- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
válasz
bnorci71 #337970 üzenetére
Szia!
Nem lehet, hogy a wifi beállításoknál a telefonon direktben kézzel kiválasztottad a fejegység wifi-jéhez kapcsolódást? Ezt nem kell megtenni, a wifi direkt kapcsolatot lebeszélik egymás között a bluetooth inicializálás után.
Ha így tettél, akkor a wifi beállításoknál felejtsd el a fejegység carplay wifi-jét és elvileg mennie is kell. Vagy ennél a hálózatnál nyomtál már az elfelejtésre és nem a bluetooth-nál? -
burgatshow
Topikgazda
válasz
bnorci71 #337964 üzenetére
A telefon tudja, hogy ha wireless CarPlay-en van, akkor is mobilnetet kell használnia. Akkor semmilyen más alkalmazás sem menne mint pl. navi vagy az értesítések.
Én első körben megnézném más alkalmazással pl. Spotify vagy Music-kal. Aztán ellenőrizném, hogy van e mobilnet engedélyezve a Podcast alkalmazásnak ill. utolsó mentsvárként gyalulnám a Podcast appot és az adatait és tiszta lappal indítanék.
Nekem megy wireless minden mobilnet a kocsiban. -
akosxyz
senior tag
válasz
bnorci71 #328850 üzenetére
Jó, hogy leírtad a storyt, mert, ha csak egy emberrel több ússza meg az ilyet, akkor már megérte!
Igaz addig nem tudtunk a tokokról, akku százalékokról beszélni
Nagyon könnyű beszívni sajnos. És hát ugye nagyszámok törvénye, minél több embernek küldik, annál több szívja be.
Valószínűleg botok intézik már az utalást és előre állítanak be valamekkora összeget. Vagy hát én erre gyanakszom, mivel nem az összes pénzt nyúlják le a számlákról. -
akosxyz
senior tag
válasz
bnorci71 #328810 üzenetére
Rossz az ilyet mindig olvasni, viszont jól tettétek, hogy feljelentés ment. Egy ismerősömtől jó nagy összeget gomboltak le ugyanígy, de a felét már visszakapta. A rendőrség nyomoz és, ha sikerül elkapni a bandát és megvan a pénz egy része, akkor ugye elkezdik visszajuttatni a károsultaknak.
Az a rossz ebben, hogy a bankok és szolgáltatók mossák a kezüket, ők nem károsulnak, sz@rnak rá. Ha kellene kártalanítaniuk, mert pl nem gyanus a Vodafone-nak a 3 perc alatt elvégzett 37 feltöltés, akkor gyanítom, másnapra meg lenne oldva a dolog.
Ez az ismerősöm úgy szívta be, hogy QR kódot olvastattak be vele az OTP alkalmazással. Beolvasta és az app kiírt annyit, hogy sikeres beolvasás. Csakhogy az egy QR kódos beléptetés volt weben keresztül, amiről ő nem tudott. Gyanútlanul beolvasott az appal egy kódot és máris a netbankjában voltak. Neki még csak egy kérdés se jött fel, hogy "biztos engedélyezed a netbank belépést?". És erre a bank azt mondta neki, hogy user error, minek engedte be őket, nem tudnak mit tenni. Az nem gond, hogy az app még csak nem is figyelmeztet. Nyilván tényleg ő rontotta el, de azért egy figyelmeztető üzenet csak lehetne ott. -
válasz
bnorci71 #328810 üzenetére
Basszus nagyon sajnálom. 😞
Nagyon nehéz hirdetni itthon, én 3 felületen próbáltam eladni bútort, 99%-ban ezek a csalók írtak. Ha a családban nem lenne egy rutinos "árus" aki kiokosít, lehet én is beugrottam volna az elsőnek.
Undorítóak.
Remélem valahogy sikerül visszaszerezni a pénzt! -
tothl
addikt
válasz
bnorci71 #328772 üzenetére
Gondolkodom ezen a sztorin de valahol biztosan van egy biztonsági rés.
Nekem ugyan George nincs, de amim van, azokkal nem olyan egyszerű ez a móka.
A webes használathoz a telefon kell, biztonsági sms, e-mail vagy mobil app.
Egyikhez sem olyan nagyon egyszerű a hozzáférés új eszközről ráadásul a tudtomon kívül.
Persze vannak olyan szolgáltatók akiknél pl. kártyás fizetéskor nem kér visszaigazolást semmi de idáig eljutni sem lehet véletlenül és másra nem is jó tehát ilyen hogy akármilyen számlára utalás vagy random nem megbízható helyre fizetés nem is nagyon elképzelhető.Mindazonáltal mostanában elég sok ilyen van akár a legutóbbi Apple -s leemelésekre gondolok és biztos vagyok benne, hogy a különféle banki és fizetési szolgáltatók pénztárcák vastagon benne vannak ezekben az incidensekben.
Mindenesetre ha alakul valami értelmes fejlemény örülnék ha megosztanád itt, hogy mindannyian tanuljunk belőle. -
Kbali
nagyúr
válasz
bnorci71 #328779 üzenetére
Ezek szerint azonnali utalással ment, ráadásul másodlagos azonosítóra, ha csak egy számsort látsz (ezt a rendőrségi megkeresésre a bank fel fogja oldani számlaszámra, de addig nem - hülye MNB rendelet miatt). Vagy a névnél van számsor és van számlaszám?
Telefonról nem megy ki semmilyen PIN, csak úgy történhetett, ha gyanútlanul megadta az adatait valahol/valahogy. Nagy eséllyel erre a pénzre keresztet vethettek sajnos -
Kbali
nagyúr
válasz
bnorci71 #328772 üzenetére
Ha az a felételezés, hogy a telefonról indult, akkor egyrészt ezt a bank meg tudja mondani neki (gondolom a bejelentést megtettétek oda is), másrészt a telefonon valamilyen távoli management eszközt kellene keresned (pl. Anydesk, teamviewer) - de ennek a telepítéséhez is a user hozzájárulása kellett (amit általában egy olyan telefonhívás előz meg, hogy épp lopják a pénzét).
-
-
MasterMark
titán
-
Lali-213
senior tag
-
-
bnorci71
addikt
válasz
bnorci71 #293834 üzenetére
Na kiderült az informatika utánajárt
A céges outlook fiók miatt jött az üzenet.Most olvasom miről megy a diszkurzus.
Akkor nem csak nekem jelent gondot a piros pöttyre bökés és mire képernyőt ér az újjal már a híváslista látszik és hívom is aki épp ott van és érdekse a hívás iylenkor azonnal ki is megy tehát hiába zonnal nyomom a megszakítást a "hívott fél" szokott hívni hoyg volt egy nemfogadott, pedig nem. -
MasterMark
titán
válasz
bnorci71 #289976 üzenetére
Stocard azzal pl nem hivatalosan támogatott kártyákat is bele tudsz tenni amennyiben olyan formátumúak amit a wallet kezel, pl. Tesco.
Amúgy pl a supershopot a spáros appból tudod betenni, IKEA kártyát kiküldik emailben és az alján van egy gomb hozzá, Auchan-t is az auchan appjából.
Jegyeket pedig ugyanúgy emailben megkapod és ha ott a gomb hogy add to wallet, akkor berakja. Vagy ahol vetted ott visszakeresed ha támogatja.
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
bnorci71 #289969 üzenetére
Ez azért van, mert nem minden lehetőség adott az összes ország (régió) területén.
Amennyiben rákattintasz a saját linkedre, ami a posztban van, például a jegyek esetén is írja, hogy egyes városokban és csak bizonyos közlekedési vállalatoknál érhető el. Hasonlóan a többi is ilyen, amit a listában látsz. -
válasz
bnorci71 #289969 üzenetére
"App Store, rákeresek Wallet és nincs letöltés csak megnyitás és a telefpn lévőt nyitja meg ahol csak ami az előző képen van lehet hozzáadni"
Persze hogy nincs letöltés, mivel telepítve van a telefonodra.
Ezt a kettőt lehet hozzáadni, amit a képernyőképen mutattál, ha a hozzáadásra kattintasz. Néhány kártyát hozzá lehet adni más appból is, pl a decathlon kártyát, supershopot, tesco kártyát (biztos mást is, nekem ezek vannak).
Ha ilyen tömegközlekedési cuccokra gondolsz a jegyek alatt, én még nem láttam itthon olyat ami hozzáadható, de attól még persze lehet. -
kchris78
veterán
válasz
bnorci71 #269900 üzenetére
igaz, a telefonon normal havidijas biztositas volt. de ott tenyleg az volt, en vettem meg azt az uj s21u-t hogy rajta volt a papiron hogy leejtette a telefont betonra es tonkrement. a biztosito meg kervenyezett egy ujat, meg is kapta s21u-t helyette. ezt megcsinalhatja barki ha 1-2 eves a telefon csak ugye addig fizetted a dijakat, kicsengeted az onreszt is, valoszinu a ketto mar kiadja az uj telefon arat... ha meg sokan csinalnak ezt, emelnenek a dijakon, a biztositoknak ne legyen veszteseges a tortenet. plusz lehet szerencseje is volt hogy a biztosito igy dontott.
-
DGery
aktív tag
válasz
bnorci71 #268963 üzenetére
Igen, be lehet. Nekem is így van az alvás fókusz is belőve, hogy pl anyumék hívhatnak, ha bármi gond lenne, meg 1-2 fontos kontakt, de mindenki más némítva van. Sőt, külön app értesítéseket is be lehet, ami küldhet értesítést (persze ekkor pl ha Messenger engedélyezve van, akkor minden messenger üzenetre jelez...)
-
MasterMark
titán
válasz
bnorci71 #268308 üzenetére
A zöld az a tükröződés-csökkentő bevonat a lencsetagokon, ezért zöld a lens flare.
Az biztos hogy csak bizonyos tartományban szűr, viszont a távirányítók jellemzően ugyanott dolgoznak, a szűrő pedig pont azért van hogy ezt a közeli infra tartományt szűrje amit a szenzor még érzékel, de ember már nem lát.
-
Noxy
veterán
válasz
bnorci71 #267983 üzenetére
Nekem az évek alatt volt egy két elfuserált vásárlásom az Alin, de a pénzem mindig visszakaptam, vagy bőségesen kárpótoltak. (5 tok meg 10 üvegfóliából fele törött volt. Reklamálás után sértetlenül újra megkaptam)
Nálunk ez a Style. Ha meg i betű van előtte az meg még jobb, +30% felár. -
válasz
bnorci71 #262863 üzenetére
Erről jut eszembe, ígértem képeket, milyen ez a Tactical Aramid tok 13 pro maxon: [link]
Nagyon jó, szinte tiszta pitaka, magsafe gyűrű is van benne, lekerekített a haljlatoknál oldalt, Pitaka esetén meg ugye ez inkább ilyen "vágott" felület. Bár emiatt utóbbinak egy hangyányit jobb a fogása, de tényleg csak kicsit, de ez várható, a kerekebb részekbe nem "akad" meg úgy a tenyered.
-
Kbali
nagyúr
válasz
bnorci71 #262805 üzenetére
Nem volt erre valami gyári visszahívás? Én azért bepróbálkoznék egy hibajelentéssel.
Amúgy csak itt a topikban több embernél olvastam ezt a bal füles meghal dolgot. Többek között ezért sem fogok venni soha ilyen cuccot. A BT fejesem 30 órát megy egy feltöltéssel és nem esik ki a fülemből, nem kell külön töltögetni a két felét és árban a harmada, negyede egy Airpodsnak. -
BoneDragon
veterán
válasz
bnorci71 #262611 üzenetére
Hetek óta követem a topicot, egyszer nem láttam szóba jönni, vagy elsiklottam felette.
Nem nagy érvágás, de mikor az ember kezébe veszi a telefont nem az lesz az első dolga, hogy megnézze tud-e költöztetni, ha kinyomja beüzemelésnél a felugró ablakot. Ennyi.
Csak simán nem értem a logikát, kényelmetlen. Jó mondjuk apple, sok logikát ne keressünk. Csakazértse.
Következő napok a barátkozásról szólnak. -
xhege
veterán
válasz
bnorci71 #261634 üzenetére
Nálam az átlagos képernyőidő 2,5-3 óra. Ezzel nekem a 13 Pro bőven kétnapos telefon. Mini is elég lett volna, de egyrészt a szemem már nem a régi, másrészt sokat fotózok telefonnal és nekem hasznos a plusz zoom kamera. A 120 Hz kijelzőt észreveszem, de piszkosul nem hat meg. Tökéletes volt a 60 Hz is.
-
Drenadar
veterán
válasz
bnorci71 #261239 üzenetére
Hát biztosításnál nagyon meg kell nézni, hogy mi van a kötvényben, azaz a biztosítás általános és különös feltételeiben. (mikor én tanultam ezt, így hívták... asszem).
Teljesen mindegy hogy mit feltételezünk, az a kérdés hogy mi van oda lírva. Köteles e a biztosított minden "kvázi" eseményt bejelenteni vagy nem. Mikor áll helyt a biztosító, mekkora részben, stb.
De egyébként én is azt írtam neki hogy ne hagyja ennyiben.
nem hiszem hogy ilyen le van írva a kötvényben hogy ha karcos a telefon akkor már feltételezzük, hogy az illető összefogja tőrni a telefont.
De amúgy is gusztustalan az egész biztosítás mint olyan... de én se gondoltam volna hogy ilyenkor is kötekednek...
-
pecccccccca
őstag
válasz
bnorci71 #258911 üzenetére
Jelenleg az Airplay csak a Samsung és az LG kiváltsága... Ha valakinek fontos az iphone-al való teljes kompatibilitás akkor e két márka közül kell választani. Tavaly mikor vettem a C1-et akkor ez külön szempont volt nálam. De nagyon más szóba sem jöhetett, mert a Samsung termékektől meg kiráz a hideg.
-
fordjee
aktív tag
válasz
bnorci71 #257892 üzenetére
Nem mondtam, hogy gyári, annak tűnik
De ha hamisítvány, akkor profi, a gyári adapter is ugyanilyen csomagolásban volt, kívül, belül.
Kábelen van felirat, nehezen kicsit, de látszik, designed by Apple, in California Assembled... utána még adatok ilyesmi.
Töltő [ilyen] , van otthon egy gyári, majd összehasonlítom vele. Miből látszik, hogy kamus?Gixxer, látod, hogy van ilyen barom
Melóhelyre vettem, ha esetleg szükség lenne rá, idáig nem volt, de jobb ha van, meg kíváncsi is voltam. Van otthon gyári.
Hogyan tudom kipróbálni, hogy a töltő mit tud? -
SharpSA
veterán
válasz
bnorci71 #256613 üzenetére
Én utcán betiltanám a külvilágot teljesen kizáró megoldásokat. Volt már rá példa, hogy az illető vakhangya módon volt jelen, mert annyira nagyon fontos volt a zene neki az utcán is.
Utazás közben utasként megértem, elfogadom, jó zenét is hallgatni, de aktívan résztvevőként forgalomban szerintem nagyon nem helyes tevékenység.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G5 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest