- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_q
addikt
válasz
spyspyspy #60987 üzenetére
Ismerősömnek x200-a van és gond nélkül fut. Nem tudom a méreten kivül van-e "nagyobb" különbség. Win8 tartalmazza a driverek nagy részét alapból, tehát csak 1-2 drivert kell külön felrakni, amit a lenovo update manager meg is old. Hot key feature az ami nem ugyan azt adja vissza mint win7, de a gyorsaságon érdemes elgondolkozni, meg ér-e neked annyit.
-
icoj69
tag
válasz
spyspyspy #60937 üzenetére
A "trükközésen" Azt értem, hogy win 8 driverek szinte semmire sincs a lenovo oldalán. Amire szükséged van azt win 7 kompatibilitás módban tedd fel, tökéletesen működik. Az újlenyomat ólvasó lenovo driverét ne tedd fel, mert az nálam nem működött. Viszont a gyári driverrel tökéletesen működik az újlenyomatolvasó, szofvert pedig a win 8 szolgáltat hozzá. Szóval nem nagy durranás. Ami nem lesz: Hot Key, de az is csak a hang és fényerő. Viszont van a win 8-nak saját jelzője. A Hot Key-t azért telepítsd fel, mert a wlan, bluetooth, wwan (Fn+F5) választásnál kell, nekem az is működik!
Ha valahol elakadsz, akkor keress privátban, megpróbálok segíteni.
Ja, igen a x64-et tettem fel.
Sok sikert! -
soldi3r
veterán
válasz
spyspyspy #60440 üzenetére
Akkor ha X200-hoz nincs slice battery, abban az esetben nem tudsz mit kezdeni vele.
Uj akku, proci alulfeszeles, hdd csere kisebb igenyu ssd-re, huto takaritas es pasztazas, hogy minel kevesebbet menyjen, LEDes kijelzo csere, az valamivel kevesebbet eszik. Ezekkel nyerhetsz nehany percet.
Ha keves, akkor uj gepet kellene nezned, X230-hoz biztosan van slice battery. Illetve az Elitebookokrol tudom, hogy sokat tudtak akkuidoben. -
Tikakukac
titán
válasz
spyspyspy #60428 üzenetére
Hmm, na és hova raknád az ultrabay akkut egy olyan gépnél amiben nincs optika semmi másnak hely?
Power bridge 40-es szériáktól van.
9 cellás van, és ennyi. Bőven elég, így is rengeteget bírnak vele alulfeszelve, a nagyobb akksival meg már lesz 2 kiló felett a gép, aminek értelme nem sok.
-
Gondwana
addikt
-
Chaser
legenda
válasz
spyspyspy #50390 üzenetére
Így valószínűsíthető lenne pedig, hogy a VT-d kavar be, de ha eddig nem csinálta..egyesével teszteld a modulokat mindenképp, akár slotonként, defektes is lehet az egyik ram, az a jobbik eset.
szerk: Mentestet nem annyira ajánlom, nem az hogy rossz, de néha fél napot megy hibátlanul majd x lefutott hibamentes kör után dob hibát. Ellenben winben prime95 blend test az elég gyorsan pirosra vált. közben menjen böngészde sok oldallal, winamp, ilyesmik.
-
Chaser
legenda
-
-
Gondwana
addikt
válasz
spyspyspy #47072 üzenetére
Itt a powermanagement körül nàlad valami még nem gömbölyű: nàlam x201 ugyanilyen (csak elhasznàltabb) 9c akkuval intenzìv lightroomozva (affs kijelző, 66% azaz 14/15 fényerő) 4 òràt szépen végigdolgozik, ha meg sìma szövegkezelőst melòzok, akkor is majdnem 9h, pedig az i5 éhesebb, mint egy àtcimkézett Pentium M.
-
Francia91
veterán
válasz
spyspyspy #47047 üzenetére
Nekem T60p van (Core 2 Duo T7600, 3 Gb RAM), és vígan elvagyok 32 bites Win7-tel (és mellette Win8-cal is). Szerintem 3 Gb RAM-ra teljesen felesleges a 64 bites rendszer:
1. Több memóriát eszik a 3 Gb-ból, mint egy 32 bites
2. Lassabban fog futni, mint egy 32 bit-es (tapasztalat, mert először az enyém is 64 bitessel volt telepítve)
3. Én CAD-et és Inventort nyomok, emellett játszok néha, meg netezek, filmezek. Semmi hiányt nem éreztem a 64 bithez képest
Összefoglalva: véleményem szerint a konfigodra felesleges a 32 bit -
Chaser
legenda
válasz
spyspyspy #44229 üzenetére
Fogyasztásban nem jobb. Nem arra tervezték. TN kijelzőn látsz egy fakó élettelen képet, IPS/AFFS-en meg ugyanaz a kép megtelik élettel. + a sokkal nagyobb betekintési szögek, meg nem fordul át inverzbe ha döntesz egy kicsit a kijelzőn, ha sokat akkor sem. Nálam jobb fajta TN panel volt az x200-ban, de IPS mellett hányás kb.
-
Chaser
legenda
válasz
spyspyspy #44219 üzenetére
Nagyon egyszerű. Ha jó kijelző kell 15" IPS T60. Hw-ben itt kompromisszumot kell kötni, viszont netre elég, FHD filmeket is eltolja akár egy T2400+ati x1300 páros.
Ha kis méret kell x200. Ennek van annyi előnye, hogy lehet bele tenni IPS/AFFS panelt, persze az nem olcsó. Hordozni viszont sokkal jobb azt a gépet, ddr3 ram megy bele, üzemidőben jobb. Gyakorlatilag net alatt néma. Optika viszont nincs, így vagy hdd v ssd. Tegyem hozzá, T60 IPS is elmegy word alatt 4-5 órát 9 cell fasza akkuval.
T400: köztes állapot, hw-ileg mint x200, de lehet bele tenni optikát is. Hordozni aranyközépút, itt viszont nincs
IPS. Bármelyik x200/T400/T500 kijelzője ocsmány egy T60 IPS után. Ocsmányságban csak fokozatok vannak. -
soldi3r
veterán
válasz
spyspyspy #44214 üzenetére
mindkettonel kompromisszumot kell kotni
x200-nal nincs odd, igy csak 1 hdd-nek vagy ssd-nek van helye, esetleg egy momentusnak
a t60 kicsit oregecske, a ddr2 draga, nagyobb, nehezebb (egyebken miert nem t400?)
szvsz t60-at akkor vennek ha ips fetisiszta lennek (bar szerintem akkor se)
egyebkent ha ma osszejonn a hp2530p, akkor leakciozom az x200-am -
audi100td
nagyúr
válasz
spyspyspy #44211 üzenetére
Mind a kettő 4:3-as az X61 és az X61s is, a annyi a lényegi különbség, hogy az "s" verzió ULV procival rendelkezik (17W TDP) és vékonyabb is az egyik oldalán, mivel kisebb a hűtőborda.
X61 szériából egy Tablet verzió lenne a legtutibb (ezekben IPS panel van), abból is 1400x1050-es, de az nagyon ritka és simán el lehet kérni érte egy X200 árát.
-
audi100td
nagyúr
válasz
spyspyspy #44205 üzenetére
Kijelzőben sokkal jobb az X200 (1280x800 vs 1024x768) és AFFS-re is cserélhető, meg ugye a többi amit lapa említett, én hozzávenném a billentyűzetet is, kényelmesebb, mivel nincs annyira összezsugorítva a szélesebb képernyőnek köszönhetően.
lapa: Így hirtelen nem tudom ez mennyire gyakori T43-nál, úgy tudom ugyanaz az SB van rajta mint az X41-en, ott nem hallottam ilyen típushibáról. Az USB problémás SB nem a 82801DBM (ICH-4) volt? Ezt a korábbi T4x-eken használták, a T43 már ICH6-M-es.
-
lapa
veterán
válasz
spyspyspy #44201 üzenetére
az x61 vs x200 kapcsán: képernyőméret, hd gyorsítás, esetleg kam, későbbi bővíthetőség szerint is nézd meg. jó az x61, de azért az x200-ban sokkal több van amennyiért mostanában árulják.
fingerprintes műanyag 35$ szállítással x61-hez ebayen.
ja: szerintem x61-hez is van 3g upgrade. legalábbis gondolom.
@audi: nekem meg 2 független hibám lett az t43(p)-ban (panel + usb), ez utóbbi ugye nem egyedi jelenség. szóval nekem a t43 is kábé nv-s t61 kategória, bottal nem piszkálnám.
-
audi100td
nagyúr
válasz
spyspyspy #44199 üzenetére
Jó kis gép az X61 is, pl. összeszerelés minőségében szerintem picivel jobb is az X200-nál. Egy hátránya van, hogy a palmrest azért szeret átmelegedni, nem mondom, hogy vészes, de van akit zavar és a ventije is hangosabb. Amúgy korrekt gép, nincs vele semmi különösebb probléma. 50-ért dokkolóval teljesen korrekt.
Új 8 cellás gyári akksival 7 órát simán el megy átlagos irodai felhasználás mellett.
szerk: "Most találtam meg egy decemberi x61s eladásod hirdetését. Mondd, miért nem tudtál várni egy hónapot?!" Akkor volt aktuális a dolog.
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
spyspyspy #44159 üzenetére
Az oldal amit emlegetsz az alfa156 kolléga laptop kereskedése. Ha gondolod nézz utána itt PH-n, én eddig csak jót hallottam róla
Majd én is tőle szeretnék lapost vásárolni!
Egyébként ne floodolj hanem használd a szerkesztés funkciót. Könnyebb lesz utána az életedMellesleg tudok neked X200-at méghozzá innen: [link]
Ne vegyél T61-t mert nem fogsz jól járni vele! Tapasztalatból beszélek.:
Szerk: Tikakukac megelőzött
-
balaaazs
senior tag
válasz
spyspyspy #44099 üzenetére
Erről én nem tudok, nem hangzik rosszul a gmail-es belépés, bár nem adnám meg minden programnak a jelszavaimat szívesen. Ami pedig azt illeti, egyszer kell csak lehúznom, nem kell hozzá koncentrálni meg semmi. Én pl így indítom be a gépet, és úgy a bejelentkező képernyőt is átugorja okosan.
-
-
ielektros
senior tag
válasz
spyspyspy #44089 üzenetére
az ultrabase dokkoló olyan 15-25 euro kozott mozog ebay-en Nemetorszagban. En is annyiert vettem az enyemet. De en hardverezem sokat, es neha kell I2C programozas stb., igy nekem a dokolon levo hardveres soros port is jol jon parszor. A dokkoloban van az optikai meghajto is. Az is jol jon neha. Ritkan az igaz de akkor mindig nagyon kell.
-
-
spyspyspy
csendes tag
válasz
spyspyspy #44072 üzenetére
már azon is agyaltam hogy ha ennyire nincs eladó ezekből a típusokból, akkor veszek egy t60-t61 valamelyiket 14-esben amihez jó az akku, és tud mindent. ez akkor megvan 50-ből fél év garival. Csak nekem nagy és súlyos. Én azt gondoltam ebből a típusból van bőven eladó, lesz majd jó vétel. Aztán sehol semmi.
-
Tikakukac
titán
válasz
spyspyspy #43805 üzenetére
Mivel nincs rajtuk touchpad így ha akarod, ha nem, meg fogod szokni.
Utángyártott akksikkal meg óvatosan. HP-hoz hozattam, frankón megy (2-szer ha benne volt a gépben), de majdnem 1 milit kellett reszelni az egyik oldalon, olyan frankón lekopizták az eredetit. Inkább eredetit, bár húzós ára lesz az fix.
-
audi100td
nagyúr
válasz
spyspyspy #43783 üzenetére
Szia,
X200-at vagy X200s-t keress. Szerintem összességében jobb az X6x szériánál (nagyobb felbontás, szélesebb bill, halkabb hűtés, kevésbé melegszik, többet megy akkuról, AFFS-re cserélhető kijelző, stb) és ma már nem sokkal drágább.
dying_star: inkább úgy mondanám, hogy a késői szériák nem halnak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP core i5-ös fémházas Folio 9470m kifogástalan állapotban!! AkciÓÓ!
- A legolcsóbb!!! Dell Latitude 6. gen. core i5-ös notebook olcsón!!!! AkciÓÓ!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- MSI Thin GF63 12VF 15.6" FHD IPS 5-12450H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 5400, 14" FHD Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged