- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peet91
aktív tag
Az a mondás, hogy nem igazán ajánlott, ezért is nem szerepel a milyen ssd-t vegyek topic ajánlottjai között, mégpedig azért, mert elvileg amikor kijött a V300-as széria, akkor még egy frankó vezérlőt kapott, viszont nagyjából idén nyár elején átváltottak egy gyengébb minőségűre, ami hosszú távon lassulást, és rövidebb élettartamot jelent. Aztán mivel volt nagy hurr-durr azzal kapcsolatban, hogy mi az már hogy ugyanazon a néven adnak ki egy szarabb verziót, lett belőle SV300.
Dióhéjban ennyi a történet, nekem régi V300-am van, arra abszolút nincs panasz, de újabból már nem vennék. samsung 840 evo nem sokkal drágább, én azt választanám, vagy valamilyen intel-t. Nálam ez a 2 befutó, ezekkel szerelem a gépeket. Részletesebb infóért pedig a fent említett topic meglátogatását javaslom.
-
tototos
addikt
Sajnos javíthatatlan a T61-es GPU hiba. Volt róla szó, hogy talán a gyárral lehet levelezni hogy cserélje az alaplapot ha lehetséges, bár nem tudom mennyi az esélye. Én vettem egy komplett másik gépet intel videókártyával és kettőből raktam össze egyet. De szerintem jobban jársz ha darabokban eladod és veszel egy T400-t.
-
^Clown
addikt
Lehet, hogy a táp rakoncátlankodik. Nézd meg, hogy a hálózati kábel rendesen be van-e dugva a töltőbe, illetve a konnektorba. Ha van másik táp, próbáld ki azzal is a gépet, hátha. Az nem lehet, hogy pillanatnyi áramszünet volt, csak nem vetted észre más elektromos készüléken?
-
feelgood
tag
Leveszed a gyári ragacsot, és rendesen újra pasztázod.
Itt egy kis segítség: Thinkpad T61 CleanGuide ( ez egy szép home made dokumentáció
)
-
feelgood
tag
Vegyél ilyet. MX-4et. Én hármast vettem, rengeteget segített a T61en. 10 fokokat is, a gyári ragacs szart se ér. ( ehhez képest )
-
ABE
őstag
Időközben kiderült, hogy mégsem jó a dolog, nem a hangkártya illesztőprogramja volt a hibás... Rengeteg guglizás, telepítgetés, próbálkozás után sikerült oda eljutni, hogy az nvidia driver, illetve egész pontosan az általa elindított szolgáltatás cseszi meg a gépemet. De hogy én mit szoptam, mire ezt kiderítettem... Akinél ilyen hang recsegős, megakadós hiba jelentkezik, az első körben próbálja ki ezt a programot: [link] Ezzel hamar ki lehet deríteni, ha valami driver hiba miatt van gebasz. Onnantól kezdve már csak végig kell zongorázni, hogy melyik a hibás.
Egyébként most a hivatalos nvidia oldalról származó quadro drivert raktam fel, érdekes módon ez újabb, mint a lenovos és a windows update-es, és felmegy mindenféle akadékoskodás nélkül, és azt is ki tudom választani, hogy melyik komponenseket akarom telepíteni. Viszont ennél is le kellett tiltanom a driver helper szolgáltatást, szóval ugyanúgy vigyázni kell vele. -
ABE
őstag
Felraktam egy friss 64 bites Win7-et, folyamatosan próbálgatva eljutottam odáig, hogy a hangkártya driver kivételével minden frissítve van, és még mindig tökéletes a hang.
Szóval egyértelműen valami szoftveres hiba volt, most nem tudom, merjem-e felrakni a frissebb audio drivert, vagy hagyjam a fenébe. Talán rendszervisszaállító mellett bepróbálom....
-
ABE
őstag
Oké, figyelmetlen voltam, úgy tűnik, hogy sikerült megoldani. Ezt a hibaüzenetet kaptam:
Az online segédletet elolvasva sikerült megoldani a gondot.
-
mazsonpopo
tag
Nekem is Quadro-s T61 van, picit gyengébb kiépítésben, mint a Tied, de nekem nem produkál ilyesmit! Mondjuk nem raktam fel Lenovo Update-el a hangkártya drivert, a Win7 (32 bit) felismerte telepítés után, jelenleg így használom, és nincs vele gond! Próbáld meg, hogy nem raksz fel semmit, mondjuk egy szűz telepítés után!
u.i.: remélem érthető voltam!
-
Atlantis
veterán
Hejj, ember, Pro/E-t nem szidni!
Egyébként nem fogod rávenni semmivel, hogy fusson rajta normálisan, mivelhogy rühelli a ATI kártyákat. CAD=NVidia, ez ökölszabály. Én anno még WF2-t használtam GMA900-zal is, érdekes módon azzal szó nélkül együttműködött, persze lassú volt.
Nodehogy ON is legyek; mi mostanában a tényállás Lenovo gépeknél? Nem írna valaki egy összefoglalót? Megdöbbenve látom, hogy már van IdeaPad, meg Edge, vagy miarosseb. Ezek mennyivel rosszabbak, ha rosszabbak egyáltalán...Vagy már kihalt a régi jó T-s és X-es gépek minősége és ne is keressek hasonlót 14"-ig?
-
^Clown
addikt
És adorjant: köszi a válaszokat! Ma úgy néz ki, sikerül szereznem sűrített levegőt, először azzal megpróbálom kifújni, majd meglátjuk, mire lesz elég. Szinte biztos, hogy újra is kéne pasztázni, elvégre 4 és fél év alatt azért elég rendesen ki tud száradni. A venticserét jó lenne elkerülni...
-
audi100td
nagyúr
Nekem az előző laptopomban 250-es WD Blue volt, gyakorlatilag hangtalan és a nagy tányérméretnek köszönhetően a sebességével sincs probléma, átlagosan 75MB/s-el olvasás, 15ms elérési idő mellett. A 7200-asok általában jobban rezonálnak és jobban melegszenek, ez hosszútávon zavaró lehet és sebességben sincs olyan óriási különbség egy mostani 5400-ashoz kepést, azt csak SSD-vel lehet elérni. A régi 3-4 evés HDD-khez képest, amivel gyárilag szerelték a gépet, minden mai vinyó gyorsnak fog tűnni, kb. a dupláját tudják. Szóval én inkább 5400-ast javasolnék, lehetőleg WD-t vagy Hitachi-t, a Seagate-el mostanában viszonylag sok a probléma.
-
mcroberto
tag
Én egy T400al jártam így, szétszedés közbe lehet belecseppent egy izzadság csepp. Átlett takarítva telefonoknál használt oxidmentesítővel... de semmit nem használt. Ugyanez a jelenség, 2-3mp pörög a venti majd off, és csak töltőkihúzás után indul. Karácsonyfele rendelem bele az új alaplapot.
-
brd
nagyúr
Érdekes, hogy miután visszaraktam a régi panelt, a BIOS képernyő kicsiben jelentkezett be, mintha a gép korábban észlelte volna az SXGA+ panelt. Egy BIOS defaults után visszaállt a teljes képernyőt kitöltő BIOS menü (na ezt jól megmagyaráztam).
Annyira nem érdekes, mert van egy erre vonatkozó beállítás a BIOS-ban.
Az enyémben pl. a Display menüben, H/V Expansion néven fut.
-
ABE
őstag
Sikerült ma kipróbálnom a korábban kinézett SXGA+ panelt, és a következő látvány fogadott, mikor kipróbáltam: képek
Jól sejtem, hogy ez amiatt van, hogy a kábel XGA monitorhoz való? Ennek a cseréjével normális képet adna a képernyő? Próbáltam 1400x1050-es felbontást beállítani, de csak 1024x768-ban volt hajlandó menni akkor is, mikor ráerőszakoltam az SXGA+ drivert.
Érdekes, hogy miután visszaraktam a régi panelt, a BIOS képernyő kicsiben jelentkezett be, mintha a gép korábban észlelte volna az SXGA+ panelt. Egy BIOS defaults után visszaállt a teljes képernyőt kitöltő BIOS menü (na ezt jól megmagyaráztam).
Egyébként a kijelző passzol a gépbe, ugyanaz a méret, ugyanazok a rögzítési pontok. Egyelőre csak kölcsönben van nálam a kijelző, nem tudom, hogy érdemes-e új kábelt keresnem, vagy mit tegyek...
-
-
Tim82
félisten
Fizikailag nehéz belemókolni. Általában ilyen pár milliméteres különbségek vannak méretben az egyes panelek között. A Gondwana által megadott linken lévő, T43-hoz jó panelfajtákkal nem lehet gond.
Tudom ajánlani azt a céget, amelyiknél én cseréltettem háttérvilágítást a T41p-m panelénél, náluk - saját elmondásuk szerint - előfordul T4x-modellekhez való SXGA+-os panel, ráadásul olcsóak is. Saját tapasztalatom alapján pedig jól is dolgoznak.
-
Gondwana
addikt
Van itt egy lista az előforduló kijelzőtípusokról, amiket egy adott gép BIOS-a képes felismerni. T43-ban 14" SXGA egy Hyunday illetve egy Samsung panel szokott előfordulni. Ha a kábelezésük 1forma (ennek még nem néztem utána), akkor gond nélkül cserélheted.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- PlayStation 5
- Gamepad
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Napelem
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Nem lett arányos a fogyókúra
- További aktív témák...
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- MSI Thin GF63 12VF 15.6" FHD IPS 5-12450H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 5400, 14" FHD Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia
- LOQ 15ARP9 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4060 32GB 512GB NVMe gar
- Hp Elitebook 840 G8 CSAK 1DB POFÁTLAN ÁRON ÚJ KIJELZŐ!!!!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest