- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondwana
addikt
válasz
cadeyrn #53995 üzenetére
Csak háttértár lesz, de annyira nem féltem, MLC, szerencsére nem TLC, passzív wear-levelinggel, ami már régen is tűrhetően működött Transcendéknél. Az intel SSD marad napi bajuszcibálásra, elvileg használhattam volna a beépített kártyaolvasót is a feladatra, de gyakran használom rendeltetésszerűen, kártyaolvasásra.
-
-
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
Az alábbi pár kérdésem ügyében kérem szíves segítőszándékú hozzászólásaitokat:
- 14"-os, intel videóvezérlős T61-hez keresek ventillátor beszerzéséhez keresek nem drága beszerzési forrást. Lehetőleg itthon, de ebay is szóba jöhet (csak az túl sok idő lenne)
- Ilyen hátizsákot [link] használ itt valai huzamosabb ideje? Mennyire bírja a strapát? Alkalmanként 2 db. 14"-os gép szállítását elbírja, belefér egyáltalán?
- Palmresten lévő matricát szeretnék sérülésmentesen leszedni. Egész pontosan szeretném leszedni a régi kopottat, és átragasztani egy jó állapotút a helyére. Van erre valami jó módszer? -
cadeyrn
aktív tag
Ha valakinek van felesleges 120kja, itt egy über-ultimate-esített T60(1) Frankenpad:
http://www.ebay.co.uk/itm/221314552179?ssPageName=STRK:MESINDXX:IT&_trksid=p3984.m1436.l2649 -
soldi3r
veterán
x220 sajnos meg nem volt a kezemben, de a tapasztalatokat olvasva azert tarthatja az arat, mert kozelebb all a thinkpad vonalhoz, mint az x230, ami nekem elso benyomasra inkabb ideapad, es nem csak a billentyuzete miatt
azert x230-bol meg remelem ma is hoz egyet a postaskicsit nyuzom, aztan ez is megy tovabb
ami viszont nalam az x230 mellett szol az a hd4000, a lenovo mellett meg az msata -
Gondwana
addikt
Majdnem rendeltem CoreStore-t az X201-be, de szerencsére más lett helyette (ráadásul magyar webshopból, ebayes áron). Picit időtállóbb, jelenleg egy ilyen kártyával R/W 73/30MByte/s a vége, ha meg kinövöm, hát beteszek egy 128GB-os SDXC-t a helyére...
(Szerk.: Az Intel X18M-160 az maradt, a SATA 5V-os terhelhetetlensége az továbbra is fennáll a gépemnél)
-
PNP
őstag
válasz
soldi3r #53979 üzenetére
Az X220 félúton? Mert az X200 felől nézve az X220 és X230 szinte azonos áron megy használtan. Ebből az kövezkezne, hogy az X230 éri meg, de azért a hozzászólásokból nem ez jön le, nekem is szimpatikusabb az X220. Vagy arról van szó, hogy annyira közkedvelt típus, hogy ez felhajtja az árát?
-
ielektros
senior tag
válasz
Naigen #53983 üzenetére
Az a gaz, hogy ez mar nem sullyesztett mint a T61 pl. Es nem is sima feluletu. Erdesitett ami amugy baromi jo amig nem kopik le. Ez mar a masodik palmrest. Ezt meg le fogom rajta csereltetni gariban de mar csak egy ev gar van vissza. Ez meg meg nem veszesen kopott de mar alakul.
-
chab7
addikt
válasz
Naigen #53983 üzenetére
Nincs kedve valakinek megajándékozni engem egy kis pasztával?
A mátra hegyei közt élek és csak városon tudnék hozzájutni aminek az oda-vissza utazása 1500 huf (busszal). Neten rendelve ugyanekkora postaköltsége lenne. Ha valakinek lenne valami jó minőségűből egy kevéske akkor szívesen fogadnám.
(#53982) Dhampir: Már meg is váltál tőle?
-
Dhampir
félisten
válasz
Shatterstar #53975 üzenetére
Ja, onnan könnyebb átkolbászolni Burgenlandba.
A workstationok a szívem csücskei, de minimum velencei kalmárnak kell lenni hozzá. -
btudos
nagyúr
válasz
abcukistván #53976 üzenetére
Ha a teljesítmény nem szempont, nyugodtan vedd az X200-at. Én most vettem egyet (40 000 Ft-ért
) apróról T430 mellé, dobtam bele egy SSD-t, és hasít. Igaz, egyelőre pont a fő profil, a hordozhatóság nem az erőssége, mert az akksija másfél óránál meghal, de majd később fejlesztek ezen is egy Pana cellás akkuval. Egyelőre itthon pihen dokkolón, asztali gépnek használom, legalább csöndben van
Néztem X220-at is, de szerintem nem éri meg a minimum dupla, de a 40 k-hoz képest inkább tripla árat. Erősebb persze, de ha nem használod ki, akkor tökmindegy. Nálam a teljesítmény nem volt szempont, dolgozni úgyis itt a T430 i5-tel meg 8 GB RAM-mal, hétköznapi felhasználásban meg nem érzem komoly hátránynak azt, hogy "csak" egy P8400 pörög az X200-ban.
Nem elhanyagolható tényező az sem, hogy a C2D-s gépek alulfeszelhetőek, ez a játéklehetőség a fiatalabb gépeknél nincs meg.
ielektros: Touchpad fényesedést megoldottam azzal, hogy mellőzöm a touchpad használatát, bár így a Trackpoint gombja fényesedik durván, de az könnyebben cserélhető
-
ielektros
senior tag
válasz
En a W520 valasztast szinten csak tamogatni tudom. Az enyem csodas mar evek ota. Es meg mindig lehet ujat talalni belole. Eszmeletlen jo masina, massziv, jo zsanerokkal. En minden nap 14 ora uzemet pakolok bele ~5-10 csukas nyitassal. A zsaner meg atom kemeny, nincs holtjateka. A CPU-rol a gyari paszta mar 8 honapos koraban letakaritasra kerult mert egyszeruen gyalazatos, de ez majdnem minden gyartora igaz.... Azota 6-8 havonta ujrapasztazom. De van, hogy mocskosabb hasznalat utan (por egesz nap) szetkapom es megtakaritom a ventit, kiporolom, pasztazom. A homersekletet hibatlanok, K2000M GPU atom jo. A nagy 9 cellas akkuval siman el vagyok kozel 5 orat es ott van meg melle egy kicsi 6 cellas is. Igy a ket akkuval komolyabb terhelest nelkulozve 8 orat kihuzok. Azert ahhoz kepest, hogy nem egy Ultrabook nem rossz. Egyetlen ami zavar ezeknel a szeriaknal az a touchpad felulet. Mar nagyon regota zavar. Fel ev utan mindegyik ThinkPad-en kifenyesedik ott ahol az ember sokat simogatja. Ez azert ilyen szinten eleg gaz. De ettol eltekintve semmi negativumot nem tudok elmondani rola.
-
soldi3r
veterán
válasz
eg es fold van a ket szeria kozott, az x220 meg talan valahol feluton
-
YumeD
tag
válasz
Nvidia hulla T61-et váltott nállam W510, de eléggé fájdalmas ára volt még tavaly is(számomra), viszont most már addig nyúzom amíg bele nem pusztul cserébe
-
cildren
tag
válasz
Teljesítményben biztosan odavernek az X200-nak talán még akku időben is.
Attól függ, hogy mi a szempont, az ár vagy a teljesítmény illetve akkuidő. -
abcukistván
tag
Sziasztok!
Kicsit tanácstalan vagyok! T500-t cserélném X szériára, mert most hordozhatóság lett a fő szempont. Aprón van x200 65e Ft-ért, x220-230 pedig kb a duplájáért gyári garival. A 2 szériakülönbség miatt nagyon elgondolkodtam az újabbakon, megérik a plusz pénzt?
Köszi,
Üdv
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
Dhampir #53973 üzenetére
Nos, én vidéki vagyok (Vas megye) ahol azért akad munka itt-ott. Itt sincs kolbászból a kerítés,de mindenképp jobb helyzetben vannak az itteniek mint Pesten vagy az ország keleti részén. A T530-ért én egy fillért nem adnék,de te tudod
Akkor már a sokat emlegetett W520! Az megéri a pénzét szerintem.
simonjoe: Igen, már valaki hangoztatta ezt a szlogent. Csak nem te voltál az?
-
ThinkPad-et mindenkinek alanyi jogon!!
Vagy írtam már??
-
Dhampir
félisten
válasz
Shatterstar #53972 üzenetére
Ha tudsz egy rendesen bejelentett, normális állást, akkor értesíts. Úgy hamarabb összejönne a T530-ra való.
Nagyon megszerettem a ThinkPadet. -
Dhampir
félisten
válasz
Shatterstar #53970 üzenetére
Ha már kettő is van, akkor te egy Krőzus vagy.
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
Dhampir #53969 üzenetére
A T500 ha minden jól megy, akkor olyan 2-3 évig marad velem, utána meg elkezdek szemezgetni a 10-es,20-as széria modelljei közt. Addigra már remélem mérséklődik az áruk, mert szívesen kezelésbe vennék már egyet is ezekből a típusokból
Gyűjteni még nem fogok, mert egyelőre a T500 is újdonságnak számít a lassan nyugdíjba vonuló T61 mellett
-
Dhampir
félisten
válasz
Shatterstar #53968 üzenetére
Gyűjtögetni kell rá.
-
Dhampir
félisten
válasz
Shatterstar #53966 üzenetére
Vedd meg azt. Hiába adott egy masszív váz, ha gyöngécske a hardver. A kijelző viszont elég jó. Fejleszteni szerintem nem érdemes, azt a pénzt érdemesebb újabb, korszerűbb gépbe beleölni. Spórolós gépnek viszont jó választás, ha nem kell fejleszteni.
-
Dhampir
félisten
válasz
Shatterstar #53964 üzenetére
Meg is bántam pár hónappal utána, de van aki csak ilyenből tanul.
-
Dhampir
félisten
válasz
Shatterstar #53962 üzenetére
Lehetne fokozni a W-szériával, de addig nyújtózkodik az embör, míg a takarója ér. Mondjuk nekem egy m4600 után erőteljes visszazuhanásnak számított a T500.
-
Shatterstar
aktív tag
-
Dhampir
félisten
válasz
Shatterstar #53949 üzenetére
Igen volt, bár NVS nélkül.
-
metal01
őstag
válasz
FoxiestFox #53959 üzenetére
Megvan a hiba. Nyáron volt kijelzőcserén a lapos, és nem dugták vissza a bluetooth-t rendesen. Pontosabban a modulon lévő papírt alágyűrték, és nem tudott rendesen érintkezni. Szép... De lényeg, hogy megoldottam.
-
-
metal01
őstag
válasz
Chaser #53956 üzenetére
Van led-je természetesen, de nem világít. Használtam is már régebben a bluetooth-t. Csak egy darabig nem kellett. Most meg sehol. A BIOS-ban a security/io devices-nál ott kellene lennie. Ki -és be lehetne kapcsolni. De ott sincs most. OS alól sem lehet elérni. Fizikailag purcant volna ki?!
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #53952 üzenetére
Pedig jó, meg is hajtottam vele az első T500-amat kíváncsiságból
szerk: metal01 : BIOS-ban nem is látszik külön emlékeim szerint. Amatőr kérdés, van neki ikonja a led soron?
-
metal01
őstag
Egy kis segítség kellene. Ritkán használom a bluetooth-t, most szükségem lett volna rá. Viszont nem működik. Fn+f5-nél nincs. Minden driver fent van. Gondoltam a BIOS-ban lehet kikapcsolva. Viszont a bios-ban az I/O-nál sincs egyáltalán a bluetooth. Mi lehet a gond?
-
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #53946 üzenetére
Amd gpu tollal próbáltam anno, tökéletesen működött.
-
Francia91
veterán
válasz
Feltettem a 13.9-es Catalyst-ot. Tökéletes, megy a váltás rendesen
Memóriát is látja
-
Francia91
veterán
válasz
Tehát akkor simán felteszed az új ATI drivert, és működik ugyanúgy a Switchable Graphic?
-
btudos
nagyúr
válasz
Shatterstar #53938 üzenetére
Nincs sajnos, be tudom úgy nyomni a T430 fedlapját, hogy a kijelző elszíneződjön a nyomástól
-
válasz
Francia91 #53944 üzenetére
Működik. Fényerő-anomáliák vannak néha, előfordul, hogy nem lehet állítani, akkor ha átváltasz másik vga-ra és vissza, működik. De ez szerintem a hotkey sara, mert az ő frissítései után kezdődött a jelenség.
Amúgy az új driver játékokhoz sem árt, nálam gyorsult vele szinte minden.
Bár az alappal csak kipróbáltam ezt-azt.
Ja, és a régi driverrel nekem órajelet piszkálni sem engedett, az újjal enged, bár csak a Sapphire TRIXX progi, más nem. -
Dhampir
félisten
válasz
Shatterstar #53938 üzenetére
Láttál jó áron T530-at?
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #53943 üzenetére
A legfrissebb driverrel is mukodik a Switchable Graphic rendszer?
Nekem nem erdekes a memoria tipusanak kijelzese, most mar megbizonyosodtam rola, hogy milyen van benne, inkabb csak erdeklodes celjabol kerdezem. Ha mukodik a GPU valtas s legfrissebb driverrel is, akkor megis felteszem -
-
Francia91
veterán
Minden ATI-s T500-ban GDDR3-as HD3650-esek vannak? (úgy tudom, hogy igen, de nem vagyok benne atombiztos).
Csak mert nálam semmilyen program nem látja a memória típusát... Esetleg visszavezethető arra, hogy a RAM-ok típusát sem tudom megnézni? (mondjuk T60p-nél látta a FireGL V5250 memória típusát, meg NVS140M-nek is T61-nél) -
Daniel Alves
őstag
válasz
Daniel Alves #53930 üzenetére
A tegnapi nappal en is beleptem egy X61s-sel a taborba. Nagyon megkimelt szinte karcmentes es 36.000ft-ért jutottam hozza.
Szerintem jovo honapban vagy meg ebben a honapban dobok a 2gb mellé plusz 2-ot meg egy nagyobb vinyot es el is leszek vele. -
Shatterstar
aktív tag
T530,T430 tulajoktól kérdem,hogy van rollcage váz a kijelzőpanelben? Mert a HMM alapján nemhogy a 30-as,de még a 20-as szériás T420-ban sincs az ábra szerint.
-
YumeD
tag
válasz
kadam4 #53933 üzenetére
TPM inicializálva van és saját tulajdonba véve?
Loader-t vagy SLIC-es biost használsz win aktiváláshoz? (pl. DAZ esetén opciók közt "preserve/do not modify boot code opció bekatt install előtt, de nem folytatom innét, mert az már eléggé elmegy "szürke irányba").
Van párszáz megás particiód a lemez elején amin át van billentve a "system" bit?
Jah, és ha sikerült letitkosítani a rendszerparticiót, és bebootolni(pl. pendriveos kulcs segítségével), akkor egy felfüggesztés/védelem folytatás néha megjavítja... Hirtelen ennyi. -
kadam4
tag
Sziasztok!
Van egy T400-asom, aminek a rendszerpartícióját szeretném titkosítani Bitlocker segítségével.
Mikor a beállításoknál bejelölöm a "Bitlocker-rendszerellenőrés futtatás"-t, akkor ugye újraindítja a gépet.
Újraindításkor pedig a képen látható hibaüzenet jelenik meg, valamint a Windows indulása után nem kezdi meg a titkosítást.Valaki tudna esetleg valami tippet adni mitől csinálja ezt?
-
Chaser
legenda
válasz
3 közül T400-at venném. De ha vn lehetőség 1440-es panellel.
-
lakkusjj
aktív tag
válasz
T400, ugyanazt tudja, mint az R, de vékonyabb, könnyebb egy kicsit, és jobban össze van rakva.
Ha 12 colost szeretnél, akkor x200 vagy x200s. -
törölt tag
Sracok,
Erositsen meg valaki hozzaerto, hogz jo ez az IPS panel egy x230-asba. Szeretnem kicserelni a TN panelt.
Koszi.
(ha valakit erdekelne, tettem a gepbe egy msata ssd-t a hdd melle, szivesen teszek fel meresi eredmenyt)
-
tamas.nick
aktív tag
Mitől függ a "fedél felnyitásakor bekapcsol sleep módból" dolog?
T400 Vista alatt feléledt de 7-esen nem. T420 7-esen változó, egyszer feléled egyszer nem. -
Apró ám de, bosszantó dolgok nem működnek Win8.1-el a T410-en. Tulajdonképpen ha nem törekednék a maximálisra akkor ez így elfogadható lenne. Nem nagyon akarok visszalépni a hetesre, bár azzal sosem volt gondom. Alapvetően a WWAN modem a fekete bárány, de például az FN-F6 sem műkszik ami ugye a Cam-ot kapcsolná be, ez például azért érdekes mert az összes többi (zárolás, PM, altatás, F5...stb.) műkszik. Azt írja, nincs program hozzárendelve és telepítsem azt, de a kis kamerás headszettes piros ikon ilyenkor megjelenik a tálcán. Ráadásul nem is a legújabb "hotkey" szoft van fent mert azzal szinte semmilyen bill parancs nem megy. Sz@rakodik még a PowerManager ő egyszerűen nem tartja meg a beállításokat, hiába állítok be akármit, a következő indításkor elfelejti azt. A Bluetooth sem teljesen kerek még. Ezek nem nagy dolgok, lehet velük élni, persze törekszünk a teljességre.
Azt látom azért lassan kezdenek alakítani a dolgokon "Lenovóék". Már az ujjlenyomat olvasó problémát helyére tették, várok, hátha a többire is lesz megoldás.
-
válasz
FoxiestFox #53921 üzenetére
..hát a vélemény olyan mint a férfi segg, mindannyiunknak van, de senki sem kíváncsi a másikéra.
Engem Inkább a tapasztalat érdekel, amiből itt lelek eleget.
Azt hiszem akkor visszateszem a hetest, ebben viszont tényleg igazad van.
-
-
válasz
FoxiestFox #53899 üzenetére
Tegyem vissza a hetest?? Ennyire lehangoló a Win 8????? Nem ThinkPad barát???
-
Gondwana
addikt
válasz
Mulderpapa #53910 üzenetére
Én egy ilyen önbekapcsolòs T60-nal talàlkoztam eddig, 2-3 éve ìgy hasznàlják.
Szerk.: nbwn.de +1 helyett +4 (x201, w510, x220, x230)
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Tudtok olyan Angliában vagy Németországban található megbízható webshopot, ahonnan kedvező áron lehetne új ThinkPadet rendelni?
-
Mulderpapa
aktív tag
Találkozott már valaki olyan T400-al, amit nem lehet kikapcsolni?
Leállítás után 2-3 mp múlva bekapcsol, függetlenül attól, hogy oprendszer alól, vagy biosból kapcsolom ki.
Ha kiveszem az akkut és visszarakom, akkor utána nem indul el magától, de bekapcsolás után megint kezdődik elölről az egész... -
Headbang
aktív tag
Sziasztok !
Vettem egy T61 es thinkpadet és nagyon szeretem csak úgy érzem jobban melegszik a kelleténél. Szerintem újra kéne pasztázni a procit meg kitakarítani vagy az normális hogy egy kis netezéstől 46 fokos illetve youtubozástól 61 fokos a proci? (everest adatok) Nem forró de azért eléggé meleg a lapos alja üresjáraton is. A hűtés meg állandóan megy most is 3336 fordulaton. Vélemény? Ez megszokott a T61nél ? Eddig még csak egy régebbi R52vel volt dolgom. Köszi a választ!proci: T7300 core 2 duo 2Ghz
ram: 2gb ddr2 -
Chaser
legenda
válasz
Aethelstone #53903 üzenetére
Elvileg megy benne. Még most tegyél fel friss BIOS-t és akkor nem lesz gond biztosan.
-
Francia91
veterán
válasz
Mbazsika #53896 üzenetére
Így néz ki, az oldalán van. Nem fogod összekeverni, csak egy db csati van az oldalán
-
Aethelstone
addikt
Sziasztok!
T61-em van egy T7500-as procival. A T61-nek a száma: 6457-cb6
Szeretnék belerakni egy T9300-at, elvileg mindenféle BIOS update nélkül mennie kellene, de tök jó lenne, ha egy szakértő megerősítne vagy megcáfolna, mert nem akarok árnyékra vetődniMinden információt köszönök előre is.
Aethelstone
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Spórolós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- További aktív témák...
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Vásárolj okosan, fizess kényelmesen!
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged