Hirdetés
- IFA 2025: Sokrétű tudást kínál az AGM két friss strapabírója
- Telekom T Phone 3 5G – modern tudakozó
- Valószínűleg a Honor legolcsóbb modellje lesz
- IFA 2025: Lépcsőmászó, víztisztító, szögletes és gombóc alakú robotporszívók
- 3 milliós villanyautó, AI tamagocsi és kamerás napszemüveg - megjött az AstraUX
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Google Pixel topik
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Telekom T Phone 3 5G – modern tudakozó
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
Minimum 10 óra üzemidő. Ilyenkor szoktam nyomni az X-re a fülön és megyek tovább. Ha már itt sikerül nagyot mondani akkor lesz ott más is.
Ezt a továbbmenést kifejthetnéd, mitől is megy tovább egy x201 mint x200.
6 nap üzemidő a vinyóban reális lehet. Ebben az esetben vagy cseréltek vinyót és muhaha, vagy az évezred üzlete, amit 1-2en itt már csináltunk, de azért többnyire nem vaterás dolgok ezek.
-
Érdekességként, T500, HD3650 a T61p FX 570M függvényében.
Nem olyan combos, mint az nVidia volt, de azért bírja ez is.
Deus Ex - HR-ben majdnem teljesen azonos a framerate a két húzott chip esetén 1680-on, viszont a Radeonon kevésbé egyenletesen fut a játék, tehát néha megakad 0.5-1mp-re.
Feljebb nem ment, de igazából ennyi is elég, mert elég gyors, és a Quadrohoz képest jeges... 80 fokot nem érte el még max terhelésen sem.
Szóval pozitív. -
Chaser
legenda
válasz
lakkusjj #52393 üzenetére
Ez olyan mint a T60-ak billzetei
Tubi2: Azt neked kell tudni, hogy elég-e akkora méret. Nekem elég volt, IPS panellel. Anélkül nem nagyon, nagyon kicsik a betekintési szögek. Járt nálam már 1-2 x200, 5-10 fokos tartományban életképes a megjelnítés. Kb ue. a panel van x201-ekben is. Minőségével biztos nincs semmi gond, x200 201 egyik legjobb TP szerintem. Ha olcsó csak akkor vedd, x200-ak már annyira olcsók inkább azt érdemes venni. 8GB ramnál x201 sem tud többet, max cpu-ban és vga-ban erősebb. x200-akban levő c2d-ket meg szépen lehet managelni feszültség terén is.
-
Tubi2
senior tag
Sziasztok!
Thinkpad vásárláson töröm a fejem és egy X201-es példányt néztem ki Vateráról.
Kérdezném, a gép kicsisége nem-e zavaró használat közben? Simán lehet rajta gépelni, nem túl pici?
Minőségre milyen a gép? Nem nyelkik, csuklik össze? Csak mert úgy tudom ez nem roll cage cuccos. Utoljára 770x-et használtam gondolom annak a közelébe se ér. (pedig az a gumírozott csuklótámasz mennyivel jobb volt.)Illetve úgy általánosságban egy ilyen "új" Thinki mennyire rosszabba régieknél?
-
cadeyrn
aktív tag
X200 ultimate-ísétési folyamat összefoglalva:
- vegyél egy x200-at, amiben van/volt turbo memory
- vegyél corestore mv-t
- vegyél feles wifi kártyát
- ragaszd le a 20.pint a kártyán ( alulról a bevágástól a nagyobbik részen a második láb )
- reszeld le az eredeti wifi kártya alatti feles slot meneteket, másképp rohadtul feszül a corestore, és az nagyon nem mókás tudom, hogy ez nagyon csúnyán hangzik, de ez van
- tegyél fel modbiost (csak ezért windows xp telepíteni, jííhááá )
- turbo memoryt dob ki az ablakon, oda meg a wifi
- a kábelkígyókat rendezd el
- corestore a wifi helyére
- wwan marad ott, ahol volt
- linux boot a disken, rendszer corestore-on~90k, ha ügyesen mozogsz.
Ami hátravan:
- egyszer majd még lesz benne AFFS -
Chaser
legenda
T500-hoz kellene ahci driver amivel megy a trim, sysupdate felrakta ezt is, de restart után már régebbi driver volt. Nagyon tompa vagyok most keresgetni.
-
mhorvat
senior tag
válasz
cadeyrn #52363 üzenetére
Íme az eladó válasza az eBay-es billentyűzet kérdésre:
"There is no fake keyboard for Thinkpad in the world.There is the brand new or refurnished keyboard for thinkpad.
So,I think you need to ask such question.Is the keyboard brand new or refurnished one?
My reply is this is a brand new keyboard."Hmm.
-
cadeyrn
aktív tag
No, most jön az, hogy szeretnék modbios segítséget kérni X200-hoz, mivel szinte mindent átbújtam, de sehol egy elérhető darab az én példányomhoz ( 7455 3XG ); ki tudja, hogyan kell ilyet főzni?
A legtöbb cikk/topic vagy régi, vagy felszívódott, vagy ~5000 hozzászólással kissé nehezen olvasható.Ok: harmadik, feles mini pci-e az x200ban (ahol a "turbo" memory lakott) kéne, hogy helyet adjon a wlan kártyának, ami így modbios + pin leragasztás, a második megvan.Reset, már volt linkem, elnézést
-
cildren
tag
Kövezzetek meg, de én nekem, tetszik a szigetes billentyűzetű gép. Próbáltam X1 carbon-on is, illetve X230-on. A nyomásponthoz hozzá kell szokni, de amúgy szerintem emészthető. Engem jobban zavart, hogy a helyi menü gomb eltűnt. Illetve, hogy a legújabb szérián, nem lesz fizikai gombja a TrackPoint-nak. De pl a több lépcsős világítás tetszik(tudom, ThinkLight <- használom is nincsen vele bajom.).
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
Tikakukac #52375 üzenetére
Ez igen szomorú,hogy pár év leforgása alatt minden egyes újításnál kispóroltak belőle ezt-azt
Pedig a hardverrel semmi gond nincs meg ugye van usb 3.0,de így asszem végleg lemondok róla! Jó lenne ha valaki csinálna majd egyszer amolyan összehasonlítós cikket és nagyító alá tenné a T500-tól az 530-ig készített gépeket. Nagyon gondolkodok egy T510-en,de óvatos vagyok mert nem igazán szeretnék csalódni benne...
-
Tikakukac
titán
válasz
scarbantia #52376 üzenetére
Passzolom, T500-hoz van alapom, ahhoz képest az anyagminőség és robusztussági érzet egyértelműen csökkent.
-
Tikakukac
titán
válasz
Shatterstar #52374 üzenetére
Anyagminősége is erősen necces, az összeszerelés és hasonlók meg juj. Zsanér az atom addig okés, meg van 1-2 dolog ami tényleg durci, de az a felső rész az olyan hangot adott ki beszarás kerülgetett minket, nem-e tört el valami. Hasonló bajaim vannak az anyagokkal is meg néha akkorát kong a gép, szabályszerűen gagyi. Engem nagyon-nagyon nem nyűgözött le.
-
Tikakukac
titán
Ma volt alkalmam zsírúj T530-at nézegetni meg pötyögtetni. Hát nem tudom. Ha mindegyik ilyen akkor ez cikis. Nagyon.
-
buca84
őstag
90W-os töltőt T400-hoz honnan érdemes beszerezni (ebay vagy inkább apró), illetve milyet érdemes (eredeti, utángyártott) ?
-
mhorvat
senior tag
Még egy olyan kérdésem volna, próbálkoztatok már utángyártott, Kínából rendelt klaviatúrával? Például erre gondoltam:
Az eredeti ThinkPad klaviatúrák standardok, nyilván nem csorbítanám a gép eme érdemét, ezért is kérdezem, erről van-e tapasztalatotok?
-
kraftxld
félisten
válasz
Robo sapiens #52358 üzenetére
Lassan 10 éve az EU-ban vagyunk, miért lenne rá ÁFA vagy akár vám?
-
soldi3r
veterán
válasz
Robo sapiens #52358 üzenetére
kb olyan 2/3 aron, pluszminusz egy kicsi
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
mhorvat #52351 üzenetére
SSD: samsunggal és vertex 3-mal nem nagyon lehet mellényúlni, disk esetén erősen javaslom a hitachi 5k1000-et, bőven meg vagyok vele elégedve
-
mhorvat
senior tag
Sziasztok,
úgy tűnik, magam is ismét a ThinkPad tábort fogom erősíteni, egy T420-ast szeretnék vásárolni. Optikai meghajtó és HDD szándékosan nem lesz a géphez, egy SSD-t (rendszernek, 32/64GB) és egy HDD-t (fájloknak, 320/500, Optibay kerettel az optikai meghajtó helyére) szeretnék beletenni. Van tapasztalatotok, javaslatotok, milyen SSD-t, HDD-t érdemes belegyömöszölni a gépbe, esetleg van olyan, amit nem kezel?
Másik kérdésem jóval egyszerűbb (és amatőrebb), az SSD ugyanúgy particionálható Win7-8 telepítővel, mint egy HDD?
Köszönöm előre is!
Üdv.: Milán -
cadeyrn
aktív tag
Valaki nem tudja, hogy a DJC-k vannak-e már kapható állapotban?
Legfőképpen ezért ( 2:10-től ) -
Francia91
veterán
válasz
metal01 #52343 üzenetére
Akad még egy-két apróbb bugocska a Win8-ban, de alapvetően gyorsabb a 7-esnél (T60p-n is ezt tapasztaltam), engem csak a 3G/GPS modemmel való tökölés akasztott ki, és emiatt tettem vissza a Win7-est
. Windows 7 x64 alatt System Update lekapott és telepített minden drivert és szoftvert 100%-ban, és csókolom. Win8-ban a kompatibilitási módban történő telepítés sok időt elvesz, meg vannak eszközök, amiket kézzel kell felismertetni vele. Ezt leszámítva jó, csak még nem oly' kiforrott, mint a 7-es
-
Francia91
veterán
-
Francia91
veterán
-
Francia91
veterán
válasz
metal01 #52338 üzenetére
Én T500-ra tettem Win8-at, a 3G modemen kívül mindent be tudtam üzemelni, és gyorsabb is volt, mint a Win7-es.
A 3G/GPS problémára jött megoldás, , de én már nem jártam végig, visszatettem a Win7-et, viszont a kollégánál tökéletesen megy a dolog. Ezt leszámítva jó a Win8, nem volt vele különösebb gondom, gyors volt. -
bads1
aktív tag
Vettem asszonykának az x200s-be egy Samsung 840EVO 120-as ssd-t, kell valamit állítgatnom a biosban vagy mehet egyből a telepítés? Persze hogy a trim megfelelően működjön..
-
metal01
őstag
Érdemes W8-at felpakolni T400-ra? Van megfelelő driveres háttere? Illetve gyorsabb, jobb?
-
-
xcds
őstag
válasz
FoxiestFox #52333 üzenetére
Úgy, ahogy mondod.
-
fungi
aktív tag
válasz
parkasz #52326 üzenetére
Az én x200am hűtését a Tpfc vezérli 47-50 fok között 1-es fokozaton megy a venti, az gyakorlatilag
hallhatatlan, néha fölé megy, akkor gyorsan visszahűt nagyobb fokozaton,viszont én
csak netezésre, néha filmezésre használom, nem kap nagyobb terhelést, úgyhogy ez azért nem
mérvadó, de nagyon csendes a gép.... -
A kék és sárga(vagy barna) antenna a 3G-nek van odavezetve a CPU hűtés alatt lévő minipcie-e-hez?
T500
Meg a wifinél van egy kanóc szabadon, a kártyára két antenna megy, a harmadik gondolom opcionális háromantennás wifihez kellhet.. így van? -
parkasz
senior tag
Üdv!
X200 tulajok, hozzátok fordulnék. Nálatok mennyi a proci hőmérséklete? Nálam TPFC szerint 60°C körül van, ekkor kezd rá a venti. Ez így vállalható? Esetleg van valami ideáli TPFC beállítás?
A venti viszon kicsit mormogós lett az utóbbi időben. Tisztítsam, vagy cseréljem rögtön? Ha csere, van valami biztos forrás, ahonnan nem valami vackot küldenek?
Előre is köszi a válaszokat, tippeket! -
soldi3r
veterán
-
Francia91
veterán
válasz
icoj69 #52323 üzenetére
Már nincs Win8-am fent, majd ha 1x rászánom megint magamat, akkor végigjárom a dolgot. Köszönöm a linket
Win7-tel már tökéletes. Így is néhány apró bug a Win8-ban, amit nem mindig szívleltem, de lényegében csak az Ericsson modem nem ment úgy, ahogy kell, minden mást kezelt (még ha a dolgok felét kézzel is kellett feltenni) -
Francia91
veterán
Visszatelepítettem a Windows 7-est, most már tökéletes az Ericsson modem minden funkciója. Win8 valamiért COM6 portra pakolja a GPS-t (ahol nem is működik, de a 3G sem megy...), a Win7 pedig a COM7-re, ahol minden jó...
Na mindegy, marad a Win7 -
Mike...
tag
X60 tabletbe beletehető a sima x60 vagy x61 alaplapja?
Kezeli az is az érintőfelületet? -
lakkusjj
aktív tag
sziasztok
nagyon foglalkoztat az IPS kijelzős Thinkpad gondolata, volt a családban T43p, de már elhalálozott. Tudom, hogy van AFFS mod az x200-hoz, de az a méret nekem túl kicsi.
A kijelző szakértőktől kérdezném, hogy elméletben ez belemenne-e egy T510/T520-ba?
-
icoj69
tag
válasz
Francia91 #52297 üzenetére
Szia!
Nekem ugyan ez a 3G/GPS van a T400_asomban, Win 8.1 -et használok. Tökéletesen müködik+
Így csináld:
http://www.bibble-it.com/2012/03/17/f5521gw-wwan-install-on-windows-8-cp-lenovo-x220t -
tamas.nick
aktív tag
válasz
tamas.nick #52284 üzenetére
Úgy tűnik ez a leírás megoldotta a problémát, végre megjelent a Power Manager-ben az optikai meghajtóra vonatkozó rész.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Bibliai bőség a Tesla negyedik mestertervében
- Villanyszerelés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Építő/felújító topik
- Mini PC
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Esztétika hibás, sérült!!! HP 450 G6 i5-8265u / 12gb ddr4 / 250gb m.2 ssd / jó akku / töltő
- Asus ROG Strix G15 Ryzen 7, 32GB RAM, GTX 1650, 144Hz
- ZBook Fury 16 G10 16" FHD+ IPS i7-13850HX RTX 3500 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- ASUS ROG Strix G15
- X1 Yoga 8th 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB magyarított vbill aktív toll ujjlolv IR kam gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max Prémium Graphite stílus, óriási kijelző és profi kamera 100%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3378, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest