- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Fotók, videók mobillal
- Netfone
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
karamblo #113906 üzenetére
Na, megtaláltam, pont erről nem írt, de azt írta, hogy kb. sikertelenül próbált egy T500 alaplapot átépíteni Z61m vázba (még eléggé komoly roll cage reszelgetéssel is), szóval valószínűleg fizikailag sem illene oda a Z61m hűtés. A ventire önmagában meg Tikakukac írt már, hogy miért necces.
-
Tikakukac
titán
válasz
karamblo #113907 üzenetére
Én legutóbb x220-on belül cseréltem csak ventit 2 gép között. De ugyanaz a típus. Más a beszállító. 3-ból 2 csavar ment be, a harmadikat szétfeszítettem volna és a vastagság sem volt pont ugyanaz, volt benne egy jó 1,5mm.
Simán lehet, hogy átmegy és menni fog, de messze nem biztos, hogy ez tényleg egy tuti tartós megoldás. Én tutira mennék, tesztre ha nagyon kell cseréld át, de rendelj egy rendes szettet.
Ja igen, a motor is eltért amperben egy kicsit, nagyjából jó volt a szabályozás, de egy picit olyan hülye volt, mint a HP-k alapból.
-
Tim82
félisten
válasz
karamblo #113901 üzenetére
Erre csak azért nem írtam, mert még nem volt időm rendesen utánaolvasni, de nekem úgy rémlik, hogy Z61m-be mehetne a T500/W500 hűtése, fordítva azonban nem biztos.
Az angol Thinkpad fórumon biztosan van erről infó (rémlik, hogy valaki foglalkozott ott Z61m és T500 közötti alkatrész-cserélgetéssel, T500 beépítésével Z61m házba).
-
Tim82
félisten
válasz
karamblo #109066 üzenetére
Hardware Maintenance Manual (pdf, kattintásra letölti/megnyitja a böngésző), a doksi saját oldalszámozása szerint 82-83. oldal.
Szerintem abszolút megoldható otthon, gyakorlatban a billentyűzetet és a palmrestet kell kicsavarozni csak, hogy hozzáférj.
De kell, hogy szerezz egy csereelemet is valahonnan, amire rá van forrasztva a zsugorfólia + csatlakozó.
Miután kicserélted, az első indításkor még fogod ugyanazt a hibaüzenetet kapni, amíg a BIOS-ban be nem állítasz jó dátumot, időt.
-
-
Apollyon
Korrektor
válasz
karamblo #73595 üzenetére
Z61, az igen! Gyűjtői darab, lassan már 10 éves gép, azért nem mondanám használhatatlannak, de azért igaza van Tim82 fórumtársnak, 40 ezret semmiképp sem ér már meg egy ilyen hardver. Egy 20-ast én mondjuk még adnék érte – feltéve hogy tényleg titán.
Más:
A hét folyamán én is gazdagabb lettem egy tip-top X200-zal btudos fórumtársnak hála
A tapipad mondjuk hiányzik amit megoldottam egérrel, de abszolút csúcs a gép, ugyanazt tudja (nagyjából) mint a T500-am legalábbis amire én használom
Egészen megtetszett ez a kategória, szerintem egy X201-re is benevezek majd. GOndolkodtam az X300-X301-en is, de elég sok rosszat olvastam róluk..
-
Tim82
félisten
válasz
karamblo #73600 üzenetére
Oké-oké, csak fura volt.
Szerintem 40k-t egy Z61m csak gyűjtőknek ér meg (és csakis a titániumfedeles változat). Használati értéket nézve nem; már egy ideje ilyen ársávban mozognak a két generációval újabb T400-ak, T500-ak, azokban meg több tartalék van a jövőre nézve (8 GB maximum RAM, DDR3, SATA 2).
-
Tim82
félisten
válasz
karamblo #71274 üzenetére
T43-mal megcsináltam, neked még moddolt BIOS sem kell hozzá, mert X31-nél nincs 2010-es error.
-
-
-
scarbantia
aktív tag
válasz
karamblo #50328 üzenetére
LG-Philips (LP154WU1-TLB1) panelt vegyél, annak elég jók a színei.
Ma kalibráltam egyet, egész jó lett. A pirosak is egész korrektek lettek, azért látszik kicsit, hogy szűkös a színtér, de egész közel van egy kalibrált UXGA IPS (BOE-Hydis HV150UX1-100) panelhez.
Az se egy nagy ász, de kicsit szebbek a pirosak.Az öreg Eizo bezzeg még mindig túllő picit az sRGB színtéren, míg a fenti kettő kb 45% és 55%-át tudja csak.
-
-
chab7
addikt
válasz
karamblo #49706 üzenetére
ITT pont van egy X300-as 75-ért.
----------------------
Még két nap és csatlakozom a T500-as táborhoz. Remélhetőleg addig már nem lesz semmi probléma és nem viszik el a gépet az orrom elől - épp ezért nem is mondom meg, hogy honnan és melyiket veszem
De nagyon jó lesz már felfrissíteni az R52-t
Majd jövök beszámolni milyen a gép ha meglesz -
-
-
Tim82
félisten
válasz
karamblo #47006 üzenetére
Linuxszal kevés tapasztalatom van, de ha Atheros wifi van benne, annak bizony régen a madwifi driver kellett (és azt elvileg az Ubuntu csomagjai között találod). Ahhoz meg ideiglenesen LAN fog kelleni.
(Annak idején T42-n, T43p-n kísérleteztem kicsit Ubival, Linux Mint-tel, az Intel wifi-k egyből mentek, az Atheros-szal mindig kellett kicsit szórakozni.)
soldi3r: köszi, azért kérdeztem, mert volt első generációs Galaxy Tab-om, most meg van HP Touchpad-em, lehet, hogy Skype-hoz beruházok egy ilyenre, hogy a vezetékes Logitech headset-emmel tudjam használni.
-
-
Tim82
félisten
válasz
karamblo #45447 üzenetére
Elvileg nem magával a rollcage-vel volt gond, hanem az első széria billentyűzeteivel. (A kettő nem függ össze.) Ha jól emlékszem, aztán visszaálltak a T61-nél is alkalmazott billentyűzetre, az meg már nem süppedt.
Chaser: úgy, hogy nem lehet beletenni: az egyik oldalon a sín akad, amiatt nem megy bele a T500 akkuja a Z61p-be. Bezzeg a T60 9 cellása mindhárom géphez jó.
Csatlakozás szempontjából semmi különbség a 6 és a 9 cellás akkuk között.
-
Tim82
félisten
válasz
karamblo #45438 üzenetére
A kijelzőfedélben valószínűleg nincsen, de amúgy igen. Gondolom, a Z61m-ed titánium fedeles, a Z61p viszont sajnos csak fekete borítással jött ki. (Nem mintha nem lehetne cserélni a titánium fedélre.
)
Ami a felbontást illeti, valóban jó. Viszont a kijelzőt nálam cserélni kell majd, mert a korábban említett sárgás elszíneződést nem szennyeződés okozza, hanem a panel külső rétegének elöregedése (illetve a panel hőkibocsátása miatt színeződött el). Kár, mert amúgy viszont nagyon jó, nagy fényerejű, jó betekintésű kijelző lenne.
-
Francia91
veterán
válasz
karamblo #44019 üzenetére
Nekem T60p-m van /wide 15,4" 1680x1050, T7600 Core2 Duo, FireGL V5250/, és maximálisan meg vagyok vele elégedve. Napi 10 órát biztosan megy /videókat kódolgatok, töltögetek, CAD-ezek és néha játszok és filmezek/, tökéletes masina
. Hűtése is elég korrekt, net közben 70%-ban passzív a hűtés /TpFanControllal/.
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
karamblo #43822 üzenetére
Ezen a zsanér témán kár kattogni ezeknél a T400 as szériánál. Egy rakat sz@r az egész. Én kicseréltem ráadásul nem eredetire, hanem valami kínai hulladékra, amibe még menetet is kellett vágnom, leírtam régebben. Az is ugyan úgy elkezdett lötyögni, egyszerűen így van megcsinálva, majd megkereshetem a kiszedett gyárit, meg le macro videózhatom.. kilazul benne egy rész, és elkezd kottyanni előre hátra, míg a zsanért el nem kezdi hajtani. Ez a hozzá kell szokni kategória..
Nem éri meg kicserélni, a kínait úgy lehet bele reszelni faragni, menet vágni, a gyári meg drága, és mindkettő kb 2-3 hónapot bír, majd ugyan olyan állapotba kerül. Akkor cseréld csak ki ha kikopik és nem áll meg a gép teteje, lötyögés miatt ne.Én most a tápcsatlakozót akarom kicserélni, csak nem tudom még mennyire kell hozzá szétbontani a gépet. Párszor már szétszedtem, és nem nagy kedvvel teszem. Legutóbb azt fedeztem fel hogy a monitor kávája jobb alsó sarokba kiszakadt a csavar tartása alól. Bal oldalt meg van rajta egy repedés, aminek a létrejöttébe én is besegítettem. Ki kéne cserélni, de ezeket a tető alkatrészeket alig lehet kapni.
Igazából bele kell sz*rni az egészbe.. ezek ilyen kisebb hibák amik igazából nem okoznak semmit, ugyan úgy erős a gép ezektől függetlenül. Multkor az ultrabay-t tuningoltam fel, mert úgy zörgött benne a winyó hogy megőrültem, a gép aljába ragasztgattam kis műszer szivacs lábakat, feltöltve azokat a "térhálós" merevítéseket, most semmi hangja, éljen a sufni tuning. -
Gondwana
addikt
válasz
karamblo #43656 üzenetére
Amikor én 16GB Transcend 300x CF-et tettem HDD helyett az X31-be (majd átkerült az X32-be, visszakereshető itt, 2008 novemberében vettem az X31-et - szerk: és kb. annyiért jött a CF Szingapúrból, amennyiért az X32-t vettem), akkor is már a határán volt, hogy megéri-e, vagy kevésbé. SATA gépbe egyenesen hülyeség! Egy 80GB-os X-18M áráért vehetsz 1x 16GB jóféle CF kártyát, ami csak kicsit lassúbb írásban, feleannyit tud olvasásban, meg kb. 10%-át élettartamban.
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
karamblo #42996 üzenetére
Azért ez a jelző szerintem túlzás! Abban kiegyezünk hogy veszített a minőségből egy csöppet,de gyengének még így sem nevezhető semmiképpen. A T400/T500 pl elég jól összerakott példány,jó hűtéssel és burkolattal
A 30-as szériáról ezt pl már nem merném kijelenteni viszont a kötelező minőséget azért az is hozza.
-
Tim82
félisten
válasz
karamblo #7546 üzenetére
De, működni fog gond nélkül, csak sípolni fog kétszer az elején a BIOS és kapsz egy hibaüzenetet, miszerint "unauthorized HDD" van a gépben, de Esc-et nyomsz és továbbenged a BIOS. Ez a hibaüzenet és a két sípolás a boot elején azonban elég embert idegesít ahhoz, hogy a kiiktatási kísérletekre kb. 20 oldalas thread legyen a thinkpads.com fórumán.
A T43(p)-n kívül még az R52 és az X41 érintett a problémában.
-
taltos
senior tag
válasz
karamblo #7309 üzenetére
Ezt az oldalt érdemes használni. Itt ugyan X30 és X31-hez konkrétan nem ír sokat (talán olyan régiek már?), de a helyedben az X32-höz írtat próbálnám ki. Vagy hívd fel a szervízt/információt, vagy írj nekik emailt, szerintem segítenek is. Legvégső esetben várj, hátha lesz itt egy hozzá jobban értő emberke.
-
pcMANiac
aktív tag
-
Gondwana
addikt
válasz
karamblo #6515 üzenetére
Épp egy hasonló történet zajlik itt, a környékemen:
Így kezdődött, és most itt tart a dolog.
Ha az X31 viselkedik így, lehet, hogy a VGA hűtéssel van a gond: csak egy alulemez a billentyűzet alatt, még csak hőhídja sincs a CPU hűtő felé. (ha jól emléxek ezeknél az Ati 7000-knél a RAM is a chipbe van integrálva, de ez nem 100%) -
Tim82
félisten
válasz
karamblo #6152 üzenetére
Ha belenyomsz a CF-slot-ba egy CF-kártyát, akkor azt olvassa/írja, mint bármelyik másik normális kártyaolvasó. Lehet, hogy én nem értem a kérdést, de mire is akarsz kilyukadni? Ha arra gondolsz, egy nagyobb kapacitású CF-kártyával simán használhatod plusz háttértárként. (Én is így használok egy 2 GB-os SD-t a Portege R100-amban, dokumentumokat szoktam rá menteni, mert gyakran egyszerűbb kihúzni és átdugni máshova a kártyát, mint előkaparni pendrive-ot / átküldeni bluetooth-on / wifin.)
Az a műanyagdarab meg valószínűleg valamiféle vakkeret, amelyik portól védi a CF-slotot. Az "igen sok százlábú" pedig maga a CF-csatlakozó (elvileg 50 pin-es, ha jól emlékszem).
-
Tim82
félisten
válasz
karamblo #6026 üzenetére
X31-be nem tudsz extra akkut tenni, csak akkor, ha van hozzá dokkolód (X3 Ultrabase). Azon van hely optikai meghajtónak/Ultrabay akkunak is. Ultrabay 2000 szabványú akkut keress bele, szerintem Ebay-ről sanszos, nem hiszem, hogy itthon kapsz bele.
Ha csak az X31-ed van, akkor azon szerintem a hely PCMCIA-kártyának való foglalat lesz.
Omni: az tutira a PCMCIA lesz.
-
Gondwana
addikt
válasz
karamblo #4791 üzenetére
A CF nálam a HDD helyén van, mert a hangbemenetek alatti CF slot a PCMCIA kontrolerre van drótozva, ami miat nagyon lassú (max. 1.5MByte/sec), nem bootolható, ráadásul komoly CPU használatot produkál, ha ott olvasok/írok.
Ha csak a gyorsulás a cél, ezzel is szép eredményeket értek el egyesek (máshol olcsóbb!), de nekem a dobálhatóság és a kb. +10-15% akkuidő kellett. -
Gondwana
addikt
válasz
karamblo #4786 üzenetére
Tulajdonképpen az. Egy CF-IDE adapterben van, amit talán 2000HUF-ért vettem innen, a PH-ról. Az a lineáris 45-50MByte/s kevésnek tűnhet, de gyakorlatban nem az. S.M.A.R.T-ot is támogatja, onan tudom, hogy valószínűleg kicsit melege van, mert 40-45 fokra gyakran felmegy (sensors-applet).
Gyorsan bootol, nem vibráció-érzékeny, a géphez van 2 akkum, ami kb. 7.5-8 óra akkus üzemidő tud lenni (az Atheros WiFi látványosan kevesebbet fogyaszt, mint a Gigabit Ethernet: drótos neten egyik akkuból se húzom ki a 3 órát)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- PlayStation 5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- iPhone topik
- E-roller topik
- Amazon
- Könyvajánló
- További aktív témák...
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest