- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple Watch
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tothjozsi96 #125851 üzenetére
-
Narxis
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #125789 üzenetére
A telepítő szerintem még nem változott de biztos, hogy idővel az se fog működni. Amúgy állítólag Intel miatt van mert ők se támogatják ezeken a procikon a 24H2-t, ezért lépett MS is.
-
carr
őstag
válasz
tothjozsi96 #125744 üzenetére
vantage fenn van gondolom... én nem használnám akkuról csak ha muszáj
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #125749 üzenetére
Te tudod, hogy kell-e neked annyi akkuidő. Nekem a T14 85% körüli akku állapotot ír (linux alatt 88%-at valamiért) és így ha reggel bemegyek 8-ra a fősuliba, délután 17-ig... 50% alá se megy le. Kis netezés, jegyzetelés, stb. Nyilván közben vannak szünetek, kajálás, de bőven jó.
80% alatt azért már cserélném. Nem csak a kapacitás miatt, hanem ott már kicsit lehet félnék a zárlattól, felpúposodástól is. Nem hallottam, hogy jellemző lenne, de azért az ördög nem alszik.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Szerintem 80%-os kapacitás alatt már erősen érezhető az elhasználódás. Én akkor cserélném.
Amikor almás cuccot javítattam, akkor a szervízes ezt a boltot ajánlotta és tényleg nincs is gond a cuccal. Van pár lenovo alkatérszük is. Esetleg nézd meg van-e neked kellő dolog. -
Digitalpimp
senior tag
válasz
tothjozsi96 #125746 üzenetére
Azzal még sokáig el lehet lenni, főleg, ha odafigyelsz rá kicsit. 30% alá ne engedd merülni, akkor már töltsd.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
Ezt így nehéz megmondani, mert több változós dolog. 500 ciklust minimum tudnia kellene minden Li-ion akkunak. Amíg nagyon nem rövidül le az üzemidő, illetve nem produkál bezuhanásokat, addig nem gondolkodnék cserén.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
tothjozsi96 #125688 üzenetére
> T490-be szeretnék venni még +8GB RAM-ot
A https://psref.lenovo.com/WDProduct/ThinkPad/ThinkPad_T490?tab=spec
alapján le lehet szűkíteni a memória típusát:"""
Max Memory[1]
- Up to 40GB (8GB soldered + 32GB SO-DIMM) DDR4-2400
- Up to 48GB (16GB soldered + 32GB SO-DIMM) DDR4-2400
Memory Slots
- One memory soldered to systemboard, one DDR4 SO-DIMM slot, dual-channel capable
Memory Type[2]
- DDR4-2400
Notes:
[1]. The max memory is based on the test results with current Lenovo® memory offerings. The system may support more memory as the technology develops.
[2]. Installed memory is actually 2666MHz but run at 2400MHz due to processor limitation.
"""
Azért nem árt előtte megnézni a gép belsejét, mert ha már foglalt a másik slot,
akkor az nem várt meglepetés lehet.
És érdemes lehet még megnézni a 16GB-os árakat is. -
teptep
senior tag
válasz
tothjozsi96 #125688 üzenetére
T491 gyári [adatlap]
Árukereső, DDR4, 8GB, Notebook, 3-6e Ft, 2400-3200MHz, [szűrés]
A [Crucial 8GB DDR4 2400MHz] árát most vitték le 6000-ről 3530 Ft-ra. -
zsolti75
senior tag
válasz
tothjozsi96 #117787 üzenetére
Ment neked is.
A csatlakozó pozicióját lemérem ha igénylitek. -
zsolti75
senior tag
válasz
tothjozsi96 #117783 üzenetére
Ne gyárit tegyél bele, hanem jó kijelzőt!
Az újjak már nem csavarosan rögzülnek, hanem ragasztani kell a fedlaphoz, de megéri a plussz munkát szerintem ha van egy jó 100%-os 500nit-es paneled.
N156HCE-GN1
N156HCA-GA4
NV156FHM-N4R
Annyit még hozzátennék, hogy a kábelhosszt érdemes csekkolni, mert 2018 környékén kb.5mm-el arrébb került a csatakozó, így annyival hosszabb kábel szükséges, ha van annyi tartalék akkor semmi akadálya a cserének. -
vargas0502
tag
válasz
tothjozsi96 #111848 üzenetére
Hm..igen a T400-ról is olvasni itt a fórumon sok mindent. T560-al mi a probléma?
-
metal01
őstag
válasz
tothjozsi96 #111819 üzenetére
Szeretném most elkerülni az újratelepítést, mert az nem kis macera :/
#111820 vicze1:
"Mindenképp szedj le minden más TB drivert vagy kapcsolódó SW-t."
Hol találom ezeket pontosan? A TB Software nincs fent. A linkelt FW és a SW is hibával elszáll...Próbáltam a VGA drivereket is (újrapakoltam a Lenovo oldalán lévő drivereket), de ua.
-
válasz
tothjozsi96 #111740 üzenetére
Ha 40%-on kikapcsol, akkor az valszeg eleve öreg és cellazárlatos.
Sajna régi akkuknál nem ritka, de újat is láttam megmakkanni pár hét után így. -
Picco
addikt
válasz
tothjozsi96 #111733 üzenetére
gyarit mar nem fogsz talalni egy kereken 10 eves gephez vagy ha igen akkor abban nem lesz koszonet.
gree ncell altalaban jo minoseget gyart. itt es redditen is sokan meg vannak elegedve vele. -
válasz
tothjozsi96 #107007 üzenetére
Hmm, gyári akkuval ez viszont furcsa.
-
válasz
tothjozsi96 #107005 üzenetére
Mert a háttérben visszateszi a saját driverét, és nem tudsz ellene mit csinálni.
Amíg fent van a Vantage, le fogja cserélni a drivert, amivel működik a küszöbérték beállítás utángyártott akkuval is.
Nálam is ez van T61-en. Le is töröltem a Vantage-t, persze ettől még nem fogok tudni küszöböt állítani, de legalább az az okádás eltűnt a gépről.
A Battery Gauge-t szerencsére ott hagyta.
Ezen a gépen van Win7 is, az alatt beállítom a küszöböt, és akkor egy ideig működik. -
Sierra_Mike
újonc
válasz
tothjozsi96 #106726 üzenetére
A Win beállításaval lehet valami, mert Knoppix alól elsőre talál hálózatot és csatlakozik is. A T410 + N6200 WIFI modul valamiért mégis rosz kombó Win alatt, ahogy néztem nem csak az én esetemben....
Azért köszi az ötletet.
-
barnam_
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #106546 üzenetére
Most 80°C körül tanyázott a 2620m, dokkolóban, turbó kikapcsolva.
Korábban inkább a 90-et súrolta alulról.
Érdemes lenne újra pasztázni, és sűrített levegővel kifújatni. Mást nem a benzinkúton megállsz, és a kerékfújóval kifújatod(#106544) Tikakukac: valóban, de ez akkor is kuka lenne, ha nem lenne rajta folt.
Laptopok terén nem vagyok megáldva kijelzőkkel, de a Samsung NP900-am TN panelje IPS-nek tűnik ehhez képest. És ez még mindig jobb pl. egy T400 kijelzőnél, de azért az már tényleg elég régi. -
Bibby
addikt
válasz
tothjozsi96 #106521 üzenetére
Pont pár napja tettem fel. Nekem nagyon tetszik.
Itt az összefoglalóban RoboGuru leírásával minden hasznos dolgot meg tudtam csinálni, úgyhogy nincs hiányérzetem, és kellemes élmény a 10-es a win7 után. -
válasz
tothjozsi96 #106523 üzenetére
Azon is megy.
T60-tól felfelé mindenen megy minden Win10 alatt.
-
válasz
tothjozsi96 #106521 üzenetére
Mindkét modellen működik minden már alapból a Win 10 drivereivel is. A saját gépeden az user error lehetett.
-
Tikakukac
titán
válasz
tothjozsi96 #106355 üzenetére
És ugrik rá gyorsan 2 futár is
-
Tikakukac
titán
válasz
tothjozsi96 #106353 üzenetére
Én továbbra sem tudom mitől biztos ez a szalagkábel dolog, mert szerintem elég durván kijelző, de te tudod, most te vagy a szaki
Akkor postára fel, küldje el hozzád és mehet a menet.
-
Tikakukac
titán
válasz
tothjozsi96 #106351 üzenetére
A szaki azért szaki, mert nem random cserélget alkatrészeket. Lásd autószerelős topik, ott is sokan ki tudnak cserélni 1-1 jeladót, csak ehhez el is kell jutni
-
Tikakukac
titán
válasz
tothjozsi96 #106349 üzenetére
A szalagkábel hajtásra és nyomkodásra néha-néha megjavul. Ha nem, akkor rendelhettek kábelt, de jöhet egy kijelző is utána szépen.
Ez tipik eset, hogy csomag, postára fel és másnapra szakinál van és azonnal mondja a helyzetet. -
HSM
félisten
válasz
tothjozsi96 #106346 üzenetére
Olcsón lehet venni passzív DP-HDMI adaptert. Kb. 1-2 ezres, ha esetleg ez opció.
-
Tim82
félisten
válasz
tothjozsi96 #106346 üzenetére
Lehet szalagkábel és lehet kijelző is a gond, az előbbi tűnik azért valószínűbbnek. Hasonló probléma, nem írják, mi lett végül a megoldás.
Mondanám azt, hogy ha budapesti az ismerősöd, akkor tudok rendelkezésre bocsátani szalagkábelt és kijelzőt is a teszteléshez, de gondolom, nem ez a helyzet.
-
Tim82
félisten
válasz
tothjozsi96 #106344 üzenetére
Külső monitoron is produkál ilyet?
-
Tim82
félisten
válasz
tothjozsi96 #106342 üzenetére
Ha 1366-os panelhez veszel LCD kábelt, ahhoz mindegyik lehetséges opció jó.
Mindenesetre még mielőtt beleugranátok az alkatrész vásárlásba, nem lenne rossz feltölteni egy képet a hibajelenségről, hogy megállapítható legyen, hogy valóban a szalagkábel okozza-e.
-
Tikakukac
titán
válasz
tothjozsi96 #106310 üzenetére
És régebbi verziószámos Vantage került fel vagy ugyanaz?
Idézem: New version of Lenovo Vantage (10.xxxx) is missing features
9.x legyen a max amit felraksz.
-
Tikakukac
titán
válasz
tothjozsi96 #106281 üzenetére
Akkor nem neked írtam, de egy rakat funkciót kiszedtek az újabb frissítésekkel. Valószínűleg amit keresel azért nincs meg... mert nincs ott
-
safranek322
csendes tag
válasz
tothjozsi96 #106283 üzenetére
a képed alapján ott van alul a kibontás fül az akkumulátorbeállítások kibontása. Ott nincsen?
-
safranek322
csendes tag
válasz
tothjozsi96 #106281 üzenetére
-
carr
őstag
válasz
tothjozsi96 #105952 üzenetére
Keserves az SSD után egy HDD....
Még a drivereket most telepíti. Már csak a hd4000 és az optimus van hátra. Ja meg persze a win7 fuckdate.
Akkor az is lehet para ha vantage fent van? Nebassz...Leszedem akk.
Foxi:
Speedstep fentebb írtam h vissza kapcsoltam.
-
carr
őstag
válasz
tothjozsi96 #105950 üzenetére
hol olvastad, hogy fenn van?
edit: már rufus dolgozik 16os fatebringer win7 megy fel...
-
barnam_
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #105812 üzenetére
0.62 az utolsó normál verzió, itt le tudod tölteni (nekem is az van fenn).
0.63: "special version, minimizing interactions with Lenovo Power Manager (see 1st FAQ), preventing strange spontaneous unexpected actions."Azért kezdett el 90°C felett tekerni, mert úgy van megadva, hogy 90 felett kapcsoljon a maxra.
A config fájlban írja: "Fan speed of 64 is extreme and may be an *unsupported* and *damaging* mode."
Több infót nem találtam róla, valószínűleg ilyenkor a maximumra kapcsolja a ventilátort, "ami a csövön kifér" kategória. Nem biztos, hogy ez meghosszabbítja az élettartamát...Anno nekem 2015-ben gariban cserélték a hűtést.
Ez az FRU volt benne: 04W0409
Erre cserélték: 04W0627
Mindkettő 1 heatpipe-os.Elmondásod alapján én első körben mindenképpen újra pasztáznám a cpu-t.
-
barnam_
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #105782 üzenetére
Csináltam egy tesztet úgy, hogy kivettem a gépet a dokkolóból (cpu-t nem pasztáztam újra, tavalyi):
Turbó off: 80°C
Turbó on: 90°CAzért van különbség, dokkolóval 95°C-ot is elér turbóval, vagy még többet. Az is igaz, hogy TPFC nélkül megfőne, hiszen így felmegy 5700 rpm-ig a ventilátor, míg a bios szabályzással nem megy 4000 rpm fölé.
-
barnam_
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #105782 üzenetére
Turbót kikapcsolva megáll olyan 90°C környékén. De úgy, hogy a TPFC ilyenkor már 5000 rpm-en forgatja a ventit. A 7-es lépcsőfok is 4000 rpm fölött van, BIOS szabályozás nem pörgeti 4000 fölé. Mondjuk nekem dokkolóban van a gép, mögötte meg kicsit zárt az íróasztal kialakítása, ezek biztos rontanak a dolgon. Arctic MX4-el pasztáztam nagyjából 1 éve, amikor ezt a procit beraktam.
(#105777) HSM: nyilván, ezzel arra akartam utalni, hogy átlagos felhasználás esetén nem veszed észre a különbséget.
-
barnam_
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #105768 üzenetére
A 60-80°C sok, de ez elég tág tartomány, meg az is igaz, hogy eléggé melegszik benne a proci ha a turbó be van kapcsolva. Pasztázás segít valamit, de 100%-on simán eléri a 90°C-ot.
TPFC profilom (T420 - i7-2620M):
Level=40 0
Level=45 1
Level=50 2
Level=60 3
Level=70 4
Level=75 5
Level=80 7
Level=90 64Ezzel most mikor írom a hsz-t, 55°C körül van a proci.
Menni fog a ram. Bios moddal tud 1600 Mhz-t is, nekem annyin megy.
-
válasz
tothjozsi96 #105768 üzenetére
Új paszta, esetleg új TPFC profil, és jó lesz.
A gyorsabb RAM is menni fog benne, csak alacsonyabb órajelen. De azért nem árt legalább specifikációikban egyformákat összepároztatni. -
Tikakukac
titán
válasz
tothjozsi96 #105743 üzenetére
T60-tól T430-ig a bármi jó nektek gyakorlatilag.
Van aprón bőségesen
-
Tikakukac
titán
válasz
tothjozsi96 #104799 üzenetére
Albacompról vannak sztorik, szerintem nem csak nekem
Fuh, apám. Mikor a HP-mat vettem, MSI-t akartam még. Atyaisten, ott abban a topikban mi volt. Önmagában egy paródia
-
HSM
félisten
válasz
tothjozsi96 #104699 üzenetére
Elméletileg sem lehet cserélni. Az összes U-s Skylake forrasztós CPU, csak lappal együtt tudod cserélni. Amúgy sok értelme nincs, ha nincs hozzá igen erős hűtésed, nem lesz gyorsabb lényegesen az i7, mint egy sima 6300U. Van itthon mindkettő, az i7-6600U-t én inkább lekorlátoztam 3,1Ghz-re, mert amúgy afelett botrány magas feszen és fogyasztáson menne, és jobban kedvelem, ha nem érzi magát felszállni készülő helikopternek a T460s. Szóval gyorsabb, de nem annyival, amivel különösebben érdemes foglalkozni.
(#104701) vicze1: Ilyen esetről is tudok. Miért ne fejlesztené 8-ról 16ra?
Én amúgy ezt a mindenkinek 16GB dolgot sem egészen értem... Szerintem bőven van felhasználás, amire 8GB 4 év múlva is untig elég lesz, és fordítva is, bőven van, amire 16GB már ma is kevés....
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
tothjozsi96 #104600 üzenetére
Én netezésre veszem mindenkinek, aki laptopért fordul hozzám.
104603: mit is jelent a magasabb felbontás? -
HSM
félisten
válasz
tothjozsi96 #104600 üzenetére
Használható. Nekem is csak egy belépő 24"-os IPS van (Dell P2414H), de az rendesen kalibrálva, annak szép képe van, szép színekkel. A 460-as FHD IPS notiknak, háááát...
Lehet, kalibrálva egy fokkal jobb lenne, de nem mondanám túlzottan szépnek vagy jónak a színvilágukat gyári állapotban. És nem kell hozzá semmi extra, egy videó, egy kép, mindennek kicsit "hiányosak", kicsit furcsák a színei. Elég zavaró tud lenni, ha valaki normálisabb minőségű panelokhoz szokott.
-
HSM
félisten
válasz
tothjozsi96 #104595 üzenetére
"végre értelmes kijelzővel szerelt gépek."
Azért a 460-as gépek FHD IPS paneleinek 60% sRGB lefedettsége szerintem még legalább 30%-ra van az értelmestől, de ha arra gondoltál, hogy minőségi előrelépés a korábbi 900p TN panelekhez képest, úgy már egyet tudok érteni. -
Tikakukac
titán
válasz
tothjozsi96 #104592 üzenetére
x230. Csak nem akaródzik. Egyfelől rablás szinten olcsón vettem, szóval casht is rakni kéne a buliba, másfelől meg ezzel mocsok gyorsan tudok meghajtókat klónozni 1 darab külső rack bevonásával, minden máshol, ahol a pociban van a HDD rekesz ehhez kéne tartani magamnál még 1 külső meghajtót. Amit nem akarok.
-
HSM
félisten
válasz
tothjozsi96 #104513 üzenetére
Ja, nagy öröm a T460s-ben, hogy szintén két akkuja van, aminek marha sok értelme van úgy, hogy mindkettő integrált, kivehetetlen.
Legalább macerásabb vele minden, és dupla annyiba kerül, ha esetleg cserélni kell, pedig az egyszeres újakku ár sem piskóta. -
válasz
tothjozsi96 #104513 üzenetére
-
válasz
tothjozsi96 #104510 üzenetére
Biosba tiltsd le, azt hiszem azzal megoldható.
-
HSM
félisten
válasz
tothjozsi96 #104484 üzenetére
"Nem is az hogy a böngészés lassú de úgy a gép tempója alapból mintha lassabb lenne."
Szerintem ez nem meglepő, én is érzem az otthoni 4Ghz-re rántott 6 magos 12 szálas Xeon X5660-amhoz képest, hogy utóbbi még távoli asztalról is jobban pörög. Ugyanakkor az, hogy a 240mbites neten nem 0,5 hanem mondjuk 1s alatt villannak be a nagyobb weblapok különösebben nálam nem rontja a felhasználói élményt. Pedig szeretem a pörgős dolgokat, az előző Snapdragon 820-as telefonom pl. sokszor erősen komproisszumosnak éreztem netezni, a mostani Snapdragon 845-el viszont már jól elvagyok (~kb. dupla olyan gyors).A törött SATA csatlakozó bizony okozhat ilyen fura lassulásokat, ha nem tökéletes a kapcsolat.
Ha a SMART-ban látsz ECC hibákat is, akkor egyértelműen az a gond. A fehér lap simán lehet ilyentől, ha nem éri el olyan hamar az SSD-t, mint kellene neki.
(#104485) Frawly: Nekem a 15,6 lenne nagy kompromisszum, gyengébb akku idő, batár nagy méret, idióta eltolt numpados klaviatúra....
Persze, ha neked ez jobban adja, akkor jól jársz vele, hiszen olcsóbb, tán a kijelzők is jobbak ebben a méretben.
A throttling nem a "kazán" procitól van, hanem ha gyenge a hűtéstől. Annak utána kell menni, melyikben mit tud. Azt remélem nem kell ecsetelni, hogy ezek a 15W-os procik a maximális turbó órajelüket hosszú távon ha egy magon tudják tartani, már örülhetsz, így 14nm-en 15W-ból ami reális 4 magot terhelve az inkább valahol 2-3Ghz között van. Ha ez kevés, akkor nem U-s procit kell venni, hanem a magasabb fogyasztási keretűekből válogatni. A 15W-ba egy erősebb kétmagos max turbója sem fér bele, nálam pl. a 6600U úgy bepuszilna 20+W-ot is max turbón, hogy öröm nézni, pedig csak max 3,2Ghz ha mindkét magja megy, a 15W-ból inkább 2,8-3Ghz között ugrál.
Nagyon átlagos felhasználásra jobb lenne most az 2 erős mag 4 szállal, mint a 4 gyengébb mag.
Ez csak azért butaság, mert ma is legalább olyan erősek a négymagos 8000-esek, mint a kétmagos elődeik. A turbó megoldja, hogy ha csak 1-2 magon terheled, akkor ugyanolyan gyorsak legyenek, mint a korábbiak, és ez működik, ha pl. megnézed az egyszálú tesztekben elért eredményeiket, nagyon szépen mennek, és többszálon durván verik a kétmagos elődeiket."Színtér lefedettségben biztosan jobbak az új kijelzők a 2-3. gennél."
Nem nyert. A T440-T480 között a legtöbb FHD kijelző sima 60% sRGB lefedettségű, ami pontosan olyan botrány rossz, mint amit a TN-ek tudtak előttük. Persze, más téren jobbak, nem cserélném vissza a T420 900p kijelzőjére a T460s FHD IPS-ét, de színlefedettségben az előző AUO TN éppen, hogy szerintem picivel még jobb is volt...
A "kínai FHD IPS telefon", véletlen akad egy olyanom a Xiaomi Mi Mix 2s-em személyében, hibátlan a kijelzője, tű éles, szuper színekkel, nem is érdemes ezekhez a Thinkpades FHD IPS-ekhez hasonlítani, nagyon nem egy liga..."De a 2 magot mégis azért kéne elfelejteni, mert nem 2006-2009-et írunk már, hanem lényegében 2020-at, és gondolni kell a jövőtállóságra is."
Ezzel annyiból nem értek egyet, hogy kevéssé tűnik nekem valószínűnek, hogy hirtelen durván elfogyjanak ezek a CPU-k olyan feladatokra, amikre már 10+ éve tökéletesen megfelelőek. Persze, erősebbek a négymagosok, de attól nem lesznek hirtelen használhatatlanok és gyengék az erősebb kétmagosok sem.(#104486) Ganz-[HUN]: Sok mindentől tűnhet dinamikusabbnak, pl. ha energiatakarékos módban van a laposban a CPU, vagy rosszabb a jelerőssége, esetleg valami driver nincs a helyzet magaslatán.
(#104488) fattyu: Jogos, erre tényleg inkább a WS gépek lennének ideálisak.
Ugyanakkor én állatira élvezem, hogy ilyen könnyű, pici és vékony. Ezért is nézegetem a T480s-t utódjának, ez a magnézium+CFRP építés nekem nagyon bejön. Sajnos a nagyobb TDP-s procis gépek más téren is nagyobbak, nehezebbek, ami nem tetszik, T460p-t láttam élőben, a T460s-hez képest olyan, mint egy batár tank. És amúgy meglepően jól állja a sarat a kis kétmagos is, szerencsére 20GB rammal nem kell feleslegesen bezárogatnom/indítgatnom semmit.
"buta managerként"
A managereknek is megvan a maga komoly felelőssége és kompetenciája.Ilyesmikre viszont tényleg két erős mag is untig elég.
Ami az SSD-t illeti, az nálam is pipa, első dolgom volt beletömni egy Samsung 970 PRO 512Gb-ot...
Kiegyensúlyozott sémával sem megy rosszul: [link] .
Szerencsére nálam nincs bloatware, saját gépen dolgozom, csak a bitlocker kéri be a magáét, a számomra felesleges Win10 szolgáltatásokat meg jól letiltogattam, ne egyék a gépet feleslegesen a háttérből. -
HSM
félisten
válasz
tothjozsi96 #104472 üzenetére
"Most nem azért, de mi változott mondjuk T560 óta?"
Eléggé el nem hanyagolható előrelépés, hogy a magszám megduplázódott, az ezáltal elérhető többszálú teljesítmény pedig minimum a másfélszeresére.A 6300U igen, nem túl nagy előrelépés a 2520m-hez képest sebességben, én se érzem jelentősen gyorsabbnak az i7-2620M-nél a mostani i7-6600U-t. Viszont szűk fele az étvágya, az azért nem rossz.
(#104475) Frawly: Emlékeim szerint az IGP lényegében ugyanaz maradt, csak a multimédiás képességek javultak, pl. bekerült a teljesen fix funkciós VP9 gyorsítás a korábbi hibrid helyett.
Ilyen szempontból nekem a T420 után eléggé bevált a T460s. Sokkal használhatóbb a FHD IPS, még a gyenge színlefedettséggel is, és jóval könnyebb és kisebb maga a gép.
(#104476) fattyu: Ilyen szempontból nekem nagyon bejön ez az "új" 8000-es U széria, 15W-ból azért elég szépet mennek, úgyértem, a nem "csalós" tényleg 15W-os négymagos modellek is.
Csak még az ára kicsit húzós, illetve nekem a TP-eknél kötelezővé vált USB-C sem a kedvencem, nyugodtabb volt a lelkem, amíg külön, strapabíró, szükség esetén könnyen cserélhető volt a tápcsatlakozó. Most meg oda megy minden, egy csatlakozóra, dokk, töltő, USB-C, külső monitor...
-
fattyu
veterán
válasz
35w tdpt hasonlítasz 15w hoz...
nem meglepő hogy nem érzel olyan jelentős difit.
és ez az ami megmutatja mennyire jó. majd 3ad annyi energiából tudja ugyanazt picit jobbat. -
Frawly
veterán
válasz
Lehet nem változik sok, tényleg csak a chipset. Nem értek hozzá, mivel nem volt még újabb TP-em, de félek tőle, hogy a motorháztető alatt lehetnek sunyítások, pl. odaforrasztott dolgok, újabb BIOS white listes húzások, TDP visszafogás, egyéb korlátozások.
6300U-vel nem is venném. Nem tudok már 2019-ben mit kezdeni 2 magos procival. Elindítok rajta egy Gentoo frissítést, csak 1-2 nagyobb csomag forráskódból forgatása alatt (linux kernel, glibc, mesa, llvm, firefox) betérdel nagyon csúnyán. A 8250U már másképp hangzik, dupla mag, szál, cache, erősebb IGP.
De már az nagy előrelépés lenne nekem, ha a kijelzője normális, meg az újabb GPU miatt kicsivel újabb játékokat is vinne, nem csak 15+ éveseket.
-
válasz
Mondjuk nem tudom mekkora előrelépés 6300u-hoz képest a 8265u
elég nagy.
-
donjohnson
addikt
válasz
tothjozsi96 #104398 üzenetére
ha netezés közben 60 fok körül van tpfancontrol-lal, akkor ne bántsd szerintem.
-
HSM
félisten
válasz
tothjozsi96 #104391 üzenetére
A típus alapján inkább 3-4 éves kéne legyen, nem szűk 1.
-
donjohnson
addikt
válasz
tothjozsi96 #104183 üzenetére
chrome újratelepítést próbáltál már?
-
HSM
félisten
válasz
tothjozsi96 #104183 üzenetére
Én azért utána mennék, miért csinálja ezt. Pl. kipróbálhatnád egy Ubuntu telepítőről, arról csinálja-e. Dolgozik-e még valami a háttérben, tényleg jó-e az az SSD, más file művelet nem-e lassabb a kelleténél, stb.
-
vicze
félisten
válasz
tothjozsi96 #104177 üzenetére
Tehát a "Video Decode: Hardware accelerated"?
Nézted más böngészővel? -
HSM
félisten
válasz
tothjozsi96 #104179 üzenetére
Igen, kell futni egyszer vele egy ilyen kört, mert amíg a Lenovo-s maradványai fenn vannak, addig nem engedi telepíteni az Inteleset.
Én úgy emlékszem, töröltem mindenhonnan (eszközkezelőből a drivert is), majd egy újraindítás után engedte telepíteni.
A Vantage nyugodtan fenn lehet, nem zavarja, nálam is megy, a régebbi, még elrontás előtti "Enterprise" változat. Csak a grafikus driverhez tartozó dolgokat kell lepucolni. -
HSM
félisten
válasz
tothjozsi96 #104177 üzenetére
20GB ram van benne. De ennek semmi jelentősége most, hiszen írtad, hogy kb. 55% van csak használatban nálad, tehát egyértelműen nem ez okozza a problémát. Ami inkább lehet, pl. a grafikus driver, az nálam a legfrissebb Intel DCH (26.20.100.7463 [link] ), bár az előzővel is jól ment ami verziószám alapján nagyon hasonló ahhoz, amit a Lenovo Vantage is javasolt.
Ki is próbáltam, a FF meg egyéb futó cuccaim mellett sem fehér lapozott a friss Chrome lejátszás alatt lévő Twitch és két nyitott PH oldal mellett sem a lapozgatáskor.
-
HSM
félisten
válasz
tothjozsi96 #104174 üzenetére
Valami OS, driver vagy BIOS gondnak tűnik. Ennek a konfignak vígan vinnie kellene, amit próbálsz csinálni rajta. Én a T460s-en 1080P60-as streameket szoktam néha nézni, meg se rezzen vele, visszafogott i7-6600U-val.
SSD-t viszont nem zárnám ki, ha valami baja van, az okozhat "késő" reagálást dolgokra.
-
vicze
félisten
válasz
tothjozsi96 #104174 üzenetére
A 30%-os proci arra utal, hogy nincs HW gyorsítás a böngésződben. (Egy FHD@60 stream nekem kb. 5-10% CPU és 20% GPU gen4-en.)
Inkább SW probléma nem HW. -
donjohnson
addikt
válasz
tothjozsi96 #103716 üzenetére
igen, nekem is úgy van beállítva, hogy 60 foknál kapcsoljon be a ventilátor.
-
barnam_
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #101612 üzenetére
Vedd ki a fő akkumulátort, és tölteni fogja a másodikat.
-
donjohnson
addikt
válasz
tothjozsi96 #101459 üzenetére
fn + esc = fn lock
-
sqpp
őstag
válasz
tothjozsi96 #100095 üzenetére
Próbáld felrakni, nálam bevált T480-nál, mindig kinyomta a küszöbértéket a Vantage, de aztán ez segített.
Egyébként ugyan ez megtalálható itt:
C:\ProgramData\Lenovo\ImController\Plugins\ThinkPowerPackage\x86
-
válasz
tothjozsi96 #100098 üzenetére
Nálam is ugyanígy viselkedik, így nem egyedi a probléma.
-
MrSealRD
veterán
válasz
tothjozsi96 #100098 üzenetére
Mi az a piros szöveg ott alatt miközben videózól? Mintha azt látnám, hogy a "bla...bla...nem aktív amíg...bla..blaa.."
-
Tikakukac
titán
válasz
3 óra szopás után fogtam és ledaráltam a win10-et T430-ról is és ment fel win8 és arra power manager.
Az a szintű direktben szívatás amit a windows művel egy ideje tényleg kezdi nagyon felhúzni az idegeimet.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Vantage telepítésénél feldob valami experience vagy compatiblity csomagot...(már nem emlékszem a pontosa nevére) Azt feltetted?
-
TunerJoe
senior tag
válasz
tothjozsi96 #99895 üzenetére
Most én is kipróbáltam és nálam is ezt csinálja
Feltehetőleg programhiba, egy frissítéssel javítani fogják -
Frawly
veterán
válasz
tothjozsi96 #99627 üzenetére
A magyar bill az lehet ritkább, mert azt nem tudsz Kínából meg EU-ból rendelgetni. Nekem mindegy lenne, brit billentyűzeteim vannak, nem nézek le mi van a billentyűkre írva, a lényeg, hogy a gépírásszabványnak megfelelő iso fizikai layout legyen (fordított L alakú Enter, bal Shift és X között két billentyű legyen), de az már mindegy, hogy német, osztrák, brit, stb., szinte minden ország ugyanazt az iso fizikai elrendezést használja, a logikai kiosztás meg szoftveresen változtatható (az OS-ben hu-hu kiosztást állítasz be). Magyarból ritka az ansi layout, az inkább csak Usákiába használatos, már csak ott különcködnek egy soros Enterrel, hosszú bal Shift-tel, stb..
-
Frawly
veterán
válasz
tothjozsi96 #99609 üzenetére
Ezek a TP billentyűzetek meg tudnak dögleni egy idő után csak úgy is, nem kell hozzá beleönteni semmi folyadékot vagy leejteni a gépet. Végül is nem rettenet drága bele másikat rendelni.
-
fungi
aktív tag
válasz
tothjozsi96 #99617 üzenetére
Gondolom, használni kell, hátha jó lesz, ha meg nem, akkor venni apróról a legolcsóbbat....
-
Silεncε
őstag
válasz
Baja valszeg nem lesz tőle, de ahogy Tika is mondja, ha kicsit mozgatják a gépet, el fog engedni.
-
Tikakukac
titán
válasz
Ideiglenesen nyilván.
-
Tikakukac
titán
válasz
tothjozsi96 #99613 üzenetére
Ha biztosan nem volt vizes akkor valami pedig zárja a gombot mégis. Talán egy darab fém valami.
-
Tikakukac
titán
válasz
tothjozsi96 #99609 üzenetére
Jah, hogy azt mondta
Mentem úgy T500-ra, hogy hibátlan, patika volt. Konkrétan egy darab nem volt meg a gépből, effektíve az alaplap sarka kint volt a kasztniból
Azt kéne akkor megnézni, hogy melyik gomb van beragadva, amikor éppen átlendül a booton. Vagy élből másik billzetet elő.
-
Butcher82
senior tag
válasz
tothjozsi96 #99606 üzenetére
Stuck key azt jelenti, hogy beragadt a gomb, de javítson ki valaki ha tévedek. Lehet az a gond nem?
-
Tikakukac
titán
válasz
tothjozsi96 #99606 üzenetére
Nem az a gond, hanem, hogy nonstop zárt állásban van visszarakva vagy vízkáros a gép.
-
Tikakukac
titán
válasz
tothjozsi96 #99587 üzenetére
Ha nem tudnám, hogy nem volt vízkár, azt mondanám vízkár. Tipikusan ilyesmik jönnek elő idővel azon a gépen, amit szárítottak, de kezdi enni a vezetőket az oxid.
-
Butcher82
senior tag
válasz
tothjozsi96 #99585 üzenetére
Nálam anno T60-nál volt olyan, hogy tönkrement a billzet és random fagyott a gép... alig jöttem rá mi okozza.
Murphy szerint elromolhat
-
Chaser
legenda
válasz
tothjozsi96 #98624 üzenetére
megfogod a telefont, bekapcsolod a kamerát és azon keresztül megnézed a képet...
így kell ellenőrizni legmegbízhatóbban, nem feltétlen alacsonyabb fényerőn lesz nagyobb a hullámzás, sőt, maxon viszont jellemzően egyik gépnél sincs
én már rég meguntam ezt a hülyeséget tp-éknél, ezért váltottam pár éve 8570-re, ips közeli kijelző ami pwm mentes, ezt nem sikerült akkoriban összehoznia a lenovonak -
donjohnson
addikt
válasz
tothjozsi96 #98624 üzenetére
ha a notebookcheck tesztben lévő változatot veszed, akkor az nem fogja:
Screen flickering / PWM detected 220 Hz ≤ 50 % brightness setting
a többiről meg sajnos nincs infóm. -
donjohnson
addikt
válasz
tothjozsi96 #98618 üzenetére
sajnos azt hittem, hogy a t560 parts list alapján ki tudom majd keresni neked, de tévedtem. annyit tudok segíteni, hogy az egyik full ips biztosan pwm-es a t560-nál, mert a tesztben írják: [link]
-
donjohnson
addikt
válasz
tothjozsi96 #98616 üzenetére
létezik, például t460 ebben a tesztben: [link]
de egy típuson belül is lehetnek eltérések a kijlezők között. tehát egyszerűbb ha megmondod milyen T típust keresel és akkor annál meg lehet keresni, hogy volt-e hozzá pwm-mentes kijelző gyárilag vagy nem. -
Dhampir
félisten
válasz
tothjozsi96 #98586 üzenetére
Például új T560 még van 244 990-Ft-ért, operációs rendszer nélkül, így elég húzós az ára, de a T570 még drágább a honi üzletekben.
-
Tikakukac
titán
válasz
tothjozsi96 #98586 üzenetére
Van, 40-es szériától opciós a dolog. Ha méret marad akkor T550-et kellene lesni, ami, nos, nem sok van
-
JAGER 10
tag
válasz
tothjozsi96 #98022 üzenetére
RAM-ot bővítsd mindenképpen!
-
fattyu
veterán
válasz
tothjozsi96 #98052 üzenetére
a ram sokkal többet fog számítani és a procit hiába cseréled ram bővítés nélkül ugyanugy az lesz a szűk keresztmetszet. bőven elég az a 2520 netezésre. 8gb rammal.
mondom ezt úgy hogy én igen háklis vagyok a gépeim teljesítményére.
van 420am 2820qmel szerelve. jó móka? igen. erősebb lett igen? de van mögé 16gb ram is mert anélkül felesleges lenne.
viszont. merül mint a titanic, jobban melegszik többet megy a ventilátor és hangosabban. nettó böngészésre hót felesleges.
-
fattyu
veterán
válasz
tothjozsi96 #98048 üzenetére
én válaszoltam az eredeti kérdésedre is. felesleges pénzkidobás a netezős használatra procit bővíteni.
tedd fel a plugineket amiket mondtam és vegyél bele még ramot. 4 giga ma már kínzásra alkalmas.
-
csubuka
addikt
válasz
Hmm, korábban Tim82 írt nekem ezzel kapcsolatban.
Az én gépem pl egy 2540M (35W) és egy Quadro 1000M (45W) kombóra építő W520, szóval sima i5 két-mag, de integrált és dedikált GPU-t is felvonultat.
Ez alapján viszont a kisebb, 4284-25G típuskódhoz tartozó, "Thermal module for W520, 45W" van benne. Szóval hiába dedikált GPU mivel nem i7 van benne QM-féle ezért lehet még így is van különbség. Azt nem értem, hogy a 45W mire vonatkozik, mivel a GPU és CPU max elfűt 80W-ot.
Szóval a hűtőrendszer nevében elég erős ez a 45W.
*Szóval megeshet, hogy altípusok is vannak a dedikált GPU-s és a nem dedikált GPU-s hűtések között.
-
darvinya
titán
válasz
-
fattyu
veterán
válasz
tothjozsi96 #98022 üzenetére
ublock origin
ghostery
és ram. -
RoboGuru
tag
válasz
tothjozsi96 #95765 üzenetére
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
tothjozsi96 #95211 üzenetére
Bár már eladtam a T520-at, én is 16GB-tal használtam. Nálam Kingstone M1G64J90 volt benne, még az Amazonon vettem anno...
-
azbest
félisten
válasz
tothjozsi96 #94768 üzenetére
Az eladó mit mire kötött vele? Ha nincs tápbemenete, akkor ugyan honnan veszi a tápot, a vga-ról? Hát arról biztosan nem, szóval lehet tényleg fordítva történt és a bolti hdmi portos laptopot kötött össze vga-val a tévével.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Óvodások homokozója
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Melyik tápegységet vegyem?
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Automata kávégépek
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Apple iPhone 13 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest