- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Új taggal bővült a Motorola filléres portfóliója
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Nincs több iPhone 14, az iPhone Air-t viszont lassan már gyártják
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz M1995 #297492 üzenetére
„sírnak Apple-nél még mindig notch van, hát igen viszont a csupa kijelzős telefonokban hol van Face ID szintű arcfelismerő?”
Mindeközben Cupertinoban sem ülnek a babérjaikon🙂, már dolgoznak a kijelző alatti Face ID megvalósításán: [link] és [link] , csak annyi a bökkenő, hogy pillanatnyilag az ilyen technológia kivitelezése igen komoly fejfájást okoz a fejlesztéssel megbízott cégek (Samsung és LG) mérnökei számára.
Ami késik, nem múlik, az Apple tehát középtávon (iPhone 17?) tervezi a sziget száműzését. -
xedamen
senior tag
válasz A guru #297495 üzenetére
Igen, ez az egyik dolog. Gondolom mivel üzletbe kértem, előbb Józsi, Pisti meg Gézu eltesz a sógorának, az apósának, tizet felraknak fejenként harveraprora 650-ért mielőtt bevételezné raktárra azt a 2 darabot, amit szét kellene osztani a 300 előrendelő között...
Az iCenter ügyfélszolgálata pedig bicskanyitogató számomra, mivel mindig is ügyfelekkel dolgoztam (pincér, Telekom, majd éppen most cégvezetőkkel magasabb munkakörben) így elég érzékenyen érint a téma. Mi az, hogy "holnap biztosan nem fogod tudni átvenni"? Először is nem ittunk pertut, hogy tegezzen, de ez még rendben is lenne, ha beböfögne egy "sajnálattal közlöm" vagy "szeretnélek tájékoztatni, hogy a nagy érdeklődés miatt sajnos..." vagy bármi hasonlót. -
senior tag
válasz M1995 #297492 üzenetére
USB 2.0-téma:
Az előző iPhone-omat (egy XS) 3 és fél évig használtam, ezalatt egyetlenegyszer végztrm nagy sebességet igénylő adatátvitelt a Lightnng-portján: a tegnapelőtt, mielőtt elindítottam az átkötözést, gondoltam csinálok róla egy gyors backupot, laptopra, szóval összekötöttem azzal.)
64 GB, gyakorlatilag full tele, kb 5 perc alatt lett kész a mentés (amiből legalább fél perc azzal telt el, hogy rájöjjek, most már a Finderben jelenik meg a teló, nem az iTunes-ban /izé... Music-ban/).
Jó lett volna, ha 5 perc helyett 2 perc alatt végez a mentéssel, de valahogy kibírtam
Minden egyébre ott az iCloud sync... -
A guru
addikt
válasz xedamen #297457 üzenetére
Ezt azért árulja el ilyenkor valaki, hogy az ilyen olyan premium reseller meg anyámkínja címes csilivili alma boltokban hogyan lehet az, hogy megjelenéskor egy darab iphone se lesz? Vagy csak az előrendelők lettek átverve és aki bemegy holnap nyitásra, az majd válogathat? Ultra gáz így is úgy is szerintem…
-
nOvOp
senior tag
Sziasztok!
Iphone 11-ről készítettem mentést a felhőbe, hogy csináljak egy teljes visszaállítást a telefonon, majd visszatöltsem a mentést. Meg is történt, de az üzeneteket nem töltötte vissza, egyet sem. Amikor megnézem az icloudot használó appoknál, ott be van kapcsolva az üzeneteknél a mentés és tárhely kezelésnél ki is írja hogy 36,4 GB. De ha belemegyek, akkor üres. Vissza lehet varázsolni vhogy? -
M1995
aktív tag
válasz Ricardo #297419 üzenetére
És X más dolog pedig abban nincs, de iPhone-ban van amiért sokan azt választják. Kategóriáról... szerintem a piac beszél, úgy gondolom az Apple ismeri a vevőit, linkeljük ezredszerre is a vevői elégedettség, márkahűség felméréseket? (Androidról váltók aránya is szembetűnő, hiszen akár itt is ebben a magyar fórumban naponta próbálunk segíteni nekik) Hidd el, csak a youtubereknél, neten vitatkozó kockáknál _ennyire_ téma a képfrissítés. Átlagembernek nem ez a legfőbb jellemző ami alapján választ márkát, készüléket.
Sima iPhone-ban AoD sincs, ami hány kínaiban van mióta és több RAM is, reverse töltés stb. dolgok amit emlegettek, attól még iPhone-nál nem deal breaker. Különben nem vinnék minden évben mint a cukrot "ebben az árkategóriában" is. (még iPhone Pro user közt is hány van a számítógépe nem 120 Hz, aztán mégse hal bele) Az ember szeme egyszerűen adaptálódik. Sima iPad is 60 Hz, pedig az még inkább tartalomfogyasztó eszköz.
Nézheted üzletpolitikai oldalról is, ha a technikai nem elég. Évekig ment a sírás ne csak egy iPhone legyen, hanem több méret, több feature, több árszint. Akkor természetes, egy-egy funkciót csak a Pro termékekre tartogatnak, aztán majd évek alatt egy-egy dolog lecsorog a sima modellbe is.
Gyorsabb töltés? 20-25 W mire nem elég? A Samsungnál is 25 W a szokványos, Ultra szériánál 45 W papíron gyakorlatban 30 inkább, mert nem akarják gyilkolni az akkut. [link]
Nekem gyanús, hogy Apple és Samsung, az a két cég amelyik a legtöbb készüléket adja el, talán értenek hozzá mi a jó egyensúly, a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon. Kit érdekel kínai gyártók ontják a telefonokat specifikáció harc alapján 120 W is akár, nem az a norma a piacon. Hanem az inkább éjjel, autóban, vonaton, itt-ott beépített wireless parkban padon stb. reggeli készülődés közben 20-25 W is belerak annyit kibírja estig.
Érdekes sokszor állandó téma a battery health % aggódás, most meg az a baj miért nem lehet 60 Wattal tölteni?
Az is kedvencem sírnak Apple-nél még mindig notch van, hát igen viszont a csupa kijelzős telefonokban hol van Face ID szintű arcfelismerő? Akkor? Új MacBook notch is lehet mondani csúnya, viszont Full HD webkamera, a mai új Surface laptop és egy Dell XPS továbbra is 720-as webkamera, akkor?
Magic Mouse-ból is milyen meme lett, hogy az alján van a csatlakozó és úgy töltés közben nem lehet használni, pedig aki tényleg használja vagy csak gondolkozik, az tudja öt perc belemegy egy napi használat, ha éppen rosszkor merül le.
Vagy ezek a reklamálók soha nem állnak fel inni egy pohár vizet, nem járnak WC-re?(ennél többet nem vagyok hajlandó foglalkozni a témával, de hetente jön valaki értetlenkedni, aki tovább hisztizik ezeken a dolgokon az nem ismeri az Apple-t, néha úgy tűnik a többi gyártót se, erre jó példa az USB 2.0 sebességű kábel miatti reklamálás)
-
Dello79
aktív tag
Van arra lehetőség hogy az iphone menurendszert ( launcer ) gyorsabb legyen ? egy 100e Ft -os Android is milliószor gyorsabb.. hol van ez a menu benne ? Konkrétan azt keresem.
-
veterán
-
senior tag
válasz nozs23 #297483 üzenetére
Khm... Kanadában is teljesen hivatalos forrásból vettem, személyesen De a gép tényleg szürke De o.k., ne offoljunk. Nem tudtam, hogy itthon telóra nincs. Amúgy még mindig nem értem, hogy mi az értelme, ha csak szimpla garihozsszabbítás... az ugyanis törvény szerint is 3 év.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Kölni és BP között most mozog egy UPS kamion tele nagyon sok értékes portékával
valakinek van kedve megcsinálni a Faszt End Fjúriosz következő részét?
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Valóban, ha rákattintok az "AppleCare+ hozzáadása" linkre, akkor már egy "AppleCare megkötése" oldalra visz, amin egy gomb (ikon) van, amivel élő ügyfélszolgálattal tudok kapcsolatba lépni.
De nem a MacBook-ra akartam kötni, hanem az iPhone-ra (és arra is előbb megnézni, mit kóstál, mert az MBP-re kb 110ezer forint....) -
Årpi
őstag
válasz syIex #297477 üzenetére
Igen, de a weboldal AppleCare+-t ír Aszpirin screenshotján és én végig arról is beszéltem, amire te írtad, hogy de, laptopra van.
Valószínűleg figyelmetlenség, félrefordítás, de nagyon félre tudja vinni az embert.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro | MacBook Air M3 | 7800X3D / 4070 Super PC |
-
Årpi
őstag
válasz Aszpirin #297470 üzenetére
És tényleg, érdekes. Mondjuk inkább az, hogy a MacBooknál feldobja, mint hogy az iPhone-nál nem Lehet a külföldi eredet miatt dobja fel. Tedd fel telefonra a Támogatás appot és nézz szét ott, ha magyar fiókkal nem ajánlja fel, akkor hozz létre egy UK/US/ Kanada, stb. fiókot.
iPhone 16 Pro | MacBook Air M3 | 7800X3D / 4070 Super PC |
-
Bilux
veterán
Kezdődik
Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
-
veterán
Alza küldött már valakinek esetleg e-mailt 15-ös szériával kapcsolatban?
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
senior tag
válasz markknight #297464 üzenetére
Na de holnap van a day1
-
senior tag
Sziasztok! Az miért van, hogy a márciusban Kanadában vásárolt MacBooc Pro-ra tudok venni AppleCare+ csomagot, de a két napja itthon vásárolt iPhone 14 Pro-ra nem? (a garanciaellenőrző oldal helyesen jeleníti meg a vásárlás idejét, de nem ajánnlja fel az AppleCare+ hozzáadását, utóbbi a MacBook-nál ugyanazon oldalon ott van). Itthoni vásárlás esetén nem lehet utólagosan venni AppleCare+-t, míg a külföldi vásárlás esetén igen? Vagy iPhone-ra nincs is AppleCare+? Vagy valamit benéztem?
[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz csaba1203 #297384 üzenetére
Maradhat a google kontakt. Annyi a lényeg, hogy akkor csak a kontakt szinkronizálás maradjon bekapcsolva a fiókbeállításon belül, a levélre meg mehet a gmail. Egyébként én is így használom.
A gyáriban egyébként akkor jönnek meg biztosan a levelek, ha mondjuk 15 perces szinkront állítasz be az automata helyett. De a gmail azonnal fogja mutatni.[ Szerkesztve ]
-
zzola
titán
Ezt a developer frissítés lehetőséget hogyan lehet eltűntetni? Köszi
-
xedamen
senior tag
Sziasztok! Nem tudom ti hogy vagytok vele, de kicsit vicces volt az egész előrendelési folyamat, iCentre és iStyle oldala is totálisan halott volt. Sikerült egy 15 Pro Maxot rendelnem iStyle-ban 14:01-re írja a rendelés időpontját, mert akkor került kosárba/foglalásba, ám a rendelést körülbelül fél órával később tudtam véglegesíteni túlterheltség miatt. Erről a telefonról semmi hír, közben családba lesz egy 15 Pro is, ami 14:50-kor lett megrendelve, az beérkezett. Úgy látszik a Natúr Titán 15 Pro Max lesz idén a fehér holló - ha esetleg valakinek sikerült több helyről sikeresen berendelni és nem tart igényt rá, megtenné, hogy szól?
-
vzsryl
nagyúr
válasz -Skylake- #297445 üzenetére
92% a 13 Pro-m, de csak hétfőn lesz 2 éves.
btw tök felesleges írnom bármit is ide évekig, mert egész egyszerűen csak teszi a dolgát a készülék. Ezért váltottam 4 éve Iphone-ra, és bejött. Pedig egy évtizedig hallani se akartam róla…
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
-Skylake-
addikt
na vegre kiderult amire mindig is kivancsi voltam:
egy iphone NPI a minimum, hogy ne arrol szoljon a topik, hogy kinek hany % akku.A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
Gubu0101
veterán
Akkor ne hagyuk mar ki a watchOS 10.01-et se
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
vzsryl
nagyúr
válasz markknight #297435 üzenetére
Kedden ezt mondta az ügyintéző: “pénteken, 09.22-én küldöm”
Csak erről van infóm, mert az ügyem azonosító száma megvan.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
esbii22
őstag
iOS 16.7 is tölthető
iPhone 11 128 GB White, Apple Watch SE 44mm, Hyundai i30 II. gen.
-
esbii22
őstag
Micsoda problémák, minden évben ez van, már megszokhattátok volna… és ha péntek helyett hétfőn kapjátok meg akkor összedől a világ ?
iPhone 11 128 GB White, Apple Watch SE 44mm, Hyundai i30 II. gen.
-
ronin79
addikt
-
senior tag
válasz BUZZLGHTYR #297428 üzenetére
Ja reggel 8 körül már tuti kint lesznek.
10 órára van időpontom az egyik budapesti üzletbe, remélem lesz készleten. -
Norbi887
aktív tag
Kinnt az iOS 17.0.1
Lehet tölteni!// Apple iPhone 15 Pro Black Titanium // Apple MacBook Air M1 Space Grey // MacBook Air M2 Midnight // iPhone 7 Matte Black // Apple Watch Series 9 45mm Midnight // Apple Watch Series 5 44mm Space Grey // AirPods Pro 2. // Lenovo IdeaPad S340-15API // Razer DeathAdder Essential //
-
BeastMode
őstag
Kint az iOS 17.0.1.
-
BUZZLGHTYR
senior tag
Telekomnal holnap fogjak kiirni az arakat?
-
Topikgazda
válasz salieven #297424 üzenetére
Egyedi anomália lehet🙂, mert nálam oké:
Esetleg egy újraindítás, vagy alkalmazás újra telepítése segíthet rajtatok.
szerk.:
Engem a múltkor azzal lepett meg a rendszer, hogy fekvő tájolású appból kilépve, az álló tájolású megjelenítőn a bal szélén ott maradtak a fekvő tájolás felső sorának ikonjai (óra, hálózati jel, akku). [kép] Kényszerített újraindítás oldotta meg.[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
Apple.hu rendeléshez tartozó UPS másnál is így áll? Ez nem néz ki túl bíztatóan.. Hogy lesz ebből holnap bármi? na meg a kézbesítési cím annyi, hogy "Budapest HU"?
-
salieven
aktív tag
Másnál ilyen ez vagy csak nálunk a családba?
Javítási ajánlatnál a képernyő felső sarkába jelenik meg az óra alatt a javító szó itt nem viszont minden más (pl messenger, discord) appnál igenPSN: salieven
-
Ricardo
titán
válasz M1995 #297416 üzenetére
Használják.Kiegészítőként, de tartalom fogyasztásra vagy komolyabb használatra ott a fő kijelző, ami a kategórájának megfelelő paraméterekkel rendelkezik. Na ilyen nincs a a sima iPhone-ban. Lehet csürni csavarni. De a minimum ( Ha már mindenképpen el akarják választani a pro változatoktól) a 90Hz lett volna ebben az árkategóriában.
A 2.0ás kábel meg minden gyártónál gáz, de itt a gyorsabb töltés sem megy ami azért egy külön fokozata a garasoskodásnak.[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
minek eteted őket? neked aztán pláne tudnod kéne, hogy minden iphone topikban ott vannak.
-
M1995
aktív tag
válasz Ricardo #297408 üzenetére
Mivel odaírtam "külső" és nem fő, akkor a válasz igen, megvan. Értő olvasás nálad megvan? Arról volt szó milyen kettős mérce, mivel a Flip külső kijelzőjét is használják emberek, akkor valószínűleg mégse olyan hatalmas probléma a 60 Hz, mint ahogy előadjátok hetente. Ahogy az sem, hogy miért csak USB 2.0 sebességű kábel van a dobozban, mert a többi gyártó készülékének dobozában is olyan van.
(amúgy, ha úgyis környezetvédelem, a következő lépés lehetne a töltő és headset elhagyásának mintájára USB-C kábel se legyen a dobozban, hiszen azért egységesítés valamilyen C kábel biztos van már otthon, akkor minek még egy másik, ne pazaroljunk, na azt a hisztit is várom már... )
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
A Vodafone-nál vett iphone-ok függetlenek? Elöre is
[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
-
bbendre
őstag
válasz aprokaroka87 #297400 üzenetére
Nem, nem... jövőre az újdonság a reverse wireless charging lesz.
utána évben a periszkópkus kamera
azutáni évben pedig a ...
Minden évben egy kicsi... nagyon kicsivel többiPhone 16 Pro I̶p̶h̶o̶n̶e̶ ̶1̶3̶ ̶P̶r̶o̶ ̶M̶a̶x̶ ̶&̶ ̶G̶o̶o̶g̶l̶e̶ ̶P̶i̶x̶e̶l̶ ̶9̶ ̶P̶r̶o̶
-
Szabi®
addikt
válasz markknight #297405 üzenetére
Azért volt idő amikor a Harman Kardon hangszórókat is a mac mellé csomagolták, most meg kuki kiáll a pódiumra elsorolja mit vesznek ki a dobozból, és még olcsóbb sem lesz, -sőt drágább, és tapsolnak meg éljeneznek örömmámorban az emberek . . .
Valami nagyon el van itt csesződve .[ Szerkesztve ]
-
M1995
aktív tag
válasz madkiller #297391 üzenetére
Dehogynem, gyakori a kettős mérce.
Feltételezem aki célzottan iPhone Pro-t vesz és 4K, RAW, ProRes témában gondolkozik, az megnézi legalább a termék lapját az Apple oldalán, ott pedig írják külön kábel kell a gyors adatátvitelhez. Vagy tudja használni a keresőt. Az égvilágon semmi szükség nincs arra, hogy minden iPhone-nal kapcsolatos fórumban éveken át minden héten ez ekkora téma legyen.
Átlag user vagy sima iPhone esetében gyakorlatilag nem számít, mert a többség az életben nem köti össze kábellel a telefont, hiszen iCloud és AirDrop. A pro user meg tudja (tudnia kellene) mit akar és ahhoz veszi az eszközöket, pl. ProRes használathoz, RAW fotóhoz nem éppen a legkisebb tárhelyű készüléket érdemes venni. Az átlag user a kamera beállításokba se nagyon megy be, nem véletlenül a default HD és nem 4K, még a grid sincs bekapcsolva. Az Apple a többségre állítja az alapértelmezéseket.
Gondolták úgyse zavarja azt a 12 embert, aki még kitartó Sony telefon vásárló. Pedig jó lenne, ha a cég nagyobb játékos lenne a piacon. -
fgergo3
csendes tag
válasz Bilux #297394 üzenetére
Próbáltam hívni őket én is. Két napja jött az üzenet, hogy készüljek, az előrendelés hamarosan beérkezik. Tegnap pedig a megerősítés jött, hogy 24 órám van kifizetni vagy lemondani az előrendelést, mert a telefon beérkezett. Ma pedig ugyanúgy feldolgozás alatt állapotban van a rendelés és nem adták fel, pedig ki lett fizetve az email után néhány perccel.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Xbox Series X|S
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Új taggal bővült a Motorola filléres portfóliója
- Nők, nőügyek (18+)
- TCL LCD és LED TV-k
- Path of Exile 2
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest