- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yellow73_a
tag
válasz
barnam_ #125235 üzenetére
Ez oké, megadom, hogy mikor kezdjen el tölteni, illetve meddig töltsön. De ha már egyszer feltöltötte a kívánt limitig, ott kikapcsol a töltés, akkor ott stagnálni fog a töltttség, ha továbbra is rajta hagyom a töltőn?
Mert gondolom magától nem fog pingpongozni az alsó és a fölső limit között. -
Yellow73_a
tag
Általános kérdés.
A munkahelyemen alapvetően asztali gépként használom a notebookot, bár időnként hordozom egyik-másik irodába, tárgyalóba, stb. Mi a jobb az akksinak? Ha folyamatosan be van dugva a töltő, vagy az, hogy lemerítem-feltöltöm az akksit? -
Yellow73_a
tag
Sziasztok,
Valószínűleg nem gép probléma, hanem böngészó, de hátha tudtok segíteni. Amikor Firefoxból betöltök egy pdf-et weboldalról, az új T14-esemen a pdf háttere fekete, így nem látszik a fekete szöveg. Hol tudom ezt átállítani fehérre? Ha letöltöm a pdf-et és Acrobatban nyitom meg, akkor normális -
Yellow73_a
tag
Még mindig költözködöm a T14 Gen4-re, de én is csináltam egy PassMarkot:
i7 1360P Iris Xe 96 iGPU; 2x16 GB RAM (egyik alaplapi forrasztott); 2TB Kingston SSD. -
Yellow73_a
tag
válasz
donjohnson #125133 üzenetére
A barnam_ által említett Intel Core Ultra 7 155H iGPU-jára gondoltam, szemben mondjuk egy core i7 1360P Iris Xe - hez képest.
Ezekben a core ultrákban sok helyen csak annyit írnak, hogy Intel Graphics iGPU, ami nekem nem mond sokat, de a beszélgetésből kiderült, hogy a 155H-ban Arc van.
Nem mellesleg pedig a 11-13. generációs intel gépekre ráírják, hogy Iris Xe, de azt sokszor elfelejtik megemlíteni, hogy ahhoz mindenképpen Dual channel memória konfig kell. -
Yellow73_a
tag
Az Intel Graphics iGPU milyen az Iris Xe-hez képest?
-
Yellow73_a
tag
válasz
Atos23 #125121 üzenetére
Bocs, valóban.
Én az AMD-re szavaznék, szerintem nem ér 40k pluszt az Intel.
Nem tudom, az E14-ek milyenek, de az E480-asom teljesen rendben van, leszámítva, hogy én is mindenhová hurcolászom, és sokszor kap ütést a táska alján, ezért a gép bal oldalán mind az alsó, mind a felső borítást már megtörtem kicsit, sajnos a zsanérnál is el van repedve, de még tart. Meg a H betűm ugrott le úgy, hogy az egyik pöcök letörött róla.
5 évig kapott hideget-meleget, jól vizsgázott. Most váltok T-re, kíváncsi vagyok, hogy hosszú távon jobb lesz-e.
Apropó, kapok valahol csak H billentyűt valahol? Mert szerintem aliról vagy ebayről rendelek alsó-felső burkolatot, de eddig csak olyan boltot találtam, ahol többezret elkérnek egy billentyűért. -
Yellow73_a
tag
válasz
Atos23 #125118 üzenetére
Mondjuk nem ártana tudni a konfiguráció részleteit, meg hogy mire szeretnéd használni A processzortól eltekintve minden másban azonosak a gépek? És hányadik generációs procik, valamint, hogy üzemidőre, vagy teljesítményre kihegyezett gépet szeretnél?
A helyedben körülnéznék pár alig használt notebookot áruló cégnél is. T14 G3-G4 gépeket is találhatsz annyiért, mint új E14-et
Itt össze tudod hasonlítani "az összes" processzort:
https://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmark-List.2436.0.html
Itt is van egy elég jó összehasonlítás:
https://www.digiprime.hu/laptop-processzor?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAr7C6BhDRARIsAOUKifhNg9iEhd-YqIa9V8qYazZoHLc0Q3z_ZTBFwhcSTAEg0fMsbT4z5Y0aApwvEALw_wcB -
Yellow73_a
tag
válasz
totron #125030 üzenetére
A pöcök valóban sz@rabb lett. Ha erősebben teszem rá az ujjamat, kattan egyet, mintha lenne egy kattintás funkciója is, ráadásul nem mindig egyenletes a mozgása, de lehet, hogy ezt még szoknom kell.
Touchpadre nem igazán tudok mit mondani, mert azt alig használtam/használom. -
Yellow73_a
tag
Rosszul fogalmaztam. A jobb gombot is használom, csak nem úgy, mint a balt, ezért azon nem jelentkeznek úgy a használat nyomai
Ez öt év munkája az E480-on. Szegény gép kapott rendesen, mind az alsó, mind a fölső burkolat már elrepedt/eltört több helyen, ezért kókány módon össze van celluxozva. Már a bal zsanér sem tökéletes.
Kiszolgálta az idejét, most költözöm az új T14 Gen4-re -
Yellow73_a
tag
-
Yellow73_a
tag
Az új T14 Gen 4 gépemen csak a legegyszerűbb 1 éves garancia van, hol és hogyan lehetne ezt upgradelni?
A Lenovo oldalán ha rákattintok a meghosszabbított garanciára, akkor 404-es hibára fut, hogy nem létezik az oldal. -
Yellow73_a
tag
válasz
lezso6 #125045 üzenetére
Érdekes, az E480-asomon illetve egészen a T14 Gen 2-ig tökéletesen meg tudták oldani, hogy az Ő Ú Á Ű billentyűket teljes méretűre csinálták, sőt az Alt Gr, a PrtSc és a jobb Ctrl is teljes méretű, ráadásul még az Enter és a jobb Shift is szélesebb, utóbbi pont olyan széles, mint a nyíl gombok összesen.
Persze tudom, hogy az E480 meg a T14 Gen1-2 még 16:9 képarányú 14", míg a T14 Gen 4 pedig 16:10 14", tehát a képernyő, és ezáltal az egész gép keskenyebb, de minek hagyják meg a billentyűzet bal-jobb oldalain azt a széles keretet? Ha a keret szélességén csökkentettek volna, simán mehetett volna a teljes értékű Ő Ú Á Ű. -
Yellow73_a
tag
válasz
FoxiestFox #125027 üzenetére
Még mindig jobb, mint pl az Asus hibrid megoldása, hogy ugyan rövid bal shiftes, így van hosszú Í, viszont jobb oldalon vízszintes enteres, ami fölött van a hosszú í.
Vagy a HP egyes gépei , ahol nem a helyén van a hosszú Í, hanem valahol a space környékén. Ráadásul tök következetlenül, mert sokszor ugyanolyan családon belül más a felállás. Én ezért váltottam HP Elitebookról Thinkpadre. Nekem a legfontosabb a trackpoint, anélkül nem veszek gépet. -
Yellow73_a
tag
Vettem egy ThinkPad T14 Gen 4-et, gyári magyar billentyűzettel. Meglepődtem, hogy az Ő-Ú-Á-Ű billentyűk keskenyebbek, mint a többi betűbillentyű. Nem hiszem el, hogy nem fért volna el azonos méret. A jelenlegi E480-asomon egységes méretűek a billentyűk
-
Yellow73_a
tag
válasz
barnam_ #124942 üzenetére
Ilyen szempontból nem félek az U-s procitól, jelen pillanatban egy E480-am van i5 8250U-val, 16 GB RAMmal. Az én felhasználási szokásaimmal az esetek nagy százalékában teljesen jó. Persze meg tudok nyitni annyi alkalmazást, excelt, pdf-et, weblapot, bazi nagy pst filet outlookban, hogy lelassuljon a gép, vagy rendszeresen találkozom olyan pdf tervlapokkal, ami baromira összetett, na olyankor be tud lassulni rendesen
Te milyen hátrányt tapasztaltál az U-ssal?
-
Yellow73_a
tag
válasz
Reggie0 #124940 üzenetére
Nem az egyéni vállalkozókkal van gond, akik alanyi adómentesek, ezért értelemszerűen áfa nélkül (0% áfával) értékesítenek. Hanem az áfakörbe tartozó céggel, aki miért is árul 0%-kal, amikor neki elvileg 27%-kal kéne eladnia. Persze azért adja 0%-kal, mert mondjuk magánszemélytől vette, aki ugye nem áfás.
-
Yellow73_a
tag
válasz
barnam_ #124937 üzenetére
és @Reggie0
Köszönöm a válaszokat. Akkor 1:1 az állás.
Közben bejött a képbe egy eddig tök ismeretlen faktor
A könyvelésünk jelezte, hogy nem igazán tuti egy áfakörös vállalkozástól 0% áfás terméket venni, mert ilyeneknél a NAV-nál megjelenik egy kis piros zászló. Persze tök más lenne, ha magánszemélyként venném, de ez céges vásárlás lesz. -
Yellow73_a
tag
válasz
Yellow73_a #124894 üzenetére
Továbbra is TinkPad 14T Gen3 téma
No addig vacilláltam, hogy az i5 1250P-s gép elkelt.
Maradt az i7 1260P-s gép, amiről időközben kiderült, hogy 16 GB RAM van az alaplapra forrasztva, és mellette 8GB van a memória slotban, tehát csak 8-ról 16 GB-ra kell bővítenem, és akkor elvileg megy a dual channel is.
Időközben viszont szembe jött egy i7 1255U procis gép 32GB RAM-mal, most ez áll szemben az i7 1260P-vel.
Mennyivel lenne gyengébb a 1255U-s masina, mint a 1260P-s? előbbi 15W TDP, utóbbi 28W TDP. Előbbiben csak 2 P core van, utóbbiban 4.
Alapvetően általános irodai célokra használom a gépeimet, ráadásul az idő zömében az iróasztalnál kvázi asztali gépként, masszív multitaskinggal, mindig millió dolog van megnyitva egyszerre. Viszont időnként kapok egy-egy tervet DWG-ben, ne adj isten ifc modellt, amiket meg kell néznem, de sohasem kell szerkesztenem, vagy létrehoznom ilyeneket. Úgy gondolom, erre az Iris Xe elegendő lehet, de mennyire számít ilyenkor a processzor?Illetve mennyivel gyorsabban merülne a P-s gép akksija, mint az U-sé? Kb a TDP-vel arányosan?
-
Yellow73_a
tag
válasz
Kbali #124896 üzenetére
Köszi.
Az érintőképernyő nem igazán fontos feature nekem, jelenleg a tapipadot sem használom egyáltalán, így nem biztos, hogy a touchscreent használnám, bár ki tudja.És a 12xxP prociról mi a vélekedés? Hallottam olyat, hogy ez egy hibás széria, de nagy általánosságban jókat olvastam róluk.
-
Yellow73_a
tag
Sziasztok,
Nézek két T14 Gen3 notebookot. Egy E480-ról (i5 8250U) váltanék.
A két gépben i5 1250P ill. i7 1260P processzor van
Az i5 gyárilag 2x16 GB RAM-mal szerelt (16 forrasztott+16 a foglalatban), valamint touch screenes
Az i7 gyárilag 24GB rammal jönne (8 forrasztott + 16 a foglalatban)
Kérdésem, hogy a 8+16 konfiguráció tud-e menni dual channelben, vagy csak azonos RAM-ok mellett megy? Az Iris Xe kihasználásához kéne a dual channel.
Ha jó a dual channel a különböző méretű memóriákkal, érdemes-e a 8+16-ról 8+32-re upgradelni?
Vagy maradjak a gyárilag 16+16 GB RAMmal szerelt i5-nél, mert az a biztos?
Árban kb ugyanott vannak azonos méretű SSD-vel, ha az i7-et upgradelném 8+32 GB RAMra
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Proxmox VE
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hobby rádiós topik
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- További aktív témák...
- 9430 2-in-1 14" QHD+ IPS érintő i7-1265U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ASUS TUF F15FX506 Gaming laptop Rtx 3060 i511400 alaplappal bontás
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest