- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
galaxys80
veterán
válasz
mukibuci #197114 üzenetére
Ez Mac-en asztali nézetben is teljesen más. Eleve nem is enged tallózni csak url-t beilleszteni.
Biztos, hogy amit te linkeltél az egy sima webes tm interface?
De tényleg lényegtelen. Sokkal egyszerűbb a link másolása és beillesztése, mint letöltögetni (mellesleg magára az iphone-ra nem is engedi az ios) és aztán tallózgatni.
-
herdsman12
őstag
válasz
mukibuci #197089 üzenetére
Nem tudom honnan az infó, de elhiszem, hogy a Google nem akarja, és a freemail?
Megkeresték az Apple-t, hogy ne engedélyezze ezt a funkciót?
Szerintem az Apple engedi akinek akarja, egyébként nem is ez volt az eredeti probléma.
Már csak egy kérdés maradt nyitott, mi is az user error?
Mert ugye a csak Fetch begyűjtést választható fiókoknál nem érkeznek azonnal a levelek. -
herdsman12
őstag
válasz
mukibuci #197087 üzenetére
Bíztam benne, hogy az user error-ra írsz valamit, de ...
Még mindíg nem értem miről akarnál meggyőzni.Azt írtam egy ft-nak, hogy a gyári Mail alkalmazásban csak Fetch működik, max 15 perc.
Erre írtad, hogy Gmailnel...
Más megjegyzte, hogy a Google lekorlátozta.
Erre reagáltam, hogy más fiókokkal se működik a Push (pld freemail), ez szerintem az Apple sara.Az eredeti problémája No.01 ft-nak az volt, hogy nem kapja meg azonnal az értesítéseket, leveleket.
Tudtommal a Push azonnali érkezés a Fetch meg egy időzített lekérdezés.
Remélem nem azt akarod mondani, hogy a képen is látható Gmail/Mail fiók Fetch (begyűjtés) beállítás ellenére azonnal megérkezik egy email a telefonra?
Lécci nyomjál egy értelmezhető választ. -
-
-
-
-
aujjobba
addikt
válasz
mukibuci #181271 üzenetére
Ok, az én vendégem nem volt a kontaktjaim között.
A beviteli mezőt mutatta a telója ahová a jelszót kell beírni, ekkor tartottam oda az én telómat, aztán egy értesítés után bejelentkezett magától.
Nem rossz dolog ez, hosszú és nem (könnyen) megjegyezhető jelszavam van, beírni kínlódás lett volna, így sokkal gyorsabb. -
-
válasz
mukibuci #180774 üzenetére
Pontosan. De 5-15 nap és 10 perc között azért még van átmenet. Sőt, mivel időpontot foglalsz tudhatnák is, hogy milyen készüléked van. Pont egy Apple szintű cégnél (még ha apr-ek is) nem várnék ilyet.
Nem érzem sem felhasználói oldalról a nehézséget, hogy megállapítsa a készülékének típusát (serial number), sem a bolt részéről, hogy ezt kellően dinamikusan kezelje (van raktáron kvázi azonnal megcsináljuk), nincs raktáron, itt kell hagyni, vagy próbáld meg később.
-
Downsampling
senior tag
válasz
mukibuci #180511 üzenetére
Igen, tudom. El is gondolkodtam rajta, és még nem vetettem el az ötletet. Csak ugye ez némi kényelmetlenséggel jár... Elég nekem az ismerkedés egyelőre, nem mindjárt Expert szintre akarok ugrani.
Amúgy szomorú, hogy a világ legprémiumabb telefongyártója, egy rakás pénz kifizetése után ilyen szarakodásra kényszeríti az embert...Köszi mindenkinek!
-
Downsampling
senior tag
válasz
mukibuci #180506 üzenetére
Nem tudom, jelenleg mennyi WP-re, ezer éve vettem meg... nem is lényeg.
Kedves, hogy segíteni próbálsz, és jól is esik, hogy kis kezdő ájfonosnak segítenek. Csak az a baj, hogy ha a Runtastic problémám megoldódik, akkor sem jutottam előrébb semmiféle egyéb vásárlási kérdésben. Az csak egy megjegyzés volt, hogy itt drágábbak a cuccok, mint a WP Áruházban, de az is lehet, hog nem igaz. Sajnos ezt a dolgot én kevertem bele a fő problémába, ami a következő: nem tudok vásárolni sem az Apple Store-ban, sem az iTunes-ban, mert a munkáltatóm euróban adja a fizetésem, ezért Szlovákiában nyitottam egy bankszámlát. És bár lehet, hogy filléreskedésnek tűnik, de semmi szükségem egy plusz, pláne magyar bankszámlára. Amellett, hogy ezzel többlet díjakat generálok magamnak, még utalgatnom is kell, tehát az időmet is fecsérlem egy olyan dologra, amit mindenki más már 15-20 éve simán megoldott!
Lesz@rom (már elnézést), hogy mi mennyibe kerül, ha amúgy sem tudok vásárolni. És ha bele is megyek ebbe a "nyitok egy magyar bankszámlát" dologba, ezt akkor is csak 2-3 hónap múlva fogom tudni megtenni. Addig csáó Apple Store... !Rohadtul tetszik ez a telefon, lényegében folyamatosan meglep valami nagyon kellemes, tök jó dologgal! (talán WP után nem is nehéz). De ez a banális, apró kis szálkaszúrás jelenleg nekem egy tőrdöfés.
Beleszeretsz egy tök jó, csinos, kedves csajba, aztán kiderül valami, ami az egészet megmérgezi. Talán kevésbé fájna, ha az csaj nem lenne sem csinos, sem kedves - akkor nyilván nem is ismerkedünk meg (vagyis meg sem veszem). De miután kifizettem kb 300 ezer forintot, eléggé tud fájni ez a banális sz@rság... -
Downsampling
senior tag
válasz
mukibuci #180502 üzenetére
Igazad van, én valamiért a próbaverziót töltöttem le (mondjuk azért nem tűnt fel, mivel WP-n ezer éve használom). Valóban a Pro 1490 forint, és Premium Membership az 14990/év.
Csak mivel ezt én még valamikor 2012-ben vásároltam (elég ócska is volt az első verziókban, de azóta nagyon szuper lett, és nem nagyon válnék meg tőle, mivel öt év alatt elég sok kilométert tettem bele), közel nem került ennyibe, akkoriban szerintem egytelen alkalmazásért sem kértek el a WP Áruházában 1000 forint feletti összeget.De amúgy nem is ez a fő probléma, mert legyen 1490 forint, és még az éves Member Ship tagság 14990 forintját is lesz@rnám, ha tudnék fizetni. De nem tudok, hiába van saját, nevemen lévő bankkártya.
Amúgy volt egy igen érdekes, majdnem egy órás beszélgetésem az Apple Care-rel. Ez tanulságos, ezért nem teszem off-ba (habár, talán sokknak már ismerős a helyzet, de én még ugye új vagyok):Tehát Apple Care hívása: nagyon kedves hölgy, aki az elején közölte, hogy bár ő nem tud segíteni a bankkártyás problémámban, de ezt majd egy kollégája biztosan egyszerűen megoldja, mivel ő pl. Angliában kezdte az Apple Care-ben munkáját, a mai napig angol bankkártyája van, de már helyileg Görögországban dolgozik, így a görög régiót használja az iPhone-ján. És nincs vele gondja. Erre én, hú, ez nagyszerű lenne, mert nekem a szlovák régióra megkaptam kapásból a német nyelvet és az Apple Store illetve az Apple Music is németül kommunikált velem, és német app-okat és zenéket akart rám sózni. Erre a hölgy: a német zenék nagyon jók ám, és elárulja, hogy melyek az ő személyes német kedvencei. Erre én: köszönöm, de maradnék az én saját zenei ízlésemnél (a németektől hányok, bocs) és német appokat sem szeretnék. Mondjuk még mindig jobb, mint a szlovák (ha a bankkártyám eredetét tekintjük, mivel Szlovákiában az eurós bankszámla valóban eurós, nem mint a magyar bankoknál, ahol ha beraksz az számládra 1000 eurót, az a forint függvényében napról napra változik, röhej), mert abból aztán egy kukkot sem értenék (míg németül legalább értek egy kicsit). Oké, kapcsol a technikai zsenihez:
Zsenikém bemutatkozik, majd gyorsan közli, hogy az Apple policy szerint csak olyan bankkártyát lehetséges regisztrálni fizetőeszköznek, amely országba regisztráltam az Apple ID-mat. Hurrá! Mi a megoldás? Vagy váltsak szolgáltatót (mert a Telenor pl. engedi, hogy a telefonszámlába építsék a vásárlásaim összegét) . Mondom, ez nem opció, nem véletlenül vagyok ott, ahol vagyok.
Akkor váltsak régiót. Mondom, ez sem opció, ezt már hölggyel kitárgyaltam.
Akkor használjam egy ismerősöm bankkártyáját. Aha, aztán havi szinten utalgassak neki, ami nyilván nekem tranzakciós díjakkal kicsit megemeli minden termékük árát. Tehát ez sem opció.
Akkor csináljak eg magyar bankszámlát, bankkártyát. Hurrá, ugyanott vagyunk, ahol az előbb, csak még rosszabbul járok, mivel mondjuk egy Runtastic Pro évi 1490 forintja, vagy az Apple Music havi 1490 forintja máris plusz havi kb 1000 forint számlavezetési díjba kerül, plusz egy MasterCard éves díja banktól függően évi 5000-10000 forintba.
Akkor ő nem tud segíteni. De még egy kicsit elbeszélgettünk, és elmondja, hogy mindez biztonsági okokból van. Miiii??? Az, hogy az én legális, nevemen lévő bankkártyámmal a világ legismertebb márkájánál nem tudok fizetni, de egy PayPal, Ebay, Amazon, de a kisebb webáruházak sem problémáztak ebből soha?
Az Apple az bankkártya kibocsátó országát hasonlítja össze az ID-mmal, ami nonszensz, mivel így ha lopok egy bankkártyát, vagy csak lelesem a szükséges adatokat, máris használhatom? Miért nem azt ellenőrzik, hogy a kártya kinek a nevén van? Ez kb egyenlő azzal hogy akkor vezethetek autót, ha van otthon asztalom, vagy szekrényem, nem pedig ahhoz, hogy van-e jogosítványom, vagyis JOGOSULT vagyok-e?
Hát igen, igazam van... Mellesleg a srác elmondta, hogy ő éppen Prágában dolgozik, de ugye magyar, s amúgy egy ír számról hívott vissza, vagyis neki is szembesülnie kellett ezzel az Apple banális ellentmondással. Erre az volt a válasza, ezért nem használ iPhone-t, hanem Samsungot (nyilván droiddal)... No comment... -
-
-
-
8
senior tag
válasz
mukibuci #177866 üzenetére
Nem lehet csak úgy egyből törölni a telefont, ötször próbálkozhatsz egymás után sikertelenül, aztán a hatodik sikertelen próbálkozás után elkezd adagolni egyre nagyobb időintervallumokat amíg várnod kell a következő próbálkozással:
1-5. 0 perc
6. 1 perc
7. 5 perc
8. 15 perc
9. 60 perc
10. 60 perc
11. törlésTehát a törléshez - vagyis amíg eljut valaki a 11. próbálkozáshoz, ami ha sikertelen, akkor törli magát a telefon - minimum 2 óra 21 perc kell!
-
Gsx-rr
veterán
-
CsonkaImo
addikt
-
-
válasz
mukibuci #166828 üzenetére
"lugosi: a linkelt 602 eurós ár az amazon piacterén hirdetett sufnigsmtől van, kb vatera szint"
Amit a srác linkelt az igen, de vannak olyan termékek, amit maga az amazon árul. Én úgy értettem, hogy az amazon szerintem hivatalos viszonteladó, hogy ez olyan termékre vonatkozik, amit az amazon ad el. Nyilván akkor lehet egyáltalán arról beszélni, hogy viszonteladó-e valaki, ha ő ad el, ha csak közvetít, akkor maga a fogalom sem merül fel. Tehát én az amazon által eladott példányra gondoltam.
Mint például itt a legalsó, azt az amazon árulja:Az viszont látható, hogy ez kb. a hivatalos ár szintje (863 euró, a hivatalos 869 erre a 128-asra, szóval mondhatjuk hogy ugyanannyi).
Egyébként az, hogy az amazonról rendeled, de nem az amazon az eladó, hanem az amazonon keresztül egy más eladó, hogy ez kb. vatera szint lenne, ez teljesen félreértés, ez nagyon nem igaz. A vatera tudomásom szerint semmilyen felelősséget nem vállal a tranzakcióért, ami az amazonos vásárlásra nem igaz.
-
vasi89
őstag
válasz
mukibuci #166830 üzenetére
Hamarosan kiderül de szerintem drágább lesz mint a Note 8. Mondjuk az kicsit vicces h feláras lesz az edge-to-edge kijelző mert semmi nem utalna arra, hogy a 7s és 7s plus is megkapná ezt a kijelzőt. Ha pedig hasonló árban lesz az i8 mint a 7s plus akkor saját maguknak lesznek a konkurenciája. Ebből gondolom, hogy az i8 simán lehet egy 400as kezdő áron.
-
Atiballer
csendes tag
válasz
mukibuci #165758 üzenetére
Igen, 2 gmail és 1 outlook. Az előző telefonon (lumia 735) össze lettek kapcsolva a névjegyek (facebook-al is), de egy MS frissítés mindent szétbarmolt, mert outlook fiókban is össze-visza van minden. Köszönöm a válaszokat.
És ha az iphone-n összekapcsolunk mindenkit mindenkivel, azt fel is lehet tölteni iCloudra? Vagy mivel oda vcf fájlok kellenek ezért az nem ilyen egyszerű?
-
szekra
addikt
válasz
mukibuci #165758 üzenetére
Nem külön-külön gondoltam, hogy programon belül van duplazodás, hanem, hogy több fiókot adott egyszerre hozzá. De látom nem akarod érteni. A kérdése nem volt pontos, de inkább hagyjuk.
Szerk.: fentebb olvashatod, hogy még is csak ez volt a baj, erről végleg akkor ennyit.
-
-
válasz
mukibuci #158205 üzenetére
Hmm akkor én valószínűleg azért emlékeztem hogy az apple id jelszava kell hozzá,mert vélhetően azt használtam az itunes mentésekhez is.
Annyiféle jelszót és felhasználó nevet kell már megjegyezni,hogy azt hiszem lassan egy füzetbe fel kéne jegyeznem az összeset,néha bajban vagyok velük. -
Ragnar95
félisten
válasz
mukibuci #107949 üzenetére
Ráadásul elég érdekes,h csak az iPhone-ról írnak benne, meg sem említik a többi OS-t, miközben SSL-t nem csak az iOS használ, így akkor is, ha csak az iOS-re vonatkozik a sebezhetőség, ezt nem lenne utolsó szempont kiemelni szerintem,h a többi rendszeren nyugodtak lehetnek a telefonok tulajai.
Mondjuk a cikk alapján csak annyira jó ez a hack,h megbénítsák bizonyos időre az ember telefonját, hiszen ha nem tud bebootolni a telefon, akkor ők sem férnek hozzá pl a rajta lévő adatokhoz, bár technikai részletekről nem ír kb semmi pontosat a cikk...
Új hozzászólás Aktív témák
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 3
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Gitáros topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest