Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

Nemrég váltottam az egyik gyengélkedő t61-esemet egy inteles t430-cal, ezért is volt mostanában egy-két ezzel kapcsolatos kommentem. Pár kiegészítőt már be is szereztem, meg is rendeltem hozzá.

Ezek már megvannak vagy megmaradtak a t61esek kapcsán:
    - 16GB ram,
    - 4337 dokk (nem usb3, 4338 épp nem volt sajna). dvi + vga csatlakozóval rákötve két monitor. Meg persze bill, egér...

- ssd áttéve régebbi gépből,
    - usb3 expresscard is van, még t61ből, bár natív usb3 is van rajta, így azt nem hiszem, hogy használom vele.
    - usb3 vga adapter, még nem próbáltam natív porton, hogy jól működik-e. Az expresscard usb3-mal voltak problémái, talán mert az nem tudja kihajtani a teljes sebességet.
    - külső usb ház is van a régi t61es dvd-rw meghajtónak, bár ritkán használok lemezt.

Ezek folyamatban:
    - ake bc338 esata csatlakozó expresscardon
    - sata hdd caddy
    - mini dp -> hdmi, dvi-i (vga is), dp átalakító
    - dp -> mini dp passzív, hogy a dokkra is lehessen kötni az előbbit.

A dp aktív átalakító azért is, hogy egyszerre mehessen a két külső monitor és a belső lcd.

A t61 kapcsán kialakultak már a szokásaim, azt próbáltam az újabb, több lehetőséget adó géppel megteremteni. A t61 is ki volt maxolva 8GB rammal, crystal hd dekóderrel, ssd-vel, 2503 dokkal + video kártyával, expresscard usb3 és esata kártyákkal. Csak sajnos a memória és a teljesítmény is kezdett határeset lenni munkához, de főleg az, hogy így nem volt mobil a gép és áramszónetkor a külső vga kártya miatt a gép is fagyott. Linuxos gépként persze használom továbbra is. A gyengélkedő t61-es meg pótalkatrészként marad. Az alaplapon meghótt az az usb, amelyik a dokkra van kivezetve és emiatt instabillá vált sajnos.

Szóval, nektek eszetekbe jut még hasznos kiegészítő vagy bármi, amivel még lehetne pimpelni a masinát? :)

Új hozzászólás Aktív témák