Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• yodamastah

őstag

Hát megvan az X201. Remélem az aláírásom is updatelhetem nemsoká. Tesztelgetem x200s mellett. Kb 8-10 fokkal melegebb a CPU az x201-ben. Idle (1es hangtalan ventifokozaton mindkettő) 45 vs 37 fok a cpu. Ekkor körbemérve a gépeket 1-3 fokkal melegebb a 201 felülete. Palmrest jobb oldalt kb egyforma.

720p mkv lejátszás közben kicsit kisebb a difi (51 vs 47 fokos cpu) Ekkor körbemérve a gépet 1-3 fokkal melegebb az x201. Főleg a cpu felett és alatt érezhető jobban a melegedés az x201-nél. A palmrest rész továbbra is hűvös marad.

Szóval elmegy az x201 melegedés szempotnból, alap terhelésen (net, filmek) nem különösebben melegszik. Igaz az x200s elég magasan tartja a lécet, soha nem láttam még ilyen teljesítménnyel ennyire hűvös gépet. A 200as simán tudja, hogy órákon át netezés közben hűvös a billentyűzet, és az alja is csak langyos. Az x201 rádob erre 1-3 fokkal, amit már érezni, de még egész jó ez is.

Persze nagyon meghajtva a 201 melegszik jobban. De hát van is kraft rendesen ha kell. Az x201 hűtése 77 foknál már megfogja a prime95öt is 2es ventifokozaton. És ekkor valamivel halkabb mint az X200s a 2es venti fokozaton.

Az x200sben sl9300, 201-ben i5-540M dolgozik. Az sl9300at undervoltoltam, sajna az i5-öt nem lehet. Az x200sben ssd van. lehet ez is segít valamennyit abban hogy hidegebb a gép.

Pár nap és átépítem a cuccokat (affs, ssd, ram) X201-be és újra mérem. Érdekes hogy az x201-et minimum fogyasztásban nem tudtam 9W alá vinni, pedig tesztben olvastam már 7w körülit is. Lehet még szoftveresen sincs teljesen összelőve minden...

Új hozzászólás Aktív témák