Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Telekom mobilszolgáltatások
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
Új hozzászólás Aktív témák
-
80hun
addikt
válasz
vendingo
üzenetére
A sony bizonyos tipusaihoz is van time-lapse.

-
.mf
veterán
válasz
vendingo
üzenetére
Egyrészt sajnos az éjszakai égbolt elég utómunka-intenzív, másrészt a régi szenzor elég zajos hosszú záridőn és magas ISOn. Én is szenvedtem rendesen a PL3-mal, amiben ugyanaz a Pana szenzor volt, mint a PL2-ben; az EM5-ben lévő Sony szenzor viszont zseniális ilyen téren.Friss termés, ha már Tejútról volt szó: szombat éjjel egy ismerőssel Drégelyváron voltunk, hátha sikerül még Perseidákat és szép tiszta csillagos eget látni... az időjósok legalábbis tiszta eget jósoltak... jah. Frászt. Körbe felhős, és észak felől nagggyon sűrű villámlásokkal kísért vihart vonult tőlünk nyugatra, s eléggé aggódtunk, hogy csak ne jöjjön felénk is, mert a kocsihoz 40 perc séta esőben csúszós hegyoldalon nem hangzik túl poénnak.
Bár körbe felhők voltak, felettünk szerencsére egész tiszta volt, s bár Perseidákból nem sokat láttunk (abba az irányba elég felhős és fényszennyezett volt), de a Tejút még a pára és falvak-városok fényszennyezése ellenére is kivehető volt.Naszóval, így nézne ki a kép ha jpg-ben lőttem volna.
7.5 halszem, 30s (a max, mielőtt a csillagokból csíkok lesznek), ISO1600. Valamiért így sötétebb, mint este a gépen visszanézve a képet...Ez pedig rawból gyors hozzányúlás: egy kis defish és crop, +1.65 EV, + selective tone, fehéregyensúly, kis kontraszt, egy adag vibrancy
S egy a másik irányból:
Kutyus: néztem jópár trackerrel lőtt képet, s 1-1,5 percig (uwa obival) még nem olyan vészes a táj elmozdulása (főleg, ha eleve sötét).
GoTo: ha csak Tejút szélessel, nem pedig mélyégi objektumok telével / távcsővel, akkor szerintem nem annyira fontos a goto, s a Polarie Vixen a legkisebb, amit fentebb linkeltem. Nem tudom, láttál-e már ilyet élőben. Egy hivatásos time-lapse fotós és stop-motion animátor ismerősöm pl. utazáskor pont azt szokta magával vinni, amit linkeltél. Az állvány-rész nem szétszedhetőre van tervezve, egy fél kisbőrönd a cucc, és elég sokat elvisz a felvihető tömegből; meg utána cipelni is...
Studi: juteszembe, rég nem olvastam a mestertől...

-
törölt tag
válasz
vendingo
üzenetére
Ezek a képek ISO 3200-6400 vagy óraművel készültek, óramű (követő) nélkül 15 max 20 másodperc és kakukk a pontszerűségnek, óraművel meg kakukk a tájnak (ha az is belekerül), mivel a csillagkövetéskor meg a táj "fordul el"
Jó erős nagylátóval mondjuk nem vész a hosszabb expóidő, de kevésbé nagylátó üveggel már tojásdad lesz minden pontszerű csillag ilyen záridőknél, én az 50 milivel (fullframe-en) már nem voltam kibékülve, mikor egy fát komponáltam a csillagos égbe.. sokkal kisebb expóidőt tűr meg, mint az FX 14 mili.Fókusz lock - gondolom, csillagokra
: MF és LiveView-ban ráállni egy fényes csillagra, majd a legpontszerűbbre befókuszálni kézzel és úgy hagyni
Vagy eleve végtelent állítasz és kész. -
.mf
veterán
válasz
vendingo
üzenetére
A Tejúthoz pont nem távcső kell, mivel annyira széles (horizonttól túlsó horizontig), hogy az egészet csak a legszélesebb halszemek tudják egy képbe befogni; egy távcsővel egyszerre csak egy kis részletét látnád. A 14-es pont jó ehhez.
Ami viszont a Tejút-képekhez nagyon kell: nagyon tiszta ég. Nem tudom, emlékszel-e, hogy mennyire ámultam Horvátországban, hogy milyen tiszta csillagos az ég. Ugyanis idehaza alig van pár hely, ahol ilyen szép tiszta, fényszennyezés-mentes. Azt mondják, Börzsöny, Bükk, Zselic, Mátra jó helyek. Aztán még jó idő is kell: felhőmentes, kevés párával.
Ha ezek megvannak, akkor kézzel befókuszálva 800-1600 ISO és 13-15s-ot meg lehet próbálni.
Amivel javíthatod még: ha a gép követi a csillagok forgását. Erre vannak a gépesített trackerek, 70-80-tól kezdődően de inkább 100-120 egy rendes; vagy olcsó házibarkács megoldás a "barn door tracker", ahol kézzel hajtasz egy csavarmenetet, egy perc alatti képekhez még elég lehet. Olyan hosszú expóhoz meg már csökkentheted a zajt is. -
.mf
veterán
válasz
vendingo
üzenetére
Biztos van pár program képek videóvá összefűzésére is, én egy régebbi verziós (újakkal már nem megy) avidemuxot használok.
Hullócsillag nem egyszerű még a sokkal jobb szenzorú OMDvel sem.
"YMMV" (tényleg, van ennek magyar megfelelője?), azaz amire én kísérletezgetéssel jutottam, hogy kb 8-10 s a max, hogy egy fényesebb hullócsillag még jól látszódjon a többi csillaghoz képest; gyengébbekhez ez már sok, alig lesz észrevehető, oda 4-6 lehet jó. Olyan sötétben viszont ez még fényerős obi mellett is elég magas ISOt jelent.Ezt szerdán lőttem Dobogókőn:
9 mm, f4, manuál fókusz, 10 s, ISO 800, jpg, mert az új kártya a másik táskában maradt...

Ha lett volna üres kártya nálam, akkor ISO 1600 és raw+jpg-ben lőttem volna, az 1600-as jpg mehetett volna a mozgóképnek, a raw-ból meg utómunkával állókép. Így majdnem két szék közül a pad alá, zajos is és sötét is és még csak rendesen utómunkázni sem tudom, de végülis a fényszennyezés is olyan nagy volt, hogy úgyis szarazegész.Pana 14 f2.5, 3200 jó kezdet, de az a 20-40 s már hosszú, akkor már a nem-hulló csillagok fénye jóval erősebb a hullócsillagnál, s az már olyan hosszú, hogy a csillagok csíkot húznak. 500 / (ekv. gyútáv), azaz a 14-essel 500/28 = 17.857, tehát 15 s a max záridő, hogy a csillagok még ne csíkok legyenek.
A fókuszt viszont állítsd be. Ha a csillagokra már nem látod fókuszálni, akkor keres valami közép-távoli (14-eshez elég lehet 10-20 m-re), jól látható, kontrasztos tereptárgyat, világítsd meg egy erős zseblámpával, és úgy állítsd be vagy kézzel manuálfókuszon, vagy ha sikerül AF-fel, akkor utána nyomj egy AF-lockot. -
Lassú Víz
addikt
válasz
vendingo
üzenetére
Nem használtam még ilyesmit, de szerintem egy lehetőség a "JJC TM-J Multi-Function Timer Remote Control compatible with Olympus RM-UC1 for Olympus Pen E-P1, E-P2, E-P3, E-PL2, E-PL3, E-PL5, E-PM1, E-PM2 etc"
Rákeresel biztos megtalálod az e-kereskedelemben. Más gyártóktól is láttam, ennél olcsóbbat is.
-
-
Degeczi
nagyúr
válasz
vendingo
üzenetére
Pont erre is tökéletes a RAW!
Uis amikor a váz JPG motorjával játszadozol, nem mindig tudod előre, melyik beállítás ideális egy adott helyzethez - és RAW-ban ezt büntetlenül kikísérletezheted utólag, a géped színhelyes monitorán, nem kell már a helyszínen a vacak kijelző alapján visszavonhatatlanul elrontani az eredményt -
-
.mf
veterán
válasz
vendingo
üzenetére
A GM1 autófókusza gyorsabb, de a színei nem Olysak... Az Oly melegebb, több vörös és sárgával, szemre kellemes szaturáció (ízlés kérdése). Ellenben a Pana hűvösebb, kékebb. Nem biztos (sőt), hogy tetszeni fog az Oly után, főleg nem a régiek még teltebb színei után.
PM2, (PL5), már az is kisebb a PL2-nél? Vagy az Oly Air
-
.mf
veterán
válasz
vendingo
üzenetére
Attól még itt is kimegyünk és megnézünk egy-egy szép naplementét. Nekem viszont az volt a röhej, hogy még az én képeimről csodálkoztak rá, hogy ez ilyen jól néz ki, ennyire nem vágják... Pedig kimész a városból, és egy jobb estén szabad szemmel is gyönyörűen látni.
Ati:
....
nem akarom a lelkesedésed letörni, de már egy ideje fotózol, a helyi fotoklub tagja is vagy. Kimentél a sarki fény hírére, eddig helyes. Technikai malőrök, pl. az f5.6-on hagyott rekesz, gáz, de megesik. Viszont a kompozíció... Kimentél a sarki fényért, és készítettél pár képet a kocsidról. Odamentél kocsival, tettél öt lépést, és szinte egyhelyben fotóztál. Azt az öt lépést legalább a másik irányba ha tetted volna, hogy a kocsi ne legyen benne...
Az expo. Két képen látszik is valami a fényből, a többség durván alexpós.Schawo: erről eddig nem is hallottam, kösz! Na, ilyesminek képzelek egy milc rendszerhez való kisvakut. Egy kicsit viszont emelhettek volna rajta, hogy magasabbról villanva, ne takarjon be egy hosszabb obi egy szélesebb szögnél.
Parci: ez van... Mivel most gyalog vagyok, Bp-ről meg nem látszott, én is lemaradtam róla, pedig de kimentem volna érte, úgy tűnik már Dobogókő is jó lett volna... Ebből a körből kimaradtunk.

Pénteken viszont 60%-os Napfogyatkozás lesz reggel
(10-12 között, 10:48-kor lesz a max) -
-
scarabaeus
őstag
válasz
vendingo
üzenetére
"Utazás: ki mikor mivel. Valaki a házuktól indul"
Erről jut eszembe egy írásai alapján kassai fotós hozzászólása (szlovák, de a magyar fórumokra magyarul ír), aki a fia el caminós történetéről írt pár sort (témábavágót is írt, a srác ezek szerint egy K10-et vitt arra az útra).
-
Marseille199
senior tag
válasz
vendingo
üzenetére
Olympus XA a te géped.
Szerintem nincs jobb gép kirándulni ennél. Távmérő, 35/2.8, fullfrém!
, fénymérő iso 25-800 közé állítható.
10-1/500s záridőm önkioldó,expókorrekció, satöbbi.Érdemes ránézni, kisebb mint egy doboz cigaretta, csak vastagabb picit.
Teljesen beleszerelmesedtem anno én is. Ilyen méretben ilyen minőség. KB, mint egy GM1. -
Novics
senior tag
válasz
vendingo
üzenetére
Én 2 éve március 15-i indulással nyomtam le, szintén az óceánig. Valami hihetetlenül pocsék időt fogtam ki. Szinte végig esett, megy fújt a szél, hideg volt, sár, meg hideg és sár. Meg hideg is.
Én valami kis gagyi kompaktot vittem, mert akkor még tükrösöm volt. Bár ha most mennék se vinném a Fujit. Nagyon félteném, meg én nem is fotózni mentem. Hidd el a 500. km után már te is csak menni fogsz, és befelé fordulsz.
Mindenképpen menj be Pamplonában a magyar boltba! Nagyon kedvesek. Szállásoknál meg ki ne hagyd Tosantost, és Logronoban is a parókiát ajánlom. Donativo-s szállás, és nagyon kedvesek. Én mondjuk a legjobb időszakban mentem, mert nem volt tömeg. Csak eső. Mondtam már, hogy esett?
-
.mf
veterán
válasz
vendingo
üzenetére
Nem rossz pedig egy Pana LX7 vagy LX5, ha találsz használtan jó áron. A PL2 meg maradhatna obicserélgetéshez, telékhez.
A PM1-gyel szerintem nem sokban leszel előrébb. Ugyanaz a szenzor, mint a PL2, méretben is csak kicsivel kisebb. Ha meg obi is, még nagyobbra nő az LX-ek előnye.1000 km gyalogtúra

-
rbalint88
veterán
-
-
|AP|
veterán
válasz
vendingo
üzenetére
Bármennyire is kicsi a GM1, ha már viszel magaddal több obit is, akkor nem sokat számít.
A GM1 is akkor igazán kompakt, ha a 12-32-vel használod. Vagy 14/2.5 fix, esetleg 20/1.7.Ha már a PL2+pár obi is nehéz neked, akkor lehet valami csúcskompakt felé kéne elmozdulni.
-
MrChris
nagyúr
válasz
vendingo
üzenetére
majd írd meg hogy boldogulsz a 100-300-al. Nálam a nagy telékkel a rezgés volt problémás, főképp ha nem volt elég stabil a talapzat, dobogó, kilátó, fa szerkezetű tetőtér... Persze a stabi meg masszívabb állvány sokat segít, de azzal együtt is elég orrnehéz tud lenni.
-
.mf
veterán
válasz
vendingo
üzenetére
Arra azért készülj fel, hogy ezek tényleg nem kicsi darabok, használtan ritkák és nem is filléresek, talán 120k-ért láttam még fél éve aprón?
S úgy tudom a régi vázakkal (mint PL2) a 4/3-os obik elég komótosan vagy használhatatlanul lassan fókuszálnak, pedig a 4/3-os 70-300 olcsóbb (és fényerősebb is) a m4/3-osnál (ellenben nagyobb). -
Studi
veterán
válasz
vendingo
üzenetére
A PL2 vázstabijánál szerintem jobbat tud a Panába épített. 120-130 körül szokott felbukkanni használtan, az új árát most nem tudom. Nekem is van egy, szeretem, jó cucc. Bár mióta van 50-200-as telém a tükröshöz azóta kevesebbet használom, néha felmerül bennem az eladás gondolata.

-
-
Studi
veterán
válasz
vendingo
üzenetére
Fizikai 300mm, vagy ekv 300mm? Gondolom előbbi, de akkor nincs nagy választék: a Pana 100-300 és az Oly 75-300. Előbbi fényerősebb, és van benne stabi, utóbbi kisebb. A stabit elvileg ki tudja váltani a vázban levő.
Bármelyik jó lehet amúgy, de használtan igazából csak a Pana szokott felbukkanni, így az Olyt hiába is ajánlanánk szerintem.
-
törölt tag
válasz
vendingo
üzenetére
Nagyjából igen.
50.000 ért adtam el a garis PL3 vázat szintén kitobival, de nem volt hozzá plusz akksi meg tok. Viszont volt UV szűrő meg thumbs up.
... én engednék ebből egy ötöst, ha gyorsabban akarod eladni.
A palacsinta azon az áron sztem a héten elmegy.
A tele obi meg talán elmegy, de én ennyiért az újakat adtam.
Volt most itt 30.000 ért is új. -
.mf
veterán
válasz
vendingo
üzenetére
Csakhát egy szappantartóra visszatérni utána képminőségben fájdalmas lesz

A helyedben egy komolyabb, nagyobb szenzoros kompaktot néznék használtan -- pl. Fuji X10-et fél éve újonnan 80k-ért (PL2 után fel se fog tűnni a fókusz lassúsága
), Oly XZ2-t 75k körül szórták, hátha használtan ki lehet fogni jó áron. Ez már nem nagy felár egy szokásos kisszenzoros, f-sötét, gyenge képű kompakthoz képest. A Fuji XF-1, XQ-1 és Pana LX5, LX7 is jó darabok.
Vagy: valami strapa-kompakt, pl. Oly Tough TGx / TGxxx széria, Nikon AW, stb, ezek között is vannak alacsonyabb árúak, amik egy szokásos kompaktnál jobb képet lőnek. -
Studi
veterán
válasz
vendingo
üzenetére
Szerintem ha jó állapotúak, akkor a PL2 kb 25k, a 20-as az keresett, 70-75k körül mehet, a 40-150-es pedig 35 szokott lenni. Akku gyári 3-4e, táskák típus és méretfüggők. Ez így darabonként, egyben az egészért én olyan 120 körül várnék.
Picit a fentiek fölött hirdesd, hogy legyen tér alkudozni.

szerk: most nézem Juszt és Mercutio_ megelőzött, de a nagyságrendek stimmelnek. A kitobit viszont én lefelejtettem, az tényleg +15-20 a PL2-re.

-
Mercutio_
félisten
válasz
vendingo
üzenetére
Fotós beárazós topic
-
válasz
vendingo
üzenetére
nekem is volt. a hátsó vicc tárcsa rémálmaimban se jöjjön elő... lehet élni vele, persze, de hogy mennyire tré igazából, az akkor esik le, amikor aztán használsz egy rendes vázat. a ricoh gxr négyszer körberepüli úgy, hogy kisebb. de a fuji x10 is jobb. sokkal. de, hogy ne menjünk messzire: leesett végül az olympus-nak is, lásd e-p5, stylus 1, e-m5, e-m1
-
-
-
-
válasz
vendingo
üzenetére
egyszer 5 percet kellett várnom, mielőtt be tudtam csobbanni a vízbe, annyi medúza volt. amikor bementem, és végre rendesen láttam a víz alatt, akkor láttam, hogy minden tele velük. köbméterenként volt mondjuk 4-5, igazi rajzás, mint a natgeón. nem nagyon tudtam köztük maradni, annyian voltak, de az a pár másodperc is felejthetetlen volt. pulzus + adrenalin az egekben, féltem, de közben pazar látvány volt.
-
ezisjo
tag
válasz
vendingo
üzenetére
"A 40-150 jól jött volna most nyaraláson..."
Ezzel én is így vagyok. Nyaraláskor nagyon kellett volna. De még nem volt meg. Emiatt az "öreg" gépeket is vittem. Az E1 meg E300 volt használatban a "régi" 4/3-os 40-150-el. Most hogy megvan a m4/3 40-150 alig használom. Pedig szvsz jó objektív. Teljesen rendben van. Amúgy most a 4/3-os 40-150-et sem használom. Amennyiért hozzájutottál, annyiért ajándék....

-
jmakk
őstag
válasz
vendingo
üzenetére
Gyakorlatilag kétféle makrózási mód van. Az egyik a cserkeléses, amikor állvány nélkül kóborolsz és vadászgatsz témákra. Ide kell az AF, az Oly 60/2.8 sztem a legjobb választás. A másik a türelmesebb mód, amikor állványt használsz. Apróbb témákhoz már ez dukál természetesen manuálfókusszal. Ide jó a régi manuálobi, vagy konverterezett 4/3 is, mert nem lényeges az AF sebesség. A régi obik súlyát lehet ellensúlyozni azzal, hogy olyan konvertert veszel, ami állványtalp is van, így az egyensúly kiváló az állványon. Valamint a nem kívánatos rezgések is jobban elkerülhetőek.
-
.mf
veterán
válasz
vendingo
üzenetére
Mint b.vr is írta, az Oly 60/f2 és a Pana 45 is kifejezett makrós darab; a 12-50-nek is van makró funkciója, ekkor fix 43mm-en lődözik, de persze kevésbé fényerős és éles.
Aztán vannak az adapterezett manuál üvegek is.Viszont ezeken kívül is vannak még lehetőségek:
Előtétlencsék: minőségromlással jár, a mérték változó, a nóném kínaiakkal elég drasztikus is lehet. Az Oly is árul ilyet MCON néven, a 14-42-vel és a 40-150-nel is kompatibilis, bár igazából csak utóbbin van értelme, teljesítménye még akkor is korlátozott. Mercutio_ kezében láttam még asszem Raynox lencséket.
Makro-közgyűrűk: a sima (csak egy műanyag toldó) bár olcsó, de inkább csak manuális lencsékkel értelmes, mivel m4/3 obikkal se AF se rekesz nem lesz. Ebayen 8-10k körül már a jeleket átvivő szettet is kapsz, amikkel így fókuszálni és rekeszt állítani is tudsz. Ha jól tévedek, ilyet is láttam Mercutio_ gépén legutóbb...
---
Mi a legkisebb, legkompaktabb, de már értelmes vaku, amit legalább valamilyen szögben felfelé is lehet fordítani, s esetleg tud TTL-t és wireless Slave üzemmódot is? FL36R? Az FL300 már túl kicsi?
Vakut általában kerülni szoktam, de néha nem lehet kikerülni. Jelenleg csak a PL3-as kis kitvakuja van, ami kb. csak egy arasznyival mutat túl a beépített szintjén.
-
b.vr
őstag
válasz
vendingo
üzenetére
Nekem az Oly 60/2.8 van, nem olcsó (de nem is hiper-drága), és nagyon jó. Prohardveren is van róla teszt, vagy pl. Robin Wongnál találsz szép terep-képeket is (a "szokásos" Kuala Lumpur Butterfly Parkban, szóval nem itt a szomszédban
)(A Pana 45 makrót nem próbáltam, de az amúgy az olynál jóval drágább)
Viszont! A kimondott makrózást meg tudod úszni jóval olcsóbban is, merthogy szerintem úgyis azt fogod tapasztalni hogy ezt autofókusszal szenvedés csinálni - azaz egy jó minőségű adapterezett manuál makró obi is tök jó lehet. (illetve még olcsóbban más megoldások, de ezt érdemesebb a makró topikban kitárgyalni)
Persze a natív m43 obinál ezek jóval nagyobbak és nehezebbek lesznek (és amennyire akkoriban utánajártam, az igazán csúcs manuál makró üvegek sem túl olcsóak, meg itthon nem is annyira egyszerű beszerezni, de ebben majd a manuálos vagy a makrós topicban biztos segítenek)De állvány (a manuálfókusz miatt) kelleni fog (vagy az e-m5 és tsa. stabilizátora) , de így megnyílik a lehetőség a fókusz-stacking előtt (még tavasszal tudtam egy dögnehéz állvánnyal tesztelni a kertben egy délutánt, pedig nem voltak ideálisak a viszonyok, de ez (legalábbis virágokon) tök jó technika. Lassan majd célegyenesbe fordul az én állvány és makró-sín projektem is)
No meg persze sok fény kell és kevés szél - de ez már nem m43-specifikus, hanem úgy általában igaz
-
Studi
veterán
válasz
vendingo
üzenetére
Hasonló árszint mellett én biztos a Panát választanám. Az Olynak van 10 deka előnye súlyban, egy centivel rövidebb, és 4-5mm-el (verziótól függően) vékonyabb. A méretbeli különbség nem annyira markáns, a súlybelit kis szetnél esetleg érdemes figyelembe venni.
Viszont az Oly 75mm-en csak 4.8-as fényerőt tud, a Pana 100mm-en 4-ről indul. Végig meg is tartja a fényerőbeli előnyét. A beépített stabi mint írtam szerintem kicsit hatékonyabb, főleg ha nem az OM-D öttengelyese a vetélytárs, hanem az E-PL1-be épített régebbi típus.
Gyakorlatban nem használtam az Olyt soha, Pana 100-300-am van, de az képminőségben szerintem van olyan jó, hogy nem hinném, hogy az Oly sokat rá tudna verni, legfeljebb egy egálra lehet jó.
Gyakorlati előnyök: az Oly m43 obikat manapság "pőrén" adják, míg a Panához legalább napellenzőt kapsz (Ez Olyban +8-10e HUF, vagy vadászhatsz e-bayről, és egy hónap múlva megkapod), és egy szütyőt.
-
Studi
veterán
válasz
vendingo
üzenetére
Milyen vázra teszed?
Csak azért, mert bár fizikailag nagyobb, de talán jobb választás a Pana 100-300, 130 körül szerintem azt is meg lehet már csípni. (rágd erősen xtremetuning fórumtárs fülét
) Egyrészt fényerősebb is a tele végén, másrészt tapasztalataim szerint az obiba épített stabi ekkora gyújtótávolságnál jobban teljesít, mint a vázba rakott. -
-
.mf
veterán
válasz
vendingo
üzenetére
Személyes tapasztalat nincs, csak annyit hallottam / olvastam róla, hogy kevésbé éles, kevésbé fényerős, jobban CA-zik, mint a 14-42 és 40-150 páros. Viszont praktikus, univerzális túraobi, mivel pont akkora, mint a 40-150, s két obit vált ki.
Újonnan 100k sztem okés ár érte, mivel 150k-ért próbálják boltban vesztegetni.Schawo: legolcsóbban kitben E-PM1-gyel 135k-ért látok. Igaz akcióban még bármi előfordulhat, főleg, ha el is írják...
-
schawo
titán
válasz
vendingo
üzenetére
Igen, én szeretem, egész jóképű. Lecseréltem, mert nekem túl nagy volt, és a hosszú végét szinte sosem használtam. Lecseréltem kitobira, ami képileg kicsit sem jobb, viszont sokkal érzékenyebb a zárrezonanciára. De a méret miatt még így is jól jártam. Igaz a fixek miatt szinte sosem használom ezt sem

100k: szerintem jó helyről valamilyen random vázzal együtt is megvan annyiért. A vázat meg eladod a fenébe. Legalábbis régebben így volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vigneau interaktív lokálblogja
- BestBuy topik
- VGA kibeszélő offtopik
- Fotók, videók mobillal
- Renault, Dacia topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Eladó One Plus Nord 2T 5G 8/128GB / 12 hó jótállás
- Dell Latitude 7480 14" FHD IPS, i5 7300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPhone 15 Pro 128 GB 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Egyrészt sajnos az éjszakai égbolt elég utómunka-intenzív, másrészt a régi szenzor elég zajos hosszú záridőn és magas ISOn. Én is szenvedtem rendesen a PL3-mal, amiben ugyanaz a Pana szenzor volt, mint a PL2-ben; az EM5-ben lévő Sony szenzor viszont zseniális ilyen téren.

, fénymérő iso 25-800 közé állítható.