- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
A gyorstöltés is nagyon jól meg van oldva. Alacsony tartományból gyorsan tölti, és a hőmérséklet illetve a % növekedésével veszi vissza szépen. A vezeték nélküli töltés melegszik nagyon durván. És igen, a nyári autós történetektől, vagy a 40 fokos kánikulában való töltés a fő gond.
A vezeték nélküli télen pl autóban nálam is necces. Nyáron jó volt, mert a klíma előtt van a tartó, úgy állítottam be a levegő áramlását, hogy pont annyira hűtse, hogy töltés közben kb szobahőmérsékletű legyen a készülék. Télen azért baj, mert a fűtés miatt meleget kapja telibe
Én úgy gondolom, hogy ha az ember alapjaiban ezekre figyel, 2 évet simán kibírhatja egy akku. De nem kell a rabjává válni ennek az egésznek. -
havri1
félisten
Így van!
Nagyon sokáig én is ennek a rabja voltam. Jellemzően az egy cellás akkuknál a 100% sem probléma. A több cellásnál van gond, mert a cellákat nem egyenlő arányban tölti az elektronika, és ezért jobban használódik az egyik mint a másik, és mindig a gyengébbhez kalkulálja az állapotot. A hideg és a meleg (és még csak nem is a gyorstöltés, hanem az azzal járó hő) ami károsítja. De nem 1-1 alkalom, hanem a rendszeres.
A teljes merülésről azt olvastam, hogy az is azért veszélyes, mert ha egy szint alá merül, a sima töltés nem képes átlendíteni a ponton. A telefonok 0% nem 0 valóságban. Ezért van, hogy 60-80% körül kapja az ember, mert az egy biztonsági tartomány az önmerülés miatt. -
törölt tag
Google Photos, OneDrive, Dropbox azoknál az a kérdés vissza is lehet tölteni ugyanúgy, szerkesztések, live photo rendesen?
iCloud Photos mellett én számítógépre, külső lemezre is szoktam menteni. Felhő egyedül kevés, mi van ha nem férsz hozzá a fiókodhoz, valami gubanc stb.
-
Stauffenberg
nagyúr
Nem tudom miből jött, hogy jogászkodom, nem idéztem paragrafusokat vagy tényállásokat (az orgazdaság a köznyelvben is megtelepedett kifejezés), de mondjuk akkor segíthetsz tisztába tenni leckéztető kötekedés helyett, amivel nem mondtál semmit, de neked biztosan jobb lett ettől a napod. Az orgazdaságot pedig elgépeltem, mea culpa!
Akkor kérdezek: A szolgáltató felé kifizetetlen telefont el lehet-e adni és kimerít-e bármilyen tényállást, ha vevőként a telefon kifizetetlen státuszáról pontos tudomásod volt és mégis megvásároltad?
-
Tibee86
nagyúr
"Ráadásul sok helyen azt tanácsolják, hogy az oldalsó gomb 2x kattintásos Wallet előhívását célszerű levenni, mert adott esetben lassít(hat)ja a telefont, illetve feloldást."
Se a telefont, se a feloldást nem lassítja, egyedül lezárásnál van egy minimális késleltetés a kijelző lekapcsolásánál, mert akkor vár arra, hogy vajon dupla kattintás lesz-e vagy nem. -
Noxy
veterán
Úgy bírom hogy olyanokról írsz amit az életben még nem használtál. Apró morzsánként szeded össze, innen onnan.
Ja és mi a megoldás a dupla klikkes lassulás helyett?
Mit használjak, mit kell beállítani hogy előcsaljam a wallet-t az i12-n fizetéskor? Sza_Sa is kérdezte már ezt tőled. -
BloodRay
veterán
Nem vagyok rászorulva, hogy eladjam...Van mellette másik, lassan 4 éves androidos, akkori csúcskészülékem mint már írtam is... Plusz kapok majd még egyet jövő hónapban...
De tudom ez a megoldás errefele, ha valakinek valami nem tetszik menjen innen, pfejj...
Azért tartom meg egyelőre a 14 pro-t mert még mindig nem találtam olyan alternatívát ami megfelelne NEKEM, a sok kreténsége mellett is vannak pozitívumai számomra.
Ha lesz számomra megfelelő droid egész biztos lehetsz benne, hogy cserélni fogom... -
BloodRay
veterán
Aha... Gondold így...
Én meg úgy tapasztalom, hogy az iphone felhasználók 90% azért van csendben, azért elégedett mert fogalma sincs mennyi minden sokkal fejlettebb már droid oldalon, plusz meg van győződve róla, hogy itt minden úgy jó ahogy van. Ha szar az is jó csak meg kell szokni...
De gondolom nálad még a gyári időjárás is szuper... -
deanka
csendes tag
irigyellek
. Nekem ezek a 1,5 év alatt mind megvoltak...és persze villámgyors a rendszer, tényleg korrekt egy csomó szempontból, de messze -az én szempontomból és felhasználói szokásaimmal- nem nyújt sokkal többet egy korrekt kb középkategóriás samsungnál pl. Én konkrétan a kis méret és a por/vízállóság miatt cseréltem. Ami viszont überfasza és nem szívesen cserélném le, az a face id, meg a bt kezelés, a bankkártyák kezelése, meg a kamera is elfogadható.
-
gippazoid
senior tag
Hehe...
Pont én vagyok az, aki többször is tesztelte az SE2022 akkuját. 4 nap 18 órát sikerült belőle kicsiholni úgy, hogy volt vagy 20 másodperc képernyőidő meg ébren volt a telefon kb. 1 percet, ennyi idő alatt. Ezek is csak azért, mert mikor kivettem a táskámból meg visszatettem, felvillant a kijelző néha, ha véletlenül megnyomtam a power gombot. Talán nem csak a mobilnet hanem a WiFi is ki volt kapcsolva, de erre már nem emlékszem.Aztán ki lettem innen utálva, hogy mi a f.szért tesztelgetem, és írom ide a tapasztalataimat, mikor senkit sem érdekel??? Még elfogy a mobilarena/prohardver tárhelye...
Én azért nem használom, mert nem akarom a privát SIM-et eSIM-mé alakítani, hogy magamat szívassam. A cégeshez meg nincs jogom. Meg a nagyobb, AMOLED kijelzős, 8/256-os, SnapDragon 855-ös OnePlus 7-es telefon azért sokkal jobb élményt ad. Még így, 3,5 évesen is.
-
-
-
Shyciii
veterán
M1995
Huhh, elé karcsú a listád. Nekem ennél jóval több a kívánságlista és jóval triviáliabb dolgok is vannak a listámban
Amúgy a Spotlight-al teljesen igazad van. Ilyen xar "keresőt" én még mobilban nem láttam. Samsung sajátját én sokat használtam a gyors elérésekre, és megszoktam hogy akárhány szintig megtalált mindent, itt meg a Spotlight jó ha 2 szintig képes...col
Akkor nem igazán értem, hogy miről beszélsz. Mi az hogy le kell kapkodni róla ha telefonálnod kell? Ha kábelesen töltöd és az asztalon pihen, akkor is fel kell emelned az asztalról, csak jön vele a kábel, ha elég hosszú, míg a vezetéknélküli esetén nincsen ilyen gond.
-
Shyciii
veterán
Attól függ. MagSafe esetén le kell kapkodni, de sima vezetéknélküli töltőt használva, amit Androidosok is használnak, ahhoz semmit nem kell "lekapni", csak felemelem a telefont, majd visszarakom az asztalra (abba van építve a töltő), és kész. Semmi kötődés, kábelkeresés nem kell.
-
Mike81
senior tag
Akkor lehet az én autóm fedélzeti egységével lehetett a gond. Mert ha jól rémlik akkor nekem is a fedélzeti jelzett hogy hívnak és amikor fogadtam a hívást akkor meg halottam hogy a csuklóm beszél hozzám
Az alany amúgy egy MK5 Mondeo volt de még Sync 2 rendszerrel. A mostani autókkal még nem próbáltam, de akkor lehet teszek még egy próbát vele. Mert baromira tetszenek a Huawei órái, és nekem meg igazából csak arra kellene hogy az időt és az értesítést jelezze.
-
gyapo11
őstag
Erről is keveset tudok, a rókavadászathoz használnak irányérzékeny antennát, de a gsm tornyokon nem ilyen van. Vagyis csak a térerőből következtethet a telefon távolságára. Az meg telefonfüggő, terepfüggő, időjárás függő stb.
Ha a telefon gps nélkül a tornyoktól tudja a helyzetét, és ezt közli is a szolgáltatóval, akkor nem kell háromszögelni, ott vannak az adatok a logban. -
Shyciii
veterán
Kérlek erről egy technikai leírást linkelj be, mert 3 méteres pontosságot nem lehet sim kártya+adótoronnyal elérni a legutolsó infó alapján (kb 5 éves). Tudtommal még mindig háromszögelnek, aminek a pontossága igencsak messze van.
Amúgy meg autólopásnál folytam bele, és baromira háromszögeltek amit a hajra lehetett kenni pontosság terén. -
-
zo-lee
aktív tag
Azt a csomó programot - amit említesz - lehet, hogy én nem használom. Rendszer még nem sipákolt, hogy baja lenne a gps hiánya miatt, így még ebbe nem futottam bele. A navi lenne az egyetlen alkalom, amikor a helymeghatározást használnám, ezen kívül nekem teljesen felesleges, hogy aktív legyen. Viszont amikor meg használnám, nem lenne baj, ha létezne valami gyors elérés hozzá.
-
Végre aktív itt a téma (Windows 11 topikban senkit nem érdekelt).
Az Intel verziót próbáltam volna, de nincs hozzá hardverem...
A Phone link meglepően jól működött. Folyamatosan használom a "gyári Apple verziót" és persze néha tényleg küldök vele képet, de mióta be van kapcsolva a családi album szinte nincs is rá szükségem (értsd= nem használom).
Az elérhetőségekről a MS azt írta, hogy május közepére már mindenkinek. Anno Insiderként sem volt semmilyen ráhatásom, hogy elérhető legyen nálam is, pedig mindent próbáltam, install, uninstall, reinstall... aztán egy nappal később ránéztem újra és ki tudtam választani az iPhone opciót.
Funkcionálisan ellenőriztem csak a dolgot, hosszú távon nem próbáltam, hogy az akku-ra milyen hatással van a dolog.
Egy biztos, hogy az ismerősök között (ritkán játszanak) az első "húzó" funkció a windows 11-re váltás miatt. Aki eddig el volt az integráció nélkül eddig, tehát nem vett emiatt netet, annak az nagyon jó lesz/lehet.
-
törölt tag
Felesleges várni a limitációk miatt: group chat nincs, kép és videó küldés nincs és folyamatos kapcsolat kell.
-
-
::Trunks::
senior tag
Igen az összeset blokkolni akarom, mintha ki lenne kapcsolva a telefonom. Hátha elgondolkoznak , hogy vajon miért lehet kikapcsolva este egy telefon.
Manuálisan kapcsolgatni rossz van hogy elfelejtem vissza nyomni ugy van 3 napigVagy epp ugy hagyom masnap meg nezem a nemfogadott hivasokat.
-
kakuk.tamas
addikt
Hát igen, épp ez az.
De ha két sim-er használ, és a másikat elérhetővé akarja tenni, akkor még mindig manuálisan kilehet kapcsolni a sim-et a beállításokban. És erre lenne jó, ha ezt lehetne automatizálni.
(nekem is két kártyám van, és a cégest manuálisan kapcsolgatom ki-be, mert a tököm kivan a bentiekkel.)
-
kakuk.tamas
addikt
Fókusznál némítani lehet csak. Azt kellene megnézni, hogy lehet-e parancsot létrehozni, hogy deaktiválja a sim-et, reggel meg vissza. (Nem vagyok a parancsokban jártas…)
Habár, ha fix számokról hívják, akkor a számokat tudja némítani fókusszal. De ezt megteheti a némító kapcsolóval is. De akkor meg nem csörög egyáltalán.
Még erre jó lenne, ha kitalálna valamit az Apple, hogy lehessen időzíteni is a sim-eket.
-
markknight
veterán
Annyit kell csinálni (és talán ez a keményebb dió) hogy be kell menni a beállításokba és ott windows insider taggá kell válni, magyarán bétázni kell. Ha feltelepült az új preview, akkor a store-ban tudod a frissítést külön kérni és akkor már megjelenik az iPhone mint opció.
-
Fritz Teufel
addikt
Sajnos ezek a megoldások meg sem közelítik azt amit a DeX tud. Ez volt az egyik komoly kompromisszum amit meg kellett kötnöm amikor ráböktem a "Megrendel" gombra. Két hónapig nem volt notebookom, a DeX kimentett. Azán meg azon filóztam, hogy minek kellett a notebook, telefonról mindent is megoldottam, a munkát is beleértve.
-
Baszki forgassátok ki a szavaimat!
A lényeg akkor is az,hogy a nem hivatalos viszonteladóknál csak az első év Apple gari,a többi bolti (annak minden lehetséges hátrányával).
Viszont a hivatalos viszonteladók 2.-3. évi gariját saját gariként kezeli itthon az Apple.
Ez volt a lényege a mondandómnak,ne rugózzunk már a szavakon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Nyaralás topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Háztartási gépek
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Need for Speed: Rivals
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest