- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Francia91 #52294 üzenetére
Én szeretem a 7-est, sosem volt vele gond, szóval nálam maradni fog. Igazából semmi sem indokolja a váltást, DX11.2 (vagy hol tartanak most) úgysem lényeges, nincs vas a gépben, ami használná.
Fél napot rászán az ember a telepítésre/programokra, és onnantól nem kell hozzányúlni érdemben -
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #52291 üzenetére
Lehet, hogy az lesz, csak nincs már kedvem egy friss rendszert telepíteni, és megint személyre szabni (kofigurálás, programok, eszközök)
Win8-on eddig csak az Ericsson modemet nem tudom működésre bírni, de mivel jövő évtől fontos tényezö lesz a mobilnet számomra, lehet, hogy visszamegy a 7-es, a Win8-at meg hagyom a fenébe...Azért tegyük hozzá, hogy az eszközgyártók és a Lenovo sem sieti el Win8-as driverek kiadását/elkészítését, pedig már majd' 1 éve kint van a Windows 8
. Tehát nem minden a Microsoft sara.
-
Integra
titán
válasz
Chaser #52278 üzenetére
még egy picit várok, átrágtam magam az oldalán és van egy ilyen rész:
"so about worldwide shipping(not with USA), we make the following adjustment and explanation: "free shipping"(economy shipping) is snail airmail, no tracking number,normal delivery time is 24-35days."
a jövő hetet megvárom még, háthaigazából nem kételkedem, hogy elküldte, nem célja neki sem, csak bakker, már itt kéne legyen és a ventillátor már olyan hangokat ad ki.. hangosabb mint a projektor a fejem felett
-
-
Francia91
veterán
válasz
Dhampir #52289 üzenetére
Vettem bele egy Ericsson F3507g WWAN/3G/GPS független modemet 5 ezerért, mert a SIM foglalat és az antennaelőkészítés megvolt a masinában, és majd kelleni fog odakint a mobilnet, USB sticket meg eszemben sincs használni, ha már van lehetőség beépített megoldásra
Már csak Win8 alatt kéne beüzemelni rendesen, Win7 alatt tökéletesen működött minden funkciója. Ha nem marad más megoldás a WWAN/GPS beüzemelésére, akkor feldobok egy Win7-et egy pici partícióra, teljesen alapdolgokra -
Francia91
veterán
válasz
Francia91 #52287 üzenetére
A GPS-nek elvileg a COM6-os porton kéne lennie, ehelyett a COM7-esen van jelenleg, legalábbis itt ezt írják...
-
xcds
őstag
válasz
tamas.nick #52282 üzenetére
Hát nem is kellene, mert ha megnyomod az eject gombot a dvd-n vagy az intézőben rányomsz, akkor vissza kellene kapcsolnia. Nekem más bajaim voltak és tettem fel régebbi power managert, az megoldotta. 3.67-es
-
xcds
őstag
válasz
Chaser #52278 üzenetére
Az a baj, nem egyértelmű. Ha a helyén van a venti és kézzel megforgatom, nem látom, hallom hogy beleérne vmibe. Szétszedni meg sajnálom, hogy aztán meg újra összerakjam. Talán majd megpróbálok egy kompresszorozást, meg várok még hátha megunja.
Ha rosszabb lesz, akkor meg kénytelen leszek szétszedni.
-
Chaser
legenda
válasz
Integra #52274 üzenetére
Írj neki, ekkora értéknél általában adnak tracket. Ha meg nem adott és eltűnt a pakk az az ő baja és tisztában is van vele. PP-nél reklamálsz pénzt visszakapod legrosszabb esetben, mondjuk attól még ventid nem lesz.
xcds: Szállítás közben is deformálódhatott annyit, hogy beleérnek a lapátok - vagy csak egy - a hűtésbe. Akár már lehet úgy jött ki a gyárból. Ez ilyen játék sajnos. Nekem egy tp fan azt mondta már nem is vesz gyárit mert fölösleges, legtöbbször ugy. is hozza azt a szintet harmad/negyed áron.
-
xcds
őstag
Akik jártasak venti témában nekem is lenne egy kérdésem:
A gari lejárta előtt tavasszal kicseréltettem a hűtést a T500-on, mert zörgött néha a venti. Viszont az új venti se mindig zajmentes. Néha spontán elkezd cicmeregni. Alig hallható, de ha teljes csend van, akkor idegesít. Olyan mintha belement volna vmi és azt súrolná a venti. Ha a fülemet odateszem a szellőzőhöz és leállítom a ventit, akkor az utolsó pillanatig hallom ezt a hangot, amíg meg nem áll. Viszont ha újra elindítom, akkor meg eltűnik a hang. Mi lehet ez? -
xcds
őstag
válasz
tamas.nick #52271 üzenetére
Miért baj az, ha kikapcsolja?
-
tamas.nick
aktív tag
A notesz folyamatosan kikapcsolja az optikai meghajtót, hiába húzom ki, majd rakom vissza, 1 percen belül ismét kikapcsolja. Power Manager-ben nem jelenik meg az Automatic optical driver power off beállítási lehetőség a System settings alatt.
Gondwana: Köszönöm, valóban sleep módból tért át hibernálásra a gép.
-
Integra
titán
válasz
Naigen #52258 üzenetére
t61
ezt és innen vettem, de nem jött még mindig meg.. -
donjohnson
addikt
válasz
Francia91 #52261 üzenetére
manual 44. oldal:
One short beep, pause, three short beeps,
pause, three more short beeps, and one short
beep.1. DIMM.
2. System boardelső körben vedd ki a memóriákat egyenként és indítsd úgy.
-
Tim82
félisten
-
Francia91
veterán
Nem indul a T500...
Sípol: 1, 3,3,1 -
soldi3r
veterán
az x230 tud bootolni msatarol? hdd nelkul
-
Integra
titán
marhajó, nem jön meg a ventim, 1 hónapja rendeltem
-
donjohnson
addikt
válasz
Francia91 #52197 üzenetére
úgy látom mostanában mindenki bővít, úgyhogy én is beruháztam egy ilyen 500 gigás scorpio blue-ra, hogy kihasználjam az ultrabay adta lehetőségeket.
-
subidu
tag
válasz
Intelligencs #52226 üzenetére
Egyetértek veled. Én is meg vagyok elégedve maximálisan az X230-asommal. Jó a billentyűzete, masszív, szépek az IPS panel színei. A tapipadot nem használom, viszont a trackpointot imádom. A thinklight helyett csak a billentyűzet megvilágítást használom. Előtte nem volt TP-em, látatlanba vettem. Az új gép dizájnja viszont nem jön be, ha másik gépet kellene vennem, akkor az már dell latitude 6230-as lenne. De még egyszer mondom, hogy az X230-ast imádom
. Valamikor fogok még 16GB ramot venni bele, a mostani 4GB helyett.
-
Tim82
félisten
válasz
cildren #52244 üzenetére
Passzív, de azon a szűk helyen, ami van a dokkolóban a PCI-e kártyáknak, aktív hűtés sem ér sokkal többet, amellett is üvölteni fog a dokkoló ventije. Amúgy nem melegedett túl vagy ilyesmi, "csak" irgalmatlanul zajos volt.
Szerk.: szerintem nem, eleve úgy működik az egész, hogy indításkor BIOS-ban vagy a dokkolóban lévő VGA-t választod (ami csak külső monitorra ad ki képet persze), vagy a noti sajátját (ami a saját kijelzőjére, vagy a dokkoló csatlakozójára kötött külső monitorra). A kétfajta videokártya együtt nem működik.
-
Tim82
félisten
válasz
cildren #52241 üzenetére
Úgy rémlik, a HD7750 is belemegy, legalábbis a forum.thinkpads.com szerint.
Ên tettem bele a dokkolóba egy HD5450-et anno, de annyira felhangosodott a dokkoló beépített ventije (aminek ugye a kártya okozta extra hőtermelést is kezelnie kellett), hogy inkább lemondtam a "dokkolóba videokártya" projectről.
Szerintem jobban jársz valamilyen eGPU-s megoldással akkor már, ha csak ezért kellene a dokkoló.
Nem a CPU lesz az igazi limitáló tényező, hanem a PCI-e x1, mind a dokkolónál, mind az eGPU-nál.
-
Chaser
legenda
válasz
metal01 #52213 üzenetére
Nekem P8600 van T500-ban. 1V@2400mhz. Tegnap kb 8-9 óra primeot kapott, 2700rpm-en 57 fok volt a legmagasabb érték
Primeot kilőve kb 1 másodperc alatt visszaállt 1900rpm-re és 45 fok körülire a maghőmérséklet. Netezgetve most 1900rpm-en 39/40 fokosak a magok, persze cpu mx órajelen.
Jah semmiféle mx4, valszeg gyári pasztája van még rajta -
parkasz
senior tag
válasz
conan17 #52234 üzenetére
Szia!
Nem, mert a
2505 csak egy prot replikátor, azaz
4 USB 2.0 port
1 PS/2 port
1 VGA analog monitor video port
1 Gigabit Ethernet (RJ-45) and modem (RJ-11)
link2504 mini dock:
4 USB 2.0 port
1 PS/2 port
1 Serial and Parallel ports
Audio Ports: Microphone in, headphone out, S/PDIF (digital audio)
Video Ports: Dual-Link DVI-D Digital, VGA Analog
Integrated key lock and cable lock
linka 2503 pedig advanced dock:
1 half-size PCI Express card slot - Supports half-size PCI Express cards, including graphics adapters that enable multi-monitoring
Six-in-one media card reader; Supports xD, SD, CompactFlash, Multi Media Card, SmartMedia, and Memory Stick
5 USB 2.0 ports,
1 PS/2 port for mouse, serial, and parallel (keyboard supported via separately purchased Y cable)
Audio Ports - Microphone in, headphone out, S/PDIF (digital audio)
Video Ports - DVI-D (digital), VGA (analog)
Integrated key lock and cable lock
link -
parkasz
senior tag
válasz
Robo sapiens #52231 üzenetére
Az alábbiak jók hozzá:
2503 - thinkpad advanced dock
2504 - thinkpad advanced mini dock
2505 - thinkpad essential port replicatorfentről lefelé csökken a tudásuk, és az áruk is
-
cildren
tag
válasz
Robo sapiens #52231 üzenetére
ThinkPad Advanced Dock Type 2504-eset érdemes venni.
Van belőle szinte mindíg Hardverapro-n -
Robo sapiens
tag
T500 -hoz milyen dockot kell venni?
-
Dhampir
félisten
válasz
Intelligencs #52226 üzenetére
Én nagyon szeretek érintőpadddal görgetni. Minél nagyobb a felülete, annál jobb.
-
Naigen
aktív tag
válasz
scarbantia #52225 üzenetére
Én értem Tin mit kifogásol, azt írod "úgy nézett ki, hogy mindezeket elhagyja a Thinkpad", aztán meg azt "úgy nézett ki, hogy nincs, és nem is lesz". Csak azt lehet elhagyni, ami van, ergo, ha továbbra is lesz, akkor nem visszakapod, hanem megmarad.
-
Minstrel
senior tag
Sziasztok!
T60-assal lenne egy olyan problémám, hogy néha nem akar készenlétből felébredni ha töltőn van. Kinyitom vagy megnyomom az FN-t vagy a bekapcsoló gombot és egyszerűen csak kialszik az összes led és csak akkor hajlandó újra bekapcsolni ha kiveszem az akksit és visszateszem.
Van egy másik T60-asom is, kipróbáltam mindenféle variációt, akksi csere, töltő csere és most nem csinálja egyik se, de azért érdekelne, hogy mit gondoltok mitől lehet ez. Esetleg alaplap hiba?
-
válasz
Dhampir #52224 üzenetére
Az okát értem, csak nekem irreleváns a touchpad, sose használom. Viszont szeretem ha keskeny a csuklótámasz. Ölbe véve vagy fekve praktikusabb. Ha asztalhoz ülve kell dolgoznom, akkor meg úgyis asztali gépet használok vagy pedig dokkolót.
Egyébként meg trackpoint rulez. A trackpoint, és régebben a thinklight miatt lettem Thinkpad fan. Ez utóbbi helyett ma már szívesebben használom a billentyűzet megvilágítást. Touchpades laptop használata esetén mindig használok valami USB-s egeret. Idegesít a touchpad.
-
-
Dhampir
félisten
válasz
Intelligencs #52223 üzenetére
Nagy az X240 touchpade, emiatt nagyobb a csuklótámasz is.
-
válasz
metal01 #52221 üzenetére
Franc tudja ezt a minőség dolgot. Nekem 2 évig volt X201-em, most meg pár hónapja van X230-am, nem érzékelem, hogy bármiben rosszabb vagy gyengébb lenne. Sőt, kövezzetek meg, nekem jobban bejön a szigetes billentyűzet, kevesebbet ütök mellé. És az is tetszik benne, hogy még rövidebb lett a csuklótámasz (pont olyan mint az X220-ban), az én felhasználási szokásaimnak (ágyon fekvés közbeni használat, fotelban ülve és ölbe véve) ez jobban megfelel. A 40-es szériában nekem csak az nem tetszik, hogy még az x240-nél is hatalmas a csuklótámasz, no meg a trackpoint dedikált gombjai is hiányoznának.
-
Tin
veterán
válasz
scarbantia #52220 üzenetére
azt nem értem, hogy miért "visszakaptuk", amikor a t530-on is normális zsanér van, normális aksi, azon is van ultrabay, szóval szerintem inkább a "megmaradt" kifejezés a helytálló. egyébként 16GB-ig bővíthető a memória, ugyanúgy, ahogy a t530.
viszont mindezt cseszheti az ember, ha egy teljes méretű billentyűzetet kap 15"-on, az egérpad meg nem középen lesz. ezt jól elszúrták.
-
metal01
őstag
válasz
scarbantia #52220 üzenetére
Hát nem tudom... Már a T60 és T400 között is óriási a különbség az összerakásban. T410 volt még a kezemben, és T430. Szintén lefelé ment a minőség. T420-at nem láttam, bár azt dicsérik. Kíváncsi leszek a T440/540-re.
-
scarbantia
aktív tag
Hoppá!
Ugyebár nemrég megjelent a T440p, T540p, és a W540p is.
Ez eddig ok, de számos dolgot visszakaptunk vele, amit a régi Thinkpad is tudott!
A forum.thinkpads.com alapján:(Ibthink user)
I think "p" means:
- Standard-voltage CPUs
- Normal hinges (no drop-down hinges)
- The standard 9-cell option like on former ThinkPads (no built-in batterys on these models)
- Thicker chassis
- Built In DVD-Drive/UltraBayAnd maybe (the other things are confirmed):
- More ports (for example, Expresscard)
- More than 12 GB RAM (maybe 16, maybe 32)
- Quadcore? (for sure the T540p will have this option, but I am not sure about the T440p)
- Maybe higher end-grapicsAzaz van rendes zsanér, ultrabay, 9 cellás akku, vastagabb, tehát a hűtése is lehet jó.
A dizájnt sajnos továbbra is elcseszték, a minőséget nem tudjuk, majd az idő eldönti. -
scarbantia
aktív tag
válasz
Gondwana #52212 üzenetére
Nekem meg olyat csinál néha a T61p, hogy nem megy el alvó módba, hanem lefagy.
Nem mindig, de előfordult már. Kb. mindent csinál(ThinkLight, HDD karistolgat, DVD-t ki lehet nyitni, talán még a Capslock-ot is lehet ki-be kapcsolni), de fekete képernyő, és nem akar visszatérni.
Kinyomom, bekapcsolom, rendben van.Nem tudja valaki mi okozhatja?
-
Gondwana
addikt
válasz
tamas.nick #52211 üzenetére
Ezexerint nálad úgy van beállítva, hogy X óra sleep után magától átmegy hibernációba. Ezt pl. Power Managerben is állítgathatod (Advanced, majd lent Iddle timers)
-
tamas.nick
aktív tag
Sleep módban "kikapcsol" a gép, ez valami Thinkpad tulajdonság? Este benyomtam alvó módba és reggel látom, hogy a holdacska már nem világít, bekapcsolom a gépet, megjelenik a BIOS és utána gyorsan betölt a Win és a futó programjaim is megmaradtak. Táp végig be volt dugva.
Van rá valamilyen beállítás, hogy maradjon alvó módban? -
parkasz
senior tag
Üdv!
Nincs valakinek véletlenül egy felesleges wifi kártyája x200-ba? Tuti vevő lennék rá. Az enyém ugyanis kb 5-8 percenként újabban el-eldobja a kapcsolatot.
-
válasz
Francia91 #52206 üzenetére
Én sokat gondolkodtam, hogy az X230-asban benne hagyom a merevlemezt, és msata SSD-t rakok bele, de aztán úgy döntöttem, hogy nekem ne zúgjon ez a dög, és inkább kivettem a lemezt és hagyományos SSD-t pattintottam bele. Soha többet merevlemezt laptopba!
Tök kuss van, éjjel nagyon tudom ezt szeretni. A sebességről meg felesleges is áradozni, egy laptopot egyértelműen a viszonylag lassú 2,5"-es merevlemez fog vissza, sokkal jobban, mint egy asztali gépet. SSD-vel még a hibernálás is egy használható feature.
Mondjuk azt azért tegyük hozzá, hogy nekem van asztali gépem is, meg merevlemez dokkolóm HDD hegyekkel a polcon, plusz NAS is van. Szóval irgalmatlan sok tárhelyem van, amit elérek laptopról, ha akarok.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Star Trek
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Stellar Blade
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- OLED TV topic
- PlayStation 3
- Fujifilm X
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- OLED monitor topik
- További aktív témák...
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest