- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Elindult a One UI 7 béta program
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Karácsonyi telefonajánló 2024
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Clicks - Van-e értelme fizikai billentyűzetet rakni egy iPhone-ra?
Új hozzászólás Aktív témák
-
S_x96x_S
addikt
tesztek:
https://videocardz.com/189651/amd-ryzen-7-9800x3d-review-roundupa cikkből
"Rosszabbodik a helyzet akkor, ha otthagyjuk a játékok világát: ha nem a szórakozás az elsődleges cél, akkor bizony nincs igazán érezhető sebességelőny a 9700X és a 9800X3D között, így nincs érv sem az utóbbi megvásárlása mellett."
Linux alatt
"While not all workloads can benefit greatly from 3D V-Cache, there are many productivity/HPC/technical computing workloads that can. AMD is heavily promoting the Ryzen 7 9800X3D as a great gaming processor, which it is, but it's also much more than just a great gaming CPU. The continued strong showing of AMD 3D V-Cache across this mix of Linux workloads continues to build my excitement for further Ryzen 9000X3D CPU additions and then 2nd Gen 3D V-Cache on the AMD EPYC Turin side should be extremely interesting."
https://www.phoronix.com/review/amd-ryzen-7-9800x3d-linux/8Mottó: "A verseny jó!"
-
JulianSinulf
senior tag
Köszönöm eme remek összefoglalót a processzorról!
Tekintve, hogy ez főként játékosoknak szánt CPU, így nagyon hiányoltam az összes táblázatból az elődökkel való összehasonlítást. Akinek 5800X3D vagy 7800X3D-je van, az biztos nagyon kíváncsi, hogy mennyivel lett erősebb és hogyan alakul a 9800X3D fogyasztása, hiszen itt azért a fogyasztás is egy nagyon fontos adat a képkockaszámok mellett.
-
X Factor
addikt
Eszement gyors lett jatekok alatt, bar tovabbra is maradnek a 9950X-nel, majdnem akkora L3cache van rajta, kiengedett PBO-val 5.6-5.7 korul megy jatekok alatt, messzemenoleg kedvezo fogyasztassal. Itt tippre nincs akkora elonye, max par szazalek.
Make things work
-
Arpi
csendes tag
Sziasztok,
Kérdés az tesztelők felé. Tényleg a 7800X3D nem került bele az összehasonlító tesztbe?
Nem bírálat vagy b.szogatás, de így minimális a hozzáadott értéke a tesztnek, mert a saját előző generációval nincs összehasonlítva....[ Szerkesztve ]
Létezik élet cél nélkül?
-
Arpi
csendes tag
-
Franklin
addikt
Félve kérdezem meg, hogy milyen szakmai megfontolásokból szerepel a több mint 6 éves Forza Horizon 4 demója (!) a tesztek között?
Illetve a 7800X3D is nagyon hiányzik nekem, mint az eddigi best-buy CPU játékra.
-
freeapro
senior tag
Más tesztek 27% előnyt mutatnak az elődhöz képest.
-
Köszi a tesztet.
Kérdésem, hogy a miért FHD felbontásban vannak futtatva a tesztek. Ma már kb mindenki wqhd-ban vagy 4k-ban játszik.
Illetve az rtx2080ti miatt nem nagyon gpu limitesek ezek a tesztek? (vagy pont ezért teszteltek FHD-ban)Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Lendova
őstag
Továbbra sem itt fogom nézni a teszteket.
All fiat goes to zero.
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
Nem akarok megbántani senkit,szóval inkább nem is szólok hozzá érdemben ehhez a teszthez
Maradnak továbbra is a külföldi oldalak ...[ Szerkesztve ]
-
addikt
Tényleg hanyagolnotok kéne a proci teszteket.
És totál megértjük (aki nem hülye és felfogja) ,hogy miért vannak ilyen limitációk.
Nincs a polcon egy 4090. Nincsenek meg a régi procik, ezért kell ragaszkodni a régi játékokhoz. Nem tud egy ilyen kis szarcsimbók ország eltartani egy magyar nyelvű review oldalt ilyen témában.De ettől még hagyni kéne ezt a fenébe. Mert max félrevezetésre jó így. Annyi mindent lehet rendesen tesztelni. Mobilokat például. Gondolom a számokat is jobban hozzák azok a tesztek.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
cucka
addikt
-
fLeSs
nagyúr
Hát igen. Aki kiad ezért ennyi pénzt az meg is érdemli...
Nyolcmagos proci bevezető ára 2024 végén max ~$300 kéne legyen, hatmagosé meg $200. 3D cache marketingbs ide vagy oda.
Ez egy vicc.
A tesztek/review-ek többsége gondolom ajnározni fogja, a sok kis Steve-ecske meg venni fogja.[ Szerkesztve ]
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
HantekDSO
junior tag
Javaslom legközelebb 320x240-es felbontásban teszteljetek!
Régen az új autó kézikönyvében az volt, hogyan kell beállítani a szelephézagot. A maiban pedig az, hogy ne idd meg az akkumulátor savat.
-
addikt
Mondjuk az durva ,hogy az olvasók nem tudják megemészteni az 1080p-t...
Pedig az 1080p grafikonok továbbra is tartalmaznak minden adatot. Csak értelmezni kéne...
-
Dare2Live
félisten
A fő gondja ennek a procinak, hogy kb csak akkor van értelme ha game és végtelen a pénz. A pénzt VGAba kell tolni. Procira egy 9700X de akár egy kifutó 13700K is mindenre elég.
Amúgy nincs értelme se 4Kra, se 1080Pre.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
JulianSinulf
senior tag
Annyira nem gond. Megnéztem "a paraszt" videóját.
Biztos voltam benne, hogy összehasonlítja a 7800X3D-vel. Nem is csalódtam.
Kapásból leszedte a kupakot és megtuningolta 5,6 GHz-re.
A német tudás ajánlott, de a grafikonok anélkül is elég beszédesek.Nem is értem, hogy minek rá a kupak. Nélküle kevesebb áramfelvétel azonos teljesítmény mellett és kevesebb hőtermelés.
C R23 alatt 20 fokkal volt hűvösebb. Azért az nem kevés.
Játék alatt meg 5,6 GHz-en nem volt olyan meleg, mint előtte gyári állapotában.Az 5950X-emet már meg fogja érni lecserélni.
Már csak az új nvidia VGA-kat kell megvárnom. -
cucka
addikt
válasz JulianSinulf #20 üzenetére
Nem is értem, hogy minek rá a kupak.
Azért, hogy a fakezű júzer, aki otthon szereli össze a gépét és épp erőlteti rá az aliexpresses hűtőt, na ő se b*ssza szét véletlenül a ccd-t vagy chipletet vagy épp hogy hívják.Ugyanezért nem adnak semmilyen hűtőhöz folyékony fém "pasztát" a gyártók. Pedig teljesítményben jobb lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
-
S_x96x_S
addikt
> Hát igen. Aki kiad ezért ennyi pénzt az meg is érdemli...
Ár/FPS - alapján még mindig a 7600X a tesco gazdaságos megoldás.
https://youtu.be/BcYixjMMHFk?t=1371Mottó: "A verseny jó!"
-
Cassi
őstag
Igen, de kicsit félrevezető tud lenni.
Techpowerup, 1440p (fps):
9800X3D: 161,6
7800X3D: 156,8
9600X: 148,6
9700X: 148,3Ennyi eltérés is csak azért van, mert belerakták a BG3-at a mixbe, amiben egy elég régi DX11-es motor van. Az X3D egy brute force mankó, ami akkor adja a legnagyobb többletet, ha régi vagy rosszul megírt API-n vagy kódon fut, ami szükségtelenül növeli a CPU-terhelést.
-
addikt
TPU teszt több sebből vérzik.
CPU tesztre nem ajánlanám őket.
Hogwarts teszt elbaszva. Olyan helyen tesztelték ahol 300 feletti fps-eket kapnak. Közben meg rengeteg helyen a játék nagyon cpu igényes. Kastély, város, stb...
Tehát az egyik talán leg cpu limitesebb játékból csináltak a custom scene-el, valahol a puszta közepén az eget bámulva egy gpu limites játékot.
Starfield teszt szintén szar.És igazából a játék része a tesztnek úgy ahogy van rossz.
[ Szerkesztve ]
-
Kinder
senior tag
Nekem egy öreg Ryzen 5 - 3600X van, ami ahhoz képest, milyen idős, elég jól bírja.
Illetve a most tesztelt proci "csak" jó 2x gyorsabb.
Ennyi évvel később ez nem valami sok, vagyis inkább nekem volt jó vétel annó ( 2019-ben ) vadi újként a 3600-as. -
ledgeri
nagyúr
Magyar oldalon, Magyar cikkben, Magyar tesztnél a teszt áru USD-ben megadott árához külön kell hozzávenni az ÁFÁt, mint a külföldi oldalakról, külfüldiek által közölt cikkekből átemelve? Utoldó oldalon az összevetésnél előző proci említésénél szintúgy?
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
-
Alogonomus
őstag
Ami még egy érdekes információ, hogy perf/W szempontjából abszolút nem hozott előrelépést a 7800X3D-hez képest, sőt inkább visszalépés történt. Bár szinte minden esetben lényegesen erősebb, mint a 7800X3D, de ehhez általában 50-80 százalékkal több energiát használ el.
Kicsit olyan érzést kelt, mint az inteles ...900K és ...900KS processzorok, amiket a minél nagyobb teljesítmény érdekében magas fogyasztásig engedtek el. Persze AMD oldalon az a "magas fogyasztás" nem 400 wattot jelent, csak kb 150 wattot, de a 7800X3D 80 wattjához képest az is jelentős érték.
-
addikt
válasz Alogonomus #31 üzenetére
A 9700x-ből tanulva inkább elengedték a power limitet.
Az papíron sokkal hatékonyabb lett mint a 7700x.
De csak papíron, mert ott volt a sima 7700 ami megmutatta ,hogy kicsi volt az előrelépés.9800X3D ennek megfelelően meghálál majd egy UV-t.
-
Franklin
addikt
Procit mindig is low felbontáson tesztelnek, mert nagyobb felbontáson nem jönne ki az erőkülönbség.
Régebben ez 720p volt, manapság 1080p.
Ha te magasabb felbontáson játszol, akkor valszeg VGA limited lesz, tehát kis túlzással mindegy, h milyen procit teszel alá (ez nyilván i5/ryzen5-től felfelé értendő).
A 80% az erős túlzás, a többség még mindig full hd-n játszik, lásd Steam statisztika (még ha kiveszed belőle a kínai gamereket, akkor is).
-
-
Johnny001
senior tag
Akkor marad az 5600X, annyit nem ér, nekem. Ha lesz új platformom, majd átgondolom.
Bp. XVIII.- Pestszentimre 06309060893
-
paljani
aktív tag
Ez egy kalap szar lett a 7800X3D-hez képest, de legalább mocsok drága és lényegesen többet fogyaszt játékok alatt (igaz könnyebben hűthető).
Marad a 7800X3D ez még akkora ugrás sincs mint az 5800X3D->7800X3D volt. Játékok alatt értem másra nem is igen érdemes ilyet venni, legalábbis ilyen árszinten. -
gulupeti
senior tag
Ahhoz képest lehet nem nagy előrelépés, bár az átlagos 11% azért mégiscsak valami, szerintem a kalap szar bélyeget jelenleg inkább a kék oldalra lehet rásütni, ha megnézed a teljesítményüket, fogyasztásukat és az ehhez tartozó árcédulát.
Valamint nem is csak a 7800X3D-vel kell versenyeznie, hanem a másik oldalról átcsábítani a felhasználókat és ott meg ugye már 30% körüli az előny.
-
b@zsi
csendes tag
fog ez az X3D család még bővülni, vagy csak ez az 1 CPU volt tervben?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Kifejezetten hiányzik olyan játék tesztje a listából, aminél erősen számít az IPC. Stellaris, CS2, Civ és társai játékok... Sokan szeretjük az ilyen szimulációs vagy körökre osztott játékokat és pl. a procizabáló Stellaris alá jelenleg a legerősebb proci lett a 9800X3D.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
-
W.Wilson
aktív tag
válasz Juhaszatti #47 üzenetére
Nem ez a lényeg, hanem hogy a cpu potenciális vásárlóközönsége milyen felbontáson fogja használni. Ez a 60% igen nagy valószínűséggel nem erre fog rámenni, vagy akkor már kijelzőt is cserél.
%-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, Mhz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel
-
parandroid
félisten
válasz Juhaszatti #47 üzenetére
Durva, hogy mennyire elenyésző a 4k... Az 1440p közel 20%-a (ultra wide felbontásokkal együtt még több is) viszont már jelentős tömeg abból a több millió userből, és tény, hogy főleg annak lesz érdekes a kimondottan gamer proci, akinek eleve komolyabb hardvere van, ideértve a magas felbontású, és képfrissítésű gamer monitort is.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest