- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- iPhone topik
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
ronin79
addikt
válasz
dnelb #332899 üzenetére
Én speciel autószerelésnél pont leveszem, mert motortérben szűkös a hely
, de kerti munka vagy bármi ház körül + mindennapi teendők, edzés, alvás, uszoda...stb viselem.
Lehet egy nem lekerekített kijelzőn tovább bírná egy fólia is, de eddigi tapasztalatok alapján fölösleges, szinte semmit nem véd csak kidobott pénz az ablakon pár hét után. -
ronin79
addikt
válasz
tboy93 #332879 üzenetére
Nekem utoljára watch 8-on volt fólia, szintén Spigen és hasonló tapasztalat. Nem mondom h. minden Spigen termék egy kalap sz@r, mert jópáran itt erre a márkára esküsznek (mivel még mást nem próbáltak és hülyék mint a segg)
viszont most a 10-es ötödik hónapja nem kapott semmilyen fóliát és makulátlan a kijelző, pedig hétvégi háznál kap rendesen (favágás, stb.fizikai munka keretében).
Ultrára nem is vettem anno semmilyen fóliát.
Részemről ez tök fölösleges pénzkidobás. -
CharlieDrop
veterán
válasz
burgatshow #332891 üzenetére
Nem is várok el tőle ennyit. Nyilván a profi fényképezőgépet nem veri meg semmi sem.
@vadkörte:
nem értelek. Arra akarom legtöbbször használni, hogy kb. 30 méterre lévő tárgy ne pixel halmaz legyen. Erre miért nem alkalmas?
köszi a választ előre is[ Szerkesztve ]
-
vadkörte
addikt
válasz
CharlieDrop #332888 üzenetére
Ahogyan fil is írta, ha az optikai képletet megbontod egy előtéttel, az rontani fog a képminőségen. Akkor is ha 300Ft-os Temu-s szart teszel elé és akkor is ha 90E Ft-os prémium terméket és ha már lúd legyen kövér, ez nem csak az összetett lencserendszerekre - előtétlencse, kiegészítő objektív - érvényes, hanem egy egy elemből álló szűrőre is. A kompromisszum mértéke az eltérő.
A 15-16 Pro (Max)-ok telefotó egysége 12MP felbontású, natív 12MP-es képet ad. Az újabb android-os sokkamerás csodafonok telefotó egysége is simán lehet 100-200MP-es, ebből lényegesen egyszerűbb 12Mp-re méretezett szenzorzoom-os képet előállítani, majd.
Amire Te akarod használni, arra a telefon nem, vagy erős kompromisszumokkal alkalmas. -
burgatshow
veterán
válasz
Nekem semmi bajom semmivel, csak megjegyeztem, hogy egy telefonos optikától nem várható el olyan képesség, mint egy rendes fényképezőtől. Azt se mondtam, hogy ne tegyél rá előtét lencsét, de ahogy fil is írta, kompromisszum így is - úgy is.
-
fil
őstag
válasz
Egy előtétlencse mindig ront valamennyit a minőségen.
Mindig kompromisszumot jelent. -
Bubaaa
aktív tag
válasz
burgatshow #332886 üzenetére
Ohh köszi. Ez is valami. Nem kell keresgélnem a videókat a sok fénykép között.
-
xhege
veterán
válasz
burgatshow #332886 üzenetére
Különböző albumba nem menti őket, de valóban vannak jó összegző albumok (inkább keresések).
-
Bubaaa
aktív tag
Srácok,van arra valami lehetőség hogy a fotókat és a videókat külön mappába mentse a készülék?
[ Szerkesztve ]
-
xhege
veterán
válasz
CharlieDrop #332882 üzenetére
Az újabb modellek esetén (15-től) a főkamera már 48MP, abból értékelhető 2x szenzorzoom elérhető az alapmodellek esetén is.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
burgatshow #332877 üzenetére
Azért van olyan teló ami ezt megugorja, gondoltam egy extra lencsével azért ez is tud olyat
Pl. ha jól emlékszem az XS-nek van 2x zoom lencséje, míg a 13 mininek már nincs csak az ultraszéles, szóval ha visszaváltanák arra is értékelhetőbb eredmény lenne. -
Kicsirics77
veterán
Sziasztok, mi az ajánlott kijelzővédő most egy sima 15-re? tokban van tartva de néha a zebben mellé kerül kulcs, privacy is jöhet, plussz ha van felhelyező keret hozzá az csak megkönnyítené a dolgom.
-
Mike81
senior tag
válasz
Drughi #332870 üzenetére
Szia!
Én Tacticalt használok 15 PM-re és megvagyok elégedve vele. Védte is már meg a telefont mert sikerült pofával járólapra ejtenem, de csak az”üvegfóliát” kellett cserélnem. Amikor én nézegettem akkor jóval olcsóbb volt mint a Pitaka. Nekem ez amúgy is jobban bejön mert nem annyira nyitott mint a Pitaka. Ennek alul felül is van védelem, és csak a gomboknál van kivágás -
válasz
tboy93 #332123 üzenetére
Spigen EliteShield EZ Fit Apple Watch 10 (46mm) kijelzővédő fólia felhelyező kerettel tapasztalatok Vol.III
Felraktam a Watch 10-re a csomagban található 2. fóliát, 13 napot bírt, ma ugyanúgy mint az előző, elkezdett "lecsúszni" az óráról.Ez egy kalap szar, finoman szólva. 3.500Ft/db áron ezt kínálja ma a Spigen Watch 10-re
Elmennek a bús p*csába.
Van még pár alis vackom, meg rendelek ROCK-ot itteni ajánlásra.
-
burgatshow
veterán
válasz
CharlieDrop #332876 üzenetére
Ez nem igazán a telefonnal lefotózom használati eset, azt azért szerintem beláthatjuk. Akkor inkább vegyél egy normális fényképezőgépet.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
burgatshow #332875 üzenetére
Igen. Nekem is, ha a fényképezendő tárgy úgy 5-10 méteren van max. Ha már messzebb van és zoomolni kell, akkor azért van baj.
-
burgatshow
veterán
válasz
CharlieDrop #332873 üzenetére
Az ertekelheto elegge szubjektiv merce. Nekem a 13 mini is ertekelheto kepeket csinal, ertem ezalatt, hogy nekem elegseges, eles, szinek rendben.
-
Morgenstern
tag
válasz
Drughi #332870 üzenetére
Én pont így jártam, csak 13 Pro Max-szal. Nekem nagyon bejön, vékony Pitaka volt nekem is a cél, de végül Tactical lett. Tartaléknak rendeltem mellé egy 1000 Ft-os random szilikon tokot is, de csak felpróbálva volt. Ha te is ezt az ultra vékony vonalat szereted, akkor nem fogsz csalódni benne.
-
vadkörte
addikt
válasz
esbii22 #332863 üzenetére
Windows/MacOS/Linux?
Windows:
Telepítsd fel az MS Store-ból az AppleDevice nevű app-ot, majd csatlakoztasd a PC-hez a telefont vezetékkel és a Windows Fényképek app-jával importáld a képeket. (Akár mindet egyszerre, örülni fog Neked, de megcsinálja)
MacOS:
Csatlakoztasd vezetékkel a telefont és importáld a Fotókba a képeket
Linux:
Csatlakoztasd vezetékkel a telefont és a szimpatikus helyre importáld (másold át) a képeket.
#332860 CharlieDrop
Nem akarlak elkeseríteni, de ilyen felhasználásra szerintem egy telefon meg egy kétes minőségű lencse párosa nem épp ideális. Ide már egy fényképezőgép+300-400mm körüli tele kell. -
Drughi
addikt
Üdv!
A “Tactical” márkájú tokok milyen minőséget képviselnek?
csak mert a szénszálas aramid tokjaik (ami pont úgy néz ki mint a Pitaka) pont a Pitaka árába van.Sajnos a iPhone 12re már nem találok sehol sem pitakát. Lenne még spigen is ami szintén szénszálas, de azt sem ismerem.
Érdemes lehet a tacticalt megvenni?
-
esbii22
őstag
válasz
TheBikerider #332866 üzenetére
Megoldódott, én nem csináltam volna 30 képnél többet. Egy állatfarmon voltunk ahol a vezető végigvitt minket mindenféle állat között, közben folyamat fotózott minket, hogy minden pillanatot megörökítsen. De röstelltem a telefonon végignézni őket és törölgetni
-
xigris
őstag
Sziasztok az megoldható, hogy megszerkesztek egy csengőhangot s átküldöm egy ismerősömnek , ha igen hogyan? Megvette a csengőhangot de nem tudja beállítani.
nincs ott a csengőbeállításnál.
-
-
Mike81
senior tag
válasz
batai15 #332823 üzenetére
Tudom miről beszélsz mert engem is rohadtul idegesít ha megkopik a keret
Az Iphone előtt egy 23U-m volt aminek az alsó részén egy picit lejött a festés. Mert a melós felsőmnek a felső zsebében tárolom ami patentos. És a patentnak a fém része a tok ellenére is leszedte a festéket.
Állandóan oda vonzotta a szemem
Szóval mikor telefon cserére került a sor és a 15PM lett a kiszemelt akkor egyértelmű volt hogy a natur titan lesz a befutó. Mert akkor már lehetett hallani néhány helyről hogy gondok vannak a festéssel itt is. Meg amúgy is mindig csak fekete telefonjaim voltak ki akartam már próbálni mást is. De a fehér az soha nem vonzott annyira.
-
esbii22
őstag
válasz
TheBikerider #332861 üzenetére
iPhone topikban vajon milyen eszközről szeretnék másolni?
3utoolssal masolom, mindig az első 120 képet másolom, amint felmásoltam a laptopra, és jó, törlöm is azokat. Így mindig tudom hol hagytam abba.[ Szerkesztve ]
-
válasz
esbii22 #332858 üzenetére
Bocs, nem értettem, pontosabban nem láttam, hogy azt íratd volna, hogy a telefonon vannak a képek, de most már így tudom
Nekem simán ment 16 pro-nál, rádugtam a telóra a külső SSD-t és átmásoltam a telóról a képeket. Mondjuk nem 1200 volt, de átmásolta.Az iCloud-ból is idő lesz lementeni, ha feltöltöd..
6000 képet és videót töltöttem le iCloud-ból még Novemberben, délelőtt kezdtem, délután 7 felé végzetem, szerrintem sok idő voltPersze sokmindetől függ. A netem full gyors, a gépem régi, szóval...
[ Szerkesztve ]
-
-
esbii22
őstag
válasz
TheBikerider #332856 üzenetére
Telefon tárhelyén van, ma egy kiránduláson készítette a vezető. Masolnám gépre, aztán kiválogatni őket. Telefonról meg az összeset törölném.
Szerintem érthetően leírtam az első hozzászólásomban.
[ Szerkesztve ]
-
-
jbl
senior tag
Az összes képemet áthoztam Google ből de a könyvtár optimalizálása három nap alatt nem indult el valamit még be kell kapcsolni?
-
vadkörte
addikt
válasz
CharlieDrop #332851 üzenetére
CP:
cirkuláris polár, megfelelően használva mélyebbé teltebbé lehet vele tenni a színeket és ki lehet vele szűrni a tükröződéseket (pl. víztükör, kirakat, stb...)ND:
neutrális denzitás, a záridő befolyásolható vele - pl. verőfényes napsütésben is lehet nyitott rekesszel hosszú záridős képeket készíteni, több fokozata van, minél "erősebb", annál kevesebb fényt enged át, van teli és átmenetes is. (ezt inkább fényképezőgépekhez javaslom, nem telefonhoz)Mi a célod, mit szeretnél megvalósítani? Ennek ismerete nélkül nehéz javasolni.
#332853 Sys85
Néztem komplett lencseszettet tokkal, leginkább makrózni szerettem volna. A végén inkább vettem egy makróobjektívet a MILC-emre...[ Szerkesztve ]
-
válasz
CharlieDrop #332851 üzenetére
Akkor a fenti 3 márka oldalán nézz körül (plusz Ali, itt van Ulanzi), amelyik márka, vagy ár jobban tetszik azt vedd meg.
Lehet venni ilyen rácsiptetős olcsó lencséket kínából, de nagyon random a minőség, jobbára inkább moslék.
Az Ulanzi/Freewell/Moment jó minőség, Ulanzi talán a legolcsóbb közülük és kapni hozzá csiptetős univerzális adaptert is, tehát még több tok sem kell.
De még ez lencse is 20+ k huf, plusz tok/vagy csíptetős adapter.
Sajnos olcsóbban nem fogsz olyat kapni aminél a képminőség is jó lesz.Rengeteg tesztet néztem ezekről és az olcsóknál sokszor botrány a fotók minősége.[ Szerkesztve ]
-
esbii22
őstag
1200 fénykép mozgatására van opció? iCloud nem játszik, 50 Gb van csak, esetleg az hogy ha előfizetek a nagyobbra aztán megvárom míg feltölt mindent majd lementem a képeket, törlöm ami nem kell és visszalépek 50-re?
3utools csak kb 150 képet képes egyszerre másolni ha az összeset kijelölöm. Picit nehézkes lenne kijelölgetni szakaszosan mert nem tudom melyiknél hagytam abba.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
CharlieDrop #332849 üzenetére
Keress rá Youtube-on a CPL és ND Filter kifejezésekre, a videókon jobban látható mire is valók.
Az ND-k igazából videóhoz valók, a CPL (polár lencse) fotóhoz és videóhoz is.A CPL filter nagyon hasznos. -
válasz
CharlieDrop #332844 üzenetére
Kérdés mennyire profi kell.
Pl van Ulanzi, Freewell, Moment.Van makro, fisheye, Anamorphic, stb lencséjük, de van CP/ND készletük is.
Ezekhez van speckó tok az adott telefonra, de pl az Xs már olyan régi, hogy ahhoz nagy eséllyel nem nagyon fogsz már tokot találni, max a Momentnél.
Viszont nem olcsó egyik sem.
Sajnos a normális minőségű lencsék sehol sem filléresek, az olcsó Alis lencsék minősége elég gyatra. -
dnelb
veterán
válasz
TheBikerider #332845 üzenetére
jah elég durva bug ez sajna, és full random mikor jön elő.. Nincs köze a frissítéshez. Ismerősnek pl az triggerelte hogy 5%-re merült a teló, aztán másnap már csinálta. Vagyis hát nem biztos hogy ez, de más nem történt
[ Szerkesztve ]
-
-
CharlieDrop
veterán
Sziasztok!
Extra fotós lencsét tudtok ajánlani, esetleg olyat, ami több típusra is feltehető?
Nekem 13 minim van, de van XS, 12 mini, 16 is a családban
köszi
-
-
-
volvoguy
addikt
Sziasztok! Nem tudom köze van a CareCenter-es akkicseréhez, de amióta visszajött onnan az iPhone 13 Pro-m pár naponta durván elkezd szaggatni, laggolni. Pedig azóta már 2 Update is jött eső. Más is tapasztalt ilyet? Restart után egy darabig megint jó
[ Szerkesztve ]
-
Kisbre
tag
válasz
TheBikerider #332838 üzenetére
Szuper. Megoldás van rá esetleg?
-
-
Kisbre
tag
Sziasztok. A feleségemnek van egy i13-ja, IOS 18.3.1.-el. Semmilyen app nem küld értesítést
sak ha megnyitja az appot. Értesítés ki be kapcsolás volt vár, telefon is volt nem egyszer újra indítva. Mi lehet a gond?
-
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Tippet szeretnék kérni. Feleségem álandóan lenémítja a telefonját (11 pro) és nem érem el. Van bármi ötletetek arra, hogy hogyan tudnán az elérni, hogy ha én hívom mindig csörögjön? Vagy valami app amivel tudok neki jelezni?
-
-
Csebesz86
kezdő
Szerintetek ez jó akku állapot iPhone 13, 2 éves
[kép]
-
vodrosjozsi
addikt
Akkó a nénikétek
rage47: köszi! -
Mike81
senior tag
válasz
batai15 #332788 üzenetére
Nekem natur titán van amikor érzek magamban késztetést arra hogy szószerint lehámozzam a tokot róla akkor át szoktam törölgetni. Sok koszt nem szoktam találni a kereten és a hátlapon. Kollégának kék proja van. Ő nem ilyen passzos kevlár tokot használ, az ő keretén már látszanak kopások. Ez lehet van olyan passzos hogy kevesebb kosz jut be a keret és a tok közé.
[ Szerkesztve ]
-
cross56
senior tag
válasz
atees #332771 üzenetére
Nekem is 4-es ANC van, bár én csak itthon szoktam használni, és telefonálást sem próbáltam rajta, viszont a zajkioltás az tényleg csak ennyi. Én is ha bekapcsolom és nem megy semmi, akkor hallok egy kis zajt, gondolom ez valami szoftveres dolog, teljesen normális. Illetve szűrődnek be kinti hangok is. Zenehallgatás közben viszont nem nagyon hallok semmit a kinti dolgokból.
Szóval szerintem kicsit sokat vársz tőle -
insyde5
aktív tag
Üdv!
Új vagyok az apple területen.
Olvastam, hogy az Imessage -ben lehet ütemezni az üzenet küldését, nekem sajnos nincs meg ez a lehetőség a + jelre kattintva. Külön oda kell varázsolnom? -
scdlsc
senior tag
válasz
Instabil #332804 üzenetére
https://support.apple.com/hu-hu/108968
A szabályozások és biztonsági szabványok miatt a fejhallgatóval kapcsolatos értesítéseket bizonyos országokban vagy régiókban nem lehet kikapcsolni.
-
havri1
félisten
válasz
Pandimakaay #332806 üzenetére
Ezt pontosítanád? Számomra ismeretlen ez a hibajelenség.
-
válasz
vodrosjozsi #332800 üzenetére
Sok hely van...
-
Pandimakaay
tag
Sziasztok, abban kérném a segítséget, hogy egyre gyakrabban találkozok olyan iphone-al amire lejön a frissítés és utána nem lehet feloldani a kijelzőt. Van e valami megoldás erre a szervizen kívül? Köszi előre is.
-
Rage47
veterán
válasz
-
válasz
A hátulját kell leszedni és ott lehet akkut cserélni
Amúgy attól függ gyári akkut vagy utángyártottat akarsz beletetetni
-
jbl
senior tag
Samsungos voltam 2011 -óta (SII) XDA a legutolsó S24+. most egy bő hete váltottam. Ez a privát meg a céges telefonom is egyben. Első nap amikor ki kellett valamit nyomtatni szerelmesek lettünk egymásba. PDF dokumentumot megnyitottam nyomtatás XEROX nyomtató és nyomtatás . ennyi és kinyomtatta. ugyanez a samsungal a 6. app letöltése után sikerült csak, ja meg fél nap.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Spórolós topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Új életet vihet az Amazon a James Bond-világba
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...