Hirdetés
- Google Pixel topik
- Üzemidőt áldoz a fényerő oltárán a Garmin Fenix 8 Pro
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Yettel topik
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 FE amire vágytam
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tamas.nick
aktív tag
Más is találkozott azzal a jelenséggel, hogy ha akksi nélkül csak egy 65W-os adapterről megy a notesz, akkor a processzor csak alacsony órajelen fut?
-
SNor
tag
válasz
Francia91 #53275 üzenetére
Pontosan ugyanezt a jelenséget produkálja(/ta) nálam is a gép. Én meguntam a véletlenszerű kikapcsolást, és [talán ezt(?)] kezdtem el használni helyette. A ThinkVantage gombra lett programozva.
-
...jól látom, h az X220, 230-asba nincs ODD? Ezek szerint nem lehet beléjük erőltetni második HDD-t?
Pedig nagyon tetszenek, szívesen cserélném a T410-esem valamelyikre.
-
noorbertt
őstag
válasz
Intelligencs #53277 üzenetére
Igazából nem tudom a vámot, meg amúgy is Angliában élek és a bill is okés lenne
Ha nagyon jó ár akkor elgondolkodom rajtam, köszönöm.
Én épp azért gondolkodom TP-ben mert megbízható társat keresek. Sokat olvastam ezt a topikot meg tapasztalatból is tudom h a lenovo nem feltétlen az etalon ezért is vagyok bizonytalan.
Az x220 mivel "gyengébb"? Sajnos nem értek a hardveres dolgokhoz.. árban kb 160fonttal..
-
lapa
veterán
t61 fan replacement, nyugdíjas korú anyukát telefonon távvezérelve - megvolt.
-
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #53285 üzenetére
System Update-tal tetted fel az ujakat?
-
-
metal01
őstag
válasz
FoxiestFox #53282 üzenetére
Igen ott van. De nem volt ez ennyi, csak mostanában. Lehet, hogy a gap-pad szarakodik... De ha nem magas ez még akkor hagyom.
-
-
-
Tikakukac
titán
válasz
noorbertt #53273 üzenetére
Ránézek és egyből az jut eszembe, hogy jézusom ez egy Edge és micsoda ótvar. Rájöttem, hogy nekem az a bajom az újabb TP-okkal, hogy (egyrészt amit eddig fogtam az rossz volt mind) arra hasonlítanak amitől fejvesztve menekülök és a fejem nem hajlandó befogadni, hogy azért ez lehet más
Érdekes egy pszichológia ez.
-
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #53269 üzenetére
Nalam csak olyan problema akad (csak hogy en is csatlakozzak
), hogy Fn+F3 kombora nem akarja mindig lekapcsolni a kijelzot, az esetek 60%-aban, hanem a kombo lenyomasara a kurzor mellett 2-3 sec-re megjelenik a karika, hogy agyal neki, aztan megsem sikerul kikapcsolnia... Ezt a T60p-nel is jelen volt, most a T500-nal is csinalgatja. Ezt ki lehet-e vmivel iktatni, hogy rendszeresen kiloje a kijelzot, ha en azt akarom?
Fenyerot nem szokta valtogatni, csak neha eltunik az OSD cucc (altalaban akkor tunik el az OSD, ha a kijelzot sem tudom kikapcsolni) -
noorbertt
őstag
-
tamas.nick
aktív tag
T420 képernyőjén hajszálvékony csíkokat látni, rákerestem a neten és pont ilyen, mint ezen az X1-en: [kep]
Lehet ezzel kezdeni valamit? -
Chaser
legenda
válasz
metal01 #53267 üzenetére
Nem szokok
. Az érdekes az, hogy dell E4300-nál nem volt ilyen, 4310-nél sincs, tehát sw-es gond lenovonál, nem is a chipseté.
soldi3r: Ha már pingvin. Kérésre telpítettem suse-t win mellé, működött is frankón. A tulaj valamit fel akart rá tenni, amihez frissíteni kellett a hang drivert. A hangkártya meg megmukkant a gépben, win alatt sincs, lin alatt sincs. Reinstall után se. Létezik hogy a linux kinyírta a hangot?
-
Nálam pedig nem kapcsolja ki a kijelzőt a gép, mióta frissítette magát a hotkey-power manager driver.
Akármit állítok neki power managerben, vagy a windowson belül, ugyanúgy bekapcsolva hagyja. -
rgeorge
addikt
Egy kis HDD mizéria: a gyári HDD-t (500GB Seagate) már több, mint egy éve caddy-ban használom. Ma vettem észre, hogy lelassult az elérése, HD Sentinel mutatta is, hogy 80 szektort áthelyezett tartalék területre. Ez a szám egy olvasás-teszt alatt eddig 107-re nőtt. Írtam az "okos" szerviznek: hétfőtől mehetek az új HDD-ért, és csak a HDD-t kérik a cseréhez.
-
brekiisti
tag
válasz
Shatterstar #53206 üzenetére
System update akkor csinál ilyet ha elavult
Próbáld a manuálus letöltős legújabbat
-
xcds
őstag
válasz
metal01 #53249 üzenetére
Nekem is csinálja néha. A fényerő változást vettem észre én is először, aztán egyszer láttam, hogy eltűnik a hálózati fesz jelzés az akksi mellől. Chaser is írt ilyen "fényerő gondról", lehet, nála is ugyanaz a helyzet. Ő azt írta, ha nem teszi fel a lenovo-s vga drivert, akkor nem csinálja.
-
metal01
őstag
Már egyszer írtam ezzel a problémámmal kapcsolatban, de nem oldódott meg. Szervizben is volt a gép emiatt, de ott sem tudtak vele mit kezdeni. A következő a jelenség:
A gép random időközönként hálózatról működtetve átvált akkumulátoros üzemmódra. (Legalábbis látszatra olyan...) Felvillan a fényerőt jelző csík alul, és a PM-ben akkus üzemre beállított fényerőre vált át, el is sötétül a kijelző az ott beállított értékre, majd 1-2 mp-en belül újra felvillan a csík, és a hálózatos beállításra áll vissza. Ezt random csinálja. Van amikor hetekig semmi, van amikor naponta többször. Baromi kellemetlen ez a dolog. Pláne amikor meg is fagy ilyenkor...
A szerviz tippelt az adapter, illetve kábel kontakt hibájára, illetve az akku elektronikai hibájára. A kábel és adapter nem hiszem, hogy ludas, mert már volt cserélve, és ua. a helyzet. Alaplapcsere, és DC csatlakozó csere is volt. A helyzet ua.
Tényleg az akku lehet? Jelenleg 25%-os az elhasználódottság, de szerintem ennek semmi köze a dologhoz. Viszont az elektronika csinálhat ilyet?!
Valami ötlet?
-
ÉM
tag
Sziasztok!
Bővítettem a memót 3GB-ra a z60m-es gépemben, a biosban szépen látja is a 3-at, de win7 alatt azt írja, hogy csak 2GB használható a 3-ból. Mi lehet ennek az oka?
A gépben egy Pentium M 750 és egy Ati X300-as 64MB-os videokártya van. Korábban láttam, hogy mások használják 3GB-tal ezt a típust.
Van valami ötletetek, mit lehetne tenni? -
Shatterstar
aktív tag
válasz
donjohnson #53231 üzenetére
Maga a kiírás nem zavar, csak ebben az esetben mikor valami nem stimmel a géppel. Ha működne rendesen akkor nem kötnék bele ezekbe az apróságokba
De ugye valami szarakodik így evidens,hogy minden kis eltérés már alapból gyanús
-
stratova
veterán
válasz
soldi3r #53242 üzenetére
köszönöm a reakciót, talán említettem, hogy nem találtunk újonnan bolti garis W530-at. Olybá tűnik épp kifutó széria. Még nem tudom kizárólag új jöhet-e szóba vagy garis használt is jó forrásból.
Precisiont mutattam neki egyik "szúrós kedvű avatárral" megáldott kolléga kínálatában. TP-ből nem tudom ki az itteni megbízható állandó forrás. Elsősorban CPU intenzív programokat használ, tehát a profi VGA nem indokolt tudtommal. -
Chaser
legenda
válasz
Shatterstar #53229 üzenetére
Prime95 blend test. Ha ram hibád van az elég gyorsan kidobja.
btudos:
ro_bert17: EU szabályzás miatt kb tavasztól minden gépre legalább 2 év gart kell adni tudtommal.
-
stratova
veterán
válasz
stratova #53235 üzenetére
Szerk.: mármint T530-at láttam meglepetésemre 4/8-as i7-tel is. Ami egy képfeldolgozó program (RegiStar) miatt lenne érdekes, melynek újabb verziója elvileg már támogat négy magot. Bár az i3 és i5 is négy szálas, erős a gyanúm, hogy a QM i7 még kikapcsolt HT mellett is gyorsabb lehet a valódi 4 mag miatt.
-
stratova
veterán
Üdv!
Unokatestvérem jól megérdemelt pihenésre küldené a TP R50e gépét. Jelenleg két gép játszik, TP T530 300-400 körül 1600x900-as kijelzővel ill. a plafonként Dell E6540 van megcélozva i7-4800HQ + HD 8790M + 1080p. W530-at nem látok jelenleg a piacon, viszont egyes boltoknál láttam 4 magos i7-tel is, ami nekem újdonságként hatott (tudtommal hivatalosan csak 2/4-es i3/i5/i7 kerül bele, bár az FRU listán szerepelnek 4/8-as i7-ek).
Kicsit a TP felé húz a korábbi tapasztalatok miatt. Az lenne a kérdésem, mindegyik T530 támogatja-e a HMM-ben fellelhető mSATA-t vagy sem.
-
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
Az L530-akra 3 év, vagy 1 év garancia van? Az egyik bolt 3-at ír,a másik 1-et. Viszont mintha nem olyan régen olvastam volna valahol, hogy az edge-kre 2 év van, és az L-ekre is már 3. -
YumeD
tag
W510-be keresek HDD caddy-t. 26-ai átvétel BP-n előny. Van valakinek írjon hogy kb mennyiért. ODD kábel is érdekelne.
-
donjohnson
addikt
válasz
Shatterstar #53226 üzenetére
itt azt írja, hogy nem állítottak neki vissza valamit a szervizben és azért van MFG_IN felirat. viszont ha a ram-okat kicseréltetted és azon kívül nincs semmi baja, akkor szerintem ne törődj vele. az a lényeg, hogy működik.
-
-
Shatterstar
aktív tag
-
rgeorge
addikt
válasz
De mit mond a Lenovo Solution Center? Még az AIDA sem tud mindent pontosam kiolvasni, az everest pláne, pl. régebbi T/R61-ek RAM moduljairól se mutat semmit sem, eredetiről sem.
-
Chaser
legenda
válasz
Azt nyilván ha hibás, de a gépet azért felesleges.
Aida-val, cpuz-vel nézted az everestes dolgot? -
Shatterstar
aktív tag
válasz
Chaser #53222 üzenetére
Ha magát a gépet nem is, a ram-ot minimum visszaküldöm neki. Azt amúgy is könnyebb szállítani
Egy sima ram hibával még jól járnék, viszont engem kurvára aggaszt az amit az everest-ben láttam (illetve nem láttam valami oknál fogva...)
A "Termék" opció mellett egy normális lenovo féle sorozatszámnak kéne lennie, helyette viszont valami egészen más van odaírva
És erre nem bírok rájönni,hogy akkor most pontosan mi is ez az ominózus "MFG_IN" jelzés.: -
Francia91
veterán
válasz
egon111 #53223 üzenetére
TPFanControl megoldja
-
egon111
csendes tag
Sziasztok!
T400-as ventilátor(1800 fordulaton) mindig megy pedig a hőfok nem indokolná 42-45 fok , ez jó így vagy lehet orvosolni valami progival? -
Chaser
legenda
válasz
Shatterstar #53214 üzenetére
De ha csak ram hiba van felesleges visszaküldeni. És ezek szerint nyilván az van.
-
Francia91
veterán
-
Francia91
veterán
válasz
Uzmany #53217 üzenetére
Elméletileg van driver 8.1-hez, azt veszem le a honlapból, bár nem tudom, hogy beállítási panelt kapsz-e hozzá...
-
Uzmany
őstag
Sziasztok!
Intel GMA 4500MHD-hoz létezik win 8.1-es driver? Kerestem, de nem találtam, lehet már nem is lesz?
Még azt szeretném megtudni, hogy x301-hez létezik, kapható ips panel? -
Shatterstar
aktív tag
válasz
Chaser #53212 üzenetére
Nem bajlódok fölöslegesen ram cserével, hanem szépen visszaküldöm mert ilyenkor ez a módi! Így is van rá 1 év gari, szóval no para
Látod mondtam én,hogy valami nem stimmel,de elsőre senki se akarta elhinni.
A telepítést mindig úgy csinálom,hogy először felmegy az oprendszer (W7) majd a SU és kész! Ilyen még egyszer sem történt mint ezzel a T500-zal. Bár, nem vagyok akkora szaki mint itt sokan,de egy ekkora hibát még jómagam is kapásból felismerek. Az én bios-om szintén 2009-es egyébkéntÓ azt még nem is említettem,hogy a mai nap mi történt! Fogtam és letöröltem a power manager-t, erre gondoltam egyet és benyomtam az Fn+F5 kombót, és láss csodát felugrott a BT rádió ablaka
Ez azért vicces, mert 1-2 napja nem volt hajlandó reagálni erre a billentyű kombinációra...
Próbáltam a telómmal összekötni a gépet,de erre meg azt írta ki,hogy túl sok időt vett igénybe a csatlakozás és emiatt nem sikerült a procedúraSzerk: Sensei: Eszem ágában sincs frissíteni, inkább visszaviszem az előző tulajnak aztán találja ki ő,hogy mi a problémája!
-
Sensei
aktív tag
válasz
Shatterstar #53209 üzenetére
Szvsz BIOS-t addig ne frissíts, amíg hibáznak a memóriák.
-
Chaser
legenda
válasz
Most látom hogy a memtest hibázott? Ha igen ram csere, vagy próbáld egyesével a modulokat. Hibás ram telepítéseknek is berak könnyen. Most raktam fel T500-ra a 7-et, BT-t ez is alapból felismeri. Aztán a szokásos, fel SU, az meg felrak mindent. Nem kell vackolni .net cuccal meg semmivel. Ha nálad ez így nem megy ott valami disznóság van.
Everestre meg ne alapozz, nagyon elvault már, sok hw-t tévesen azonosít. Aida64-gyel nézd a lapot, vagy még inkább cpuz-vel. Nekem 2009-es BIOS van ezen a gépen. Nem is tudok olyanról hogy bármikor gond lett volna ilyen géppel esetleges régebbi BIOS miatt W7-tel vagy bármivel. -
Chaser
legenda
válasz
Ha lapot cserélnek benne attól még T500 marad. De SN/tepyot látod a gép alján és BIOS-ban hogy egyezik-e.
-
kraftxld
félisten
válasz
google kulcsszavak: lenovo t500 bios download
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
Chaser #53208 üzenetére
Tudod ez azért érdekes, mert a Win7 eddig sose baszakodott velem ha lenovo driverről volt szó (ez a T61-re igaz leginkább) Na most kérdem én mi baja lehet egy T500-zal? Egyrészt fejlettebb architektúra, másrészt teljesen korrektül telepítettem fel az OS-t is, szóval tényleg nem értem miért csinálja ezt
Csak arra tudok következtetni,hogy alaplapot cseréltek benne és amiatt nem képes célszerűen felrakni a lenovo programokat! Live Linux-ot próbáltam, méghozzá a Chakrát és minden működött. Továbbá futtattam egy memtest-et is aminek ez lett az eredménye (kb 8 órán keresztül hagytam dolgozni):Az everestben is kutakodtam egy keveset, és roppant fura dolgokra bukkantam!
A termék opció mellett lévő úgynevezett azonosító kissé eltér attól amit a T61-nél láttam! Annál normálisan feltüntette az alaplap sorszámát, itt viszont ez valamiért nem elérhető...
kraftxld: Azt honnét tudom leszedni?
-
Chaser
legenda
válasz
Shatterstar #53196 üzenetére
Látni kéne
Most telepítettem egy T500-at, nem volt kéznél más csak vista, naná, hogy a BT-t felraktade kb semmi mást nem
Bios-ban csak wimax rész van, akkor az kapcsol minden wireless részt.
Live linuxot próbáltál? -
kraftxld
félisten
válasz
Shatterstar #53206 üzenetére
Külön töltsd le a géphez tartozó bios-t.
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
FoxiestFox #53203 üzenetére
-
válasz
Shatterstar #53200 üzenetére
Gőzöm sincs. Amikor a System Update tette fel a motyókat, a BIOS-frissítéses akciónál felajánlotta a BIOS mellett ezt a lehetőséget is.
Feltételezem, hogy a SysUpdate ezen szám alapján állapítja meg, milyen géppel van dolga, és az milyen felszereltségű. -
buca84
őstag
Van egy T400-asom. Vettem bele egy ericsson f3507g kártyát.
A gépen elementary os van (ubuntu 12.04-nek felel meg).
A wifi visszajelző led melletti led nem világít.
Terminálból kiadva az lspci, lsusb nem mutat ericsson eszközt.
Felraktam a modem manager gui-t, de ez se lát eszközt.
Mit baltázhattam el?Bios-ban hol kellene megnézni, hogy be van-e kapcsolva? Ahol néztem a vezetéknélküli kapcsolatok, sőt az összes hálózatos dolog enebled-re volt állítva.
-
soldi3r
veterán
válasz
Chaser #53093 üzenetére
vallalhato, de mar messze nincs az x200 szintjen, muanyag (hatasu) az egesz
ne is varj tp feelinget, csak szoftveresen
ha most kellene gepet vennem, valoszinuleg az msata ssd + hdd kombo miatt megis befuto lenne az e6230-cal szemben
de remelem meg tudom varni amig az e6240-ek megjelennek az uk outletben, egyebkent meg megneznek egy 2570p-t is
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OLED TV topic
- Mobilinternet
- Gitáros topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Mozgásban a Cronos: The New Dawn
- Okos Otthon / Smart Home
- Path of Exile 2
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu H760 - i7-6820HQ I 32GB I 500SSD I 15,6" FHD I Nvidia 4GB I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G8 - i5-1145G7 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba Ár! Dell XPS 13 7390 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" 4K Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Dell XPS 13 9370 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" 4K Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Dell XPS 13 9370 - i5-8GEN I 16GB I 1TBSSD I 13,3" 4K Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone SE2020 64GB / 12 hó jótállás
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- 145 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest