-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox #125465 üzenetére
tudom hogy a lenovo kidobot egy ilyen terméket. az állításom továbbra is áll, a tiéddel összhangban: trackpoint nélküli thinkpad nem létezik, ebből definíciószerűen következik hogy amin nincs trackpoint az nem thinkpad.
-
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox #125455 üzenetére
olyan nem létezik
-
fatpingvin
addikt
válasz
Apollyon #125418 üzenetére
a libreboot egy coreboot disztró, ahogy pl a Debian egy Linux disztró.
a kódbázis az upstream corebootba került be először, Leah onnan vette át. én személy szerint stock corebootot preferálom, custom konfiggal és SeaBIOS payloaddal, a libreboot ilyen szempontból "előrecsomagolt".
ez válasz a kérdésre?
amúgy jelenleg az egyetlen dolog aminek jelentősége van és nem működik az a thunderbolt support, legalábbis a PCIe tunneling, de dolgoznak rajta. enélkül viszont úgy gondolom lehet élni -
fatpingvin
addikt
válasz
totron #125409 üzenetére
mert eddig az intel boot guard nevű rák miatt nem lehetett rá működő coreboot portot készíteni, anélkül meg nem igazán életképes opció számomra egy x86-os vas.
Máté viszont egy IME vulnerabilityt kihasználva írt egy exploitot ami kinullázza a kriptográfiai hitelesítést ami mögé ez a cucc volt rejtve, így minden ilyenfajta intel-féle korlátozás megkerülhető, sőt, elméleti síkon az IME koprocesszoron tetszőleges kódfuttatást is lehetővé tesz (itt még nem tartunk de who knows, még az is lehet hogy a közeljövőben lesz libre IME reimplementáció)
-
fatpingvin
addikt
válasz
Tim82 #125197 üzenetére
nice összefoglaló, köszönjük a nép nevében
a tökölésért pedig itt publikban is szeretném megköszönni a türelmedet
Figyelembe véve, hogy a coreboot telepítéssel is mennyi kapcsolódó lépés van, leginkább a flashing része ugye, de a stock BIOSok működése is ide tartozhat talán, azon gondolkoztam, hogy vajon megérne egy külön know-how cikket, hogy hogyan is működik ez a flasheléses téma, mire kell figyelni, stb?
Én teljesen hobbicélból vettem flashert, azóta már elég sok dologra kezdtem használni illetve ezen keresztül is volt lehetőségem ismerkedni a beágyazott rendszerekkel. maga a hardver ha nem is filléres tétel de egyáltalán nem drága ha az ember mint egy általános szerszámnak veszi nem pedig egy egyszeri projekthez való célhardver...azért itt kérdezem mert ide tartozhat a custom BIOS felpakolás, thunderbolt vezérlő firmware csere, szóval olyan dolgok amiknek azért vanb topikos vonatkozása is
-
fatpingvin
addikt
válasz
Albert.Tamas #124798 üzenetére
Linuxot es Windows futtatna..
melyik lesz a host és melyik fog VM-ben lakni?
-
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox #124772 üzenetére
szerintem nálam van, megnézem. írok privit
-
fatpingvin
addikt
válasz
Tim82 #124759 üzenetére
nagyon jó
köszönjük a beszámolót. ezt a bekapcsológombban FPR dolgot sose értettem, én a zsebkomputeren is leragasztottam árnyékoló szövettel.
a nagyjábóli végösszeg engem is érdekelne, anyagáron számolva, nyilván nem a zsebedben akarok turkálni hanem nagyságrendileg képbe kerülni az árakkal.
-
fatpingvin
addikt
válasz
mahi1 #124689 üzenetére
ez kb negyed óra alatt javítható. az izgibb kérdés hogy hol lehet rá csatit venni, Lomexban néztem ott nem találtam.
ami az antennákat illeti, NEM. ne keverd a dolgokat, nem véletlenül vannak külön antennák!
egyébként ha az antennakábelbe beleragadt a csatlakozó külső sleeve-je, akkor igazából egy azegyben vissza lehet rá tolni, az árnyékolást meg csak pákával megtolni és már helyben is vagy. ha ráér jövő hétig szívesen megcsinálom helyben.
-
fatpingvin
addikt
adjisten
talán nem a legjobb topik, de a T410-esbe melyik a létező legkisebb fogyasztású proci ami működik is benne? van értelme egyáltalán ennek utánamenni?
(van egy lerombolt T410-esből származó alaplapom, a többi alkatrész alapvetően jó, amit lehet hasznosítanék belőle, gondoltam corebootosítás után jó lesz routernek vagy valami) -
fatpingvin
addikt
válasz
donjohnson #123602 üzenetére
köszi, erről jó tudni
mondjuk a random meghibásodás lehetőségével kivétel nélkül minden adathordozó esetén érdemes számolni. -
fatpingvin
addikt
válasz
lezso6 #123600 üzenetére
ez oké, csak nem válasz a kérdésemre. mi szól az ADATA ellen?
NVMe SSD-ből nekem konkrétan csak az van és évek óta nem találtam okot panaszra.a szérián belüli vezérlő csere suttyóságról tudok, emlékszem rá, de ez nem a tényleges használhatóságról szól hanem business as usual.
-
fatpingvin
addikt
válasz
donjohnson #123598 üzenetére
mia a baj az ADATA-val? komolyan kérdezem, mert nekem eddig semmi panaszom nem volt vele, sőt.
-
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox #123582 üzenetére
menjmá itt a hangulatkeltéssel
-
fatpingvin
addikt
válasz
lezso6 #123542 üzenetére
a viszkozitása elég kicsi, a felületi feszültsége nagy, ezért nem folyik ki oldalra ha értelmes mennyiségben volt használva..
szobahőmérséklet környékén olvad, szóval a jó hővezetésű hűtőn gyorsan kifagy. kicsit hasonló a jelenség ahhoz mint amikor forraszt az ember egy nagy óncseppel.mondjuk thinkpadbe én nem merném beletenni, elég egy cseppnek a fémvázhoz érnie és az egészet szét fogja marni.
-
fatpingvin
addikt
ezektől a DisplayLink-es dokkolóktól nem szabad ennél sokkal többet várni. gyakorlatilag csak egy kis framebuffer meg output driver van bennük, amibe a driver USB-n keresztül, tömörítve másolgatja a GPU-n renderelt frame-eket. pontosan erre jók hogy egy kisebb plusz egy monitort meg tudnak tekerni.
-
-
fatpingvin
addikt
válasz
scarbantia #123419 üzenetére
például.
-
fatpingvin
addikt
válasz
zsolti75 #123418 üzenetére
2024-es programmal. pont ezt mondom.
vagy nem tudom, lehet nem értem a kérdést.
viszont ha olyan platformot/progit használsz, amiben nincs ilyen backward compatibility és nem működik csak a legújabb gépeken, akkor érdemes lehet megfontolni hogy magával az eszközválasztással van a probléma, és itt nem a hardverre gondolok
de ez már vastagon offtopik. -
fatpingvin
addikt
válasz
zsolti75 #123405 üzenetére
miért sz*passam magam direktben, főleg olyasmivel amivel szó szerint nulla tapasztalatom van, cserébe ugyancsak zéró szükségem rá?
lényegében most azt javasoltad hogy fogjam a jól működő és minden releváns dologra tökéletesen alkalmas rendszert és csináljam meg úgy hogy ne legyen jó de legalább használni se tudjam. -
fatpingvin
addikt
válasz
zsolti75 #123398 üzenetére
6.1-es kernellel használom jelenleg a T430-ast, nem értem mit akadályozna az új szoftver
sőt, naivan azt mondanám hogy egy meghatározott feladatkörre való szoftver fejlesztésének pont azt az irányt kell vennie hogy ahogy fejlesztik, egyre kisebb a gépigénye mert optimalizálják.
barnam_: nem használok youtube-ot, szóval nem tudom.
-
fatpingvin
addikt
válasz
zsolti75 #123396 üzenetére
így is lehet, bár hozzáteszem lehetnek olyan praktikus szempontok is amiket az új modellek nem tudnak, gondolok itt a thinklightra (terepen nagyon jól jön hogy a laptopban van egy pici beépített lámpa ami nem csak a billentyűzetet tudja bevilágítani hanem előtte a munkaasztalt is) vagy az expresscard slot, ha valakinek valamiért mindenképpen kell egy hotpluggable PCIe interfész (ez is tudom nagyon edge case de nem irreális)
-
fatpingvin
addikt
válasz
barnam_ #123393 üzenetére
valóban nem általános igény, nekem viszont egy eléggé neuralgikus pontja a dolgoknak. konkértan emiatt cseréltem az újabb gyártású vasaimat amik voltak, ezekre.
ha valami miatt nagy számítási teljesítményre lenne szükségem lokálban, én már nem is x86 környékén nézelődnék. de nincs, szóval ez egy non-issue részemről, webböngészőnél nagyobb hardverigényű dolgot meg otthon nem szoktam használni. -
fatpingvin
addikt
válasz
Tim82 #123392 üzenetére
valóban szubjektív. nekem például saját használatban nincsen Ivy-nél újabb vasam. amire kell azt még mindig pont ugyanolyan jól tudja mint 10 éve, a körítés designja pedig szubjektív véleményem szerint azóta egy mélyrepülést vett amiből nem volt emelkedés.
ezzel együtt teljesen megértem azokat akiknek ezek már nem felelnek meg, ez értelemszerűen a felhasználói igényektől függ.
-
fatpingvin
addikt
válasz
barnam_ #123389 üzenetére
tekintettel arra hogy az Ivy Bridge volt a legutolsó processzorgeneráció amihez még emberileg lehetséges volt normális és szinte teljeskörű custom boot firmware-t írni... én abszolút érzem a létjogosultságukat 2024-ben is, ha valamihez x86 hardver kell. nekem van egy T420 meg egy T430 is, az előbbiben 2c4t Ivy Bridge proci van, szerintem általános célra tökéletes.
amúgy én is egy M1 macbookot mondanék Asahival, akármennyire is hányok az apple-től -
fatpingvin
addikt
válasz
zsolti75 #123384 üzenetére
már van ilyenem, mondjuk Tim82-től vettem már készen
arra viszont én jöttem rá hogy maga az adapter panel pont elfér a dGPU helyén és hogy hol kell elvezetni a kábeleket hogy ez jó legyen. a kis panel meg kétoldalú habszivacs ragasztóval mehet az alaplapra.
lesz majd teardown content, mert rájöttem hogy a laptop akárhogy szeretném nem túl praktikus asztali gép szerepkörre, dokkolóval sem.
-
fatpingvin
addikt
válasz
S_x96x_S #122967 üzenetére
úgy gondolom egy szakmai fórumon felnőtt emberek között megengedhető az a feltételezés hogy ha valaki egy három méteres fémrudat kér kölcsön akkor egy három méteres fémrúdra van szüksége, nem pedig egy létrára, főleg ha a small talk közben se utal rá semmi hogy olyan problémája lenne amihez létrára van szükség.
ne tudjuk már jobban a másiknál hogy mit akar, annyira infantilizáló és általánosságban ellenszenves viselkedés...
nekem itt (szerintem) tök egyértelműen a fémrúdra volt szükségem, az hogy ki miért hallucinálta hogy létra kell és próbált rábeszélni azt nem tudom és nem is akarok a kérdéssel mit kezdeni.
részemről viszont zárom a témát mert már így is feleslegesen sokat beszéltünk erről, myself included.
-
fatpingvin
addikt
válasz
Tim82 #122962 üzenetére
nyilván megemlíthettem volna, viszont a kérdés szempontjából (ami nem volt több annál, mint hogy létezik-e mini PCIe form factorú NVMe SSD) tökéletesen irreleváns dolog.
tudom hogy a fórumozók kíváncsiak, és szívesen beszélgetek mindenkivel ezekről a dolgokról, de azzal nem tudok mit kezdeni ha meglódul az emberek fantáziája és totál nem releváns dolgokat kezdenek kombinálni.
ez kb olyan mint ha megkeérdeznél valakit hogy kér-e egy kávét és erre azt válaszolná hogy nem szereti a sört. -
fatpingvin
addikt
köszi mindenkinek
arra jutottam hogy ezt elkönyvelhetem praktikusan nem létező megoldásként.
nem nagy baj, a következő agyalás akkor az hogy egy szalagkábeles mPCIe-m.2 adapter hol fér el a chassisban
-
fatpingvin
addikt
válasz
fatpingvin #122960 üzenetére
ugyanitt igen mókás hogy a SSD topikban a kérdésre válaszolni nem igazán sikerült senkinek, csak a mellébeszélés meg az okoskodás megy...
az különösen vicces volt hogy megtudtam hogy nem működhet az ami konkrétan most állandó használatban van az asztalomon...
-
fatpingvin
addikt
Újabb elmebeteg kérdés jutott eszembe:
bárkinek van értesülése miniPCIe formátumú NVMe SSD létezéséről?
tudom, vannak adapterek, meg mSATA SSD, nem ez a kérdés. tudom hogy nem szorosan thinkpad topik, de mivel thinkpad kapcsán merült fel... elviszem más topikokba is a kérdést -
fatpingvin
addikt
válasz
barnam_ #122949 üzenetére
HP 8300 SFF.
ugyanúgy Ivy Bridge, viszont desktop és van rá normális coreboot port.az USDT is jó lehetne, csak azzal meg az van hogy összesen egy MXM videokártya slot van benne, meg két miniPCIe, ami azért elég kevés. mondjuk MXM vidikarim pont van, csak hűtőm nincs hozzá
-
fatpingvin
addikt
válasz
Tubi2 #122941 üzenetére
semmi baj, jót írtál. dokkoló típusától függ, van amin ténylegesen egy jelforrásról volt megoldva a két interfész. itt most a kérdés ennél kicsit bonyolultabb
viszont érintőleges megoldás felsejleni látszik, Tikakukac örülni fog hogy igaza lesz: desktop vonalon esélyesen elköszönök a Thinkpadtól, ugyanis ha minden jól alakul, tudok szerezni egy coreboot-kompatibilis SFF desktop gépet. az ExpressCard slotot nem csekkolja ki de mivel vannak benne fullos, széles PCIe slotok ezért ez tárgytalanná is válik. ebbe viszont majd belemegy a Radeon 520 vidikarim és ez lényegében nullázza a kérdést.
-
fatpingvin
addikt
válasz
zsolti75 #122896 üzenetére
"Tök jó Iphone és 256GB, a Samsung már úgyis tele van fényképpel"
lesz majd itt siránkozás meg a fogaknak csikorgatása ha tönkremegy az a telefon... mindenki az első "azon a telefonon volt a fél életem" eset után tanulja meg hogy a folyamatosan zsebedben hordott, nem szétszedhető zsebkomputer nem az adattárolásra való rendszer
-
fatpingvin
addikt
válasz
azbest #122835 üzenetére
ezt a választ is nagyon köszönöm
egy cimborámnál van egy régen használt ilyen dokkolóm, majd egy teszt erejéig visszakérem tőle. ha Archra lehet akkor Debianra is. amúgy frissült a wiki amióta utoljára láttam, szval esélyesen tényleg elhaladt mellettem a technológia úgy hogy nem vettem észre.
a FL2000 chipsetes cuccot meg meghagyom rádióadónak -
fatpingvin
addikt
válasz
Tikakukac #122807 üzenetére
teljesen felesleges belém állnod, kéretlenül idedobtad hogy cseréljek gépet, ami nem is volt felvetett opció, ennek ellenére én nyitottan álltam a kérdéshez, felsorolva hogy minek kéne teljesülnie hogy lecseréljem egy sz*ros videokimenet miatt az egész cuccost. tök nyugodtan írhattad volna azt is hogy nem tudsz ilyen modellt javasolni.
-
fatpingvin
addikt
válasz
Tim82 #122806 üzenetére
jézusom, csak DisplayLink-et ne kelljen
vótmá olyanom, halál volt használni. 5.4-es kernel kötelező, evdi dependency, és 50-50 hogy működik-e ha nem ubin használod.
mindenesetre köszönöm a felajánlást. változott valamit ez a nóta az elmúlt pár évben? van vele tapasztalat?
én most arra gondoltam hogy a két displayport kimenetre próbálok két egyforma, saját órajelet előállító DP-DVI adaptert (nem tudom ilyet specifikusan honnan-hogyan lehet szerezni) a dokk DVI csatiját meg passzív DVI-HDMI kábellel át a 2K monitorba. aztán meglátjuk -
fatpingvin
addikt
válasz
azbest #122801 üzenetére
nagyon szépen köszönöm a részletes választ, esélyesen ez lesz a megfejtés
intel only, két egyforma DVI-s monitor, egy DP, plusz a belső LVDS (LVDS-eDP adapterrel egy FHD panel)
a laptopon lévő miniDP csatlakozóval működik a 3 monitor. az ideálistól ez messze van, de legalább nem a VGA szöszös képe van a jobb oldali monitoron. sejthető módon a LVDS out így se ment. amúgy a DVI-t meg a DP-DVI adaptert is HDMI-nek látja. amúgy most az jutott eszembe, hogy két egyforma DP-DVI adapterrel, plusz egy DVI-HDMI kábellel vajon meg lehetne-e oldani: a két DP etetné a DVI-s monitorokat, ugyanolyanként, a DVI HDMI módban a 2K monitort és maradna egy órajeles kimenet a LVDS-nek... na ez már a jövő zenéje leszdonjohnson, HSM: köszi, valamiért úgy rémlett hogy 4, de tévedni emberi dolog
Tikakukac: hallgatom a javaslataidat a cseremodellre amire van coreboot, nincs dedikált GPU, van rajta ODD hely, támogat négy független videokimenetet, van rajta ExpressCard slot és preferáltan megáll 30e forint alatt. -
fatpingvin
addikt
Sziasztok!
Az létezik hogy egy T430-as nem képes egyszerre kezelni mind a 4 video outputot? dokkolón van, az elvárt működés az lenne hogy a builtin screen mellett hajtson két FHD (DVI és VGA) illetve egy 2K monitort is, de amikor próbálom beállítani (Debian, és arandr-t használok setup szoftvernek) akkor mindig xrandr hibával elhasal (xrandr returned error code 1: b'xrandr: cannot find crtc for output $akármi)
ha csak 3 screent próbálok használni, az működik.
bárkinek bármi javaslata arra, hogy hogyan lehetne ezt működésre bírni? alternatív hardveres megoldásnak az is megfelel, ha az alaplapi LVDS kivezetést valahogyan kimenetté lehetne adaptálni (normál displayport lenne a legkézenfekvőbb, de DVI is megteszi.) ugyanis állandó desktopként van használva, nem gond ha le kell szerelni a kijelzőt.
van ennek valami kézenfekvő megoldása vagy béküljek ki a 3 monitorral?
-
fatpingvin
addikt
válasz
azbest #122744 üzenetére
a teljesség kedvéért szeretném megjegyezni hogy ezek a csuda vindózos audio "driverek" szoftveresen semmivel nem többek mint egy, a konkrét modellhez gyárilag, mérés alapján definiált equalizer görbék.
Linuxon az ALSA pöccre pontosan ugyanezt tudja, csak az EQ görbe kell, szóval nem a szoftver alkalmasságában van a hiány hanem az adatban. akinek igénye van rá, egy mérőmikrofonnal egy akusztikai dobozban durván negyed óra alatt lehet készíteni egyet. Ebben az extra munka lényegében az hogy hardverre specifikusan meg kell csinálni, tehát nincs one size fits all megoldás. A szoftvert meg ugye nem arra csinálták hogy konkrét modelleken menjen, hanem arra hogy mindenen amin csak lehet, uniform módon, akinek kell az meg majd beállítja. -
fatpingvin
addikt
válasz
magellan2600 #122638 üzenetére
huj, igen, ez gyanús. valami gebasz lesz a dock porttal, vagy valamivel ami közvetlenül mögötte van az alaplapon.
n-edik lépésként meg tudod csinálni azt, hogy feje tetjére fordítod a laptopot, és valami szigetelő (fogvájó, gitárpengető, etc) használatával benyomod a cover frame-et, és szemmel végignézed az érintkezőket hogy látsz-e valami problémás dolgot vele (égett, kifordult, láthatóan nem üzemszerű állapotú érintkező).
jobb ötletem most így nincs. ha nagyon nincs ötlet szívesen vetek rá valamikor egy gyógypillantást, de nem ígérem hogy meg tudom fejteni. -
fatpingvin
addikt
válasz
magellan2600 #122632 üzenetére
ahhoz nem értek, de hátha látsz valami okosat belőle ha bekapcsolva próbálod. hotplug-képes by design, szóval baja nem szabad hogy legyen tőle
-
fatpingvin
addikt
válasz
magellan2600 #122626 üzenetére
Foxihoz csatlakozom, a dokkcsatiban lesz valami probléma.
sajnos ez olyan hogy mérni kell.
Bekapcsolt állapotban ha ráteszed a dokkra akkor mit csinál?
ha valami értelmesebb oprendszer van rajta, akkor rakd verbose-ra a kernelt vagy dmesg -w rootként, és nézd hogy mit ír ki amikor rátolod. hátha ad valami támpontot.. -
fatpingvin
addikt
válasz
barnam_ #122611 üzenetére
2.5", ODD, WWAN/mSATA, ezek ugye a SATA
wifi mPCIe, ExpressCard - ezek pedig NVMe, nyilván adapterrel.
én most a desktopnak használt T430-asomba rendeltem egy mPCIe-m.2 szalagkábeles adaptert, a wifi kártya helyére megy.
ja, és emlékim szerint a dokkolóporton is van még szabad SATA interfész -
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox #122445 üzenetére
engem az tart vissza az X tablettől hogy akkor elveszíteném az okostelefon nélküli életforma előnyeit: folyton azt kaparásznám útközben meg miegyéb
a sima x230-at legalább kicsit körülményes elővenni meg használni a metrón.
-
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox #122317 üzenetére
te most hozzám beszélsz?
-
fatpingvin
addikt
válasz
Neil Watts #122061 üzenetére
jól tetted, ha nem zavaró a mérete és amúgy kiadja akkor szerintem érdemes mindig a nagyobb töltőre rámenni. nekem is van egy 65, egy 90, egy 135 meg egy 300W-os töltőm, a 65öst kb csak az x230hoz szoktam bedobni a hátizsákba ha megyek valahova.
-
fatpingvin
addikt
válasz
donjohnson #122054 üzenetére
chronically online
-
fatpingvin
addikt
válasz
ricsip #122015 üzenetére
és ezzel el is érkeztünk a probléma gyökeréhez, hogy a SaaS modellt ott kell irtani ahol éri az ember.
ha az ember ilyen okosvackokat használ, az üzembehelyezés előtti mínusz egyedik lépés kell hogy legyen teljesen függetleníteni minden olyan infrastruktúrától amit nem te kezelsz. -
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox #121982 üzenetére
dupla ThinkLight, kiváló
-
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox #121980 üzenetére
4k-val legjobb tudomásom szerint nincs gondjuk...
viszont nekem meg most beindult az agyam, hogy az USB-C töltőcsatlakozó replacementet ténylegesen fel lehet huzalozni adatforgalomra is, ha 2.0 tempó elég akkor elég triviális a BT modul helyéről elvinni két eret...
-
fatpingvin
addikt
válasz
Tim82 #121960 üzenetére
msata to usb-c
ez vagy valami technológiai feketemágia vagy nettó hülyeség. mPCIe esetleg.
power deliveryt ez nyilván nem fog tudni, az EC slotnak csak egy 3.3V-os tápága van, gyors kereséssel nem találtam normatív infót a maximális áramra de a mPCIe-ből kiindulva (a kettő nagyon hasonló, majdhogynem csak a csatlakozó más) nem lehet több egy-másfél ampernél. szóval limitálva vagy ilyen 3-5W környékére.
ha PD-s USB-C csaatiban gondolkozol, akkor én a power csati cseréjéből indulnék ki, az megkockáztatom van is kész elektronika amivel az ide-oda töltési irányokat lehet vezényelni, ha meg data link kell akkor 2.0-t simán át lehet drótozni a bluetooth modul helyére, ha 3.0 kell akkor meg a dock connector lesz a pajtid. -
fatpingvin
addikt
válasz
Reggie0 #121954 üzenetére
nem a laptopban akarom a jó centerpinest kicserélni a gagyi USBC-re, hanem egy olyan tápkábelt venni aminek az egyik vége centerpin egy 45W-ot kódoló ellenállással, a másik pedig USB-C 20V-ra beállítva.
határozottan emlékszem hogy lehetett ilyeneket venni, worst case scenario építek egyet. -
fatpingvin
addikt
válasz
Reggie0 #121937 üzenetére
mondjuk azért tegyük hozzá hogy bármilyen, épelméjű mérnök által tervezett FPR egyrészt nem olvassa be a teljes nyers bőrlécrajzolatot, csak pontokat belőle, és azt se tölti be a rendszermemóriába hanem on-chip rögtön hasheli, ami ujjlenyomatként kerül lokál tárolásra az maximum ez a hash
-
fatpingvin
addikt
válasz
Tim82 #121933 üzenetére
igen ezzel szemeztem én is, de még nem vagyok benne biztos hogy szeretnék kiadni 4e forintot konkrétan öt darab rövid vezetékdarabért
főleg hogy nekem bluetooth nem kell, konkrétan semmire nem használom, csak ha már a Qualcomm adapterben van beépítve, akkor jó tudni róla. a belső USB csatlakozó viszont már érdekesebb kérdés, UART adaptert sokkal gyakrabban használok mint BT-t -
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox #121931 üzenetére
fair enough, úgy más
(nekem x230/t430 a napi használós, ott nyilván szempont hogy tudja ezeket.) -
fatpingvin
addikt
válasz
Tim82 #121928 üzenetére
az x230 BT modulja pont ugyanilyen vacak. meg az antenna is elég vicces helyen van. ha meg már bele kell nyúlni miért ne tennél fel egy jobb szoftvert a gyári helyére?
(viccet félre már csak a boot idő nagyjából ötödére csökkentése illetve a natív NVMe boot support okán is megéri)
apropo még mindig adós vagyok magamnak a thinkpad bluetooth modul helyére illeszkedő FTDI UART adapter megtervezésével
-
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox #121925 üzenetére
már csak coreboot kéne rá meg valami normális oprendszer és majdnem fullos
a wifi kártya cseréjét viszont mindenképpen javaslom, már csak azért is hogy a gagyi gyári bluetooth modult elfelejthesd
-
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox #121912 üzenetére
yep, szemeztem én is azzal a példánnyal, de mivel már volt egy x230-am...
-
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox #121898 üzenetére
volt ilyen az aprón?
és nekem nem tűnt fel?
-
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox #121885 üzenetére
ezekhez lehet valahol IPS kijelzőt venni ami nem huszonsokezer forint?
ebayen csak ezt találtam. ha valakinek innen van x220/230 IPS kijelzője (nem az eDP mod, a gyári kisebb felbontású érdekel) igazából az is írhat privit -
fatpingvin
addikt
válasz
Tim82 #121736 üzenetére
a nitrocaster board ha jól értem a technikai specifikációt akkor konkrétan csak a docking csatlakozóról leveszi a teljes displayport jelet és egyben adaptálja eDP-re, a LVDS csatornát békén hagyja.
szóval praktikusan nem sokban különbözik attól, mintha a dokkolóra téve a második DP/DVI portra rákötnél egy fizikai adapterrel ellátott laptopkijelzőt. csak mindezt egy kicsi panelbe besűrítve. -
fatpingvin
addikt
válasz
fatpingvin #121734 üzenetére
közben egy reddit poszt kommentszekciójában megtaláltam a megfejtést: az X220/X230 limitált felbontású, ugyanis a csatlakozó csak single-lane LVDS, a FHD-hoz dual-lane kéne. szóval a rövid válasz az hogy ilyen kit nem is nagyon tud létezni.
-
fatpingvin
addikt
válasz
Tikakukac #121728 üzenetére
igen, ezt én is felfedeztem hogy van ilyen, pont erre vonatkozott a kérdés hogy melyiket érdemes, mert ezekhez nagyon nem értek és nem vagyok képben ezekkel.
illetve az is hogy van-e a WXGA és a FHD között még bármi (1440x900 mondjuk?) ami ofisöl vagy legalábbis nem kell hozzá modolni, max adapter panelt beépíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óvodások homokozója
- Medence topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 és 22" Eizo FlexScan EV2216W monitorok szépek, talp nélkül
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest