A 12-35-öt például legalább kitben adhatnák normálisan árazva, ahogy az Oly is teszi.
Az Oly 14-42 pancake sem fog fogyni listaáron.Viszont pl. a 25 1.8 méretileg nagyon jól illeszkedik a rendszerhez, ha a rajza ill. fókuszsebessége is rendben van egy nagyon is versenyképes obi lehet.
-
.mf
veterán
Én nyugodt vagyok. Mint Mucsi
Legutolsó bejegyzés Vecsés 6:30, hogy már a kiszállításra készítik elő -- szép lenne, ha ebben a nagy városban csak holnap érne ide. -
MLaca
őstag
-
-
b.vr
őstag
Pontosabban a japán árakból 73% adódott, az 427 euro, ennél még kedvezőb is lett. Hasonlóképp a másik referencia a 20/1.7 volt, amit most 439ért látok. Ehhez képest mégiscsak -10%.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nyaralás topik
- Milyen videókártyát?
- Star Trek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Autós topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Gitáros topic
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- További aktív témák...
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Apple TV eladó
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest