Hirdetés

2019. február 18., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#19001) Szulita válasza Parci (#18996) üzenetére


Szulita
(kvázi-tag)

Gondolom, biztos nyomogattad már a gombjait :) Komolytalan..vagy inkább szánalmas az Olympus-tól :(((
Nekem a sokat fikázott PL2 is nagyon bejött már, sokat nem romolhatott a PL5 ahhoz képest.
Nincs is semmilyen "játékgéped", ha jól tudom :D

[ Szerkesztve ]

"Kellett nektek erre a kurv@ bolygóra leszállni és a f@sza gyereket játszani...és miért vagy ilyen rohadt büdös??" by Capt. Steven Hiller

(#19002) Tulku válasza Kleroo (#19000) üzenetére


Tulku
(PH! kedvence)

hekk van rajt?
Mán hogy videó minőség...mert azzal "kissé" jobb lesz...

(#19003) Kleroo válasza Tulku (#19002) üzenetére


Kleroo
(PH! kedvence)

Nincs.

Alapvetően az zavart,hogy az AF azért picit gondolkodós,instantabbat vártam,és hogy zavaró ahogy mászkál a DOF zoomolás közben. A minőség az okés,abba belekalkuláltam,hogy komolyabb bitrátára hekkelve még mennyit erősödhet. :)

Az viszont kifejezetten tetszett,ahogy játszott a dinamikával. Nem tudom,hogy standard,vagy valamit bekapcsoltam,de sok szituban biztos voltam benne,hogy valami bebukik/kiég,mert ezt csak fényképnél lehetne rawból előszedni. De megmaradt a szinte fehér felhős ég is,és a fekete paci is korrektnek. :)

[ Szerkesztve ]

Hodor. Hodor? Hodooor!

(#19004) Tulku válasza Parci (#18996) üzenetére


Tulku
(PH! kedvence)

Hát beszállnék...ma fogdostam d700-et meg 7d-t...hát igen ezekkel más az un fogás, a tartás...kicsit elérzékenyül az ember...nagyon sok igazság van abban amit írtok...de!

Sajna akkor elérhető egy eszményi állapot, ha ámerikai állampolgár vagy, dolgozol, őrült is vagy eléggé...és biza van két-három szetted (erre ma jöttem rá) és mindig elő tudod szedni alkalomhoz a megfelelőt...öltözni is így szoktunk, remélem nem meghökkentő amit írtam...

Ha egyszerű sétára mégy a kedvessel; V2 a nyakba...andalogsz...aztán ha eksön van bekapcs és 1-2 mp múlva gyakod az ellent :)

Ha otthon két Paulaner Weissbier és házi törköly után profiskodni van kedved kerti partyon akkor d8-6-(4?) száz és méternyi obik...ennyi...

És ha mindkettőt ötvözni szeretnéd akkor x100 nyakba bőrtokkal... :DDD

(#19005) Tulku válasza Kleroo (#19003) üzenetére


Tulku
(PH! kedvence)

Ez ilyen...ha jó, gyors videót akarsz, akkor GH..ott nincs ilyen leesik az állad...visszarakod oszt dolgozol...itt nem sok ügy van (IA-n expo korr, flicker-t 1/50-re állítod...persze a kettő nem együtt :O ), de a hekkel kapsz egy bűnbocsánat cédulát (tudod ami ellen Luther küzdött és vallást alapított) és elvagy egy ideig...

De azt előre megírom...ha video fan vagy akkor ez nem elég...akkor mászthev (vagymi) a GH bázis...

(#19006) nord_ válasza Tulku (#18999) üzenetére


nord_
(PH! kedvence)

Tulku kartács, rakhatnád azokat a képeket publikus helyre is! ;)

Parci,
jó az a P7700? Nézegettem ezeket a kis érzékelős kompaktokat (pl. az új Pana LX7-et is az F1.4-2.3-as obijával), de a minőséghez képest elég drágának találom őket. Inkább megveszem Mazsitól a GF1-ét 50-ért a 14-45-tel.
A Nikon mellé legalább ingyen jár a Capture NX? :D

(#19007) Tulku válasza nord_ (#19006) üzenetére


Tulku
(PH! kedvence)

Észak komám, publikussá varázsoltam őket...semmi takargatnivalóm...csak mi a repedt....... zárja őket alapból?

Na egy mai dr nélküli....így szépen szétfolyik a nap...persze így a dinamika kiterjesztés nem érvényesül, de talán elnézhető :)

És: 7700 megen egy mérföldkő...alap izón elég meggyőző...és részletes....

(#19008) madgie válasza Kleroo (#19000) üzenetére


madgie
(Jómunkásember)

A G3 dinamikája kicsit meg van nyesve az árnyékos oldalról alacsony érzékenységen, ezért látod a zajt ISO. 160-nál is. Nem jó, hogy ezt csinálja, az is szinte biztos, hogy a GH2 miatt lett ilyen (direkt butították, látszik a dxo dr ábráján), de inkább az árnyékokban legyen egy kis mák, mint a csúcsfényekből egy jó adag lecsípve.

Tulku: szerintem meg nem, nekem ugye váltva volt a két váz (többször is :D), de hát nincs precíz műszerem, meg türelmem lemérni az ilyesmit, de a G3 képén ordít, hogy valami bűzlik Dániában (és a GX1 pont jobb a képek alapján). Hogy mik ezek? Ugye a feltűnően sok setétzaj alapérzékenységen (ami alig nő egy ideig), másrészt meg az kiégett részek kezelése: ha kontrasztos él van a képen, akkor előhozható rawkonverternél egy kis csúszkabuheránál, hogy a kiégett sáv határa és az a részlet, ami nincs kiégve, mozaikos részekkel választódik el. Ilyen feltűnően még egyik gépem sem csinálta, csak a két G3-am. Persze inkább csak érdekesség, rendszerint elb@szott képeknél fordul elő.

[ Szerkesztve ]

Fujinon XF 56/1.2 eladó!

(#19009) Parci válasza Szulita (#19001) üzenetére


Parci
(HÁZIGAZDA)

qrva szar lesz az e-pl5 az e-pl2-höz képest!!

"Egy dologban válogatós nagyon és az a hálózati kábel. Energikus, jó felbontású és dinamikájú kábellel igazi zenei élményt varázsol stílustól függetlenül."

(#19010) Tulku válasza madgie (#19008) üzenetére


Tulku
(PH! kedvence)

Sok tesztoldal szerint a GH2 dinamikája alatta avn a G3-énak...pl díprevjú...

Parci: Te kis formaérzékeny...neked sem lennék a kedvesed :DDD

[ Szerkesztve ]

(#19011) Parci válasza nord_ (#19006) üzenetére


Parci
(HÁZIGAZDA)

"jó". de nem fogsz térdreesni, max. relatíve (úgy mondjuk igen). de az árát nem éri meg, ez nem kérdés, ezért is írtam, hogy amerikai állampolgárság is kéne mellé. én sem fogok venni 150e ft-ért egy nyomorult kompaktot.

viszont én örülnék egynek úgy egyébként, mert tökös kis fémváz, amit jó használni, jó az obija, hajtogatós kijelző és hát nikon. tökéletes persze egy 1"-os szenzorral és evf-fel lenne ugyanez.

Tulku: szerencsére a feleségem elég fix, egyik gépem sincs meg olyan régóta, mint ő :DDD

[ Szerkesztve ]

"Egy dologban válogatós nagyon és az a hálózati kábel. Energikus, jó felbontású és dinamikájú kábellel igazi zenei élményt varázsol stílustól függetlenül."

(#19012) nord_ válasza Tulku (#19007) üzenetére


nord_
(PH! kedvence)

Az a 3200-es izós kép kábé GF1 ISO 800...
A különféle filmszimulációs módokat használod-é?

(#19013) Mr.Csizmás válasza Kleroo (#19000) üzenetére


Mr.Csizmás
(PH! félisten)

az a gond, hogy a d31/51 annyivel nem produkál jobbat, hogy megérje a méretnövekedés. ha csak a képminőség számít, oké, de itt a többség valszeg már átlépett a kilósbatyu korszakon :B

| Cicu & Cica VI | id: fritzkandur (#2997 Bnet) | 3D nyomtató hobbista | eladó Huawei P20, mecha bill 60% és fullsize: https://hardverapro.hu/tag/mr_csizmas

(#19014) madgie válasza nord_ (#19012) üzenetére


madgie
(Jómunkásember)

Azt azért tegyük hozzá, hogy a két váz - a dxo szerint legalábbis - másfelé "csal". Legyen mondjuk a gf1 800-a valós 1250, a fudzsi 3200-a viszont inkább 2500. Máris egy Fé, nem kettő.

Fujinon XF 56/1.2 eladó!

(#19015) nord_ válasza madgie (#19014) üzenetére


nord_
(PH! kedvence)

Jogos!

(#19016) Tulku válasza madgie (#19014) üzenetére


Tulku
(PH! kedvence)

Na ez az...ezt várom tőled...támadd!!! :DDD

Nord: Én csak azt látom, hogy baromi jó....szimuláció módok szűkítenek, de holnap napközben próbálom...azt hozzá teszem, hogy tesztek alapján ezek nem hoznak számomra megváltást...

(#19017) madgie válasza Tulku (#19016) üzenetére


madgie
(Jómunkásember)

A képeket úgysem látom most teljes méretben, tableten vagyok :))

Fujinon XF 56/1.2 eladó!

(#19018) Marseille199 válasza Parci (#19011) üzenetére


Marseille199
(senior tag)

Ki köll utazni, aztán bevásárolni. :D

Vagy használni azt, ami van. Vagy ha mindenképp rá vagy menve a nikonra, akkor vegyél egy D40-et és szívj vele. NEF-eket köp ki :)

"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto

(#19019) nord_ válasza madgie (#19017) üzenetére


nord_
(PH! kedvence)

Azon meg minden szép. :D

(#19020) Parci válasza Marseille199 (#19018) üzenetére


Parci
(HÁZIGAZDA)

miért kéne szívni egy d40-nel? qrva jó kis gép volt, nagyon szerettem használni. a d3200 például szebb képeket köp ki magából, mint bármi, ami ma elhangzott itt a topikban, az x-pro1-et leszámítva. de azzal is minimum versenyképes.

[ Szerkesztve ]

"Egy dologban válogatós nagyon és az a hálózati kábel. Energikus, jó felbontású és dinamikájú kábellel igazi zenei élményt varázsol stílustól függetlenül."

(#19021) Marseille199 válasza Parci (#19020) üzenetére


Marseille199
(senior tag)

Mert dinamika nulla, magas iso nulla. Csak mindig mondod, hogy milyen jó lenne a nef, de pénzt meg nem adsz ki jó vázra, akkor d40 :)

Tőlem meg csinálhat bármit a d3100, amíg nem bírom normálisan kezelni, addig kell a francnak, főleg, hogy markolat ide vagy oda, nem bírom megfogni. Nekem a híres nikonos kezelhetőség valahogy hiányzik belőle. Kéne a francnak :)

"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto

(#19022) arn


arn
(PH! nagyúr)

igaza van a kolleganak - a mai nap termese ket oldalnyi nyekerges :) azt hittem okosabb leszek vmiben, mire a vegere erek. fotozzatok emberek...

hogy hozzategyek en is vmit (a nyekergeshez), nekem meg mindig em5 kene. afelett viszont d600 ala nem adnam. ahogy szamolgattam, az euban nincs is olyan nagy differencia a ket rendszer kozott olcsobb fixekkel. a normalisabb nagyobb atfogasu zoom huzos, de az ujabb mft obik ara is efele tendal.

az ilyen olcsobb nikonos fixek es a popularis (45, 20) fixek hogy viszonyulnak egymashoz minosegben? illetve a manual samyangok mennyire hasznalhatoak a gyakorlatban? egy altalanos temanal vegulis lenne ido tekergetni, portrenal meg ott az afos fix.

RETRO HW-t veszek (VLB, Pentium, Tseng, GUS, Roland, etc)

(#19023) t72killer válasza Parci (#18950) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

” ez komoly, expó után 3 mp-ig halott a váz?” - bizony. Eltart 1 db-ig, amíg a böhöm rawokat kiírja. És kicsi a cache szegénynek :(
A gx1-pl5-kérdésben: sztem adok 1 esélyt az új szenzornak jövő tavasszal.

#18994, "Vmelyik nap fogdostam D800+24-85-öt, meg D7000+18-105-öt. Mekkora nagy
b@szom dögök ezek " hja. Utóbbit 2éve cipelem, sztem fogytam azóta... (a nejemet nem ér +kérdezni ;])

#19009, Parci, ” qrva szar lesz az e-pl5 az e-pl2-höz képest!!” Hm?? Ezt mégis hogy?

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#19024) Marseille199 válasza arn (#19022) üzenetére


Marseille199
(senior tag)

A 45 és a 20 nyitottrekeszes élessége mellett tuti elmarad az 50/1.8 (az új is) és a 85/1.8 is. Nem kell durvának gondolni, 2,4-en és 2.8-on már karcol erőteljesen, amit meg vesztesz ezzel a bő egy értékkel, azt nyered dofban és isoban. :)

A samyangok meg brutáljók, bár a nikon fent említett fixei helyett biztos nem vennék, max nagylátót, meg halszemet.

"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto

(#19025) Mr.Csizmás


Mr.Csizmás
(PH! félisten)

Parci, nem lehetne emelni az 1 megás korláton? az összes képfeltöltő rotty, ide meg nem engedi fel az 1,4megás képemet...

@Kleroo a 45-200 relatíve nagy obi a vázhoz képest, és típusidegen. egy natív fix obival éri meg zsebretenni. sztem az mft gépek esetében inkább a régi idők fotózása jön vissza pár darab fix, és "kis" váz (Praktica, Leica...) a 45-200 és tsa. zsebtengeralattjárók ezt a koncepciót ölik meg.

[ Szerkesztve ]

| Cicu & Cica VI | id: fritzkandur (#2997 Bnet) | 3D nyomtató hobbista | eladó Huawei P20, mecha bill 60% és fullsize: https://hardverapro.hu/tag/mr_csizmas

(#19026) Kleroo válasza Mr.Csizmás (#19013) üzenetére


Kleroo
(PH! kedvence)

Hát,nekem így elsőre nem tűnik különösebben kompaktnak a G3+45-200. Nagy.
Egy D3100,vagy netán D3200 55-200/300-al nem szignifikánsan nagyobb. Mindkettő macera már,nem vágom zsebre :D Cserébe a nagy cső mellett a nyikonon még van fogás is :)

De egy palacsinta-fixszel tényleg tuti ez a vázméret. Az már nem nyűg. :)

Hodor. Hodor? Hodooor!

(#19027) Freddy76 válasza Marseille199 (#19024) üzenetére


Freddy76
(PH! addikt)

Én 50/1.8 G-t használtam nikonon, nem rosszabb, mint a 45. Ahogy M199 is írta, 1.8-on nagyon lágy, 2.2-től jó, még jobban rekeszelve pazar.

Szvsz nikon dx-re a 18-105 és az 50/1.8 G a két bestbuy...

[ Szerkesztve ]

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#19028) Marseille199 válasza Freddy76 (#19027) üzenetére


Marseille199
(senior tag)

Az új 50/1.8 biztos pöpec lehet, meg az új 85-ös se kutya. És nem is olyan drágák.

Ja: Legyek már csak simán Márszej, vagy 1990-el írjátok, mert a regnél elb...tam, nem is néztem oda, csak nyomtam tabbal tovább, aztán nem vettem észre, hogy a nulla nem fért ki :)

Ez a 199 kicsit olyan ügynökös, vagy rabos :)

[ Szerkesztve ]

"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto

(#19029) arn válasza Marseille199 (#19024) üzenetére


arn
(PH! nagyúr)

egy 35os kellene, meg 85os portrezni :) a 35osnek azert gondoltam, hogy hatha jo a manual, mert olyan temakhoz hasznalom. ff szenzor mellett lehetne csemegezni az obikbol - az apsc nem igazan jelent szamomra ugrast az mft utan, sokkal nagyobb egy normalis vaz, es hianyzik par nativ obi, ami ffen magatol ertetodo.

mielott sok penzt adok egy mfts vazra, elotte vegigzongorazom, hogy melyik rendszer mennyi lenne, arban, kilora, etc.

RETRO HW-t veszek (VLB, Pentium, Tseng, GUS, Roland, etc)

(#19030) madgie válasza Marseille199 (#19028) üzenetére


madgie
(Jómunkásember)

Amíg engem magdiznak, addig te is rab maradsz :))

Tulku: Mer' az egyik Cavanagh tesóval (Anathema) úgy beb@sztunk egy koncertje után, hogy a Mazsi becenevemet Madgie-nak értette és úgy dedikálta a plakátot :)

[ Szerkesztve ]

Fujinon XF 56/1.2 eladó!

(#19031) Tulku válasza Freddy76 (#19027) üzenetére


Tulku
(PH! kedvence)

"1.8-on nagyon lágy, 2.2-től jó"

pana 20-ason kívül mondj már fényerőst ami nem így cselekszik.... :)

előbb lágy oszt bepengül...

Madgie: Hát komám párszor szerintem én is elütöttem..inkább Janizlak...tudod, aki k...vának megy... :DDD

Mér nem dzsoni lettél, vagy pálesz? :DDD

[ Szerkesztve ]

(#19032) Marseille199 válasza Tulku (#19031) üzenetére


Marseille199
(senior tag)

45/1.8, aztán van néhány leica obi, meg valami zeissről és voigtlanderről is hallottam már, de ezek nem biztosak :)

"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto

(#19033) fattyu válasza Tulku (#19031) üzenetére


fattyu
(PH! kedvence)

planar 50/2 :P

too many guitars, too little talent.

(#19034) Marseille199 válasza arn (#19029) üzenetére


Marseille199
(senior tag)

Hát oda lehet, de hiába lesz nagy keresőd, nem biztos, hogy olyan lesz, mint egy törőékes, majd a visszajelzésre hagyatkozol. Nemtom, én slr-nél inkább af-re utaznék.

"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto

(#19035) Marseille199 válasza madgie (#19030) üzenetére


Marseille199
(senior tag)

Te most akkó Mazsi vagy, vagy M Jani? :DDD

Akkor maradok rab, de minimum Pillangó szintű ;)

[ Szerkesztve ]

"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto

(#19036) madgie válasza Marseille199 (#19035) üzenetére


madgie
(Jómunkásember)

Goto 19030 szerk rész :)

Fujinon XF 56/1.2 eladó!

(#19037) Marseille199 válasza madgie (#19036) üzenetére


Marseille199
(senior tag)

Wááááá, állat :)

Így már értem. Szóval akkor a polgári nevedből származik :)

[ Szerkesztve ]

"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto

(#19038) Tulku válasza Marseille199 (#19032) üzenetére


Tulku
(PH! kedvence)

Ne felejtsd hogy mft-nél hmarabb élesebb minden mint modjuk fullfrémen...

Parci: em5-re reagálva...
Pillanatnyilag az oly áll közelebb számomra a videó szekció nirvánához (hogy hogy kérdezhetik sokan...hát "csak" 20 mbit/s és miket tud a pana...) elmondom miért...
A szenzorstabi miatt...ezzel ugyanis még egy manuál fix-et is videózásra lehet bírni (peaking hol vagy már végre???- hallod Oly???) de bármilyen fényerős fix-et kellőképp...amibn mégis a pana vezet az a videó közbeni fókusz sebesség (persze gh-kon) és itt jönne a következő lépése az oly-nak (nem nem 80 mbit-es videó :( ) még pedig egy videó optimalizált, stabi nélküli fényerős zúm...na erre varrjon mindenki gombot (12-35 f2 bez IS, de kellően gyors és jó mechanikájú) és amit kihagytam; manuál fókusszal (nem mft-s rezgető gépi akármicsodával, hanem igazival...)

Na "csupán" ennyi kell hozzá...

(#19039) nord_ válasza Tulku (#19031) üzenetére


nord_
(PH! kedvence)

Azért akad. ;)

KATT
KATT

(#19040) Marseille199 válasza Tulku (#19038) üzenetére


Marseille199
(senior tag)

Ez így azért nem igaz. Nézz meg egy summicron, vagy planar tesztet, aztán majd meglátod. A leica obikról pl tudom, hogy tág rekeszekre vannak tervezve, szóval jobban rajzol egy cron f4-en, mint f5.6on mondjuk, vagy még inkább f8-on. És FF-en ott még nincs diffrakció.

Persze ezek nem tömegigényeket (olcsó) kielégítő obik, de nyitva is kikarcolják a szenzort. Vagy az emulziót :)

"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto

(#19041) Parci válasza Marseille199 (#19021) üzenetére


Parci
(HÁZIGAZDA)

itt a d200 a polcon. meg 35/2 ai-s, 50/1,8 ai-s, 105/2,5 ai-s, 200/4 ai.

a sokat fikázott d3200 pedig körberajzol mindent, mégis habzik a szája mindenkinek. amivel nincs gond, tényleg szar a fogása. na de könyörgöm, nem ezekhez a nyeszlett kis milc-ekhez képest! röhögnöm kell, itt e-pl5-ről beszélnek többen, hát rémálmaimban ne jöjjön elő, az e-pl3-at egy hét (!) alatt eladtam. :(

"Egy dologban válogatós nagyon és az a hálózati kábel. Energikus, jó felbontású és dinamikájú kábellel igazi zenei élményt varázsol stílustól függetlenül."

(#19042) Parci válasza t72killer (#19023) üzenetére


Parci
(HÁZIGAZDA)

te is elméletben dumálsz. igaz, e-pl5-öt én sem láttam még, de e-pl3-at igen, és nem bírom elégszer leírni, hogy mennyire egy - rossz értelemben vett - kompakt gép fíling az egész. akkora a tárcsája, mint egy gomb az e-1-en!!

"Egy dologban válogatós nagyon és az a hálózati kábel. Energikus, jó felbontású és dinamikájú kábellel igazi zenei élményt varázsol stílustól függetlenül."

(#19043) madgie válasza Parci (#19041) üzenetére


madgie
(Jómunkásember)

A D3200-at szvsz nincs miért védeni (fogásilag), múlt hétvégén is járt a kezemben egy, komolyan nem értem, hogy egy D50/D70/D80-at legyártó Nikon hogy a picsába tudott ilyen Canon belépő-szerű borzalmat kiadni a keze közül.

Még egyszer: képileg nincs vele bajom, sőt. De te nagyon jól tudod, hogy én már anno a D40-nél húztam a számat, nekem ezek az újabb belépő Nikonok annyira híján vannak bárminemű stílusnak, vagy "kell" érzésnek, mint mondjuk a nyolcvanas évek autóborzalmai.

Fujinon XF 56/1.2 eladó!

(#19044) arn válasza Parci (#19041) üzenetére


arn
(PH! nagyúr)

meret, ar, kompromisszum... vmit vmiert :) persze vannak jobb fogasu kis masinak, de azert az viszonylagos, illetve nuanszok szamitanak, hogy jo(bb) vagy sem (lsd pl3, pm1). a d3200 sem lesz nyilvan olyan fogasra, mint egy d7000, de nem is akkora, es nem is annyiba kerul.

mindenesetre nekem meg nem volt olyan gepem, amit megfogdosas, es megvetel utan ne tudtam volna hasznalni. nagyjabol tudom, hogy fogom hasznalni, es ha vmi olyan hianyossaga van, akkor egyszeruen visszateszem a polcra. szerintem ez nem tema egy olyan hobbi fotosnak, aki nem napi 8 oraban markolassza a gepet.

ha van egy ilyen fix parkod, a helyedben en tuti elkezdenek gyujteni d600ra :)

RETRO HW-t veszek (VLB, Pentium, Tseng, GUS, Roland, etc)

(#19045) Tulku válasza nord_ (#19039) üzenetére


Tulku
(PH! kedvence)

Jó meggyőztetek...vannak fényerős fixek, amik tág rekeszen is élesek...igen...árról nem beszéltem, jogos!!!

És nex rendszerre is van ilyen! (Zeiss 24-es) pedig az aztán nem hemzseg az obi kínálattól...

Persze hogy ki veszi meg az más kérdés...de nem is volt ez meghatározva, tehát tévedtem...

Viszont azt fenntartom, hogy nagy általánosságban nem ez a helyzet...

(#19046) andersen10 válasza arn (#19022) üzenetére


andersen10
(fanatikus tag)

"az ilyen olcsobb nikonos fixek es a popularis (45, 20) fixek hogy viszonyulnak egymashoz minosegben?"

Az újabb "G" szériásakat nem használtam, de az 50/1.8 AF-D, 35/2 AF-D nyitott rekeszen igen lágy volt, ellentétben a Pana 20, Oly 45-tel amit nyugodt szívvel használok nyitva.

"a manual samyangok mennyire hasznalhatoak a gyakorlatban": 85/1.4-et nem mernék venni, azt azért kihívás pontosan kézzel fókuszálni, meg ugye ott a Nikon 85/1.8 jó áron.
Ellenben volt Samyang 14/2.8-am, az nagyon jól használható, jó felbontással, erős, de DX-en jól korrigálható torzítással. FF obi, a méretével meg kell barátkozni. Ja és az enyém chipes volt, így voltak expo adatok az exifben. Csináltam vele egy tesztsorozatot, íme

(#19047) t72killer válasza Parci (#19042) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Mivel még kézbe nem fogtam, nyilván csak az elmélet marad.
1. Tárcsa: a fotóim 99.9%-a A-n készül, a maradék M-en. Ennyi állítgatással asszem meg fogok birkózni.
2. Fogás: a gx1-re sem panaszkodtam - a pl5-re sem fogok. D7k-ról érkezve mind2 kompromisszum.

3, amiről 1 ideje nem beszéltem: vízalatti tok. A pl5-höz van oly tok kb 800$-ért, a gx1-hez csak Nauticam tok van 1200-ért. Másik dolog, h víz alatt a szenzor szerepe felértékelődik, uis az ember sokkal többet lő 1600-3200-on. A tárcsa mérete meg tökmind1, uis a búvártok standard, nagyobb tárcsát csinál belőle.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#19048) need válasza Parci (#19042) üzenetére


need
(PH! addikt)

minden rossz indulat nélkül
olvasva a hsz-eket.. főleg a tiedet..
szó szerint el megy a kedvem attól hogy vegyek 1 másik vagy nevezzük úgy hogy következő Milcet..!

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734

(#19049) t72killer válasza need (#19048) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Igen, úgy látszik, a házigazdánk kiábrándult az mft-ből :DDD.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#19050) Gondwana


Gondwana
(PH! addikt)

Tegnap itt mindenkinek elgurult a fogalmazàsgàtlòja?
Nézegetem épp, van-e valami ekvivalens 20-24mm f/2.8 körül 400Eur alatt, de még semmi...

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.