- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
icoj69
tag
Sziasztok!
Használ valaki T400-ason Linuxot? Tudja e használni az ujjlenyomat olvasót? -
Tikakukac
titán
Az akksi használatért felelős részt. Látom az akksit, töltöm az akksit, mindenem másom működik, de makacs vagyok. Mondaná az alaplapom.
Maga az ötlet brilliáns, hogy ebből építek egy aranyos kis szervert, mert tényleg minden klappolna. Csak azért na, akkor most nem hozatnék be 2-3 félig elbontott x200s-t feleslegesen, mert nem tudom mekkora az igény, és a végén a nyakamon marad
parkasz: Még hűtőt is tudnák rá szermányolni, a kérdés az, hogy hozassam-e be mind a 3 darabot, vagy ne
Mert úgy lenne gazdaságos
-
Tikakukac
titán
Nem tudom mi legyen, a jelenlegi terv az egy szerver építése a jelenleg akksiról működni képtelen lapból. A szívás a mostaninál az, hogy akit tudok, annak nincs ideje ránézni sem, én pedig nem érzem magamban a spirituszt, hogy megbuheráljam az amúgy tökéletes lapot. Amúgy lehet az elbontódik, emebből behozatok 2-t és lesz ami lesz.
parkasz: Bele kell mennie, ugyanaz az egész elméletileg. A sima x200 az rohadt drága, legalábbis az már inkább megéri bontani egy gépet.
-
Tikakukac
titán
Mennyire volna igény x200s alaplapra? Hozatnék 1-et és ha kellene még 1-et is. 15k-s lenne a biznisz. SL9300-s mindkettő.
-
cadeyrn
aktív tag
corestore mv, mlc, 64GB egész korrekt áron, itt egy még jobb áron ( a többihez viszonyítva )
A sebesség tesztekre keresni kell.Részemről: egy T400 + Samsung 470 64GB-ról váltottam át rá X200-ban, hasonlónak érződik a használat közben, de szerintem az X200 procija ( lévén gyengébb ) fogja vissza egy kicsit.
-
valakinek olcsó KB???
http://viewitem.eim.ebay.hu/100-x-Lenovo-Tastatur-fr-T410s-T510-W510-X220-T420-T520-W520-45N2153/360743484332/item -
btudos
nagyúr
válasz
Pttypang #52881 üzenetére
Hát látod ez egy jó kérdés, szerintem 7200-as, de erre nem esküszöm, ennyire nem néztem bele a gép lelkébe. Majdnem 4 éve csak ügyeletes gép, amikor megjött a Win7 végleges verziója feltelepítettük rá, azóta rajta van és megy ha kell valami miatt, de már nem emlékszem mi van benne.
Azt tudom hogy a kijelzője 1600*1200 és még mindig zseniális, ahogy a billentyűzetét is imádom
-
Nem a kiváltásra értettem, hanem ,hogy az ssd meg az ssd-s ultrabay keret elég már így is, habár én azt hittem ,hogy mindenképpen kell valami, arra nem is gondoltam hirtelen ,hogy benne hagyom az alapból benne levő vinyót, és akkor nem kell a cf-el se mókolni. Akkor ezen mégis csak gondolkodom
Arra, amire én használnám, szerintem nem is kell tulajdonképpen az ssd, ezt majd még meglátom, ha a kezemben lesz.
(#52880) btudos
5400 v 7200-asvolt benne mikor használtad ? -
Tim82
félisten
válasz
Pttypang #52878 üzenetére
Nem egészen értem, hogy a CF hogyan váltaná ki az SSD-t. Lényegében csak arra akartam kilyukadni, hogy mindenképpen kell ahhoz valami a belső vinyó helyre, hogy akkor se malmozzon a gép boot-kor, ha a rendszerlemez igazából az Ultrabay keretben van.
Amúgy egy nagyobb CF kártya szerintem bőven drágább már, mint egy hasonló tárkapacitású SATA SSD, szóval az SSD jobban megéri rendszerlemeznek.
-
-
Tim82
félisten
válasz
Pttypang #52875 üzenetére
Ha nem kell az optikai meghajtó, akkor az ilyesféle megoldás sem rossz, de szerintem magadtól össze tudod olcsóbban is vadászni az SSD-t és az. Ultrabay keretet.
A keret mindenesetre nem fog SATA I sebességet sem hozni.
Ja, meg ezt is olvasd el.
-
Tubi2
senior tag
Üdv köztetek, immár egy T400-ról!
Belekerült az SSD és egyelőre Win7-tel. De gondolkozok, hogy simán elviselném ezt a gépet vinyóval és az SSD átmehetne az asztali gépembe.
Ez a VGA átkapcsolásos dolog hogy működik?
-
Tim82
félisten
válasz
Pttypang #52871 üzenetére
Elvileg van valamilyen workaround Win 8 telepítésére non-PAE procis gépekre, de sosem próbáltam. Meg mintha a Sonoma platform ismerné a PAE-t már (az előző generációs Pentium M-ek nem).
Átalakítóval lehet próbálkozni SSD-vel (mSATA to 2,5" PATA), nekem is meg kellene tennem, apám T43-a tetűlassú a gyári 40 Gb-os HDD-vel. Érdemes lenne 7200rpm-es IDE notivinyót keresni majd a tiedbe, de a SATA vinyókhoz képest ritka/drága és csak használtan kapható.
-
Az utasításkészleteket szerintem hiányolná, legalábbis gondolom. Elvileg holnap fogom megvenni, szóval addig gondoltam azért utánaérdeklődöm, mit érdemes majd rádobnom
Egyenlőre a vásárláskor 1 giga ram lesz benne, majd bővítem, és a vinyón még gondolkodom, hogyan lehetne gyorsítani. Gondolom modernebb csatlakozó felületet nem érdemes keresni rajta o.O -
Sziasztok!
Egy t43-ra szerintetek mennyire öngyilkos ötlet w7/8 telepítése?
-
cadeyrn
aktív tag
hm, erről nem tudtam, hogy van, akkor viszont ide mehet a corestore.
mSATA speciális minipci-e foglalatot igényel, ami ismereteim szerint akkoriban még nem volt ezekben a gépekben.SZERK: mondjuk ahogy a képet elnézem, nem fog beférni, lévén a corestore alján is van alkatrész, olyan 1mm kéne neki alul ( ezért kellett lereszelnem az x200-ban a foglalatot )
-
Az-X
őstag
válasz
cadeyrn #52860 üzenetére
Belső foglalat?
Vagy az sem játszi? Csak mert mSATA-ból nagyobb a választék mint az 1,8"-osból. Illetve akkor az 1,8-as helyre tehetnék mondjuk egy 500-as winyót. -
cadeyrn
aktív tag
Nem, nem lehet; az x300-ban a pci-e foglalat nem tud msata-t fogadni.
Illetve elméletileg megforraszható, de az talán kicsit erős.A megoldásod:
- wlan kártya helyére egy corestore mv ( mert az egy full length mini pci-e )
- feles wlan kártya a wireless usb foglalatába ( létezik feles intel 5300, de mintha butább lenne, mint a teljes, amúgy meg atheros vagy intel 6200/6300 )
- modbiosEz így elvileg megy.
-
xcds
őstag
válasz
Chaser #52853 üzenetére
Gond nekem sincs, csak gyorsabbra számítottam. De úgy látom másnak is 30-45mp a boot idő win7-el.
Mondjuk egy vmit gyanítok. Elég sok automatikusan induló programom van és a legtöbb a lenovo szarja. De vmilyen szinten szükség van rájuk. Lehet, azok fogják vissza. Pl a power managert akármikor el akarom indítani, másodperceket kell várni rá. Ha bezárom és újra elindítom, akkor is, pedig akkor már nem ssd-ről tölti be.
-
Schuby
aktív tag
T400+intel 530 biometrikus azonosítással, bekapcsoló gomb megnyomásától az utolsó minialkalmazás megjelenéséig 45 mp. híresen lassú Kasperskyvel. ugyan ez HDD vel 3:15"
-
Gondwana
addikt
válasz
simonjoe #52851 üzenetére
Próbaképpen ha kikapod a wifikártyát (tehát nem csak letiltod), meglepő gyorsulások képesek bekövetkezni egyes thinkpadeknél bootoláskor. (Az én X201-em Win7x64-gyel ilyen pl. - az lehet, hogy intelék jó hardvert gyártanak, de nem ez lenne az első eset, amikor bebizonyosodik, hogy a hozzá való driver szakdolgozatnak is csak közepes alá lenne elég.)
-
bár nemtom mikor tekinthető késznek a rendszer, de nekem bizony közel egy perc, ebben sajnos benne van a pass beírás is, de nem vagyok lassú kezű.
-
-
-
Az-X
őstag
Üdv!
Van valakinek infója arról, hogy egy X300-rá bármi módon rá lehet erőltetni egy mSATA SSD-t? Vagy csak a 1,8"-os meghajtó helyre lehet tenni adathordozót?
Tamás
-
xcds
őstag
válasz
FoxiestFox #52844 üzenetére
Az is ok, nincs hiba.
-
-
Chaser
legenda
De inkompatibilitás. Vagy user error
Érdekes nekem sok TP-ben volt a samu, minddel repült...nem ilyen 40 sec boot idő. Majdnem minden gépbe olyat rakok aki SSD-t kér, sehol nem volt még gond 830-cal. Ha jól rémlik laptopszalon is samu830-at tol be SSD bővítésre, szóval..
-
parkasz
senior tag
Esetleg nincs valakinek elfekvőben egy felesleges x200-as alaplapja?
Vagy tudtok olyat ahonnan érdemes rendelni? -
xcds
őstag
válasz
simonjoe #52821 üzenetére
Pont volt erről szó az ssd topicban. Volt egy srác, aki lecserélte az ssd-jét és az újjal lassúbb volt a gépe, pedig a tesztekben gyorsabb volt az új ssd. Nincs rá magyarázat.Ez a srác egy samut vett egy régi ocz helyett. Annyira idegesítette a lassúság, hogy vett helyette egy corsair-t és és láss csodát, gyorsabb volt vele a gép.
-
Tim82
félisten
válasz
Deniweit #52832 üzenetére
Tekintve, hogy az egyik slot PCMCIA, a másik Express Card, nem mehet mindkettőbe Express Card (legfeljebb adapterrel).
-
Deniweit
csendes tag
Sziasztok!
Új t400 tulajként, szeretnék egy kis segítséget kérni.
A gép bal oldalán van a két slot és nem tudom hogy mehet e mindkettőbe express card vagy van valami fizikai korlátja, szeretnék egy usb 3.0 express cardot bele meg egy SD kártyaolvasót ( sajnos gyári memory card readert nem találtam , a pcmcia kártyaolvasók meg elég "bénák") -
válasz
parkasz #52813 üzenetére
Látnia kell SIM nélkül is, csak a csatlakozáshoz vagy a GPS-hez kell a kártya. Tedd fel a "Acces Connections 6"-ot, ott ki és be lehet kapcsolgatni a kékfogat, a Wifit és a GPRS modemet. Ha viszont az eszközkezelőben sem látod, akkor a kártya nem jó a gépedbe, ellenőrizd az FRU számát.
-
Gondwana
addikt
válasz
simonjoe #52818 üzenetére
Az a 6Gbit/sec khmm... nagyon gyanús, pláne egy 800MHz FSB-s Core2Duo procis géptől. Csak második generációs i# procik mellett jelent meg a SATAIII, ráadásul az első szériákban egyszerűen kiégett az aktiválótranyója, ami után csak a SATA2 portok maradtak használhatóak...
-
parkasz
senior tag
Sziaszok!
Segítség kellene. Ericsson f3507g-t betettem az x200-ba. Na itt jön a kérdés. A win 7 device maganerében nem látom. bios-ban nincs tiltva. ööö szóval mi lehet a baja?
Sim kártya nélkül is fel kell ismerje, vagy csak azzal együtt? -
.....nem kicsit vagyok elkeseredve. A nejem T410-ére szemet vettetem, cseréltünk az én kisebb SL300-asomra. Hát nem igazán volt jó csere. Az SL300-ba SSD-volt ami átkerült a T410-be. Most látom, h csak SATAII-nek kezeli a gép, ellenben a 300-as SATA III-ként. A kicsi gép úgy nyitogatta a programokat mint a buborék. Gyorsan betöltött a Win, szóval öröm volt használni. A 410-es meg valahogy úgy viselkedik mintha be lenne húzva a kézifék. Plusz két mag a prociban, gyorsabb mem, újabb chipset, maga a noti is fiatalabb, és ez az eredmény???!!!! Vagy valamit én nem jól állítottam be rajta? Próbálkoztam az Intel oldaláról a legfrissebb drivereket alá tenni, de mindhiába. Vagy talán a Win 8.1-et nem szereti? Most azon gondolkodom, h mégsem kell ez nekem.
-
radamsky
senior tag
A fene enné meg kiesett a Capslk billentyüzet, most éppen agyalok ez hogy megy vissza
nézegettem a videot, no de nekem azok a fehér bizbaszok rajta maradtak a gombon
jol meg van bonyolitva egyem a lelkét aki igy tervezte -
Tin
veterán
válasz
btudos #52807 üzenetére
valószínű nem így lesz. lesznek raktáron a gyakori dolgokból, de korábbi gépek speciálisabb alkatrészei biztosan nem.
nem kevés thinkpad modell van, az átlagos 3 éves garanciaidővel számolva is elég sok gépnek kellene minden alkatrészéből raktoron tartani nem keveset.
szóval, egy T530-hoz biztos lesz billentyűzet raktáron, de egy T510-eshez kijelzőpanel inverter nem biztos.
-
btudos
nagyúr
Sok rossz utan vegre valami jo hir.
-
amargo
addikt
Hi,
x220-nál tudja valaki, hogy a disk titkosítása hogyan történik? Maga az furcsa, hogy a jelszó megváltoztattató egy titkosított disk alatt.
Köszönöm a segítséget.
-
yodamastah
őstag
Hát megvan az X201. Remélem az aláírásom is updatelhetem nemsoká. Tesztelgetem x200s mellett. Kb 8-10 fokkal melegebb a CPU az x201-ben. Idle (1es hangtalan ventifokozaton mindkettő) 45 vs 37 fok a cpu. Ekkor körbemérve a gépeket 1-3 fokkal melegebb a 201 felülete. Palmrest jobb oldalt kb egyforma.
720p mkv lejátszás közben kicsit kisebb a difi (51 vs 47 fokos cpu) Ekkor körbemérve a gépet 1-3 fokkal melegebb az x201. Főleg a cpu felett és alatt érezhető jobban a melegedés az x201-nél. A palmrest rész továbbra is hűvös marad.
Szóval elmegy az x201 melegedés szempotnból, alap terhelésen (net, filmek) nem különösebben melegszik. Igaz az x200s elég magasan tartja a lécet, soha nem láttam még ilyen teljesítménnyel ennyire hűvös gépet. A 200as simán tudja, hogy órákon át netezés közben hűvös a billentyűzet, és az alja is csak langyos. Az x201 rádob erre 1-3 fokkal, amit már érezni, de még egész jó ez is.
Persze nagyon meghajtva a 201 melegszik jobban. De hát van is kraft rendesen ha kell. Az x201 hűtése 77 foknál már megfogja a prime95öt is 2es ventifokozaton. És ekkor valamivel halkabb mint az X200s a 2es venti fokozaton.
Az x200sben sl9300, 201-ben i5-540M dolgozik. Az sl9300at undervoltoltam, sajna az i5-öt nem lehet. Az x200sben ssd van. lehet ez is segít valamennyit abban hogy hidegebb a gép.
Pár nap és átépítem a cuccokat (affs, ssd, ram) X201-be és újra mérem. Érdekes hogy az x201-et minimum fogyasztásban nem tudtam 9W alá vinni, pedig tesztben olvastam már 7w körülit is. Lehet még szoftveresen sincs teljesen összelőve minden...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged