Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
irgum
addikt
Éjjelente vezeték nélküli töltőn hagyom, rendszerint 50-60%-ra merítem az aksit naponta. Két kezemen meg tudom számolni, hányszor mehettem 30% alá. Kis túlzással egész nap a kezemben van, de játékokat nem futtatok rajta.
15 hónapos X: [link]
-
irgum
addikt
Azért vettem i6 Plust, mert keveset telefonálok, gyakorlatilag semmit. Gondolkoztam, hogy megtartom az i5-öt és szerzek egy iPad-et, de ez így jobb megoldás. Nem bántam meg. Szerintem mindkét modell jól néz ki. Ha i6 hátoldalán a két szürke sáv alatt illetve fölött üveg lenne, mint i5-ön, még dögösebb volna. A lekerekített élek jó fogást biztosítanak. Az 5s is egy jó telefon, akinek fontos a kompaktság, azaz sokat telefonál. Én bezsongok az új kütyükért, ezért is váltottam, viszont semmi gond nincs az i5-el, egyáltalán nem rosszabb, csak a méret valakinek jobb.
-
irgum
addikt
válasz
Ragnar95 #88576 üzenetére
Nem értek egyet. Már egyszeri alkalom is elég ha rendesen forró a teló (függetlenül attól, hogy 10 perc vagy 1 óra hosszan), hogy jelentősen csökkenjen az élettartama. A rendszer leállása azért történik, hogy a használattól ne tudjon még tovább melegedni az amúgy is felhevült készülék. Ha ott van felejtve a szélvédő alatt a napon, akkor meg teljesen mindegy, mert a szellemek nem fogják használni.
Maradjunk abban, hogy lehetőleg soha, illetve egy alkalommal se felejtsük tűző napon. -
irgum
addikt
válasz
samgar #87400 üzenetére
Az megvan nekem is. Van pár más jó cucc is: screenshot
-
irgum
addikt
Frissült a 8-ason a Weather Pro, lett widgete az értesítési központban! screensot
-
irgum
addikt
válasz
königarjen #84534 üzenetére
Ha ráklikkelsz a "beállítás új iPhone-ként" akkor szerintem nem töröl le semmit. Így emlékszem, volt már nekem is ilyen.
-
irgum
addikt
Itt is a router két sávon tudja szórni, 5 ill. 2.4-en. Most elfelejttettem a telefonnal az 5GHz-es SSID-t, így mindig a 2.4-esre csatlakozik. Kertvárosban lakom, csak egy idegen wifi látszik, szóval ilyen gondom nincs. De én még mindig bizti vagyok abban amit előszőr írtam. Főleg a hosszú (1.5-2 napos) készenlétnél jelent plusz akksi százalékokat a 2.4 az 5GHz-hez képest.
-
irgum
addikt
Mindenképp kerülöm itthon ha lehet. De csak mobil eszközről.
Akkor Neked az a véleményed, hogy mehet nyugodtan az iPhone 5GHz-ről? Mert sok a rizsa, de azt még nem írtad, hogy ugyanannyit, netán kevesebbet harap az akksiból szerinted.
B-L-A-C-K: Sokan okoskodnak mit kapcsoljon ki az ember a telóján stb... De a legfontosabb, a fényerő. Az aksi legalább felét megeszi.
-
-
irgum
addikt
válasz
B-L-A-C-K #83137 üzenetére
Nem órákat írtam. Köztudott, hogy kisebb a hatótáv 5GHzen. Pédául ha 10 méterre vagy a routertől és a telefon wifierősség jelzője 5GHz-en csak 2 "pálcikát" mutat, akkor 2.4GHz-en valószínűleg még megvan a 3 "pálcika".
Azt is mindenki tudja, ha gyengébb a jel, akkor több energiát kell az antennának nyújtani. Szóval nem tudom mit nem értesz. Egész biztos, hogy többet fogyaszt az 5GHz.Itt egy angol fórum, olvasgassad a nagy szakik véleményét. Én keveset tudok angolul, kérlek ha kisütsz belőle valamit ne tartsd magadban!
Ja még az, hogy az 5GHz nagyobb sávszélt biztosít, gyorsabban töltődhetnek az adatok. Így nagy adatmennyiség forgalmazása kevesebb energiát igényel mint 2.4-en. De a telefonon nem röpködnek az adatok 10MB/s-al. A kapcsolat fenntartása hosszú távon ami érdekes.
-
irgum
addikt
válasz
B-L-A-C-K #83135 üzenetére
Hát az 5GHz-nek eleve kisebb a hatósugara. Nagyobb energiát kell befektetni a kapcsolatra azonos távolságnál mint 2.4-en. Push értesítések energiaigénye egy napos készenlétnél már számottevően kisebb.
Jb a telom, fent van a batteryinfo for nc tweak. Airplay-el küldtem a spotifyt airport expressre. Fullra töltve, lezárt kijelzőnél 11 órát írt hátra 5GHz-en. Átváltottam 2.4-re és fel is ugrott 12 órára.
Egyébként meg próbáld ki, akkor majd elhiszed!
-
irgum
addikt
5GHz-en ment a wifi, de pár napja átraktam 2.4-re. Üzemidő jobb, kb 1 óra plusz ha sokat vagyok otthon. Szóval ez is számít.
-
irgum
addikt
válasz
Themiamivice #80279 üzenetére
Ez normális. Vagyis nem, de mégis... Töltsd fel dropboxba, úgy jó.
-
irgum
addikt
-
irgum
addikt
Ha nem lóg ki akkor annak kakukk.
-
irgum
addikt
Fura ez az oldal 7.1.1-en, nem tudtam kilépni csak nagy nehezen: [link]
A restore fordult meg a fejemben már.
-
irgum
addikt
válasz
Ragnar95 #76389 üzenetére
Mintha világfájdalom volna, néhányan úgy állnak az iOS7-hez. Ezt nem tudom megérteni. Én úgy látom a legjobb dolog ami ezzel a rendszerrel történt. Anyám iPad kettesén is tökéletes, nem szaggatva ferdül meg ilyesmi... Szerintem ez egy mánia lehet, ami egyeseken rajta van...
-
irgum
addikt
válasz
vadászcsiga #76383 üzenetére
Én meg azt, hogy előre gondolgodnak... Biztos nem bohócokból áll a csapat. Mindenki azt gondol amit akar, attól még gyerekes volt ez az egész "be kéne perelni az Apple-t" beszélgetés.
-
irgum
addikt
válasz
joey04 #76376 üzenetére
A Szolgáltatás részeként Ön időről-időre frissítéseket kaphat az Apple-től a Szoftverhez kapcsolódóan, amelyek automatikusan letöltődhetnek és telepítődhetnek az Ön készülékére vagy a számítógépére. Ilyen frissítések lehetnek hibajavítások, alkalmazások kiterjesztései vagy javításai, vagy a Szoftver teljesen új verziói. Ön tudomásul veszi, hogy az Apple a Szolgáltatás részeként automatikusan szállíthat az Ön részére ilyen frissítéseket, amelyeket Ön az előírtak szerint köteles fogadni és telepíteni.
Téma lezárva!!!
-
irgum
addikt
válasz
manchester85 #76312 üzenetére
Milyen jogon teszi ezt elérhetetlenné az Apple? Ez egy gyári szolgáltatás, ezzel együtt vettem az eszközt, es jogom van az Apple által kiadott szoftverrel használni
Ért anyagi kár??? Az lenne az érv a bíróságon, hogy a képernyő darabosan ferdül el, csak mert facetimeolni szeretnék? Mit szólnál, ha leállítaná az Apple az egész facetime projektet???
A 6-os szoftvert nem fejlesztik tovább, a szolgáltatást viszont igen. 10 év múlva is elvárnád, hogy működjön iOS6-on? Vagy csak 2 évig kéne?
-
irgum
addikt
válasz
--Rawlings-- #75445 üzenetére
Nincs mit!
Használd egészséggel és ne öregedj meg soha, maradj mindig olyan fiatal!
-
irgum
addikt
válasz
--Rawlings-- #75442 üzenetére
Nem jár hátránnyal. Ha restoret csinálsz akkor újra aktiválni kell, de ha már lesz sim-ed akkor azzal fogod aktiválni. Ha meg nincs akkor haverodéval.
-
irgum
addikt
válasz
--Rawlings-- #75440 üzenetére
Haverodéval aktiválod és akkor menni fog.
Nem nagy dolog az a vágás... Én még az iPhone 3g-hez kapott SIM-et használom, volt belőle először mikro-, majd nano SIM. Magamnak vágtam mindig és most egy 5s-ben muzsikál.
-
irgum
addikt
válasz
--Rawlings-- #75438 üzenetére
Ha a T-től rendelted akkor küldenek nano SIM-et a telefonnal. Anélkül nem lehet aktiválni. De meg is vághatod, tele van a google a módszerrel...
Az előző kérdésem tárgytalan, meggondoltam a dolgot...
-
irgum
addikt
Egy 3GS-t szeretnék függetleníteni a T-Mobilnál. Az én nevemre lett vásárolva, a hűségidő lejárt természetesen. A szerződés meg a papírok már nincsenek meg, csak a telefon itt a kezemben. Bemehetek egy T pontba papírok nélkül is hogy kifüggetlenítsék???
-
irgum
addikt
Hibátlan lett az iOS a 7.1-el. Tökéletesen teszi dolgát. Kár, hogy fél évet kellett várni, hogy ilyen legyen...
-
irgum
addikt
Van pár jó tweak valóban. Szerintem én ha kijön a 7.1 akkor már nem JB-elem a telefonom. Pár napja van csak feltörve, de nagyon kevés a hasznos tweak a több ezer közül, számomra fontosabb a stabil (most is az) rendszer, a normális backup készítés és a jövőbeli frissítések gond nélküli telepítése. A Virtual Home nekem is fent van, klafa, de nehéz volt megszokni azt, hogy kb fél másodpercig rajta kell tartani az ujjamat, mert nem elég "csak úgy megérinteni". De már jól tudom használni. A Zephyr volt ehhez hasonló iOS6-on, na az tényleg egy klafa tweak volt.
Fent van 6-7 tweak, de fagyás nincs, úgyhogy most tetszik. Majd meglátjuk a 7.1-et.
Ám activator-al ki lehet váltani rendesen a slepp gombot, pl a főképernyőn összecsippentéssel. Viszont most nem tudom telepíteni és nem jövök rá mi a baja. Valami beta activator van most a cydiaban. Mi lehet a gond nálam?
-
irgum
addikt
1%-on még ment 20 percet böngészgetéssel és gyakori üzemidő figyeléssel, képernyő fotózással... screenshot
Meglett a 8 óra, még nem kapcsolt ki de bármikor leállhat.
Javítottam a linket!
manchester85: Nyilván megtaláltad volna googlival, de másnak is jól jöhet a szifonos cikk.
-
irgum
addikt
válasz
manchester85 #70870 üzenetére
A kérdésedre: link
-
irgum
addikt
Elég jó lett az üzemidőm, kevés használattal. Zene lejátszás nincs benne, csak kijelző használat. screenshot
7.1 megérkezéséig kipróbálom a jailbreaket... A weather app-ból élő háttérképem van lockscreen-en. Egyébként nem látom már értelmét. screenshot
-
irgum
addikt
Ahogy látom 5s-el még nem szemeteltünk, jöjjön az enyém.
Egy szeptemberben, első napon, Apple Store-ból vásárolt 5s:Örülhetek neki!
Xero: Akkor gyanús, hogy csak a szerencsén múlik, hogy milyen akksi szériából fugunk ki egyet!
-
irgum
addikt
válasz
manchester85 #70262 üzenetére
Lehet!
Viszont visszaolvasva ebből a commentből szekfizsolt senior tag 4S telefonja kb 800 ciklus után éri el a 80%-ot (a jelenlegi állás szerint).
Ki érti ezt???
-
irgum
addikt
válasz
manchester85 #70260 üzenetére
Ezt nem tudtam, csak a MacBook akksijáról volt információm.
De nem is értem, miért? Ugyanaz a gyártás technológia, azaz mindkettő Li-ion battery típus. Kisebb-nagyobb kapacitást se értem, mit számít. -
irgum
addikt
válasz
Ragnar95 #70250 üzenetére
Egyikünk se tudta jól. Közben rákerestem. A hivatalos info Apple.com-ról:
500 ciklus = 80%
Charge Cycles
A properly maintained iPhone battery is designed to retain up to 80% of its original capacity at 500 full charge and discharge cycles. You may choose to replace your battery when it no longer holds sufficient charge to meet your needs.
Innen másoltam be!Összekevertem a MacBook akksijával, mert annál valóban 1000 ciklus = 80%.
-
irgum
addikt
válasz
manchester85 #70257 üzenetére
Ragnar95 se tudott vigyázni soha a telefonjaira, ez látszik ami a 4S-ével történt. Biztos sokat felejtette kint a napon, vagy kánikulában IGO-val navigált klíma nélkül. Tipikus esete, mitől száradhat ki Li-ion battery.
Bocs Ragnar, ez nyilván csak rosszhiszemű feltételezés.
-
irgum
addikt
-
irgum
addikt
válasz
Ragnar95 #70250 üzenetére
Mela Kehes őstagunknak 300 ciklussal 89% az akksija (ha jól számolom). Így 600 ciklussal éri el a 80%-ot, ami valóban távol áll az 1000 ciklustól, viszont a Te által vázolt esettől mégtávolabb!
Amit leírtam az nem az én fejemből pattant ki, hanem az Apple hivatalos infója az akksikról...
Az biztos, hogy a legoptimálisabb szcenáriót veszik alapul, azaz mondjuk végig 24 (szobahőmérsékleten tartott) telefont, meg minden egyéb körülményt, amik kellenek ahhoz, hogy legyen alapja ennek az 1000 ciklus - 80% történetnek.
-
irgum
addikt
válasz
Mela Kehes #70244 üzenetére
Szerintem teljesen átlagos, semmiképp nem rossz.
Nekem kicsit rosszabb volt mikor eladtam az i5-öt. Nyáron, autóstartóban rá kell irányítani a levegőt. A forróság amortizálja az akksit a legjobban.
Egyébként úgy lehet számolni, hogy 1000 ciklussal le kell mennie 80%-ra a max kapacitásnak.
-
irgum
addikt
válasz
szekfizsolt #70242 üzenetére
Gondolom nem sokat használod játékra.
1 év alatt 170 ciklus nem sok, normál használatot mutat.
Én se játszom semmivel, szeptemberi 5s és 100 ciklus...
-
irgum
addikt
válasz
szekfizsolt #70238 üzenetére
Első három sor tartalmaz csak infót.
Teljesen normális, sőt jó az állapota a ciklusokhoz viszonyítva. -
irgum
addikt
válasz
manchester85 #70105 üzenetére
Amíg titokban teszik, az se baj!
-
irgum
addikt
válasz
manchester85 #70101 üzenetére
Sleep gomb és kattogó kijelző a jellemző hibák i5-ön. Na meg a keret kopása. A legjobb konstrukció szerintem a i4 óta az 5S. Nincs semmiféle "gate" vagy beszürkült wifi...
-
irgum
addikt
válasz
megema #70099 üzenetére
Értem. Nekem volt mindenféle iPhone, a 2G-t és a 3GS-t kivéve. A 3G 2 évig volt meg, fizikai melóban mindig a munkaruhám zsebében volt, egy hőkezelő, piszkos, elektroszmogos üzemben. Hibátlanul adtam el mikor beszereztem a i4-emet. iPhone 5 amivel gondom volt egyedül, sleep gombja nem reagált. Kaptam egy újat, ami 8 hónapig hibátlanul működött. Vannak hibák és peches emberek, ez természetes. - Gondolom ebben egyetértünk. Nyilván eddig azért nem írtam le ezeket a mondatokat, mert természetes, ha meg vagyok elégedve egy 200ezres telefonnal. Ezért se olvasod a sokezer elégedett iPhone-os véleményét, mert a meghibásodás az ami nem megszokott, így nyilván annak adnak hangot a fórumozók.
-
irgum
addikt
válasz
manchester85 #68427 üzenetére
Jó a válasz! Pedig azt hittem, most megfogtalak.
-
irgum
addikt
válasz
manchester85 #68424 üzenetére
Na és mi lesz a névvel? Logikusnak találnád az iPhone 6 elnevezést?
Hunt3r22: nem véletlenül Őt kérdeztem, Te most maradj kicsit csöndben. Jó?
-
irgum
addikt
válasz
DonThomasino #67878 üzenetére
Fiók megtekintése és ott lesz hogy "Deathorize All".
Ezzel én is voltam gondban, mert évente csak egyszer lehet az összeset törölni. Ha új gépet kezdesz használni a régiről törölmi kell a jogosítást, de egy win reinstall előtt se árt.
-
irgum
addikt
válasz
buvartacsko #65210 üzenetére
Semmi gond! Nincs harag!
-
irgum
addikt
válasz
buvartacsko #65195 üzenetére
Ne haragudj rám jóember, nem akartalak felzaklatni! Home+Power kikapcsról van szó. Azt is olvastad, hogy azt nem próbálta? Hát próbálja ki, majd meglátja.
Részemről lezárva a beszélgetés!
Mi rosszat mondtam, hogy így nekemestetek
-
irgum
addikt
válasz
buvartacsko #65193 üzenetére
Tévedsz. Bár nem próbáltam, de ez egy hardveres történet, biztos hogy az a tweak sem tud tenni ellene.
Miért vagy ilyen dühös???
-
irgum
addikt
Mivel bele van nyúlva a rendszerbe, gyakorlatilag bármit meg lehet vele csinálni. Egy okos programozó persze alapfeltétel. Miután deaktiválta a keresést, csak arra kell "vigyázni" hogy ne restore-olják a telefont.
Ez elméleti dolog, de a lehetősége gyakorlati.
Ragnar95 tudom, pont azért írtam, hogy nem szabad restore-olni. Amíg JB van a telefonon és nem kell aktiválni nincs semmi kötöttsége egy jó programozónak...
-
irgum
addikt
válasz
bull84ghia #65164 üzenetére
Home+Power gombokat egyszerre nyomva ki lehet kapcsolni, amire tuti nincs semmi megoldás a cydiában.
-
irgum
addikt
válasz
Ragnar95 #63832 üzenetére
Így van ahogy írod.
Klassz lenne, de a hátrányokat is figyelembe véve kell mérlegelni. Meg milyen dolog az, hogy negyed évig nem lehetett JB-elni??? Legközelebb iOS8-at majd csak fél évig lehet törve használni? Tudom, hogy tisztességes a meló amíg feltörik, de ez így egy kalap...
Az lenne a jó, ha apple nem akarná folyton befoltozni a rést és hagyná az embereket azt tenni a kütyüvel, amihez kedvük van... -
irgum
addikt
válasz
Ragnar95 #63826 üzenetére
Jó lenne a JB. De 3 hónapig nem volt, így már megszoktam a hiányát. Plusz szeretem feltenni mindig a legújabb iOS frissítéseket. Plsuz a backup-t se szeretném elb@szni. Pluszban szeretem, ha soha nem omlik össze a springboard.
A kaland kedvéért JB-elnek már csak az emberek szerintem!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest