- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Realme GT Master Edition - mestermunka
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Francia91
veterán
válasz
Yellow73_a #125241 üzenetére
-
teptep
senior tag
válasz
Yellow73_a #125237 üzenetére
De igen, pingpongozni fog
A töltő tápolja a laptopot, és közben az akku önkisülésben pihen.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Yellow73_a #125237 üzenetére
Ha a limitet elérte, tartani fogja, nem tölt tovább.
Pont ez a lényege, hogy ne töltse amikor felesleges, mert azzal csak degradálja az akkut. Ugyanúgy a folyamatos 100%-n tartás se tesz jót. -
barnam_
nagyúr
válasz
Yellow73_a #125234 üzenetére
Állíts be töltési limitet, hogy ne kezdje el állandóan tölteni mikor rádugod a töltőre / dokkolóra.
-
Atos23
senior tag
válasz
Yellow73_a #125153 üzenetére
Szépen muzsikál
Lehet rosszul látom az Intel dokumentáltságát, de kicsit még nekem ködös, sőt, kérdéses, hogy az Intel hogyan informálja a usereket a használt grafikus magról. Az persze meg van, hogy melyik CPU generációhoz mi tartozik (UDH, XE, ARC), de pl. az ARC mag típusainál már elvesztem.
Engem kifejezetten zavart, hogy amikor gépeket keresgéltem, akkor az Intel weboldalán csak ennyit olvashatunk: "Intel® Graphics". Eleve az sincs kiírva, hogy "Arc", pedig elméletileg az van benne. Na persze ott van mellette az órajel, amiből lehet következtetni valamire, pl. Ultra 125U esetében 1.85GHz, 155U-nál 1.95GHz, de azt már nem látod, hogy ez most A370, A770, B850, B870 magos.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Yellow73_a #125143 üzenetére
Pontosan én sem tudom mennyi a különbség, de a teljesítménye közel van az AMD 780M-hoz, vagyis ez már képes játékokat futtatni FHD-ben.
-
donjohnson
addikt
válasz
Yellow73_a #125143 üzenetére
az intel ark oldalán meg tudod nézni pontosan, hogy milyen integrált gpu van bennük.
Intel® Core™ i7-1360P Processor
Intel® Core™ Ultra 7 Processor 155H
utána visszamész a notebookcheck-re: [link]
első cpu igpu-ja 332. hely.
második cpu igpu-ja 204. hely.
igen, kell a dual channel ram a max gpu teljesítményhez. -
Reggie0
félisten
válasz
Yellow73_a #125132 üzenetére
Mas
-
donjohnson
addikt
válasz
Yellow73_a #125132 üzenetére
melyik két integrált intel gpu-ra gondolsz?
a processzor típusától függ, hogy melyik van benne konkrétan.
egyébként itt egy lista a rangsorról: [link]
az iris xe a 350. körüli helyen van. -
Atos23
senior tag
válasz
Yellow73_a #125119 üzenetére
Ahogy donjohnson kolléga írta, a linken megtalálható minden részlet. A procin kívül csak a DDR5 memória órajelében van különbség, ott az Intel nyer.
Az általad linkelt oldaltól sokkal korszerűbb dolog Googlebe beírni az összehasonlítást, ott az AMD nyer az Intellel szemben. Magad is kipróbálhatod, írd be, hogy 7535HS vs 125U, tök jó oldalak vannak már összehasonlításra.
Nálam elsődleges szempont a hordozhatóság, rendszeresen utazik a gépem velem hátizsákban, de ennek a kritériumnak mindkét gép megfelel.
300k-ból valóban lehet venni aprón pl. T14 G3-mat, de nem ez volt az eredeti kérdés.
Az érdekel, hogy E14 esetében megéri-e a 40k felárat az Intel procis változat, amely ráadásul összehasonlításokban egy hangyányival gyengébb az AMD-től.
-
donjohnson
addikt
válasz
Yellow73_a #125119 üzenetére
ott van mindkét konfiguráció részletei, ha rákattintasz a linkre.
-
vicze
félisten
válasz
Yellow73_a #125059 üzenetére
A széles keretben jobb oldalon van a hűtő, így az kéne vékonyabb legyen, és gyengébb a hűtés. Bal oldalon pedig a portok vannak, amit nem tudsz vékonítani.
-
válasz
Yellow73_a #125059 üzenetére
Ez van, ennyire tojnak az ISO kiosztásra. Jól láthatóan ANSI-ra készült az új, ahol a kb fél cm-rel kisebb szélesség gyakorlatilag észrevehetetlen:
Viszont ISO-nál már kompromisszumos. Mondjuk delléknél meg az enter lett kisebb:
De azok a kurzorok... na az horror, használhatatlan.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Yellow73_a #125025 üzenetére
Hülyén néz ki, de számomra még mindig használható billentyűzet.
Fényévekkel jobb, mint a Dell-é -
válasz
Yellow73_a #125028 üzenetére
Hát én nem tudtam ezzel élni, inkább visszamentem X220-ra.
-
válasz
Én is ezért adtam el az X395-öm.
Rémes hogy olyan gépeket is kiadnak így, melyeknél lenne hely jobbra is, balra is.
Tényleg a régi használhatóságból már csak a pöcök maradt, minden más odalett. -
nevemfel
senior tag
válasz
A jelenlegi E480-asomon egységes méretűek a billentyűk
A T14 Gen 2-n is egységes. Gen 3-tól van új billentyűzetet.
-
vicze
félisten
válasz
Yellow73_a #124997 üzenetére
Csak az E-ben volt E14G1-ig Radeon dGPU, mondjuk onnantól kb. semmi értelme épp hogy erőssebbek azok a iGPU-k, mint az adott dGPU-k már.
-
nevemfel
senior tag
válasz
Yellow73_a #124944 üzenetére
Nekem az a tapasztalatom, hogy a 8. generációtól ugyan van végre 4 fizikai CPU mag, viszont cserébe a base frekvenciát le kellett vinni, méghozzá nem is kicsit, hogy a proci ne fűtsön annyira. Ez érzékelhető teljesítménycsökkenést okoz egyszálas esetben.
Ezután ezt az architektúrát csiszolgatták a 11. generációig bezárólag. A 11. generáció kapott Iris XE GPU-t is, szerintem ez a generáció egész tűrhető sikerült. Kicsit tempósabb lett főleg a 8.-hoz képest, bár az jól látszik, hogy vékonygépházas-15 Watt TDP keretből nem lehet Terminátort építeni.
Ami ezután jött a P - E Core-okkal, az számomra totál áttekinthetetlen, öreg vagyok már ehhez. Mostanában egyre inkább az AMD-k felé nézelődök.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Az még régi 2 mag 4 szálas proci volt, ezért nem igazán releváns, inkább csak berögződés
De tetű lassú volt minden rajta. Előtte egy 8gen i5-ös laptopom volt munkára, az sokkal fürgébb volt. -
válasz
A 8000-es U széria az jó. Ott lett mainstream a 4 mag. És nem volt annyira fűtős. Az újabb Intelek viszont tényleg nem valami jók, vagy legalábbis vegyesek. Valamikor nagyon szabadjára engedik a wattokat, valamikor meg vissza vannak fogva.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Yellow73_a #124939 üzenetére
Én biztos, hogy az erősebbet venném, 28W-ig biztos lehűti.
Pl. az E14 G6 is azt tartja a Core Ultra 155H-val, akkor feltételezem a T14 hűtése is legalább annyira jó.
Illetve emlékszem milyen volt dolgozni U-s procival (igaz az régi 7000-es széria volt), köszi inkább nem.Az áfás dologra nem tudok hozzászólni
-
Reggie0
félisten
válasz
Yellow73_a #124939 üzenetére
Egy-egy vasarlas miatt nem jelenik meg, ne aggod. En is igy vettem cegre, de kisebb egyeni vallalkozokkal is dolgoztatunk, mint pl. 3d nyomtatas, pcb beultetes, azaz nem is termeket, hanem szolgaltatast veszunk 0% afaval es sosem volt belole gond.
-
Reggie0
félisten
válasz
Yellow73_a #124935 üzenetére
En a 1255U-t valasztanam, mert ugysem tud sokkal tobbet lehuteni. Egy magra vetitve pedig alig van kulonbseg a sebessegben, igy az egyszalas es sokaig tarto feladatokban nem lesz a 1260P lenyegeben gyorsabb.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Yellow73_a #124935 üzenetére
Ha nincs nagy különbség árban, én inkább a P-s procit választanám, mert gyorsabb.
Nekem 1280P van egy P14s-ben, teljesítményre nincs panaszom. Csak az akku idő nem túl acélos, de amúgy élhető. -
Yellow73_a
tag
válasz
Yellow73_a #124894 üzenetére
Továbbra is TinkPad 14T Gen3 téma
No addig vacilláltam, hogy az i5 1250P-s gép elkelt.
Maradt az i7 1260P-s gép, amiről időközben kiderült, hogy 16 GB RAM van az alaplapra forrasztva, és mellette 8GB van a memória slotban, tehát csak 8-ról 16 GB-ra kell bővítenem, és akkor elvileg megy a dual channel is.
Időközben viszont szembe jött egy i7 1255U procis gép 32GB RAM-mal, most ez áll szemben az i7 1260P-vel.
Mennyivel lenne gyengébb a 1255U-s masina, mint a 1260P-s? előbbi 15W TDP, utóbbi 28W TDP. Előbbiben csak 2 P core van, utóbbiban 4.
Alapvetően általános irodai célokra használom a gépeimet, ráadásul az idő zömében az iróasztalnál kvázi asztali gépként, masszív multitaskinggal, mindig millió dolog van megnyitva egyszerre. Viszont időnként kapok egy-egy tervet DWG-ben, ne adj isten ifc modellt, amiket meg kell néznem, de sohasem kell szerkesztenem, vagy létrehoznom ilyeneket. Úgy gondolom, erre az Iris Xe elegendő lehet, de mennyire számít ilyenkor a processzor?Illetve mennyivel gyorsabban merülne a P-s gép akksija, mint az U-sé? Kb a TDP-vel arányosan?
-
Kbali
nagyúr
válasz
Yellow73_a #124894 üzenetére
Az asszimetrikus dual miatt az i7-es csak 8-8-ig menne dualban, emiatt lehet, hogy az i5 16-16-ja jobb lenne. A kijelző lehet érdekes, mert a touch-osak sokszor fényesebb/tükröződőbb felületűek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- World of Tanks - MMO
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Óra topik
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Acer Nitro AN515-57 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3060 16GB DDR4 512GB NVMe gar
- HP core i5-ös fémházas Folio 9470m kifogástalan állapotban!! AkciÓÓ!
- A legolcsóbb!!! Dell Latitude 6. gen. core i5-ös notebook olcsón!!!! AkciÓÓ!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest