- iPhone topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Netfone
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PNP
őstag
X200 audio jack kontaktos,kézzel kell benyomni a dugót, hogy ne búgjon, ilyenkor:
- elkezdem csavarhúzóval sztatni a fém érintkezőket, hátha jobb lesz
- kiveszem a modult, leforrasztom a csatlakozót, és kicserélem
- rendelek egy komplett modult ebayről ezresért (?)
- vagy van valakinek felesleges? -
Tubi2
senior tag
Biztosítékok. Csak ha már méregetsz.
-
Dhampir
félisten
Én azt nem ajánlom, helyette inkább a Smartservice-t érdemes felkeresni.
-
Chaser
legenda
Jó, én meg mondanám a marketingesnek, figyelj papa, az összes f@szomat bekaphatod ám, de ha nem elég golyók is vannak mellette, aztán kész. Inkább dolgoznék magamnak mint sz@rhoz adjam a nevem. Lehet ezért dolgozok magamnak
szóval a mérnök kezét is szilánkosra törném szívfájdalom nélkül ha ilyenhez nevét adja amik manapság vannak.
-
-
-
Faterkam
addikt
Háát, Telemax: túlmelegedett a gép és a kijelző fóliáján nőtt egy kidudorodás. Garanciális javítás 5 nap alatt teljes hűtőrendszer csere + kijelző csere. Hazahoztuk örültünk, addig amíg nem akartunk fényerőt állítani. Na azt nem lehetett rajta! Vagy volt max., vagy volt 0. közte semmi. innentől kezdődött a kálváriánk. Erre született áthidalásnak az E531. Most már megkaptuk a csere igazolást, mert javítani nem tudják. A Lenovo nem küldött csere alkatrészt! Most a bolt ül a papírjainkon. Ez tart Júli. közepe óta! :/
-
-
Goblin12
őstag
Üdv,
szerintem rendesen felfekszik szépen átlósan lettek fixre csavarva a csavarok. . . de mihelyst szerzek kis fejű csavarhúzókat, ízeire szedem az egészet és akkor ténylegesen meglátom mi a gond, mert ez nem normális a noti bal alsó sarka baromi forró.
CPU alapjáraton 54-62°C
PCH DIóda 50-65°C <-- mi ez a PCH? :S
GPU 55°CAlaplap is baromi forró, mondjuk kézzel még fogható de a cpura ráég a kezem. . . Meg maga a RAM-Slot is bazi forró tud lenni. Nem tudom ezek normális hőfokok-e a gép megvan emelve az aksi alá tettem egy szemüvegtokot, de ez se sokat használ, a szobában annyi fok van általában amennyi kint.
De szerintem veszek egy valami jó minőségű pasztát is és azzal is újra kenem az egészet.
Rézpad micsoda? Tutira nem, ram chipre mindig is gappad kellett, csak úgy mint asztali VGA-nál.
-
havri1
félisten
8.1 kicsit másképpen kalkulál, ezt vedd figyelembe.
Vedd le a fényerőt, és feszeld alul.
Hagyd úgy, és lesd meg 5 perc múlva a jelenlegi időt.
Változik, össze vissza, nem úgy, mint w7-en!
Nekem van, hogy 2 órát ír, rá pár percre meg már 5.5h-t.
Tedd fel fel a batterybar-t, az látványosan írja. -
Peet91
aktív tag
Arra gondoltam még esetleg, hogy rendszertelepítés mellé nem eszközöltél-e bios frissítést, mert ott még lehet hogy át lett állítva teljesítmény centrikusra, bár nem ismerem az edge-ek biosának lehetőségeit. A lényeg, hogy csupán diagnosztikai céllal, de csekkold le aida-val, az érzékelő szekcióban, hogy hány wattot eszik a gép, mert ha az irreálisan nagy, akkor biztosra veheted, hogy mondjuk nem az akksi van elkalibrálva, hanem tényleg zabál a gép.
Én az x220-amat msata ssd+hdd kombóval használom, és tény, hogy szépen falatozik a hdd, de ha régen is volt a gépben, akkor a bővítés valóban nem kéne hogy ekkora fogyasztásnövekedést eredményezzen.
-
Peet91
aktív tag
-
franc0
őstag
Én azt nem értem, mióta hiszünk el bármit egy mezítlábas minimálbéres ügyintézőnek. Fingja sincs semmiről, azt fogja mondani amivel a legkevesebb a meló hogy mehessen vissza fészbükozni.
Ha a céges jogász fejléces papíron küld valamit, azt el lehet kezdeni komolyan venni.
Tanuljuk meg ezeket végre. -
Gondwana
addikt
Thinkcuccokban, amikor elhagyták végre a Tito/Kádár idejéből való mikrokapcsolós lecsukásérzékelőt, elkezdtek hall szenzort használni a célra. Nálad valószínűleg nem tették vissza a kijelző oldalán a helyére. Fogj egy mágnest és szépen lassan menj vele végig a kijelző hátulján. Ahol a szenzor, ott egyszer csak kikapcsolja neked a kijelzőt. Folytatásban pl. egy csavarhúzóval nézd végig a gép szélét, hol mágneses (X200/X201 pl. a cpucooler melletti USB portnál). Ennek a két dolognak kellene fedésben lennie.
-
soldi3r
veterán
csere lesz a vege, de szokott lenne csak venti, kulon
webcamnal a szalagkabelt erenkentt kimerted? ha igen es a biosban nincs tiltasi lehetoseg, akkor eselyes ott is a csere(#56312) franc0, igy, hogy nekem is van egy 30-as, ez egy kicsit fajt
najo, viccet felre teve, szerintem is kb a 20-asnal lehet meghuzni a hatart, a 30-as mar nem olyan
de ha kell egy kis video teljesitmeny, kis meret, 2 hattertar lehetoseg, akkor nincs mas alternativa -
Tim82
félisten
Nem rontasz el semmit, ha jól rémlik, akkor hang és VGA esetén Vistás drivert kell neked keresned és azt telepítened (vagy esetleg XP és kompatibilis módban végezve a futtatást).
Ujjlenyomatolvasónál pedig nekem X41 tabletnél a hivatalosan nem is hozzá, hanem újabb TP-khez való Authentec FPR drivert kellett telepítenem, az vált be pár hónapja, amikor eladás előtt újrahúztam rajta a (szintén jogtiszta) rendszert.
Az SU régi TP-k vs Win 7 esetén egyszerűen alig működik.
-
Shatterstar
aktív tag
Ez egyébként ha már így szóba jött engem is érdekelne, mivel a barátnőm T43-as notesza szintén hasonló problémákkal küzd. Nála sem települ fel a system update normálisan ami még hagyján,de a hanggal is gondjai vannak az újratelepítések után. Nekem meg a T61-en semmi ilyen problémám nincs
Esetleg a régebbi típusok már nem úgy reagálnak egyes driverekre ahogy azt szokás?
-
-
Chaser
legenda
Lenovo oldalán biztos fenn van a driver. Vagy system update. Vagy megkeresed a v3200-nek megfelelő asztali verziót és mobility modderrel csinálsz hozzá mobil drivert, mert 1ébként gugliban nem igen fogsz találni. Azokban az időkben még a gyártónak kellett biztosítani a drivert.
-
psyho85
aktív tag
Pff, jogos, logikus. Elnézést!
Annyira nem tűnik lassúnak, egyébként.
-
psyho85
aktív tag
Attól függ, ha jól emlékezem T4x esetében még limitálva van az ultrabay sebessége 80 MB/s-ra, tehát hiába lenne SATAII-es a merevlemez-keret. Sajnos olyan tapasztalatom nincs, hogy ekkroa korlátozás mellett van-e érezhető különbség egy vinyó és egy SSD között pl. a sokkal gyorsabb elérés miatt.
-
-
Pint
csendes tag
-
audi100td
nagyúr
Procit nem terheli annyira, 30% fölé nem igen megy, amúgy Opera-t használok, nem tudom ez mennyi RAM-ot eszik FF-hoz képest, de ha nem megy a böngésző, akkor is laggol a rendszer, kb. fél percenként.
Ha simán megy egy szám Windows Mediaplayer-ben kb. 630MB-ot használ, közben cpu terhelés 18-28%, nem tudom elképzelni, hogy ez a kevés RAM miatt lenne. De ha nem megy semmilyen alkalmazás az alap dolgokon kívül, akkor is akadozik, pl. az egérmutató.
-
Toomy
senior tag
-
Toomy
senior tag
Én tettem fel a szüz XP-t. Mindent tudtam installálni csak a WIFI nem megy. De most ráhúztam mégegyszer az XP-t és majd elindítom a ThinkVantege System Update -et ha így nem lesz jó akkor sehogy sem....
Remélem hogy most jó lesz, mert ha nem akkor lehet hogy még a LINUX-ba is belebonyolódok... -
laci1128
tag
A T60-asomon 2 GB memóriával Windows 7-et használok, semmiféle sebességbeli problémám nincsen vele (vagy alacsonyak az igényeim
). Nem szokott swappelés előfordulni, az akkuidők is rendben vannak (3 éves cca. 60%-os akkuval 1:45 óra +/- 5 perc az üzemideje teljes fényerőn
). Egyedüli negatív élményem a T60-al illetve a Windows 7-el kapcsolatban a Mobility Radeon X széria driver ellátottsága volt, az kritikán aluli Windows 7 esetén. Ezt elvileg a gyártónak kellene szolgáltatnia, ám Lenovo honlapján a legfrissebb Catalyst is Windows Vista-hoz való, amely nem hajlandó működni Windows 7 alatt. Az AMD oldalán elérhető Catalyst-ek pedig alaphelyzetben "akarni sem hajlandóak" észrevenni a Mobility chip-et. Csak a Mobility Modder használatával sikerült ezt a problémát megoldani.
-
dbius
veterán
No, kipróbáltam, de nem igazán tetszik ez az opera turbo. Nem jól tördeli az oldalakat és gyakran csak a forráskód vagy valami olyasmi jelenik meg az oldal helyén nálam, vagy az oldal egy részén.
Az Opera Mini jóval gördülékenyebben végzi a dolgát és ahogy nézem kevesebb adatforgalmat generál.
Szerk: itt van két screenshot (ph és index, egyik sincs túl jól bőrben a minihez képest):
-
Magnat
veterán
1. Feleslegesen melegít
2. Qrva nehéz
3. Feleslegesen plusz ciklusokat tesz az akksibaElég ritkán van szükség rá, h akksiról használjam a gépet, akkor ráteszem, csak egy mozdulat, minek emelgessem utána hetekig, ha nincs rá szükség? Nálam nem szokott áramszünet lenni, ha ez probléma lenne, inkább vennék egy szünetmentest.
-
Gondwana
addikt
Egyértelműen háttérvilágítás. Úgy tudod ellenőrizni, hogy amikor legközelebb elsötétül, zseblámpával belevilágítasz a kijelzőbe, és akkor még látszik a kép. Illetve, amikor van kép, akkor is a két alsó sarokban van egy-egy sötétebb függőleges folt. A probléma forrása, hogy az inverter túláram-védelme kapcsol ki, mert már túl nagy áramot húz a fénycső. Nekem a múlt héten érkezett két fénycső a zasszony előző gépéhez (T42 15" SXGA+ IPS), de, hogy az öröm teljes legyen, a csövek 2mm-rel hosszabbak, mint ami kellene, vágni az üveget pedig nem lehet.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest