- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
golya87
őstag
válasz
yodamastah #112410 üzenetére
Újrapasztázni van értelme egy három éves gépet?
Köszi a többi tippet! -
Tim82
félisten
válasz
yodamastah #92523 üzenetére
Nem véletlenül fogalmaztam óvatosan.
-
Vegha
senior tag
válasz
yodamastah #92510 üzenetére
En úgy lattam/olvastam h. a 440-tol folfele mar egyik touchpadnak sincs dedikalt gombja. Nem igy lenne ?
Az S-tol odzkodok: a T61-hez képest bármi jobb lesz hordozhatóságban+teljesítményben, de pl. szerelhetőségben, hutesben nem szívesen tennék lemondast. A csatlakozokrol nem is beszélve.
-
lakkusjj
aktív tag
válasz
yodamastah #92510 üzenetére
A t440 tapipadja valóban kritikán aluli, de beszerelhető helyette az újabb 450/460-ba való.
-
Uzi74
senior tag
válasz
yodamastah #92480 üzenetére
Inkább a méret a lényeg, tipikus use case, hogy tömegközlekedésen a combomon a táska, azon a Notebook, a 14-es t440p már eléggé túlnyúlik, magasra ér, csúszkál. Próbáltam egy miix 310-et (fhd), méretileg teljesen jól használható volt, csak az emmc/atom proci nagyon lefogta, 2-3 megálló volt egy java fordítás
Akkuidő elég lenne, napi 1-1,5 óra ingázást kell kibírjon rendesen meghajtva. 470s elgondolkodtató, 3-3cm-el nagyobb minden irányban, köszönöm a tippet1550Eur-ós akció van a max felszereltségű (nem QHD) XPS-re, ez mozgatta meg a fantáziám...
-
G_P
tag
válasz
yodamastah #92363 üzenetére
Ez mindenképpen jó hír, hogy ez a megoldás is sikerre vezethet, most már csak az a kérdés, hogy ez vagy asztali.
Köszönöm a segítségeteket!
-
Orionhilles
senior tag
válasz
yodamastah #92318 üzenetére
Köszi, sajna az eladónak 1280x800-as verziójú van.
Más:
Szerintetek melyikkel járok jobban?
A: ~ 20-22.000 Ft-ból vegyek egy működő X200s-t, aminek jó az akksija (~3 órás) és a panelt operáljam át róla, és marad még egy jó pár csere alkatrészem.
B: ~ 15.000 Ft ráfordítással vegyek egy X220-at, aminek szintén 3 órás az akkuja. Az eladó 15-20.000Ft-értközöttszámolná be az X201-em
C: Ne vegyek semmit, törődjek bele a panel gondba, használjam, amíg el nem romlik, úgyis szívás lesz az előbbi 2 közül bármelyik.A: pro: +csere alkatrészek, és lenne egy működő alaplapom is, ha netán az X201 meghalna, vagyis össze tudnék legozni egy gépet.
con: -régi már az X201, nem tudom megéri-e ráfordítani az összeget.B: pro: +SSD és HDD egyszerre, energiatakarékosabb (ha később vennék akkut), dokkolóm kompatibilis vele, future proof, Hackintosh-sal el lehet szórakozni (egy ideje izgatja a fantáziám)
con: - 16:90 vs 16:10X201-em:
kijelző közepén/felső 1/3 részén egy-két halott pixel, felette foltocska
2x2 GB RAM
M520
128 GB SSD (ezt megtartanám)
2x1,5 órás akku
Ultrabase + hozzá HDD caddy és DVD meghajtó (egyáltalán nem használom amióta a T420-hoz már van egy dokkolóm)Válaszokat előre is köszi!
-
Tikakukac
titán
válasz
yodamastah #92319 üzenetére
Azt te nem látod, ez benne a buli. Én E7*** gépekből sem egyet gariztattam panelra. Húgom E5440-e is ment
-
fungi
aktív tag
válasz
yodamastah #92255 üzenetére
Csatlakozom, az én szintén Tikakukactól vett x220 IPS kijelzőm is hibamentes, megérte lecserélni, mert jelentős a különbség. Más kérdés hogy láttam egy x230 IPS-t az picit szebbnek tűnt, - de az a szigetes bill meg nem tetszik annyira...jó ez így ahogy van.
-
spuros
őstag
válasz
yodamastah #92254 üzenetére
Milyen árban lehet beszerezni? Teljesen tanácstalan vagyok..
-
Csepi95
csendes tag
válasz
yodamastah #92240 üzenetére
Az X220-X220T, X230-X230T sorozatoknál is van lehetőség a 6 cellás slice battery-re, ugyanúgy, mint a T410-T420-T430 szériánál, ha már az akkumulátoridő a mérvadó. Az már más kérdés, hogy ezeket az akksikat aranyárban mérik
-
HSM
félisten
válasz
yodamastah #92038 üzenetére
A tartalék mindig feltöltve van a szekrény tetején, két dolgot azért nagyságrendekkel kisebb esélllyel felejt el az ember, mint egyet.
Tény és való, a vékonyság nagy előnye a beépített akkunak.
Mondjuk az nálam pont nem szempont, tökéletesen elvagyok a T420 3cm-es vastagságával, viszont töltőt nem szeretek már mellé tenni, és inkább a súlyának örülnék, ha kicsit kevesebb lehetne.
-
HSM
félisten
válasz
yodamastah #92033 üzenetére
Hát, nem vagyunk akkor egyformák.
Én is próbáltam barátnő T430-asán a háttérvilágítós billentyűt, és nem volt nekem az igazi. Mondom ezt úgy, hogy az asztali gépen fontos szempont volt, hogy világítós billentyű legyen, de ott csak arra kell, hogy lássam hol van a sötétben, mert amúgy az asztal nagyját elég jól bevilágítja a nagy 24"-os panel fénye.... Ez viszont nem igazán áll a kis 14"-os noti-kijelzőre, főleg ha nem padló fényerőn használod, hogy spórolj az akkuval.
A beépített akkuval nekem csak az a bajom, a mostani T420-hoz mindig itt van a polcon egy feltöltött 9 cellás akku, ha kell kis tartalék kraft bedobom a gép mellé, vagy ha elfelejtettem feltölteni, akkor is csak egy pillanat alatt kicsérelm. Ezt a szabadságot nem kapom meg egy beépített akkutól. Ja, igen, és ha megdöglött ak akksi is sokkal könnyebb/olcsóbb a csere, ha nem csak egy típus-specifikus beépített akkut lehet beletenni.
-
barnam_
nagyúr
válasz
yodamastah #77058 üzenetére
Én is csináltam egy összehasonlító képet. Balra T410, jobbra T420. Előbbinek 1440x900, utóbbinak 1366x768 a felbontása. Egymás mellé téve őket látszik a különbség: a T410 sokkal élesebb (ez lehet a tükröződésmentes bevonat miatt is), valamint a fehér fehérebb. De ezek a különbségek akkor szembeötlőek, ha egymás mellett van a két gép - önmagában a T420 kijelzője is használható, és nem is akkora hátrány a 768 pixel magasság, mint azt korábban sejtettem.
Csináltam mind a három gépről képet, érdekességképpen
[1] [2]
(#77055) Francia91: én is arra gondoltam, valószínűleg a két hőcső hatékonyabb, mint a réz talp.
-
HSM
félisten
válasz
yodamastah #77058 üzenetére
Szerintem a 32 sor már nem oszt, nem szoroz. Ugyanarra lehet/nem lehet őket használni, szerintem hasonló kényelmi/kényelmetlenségi faktorral.
Bosszantóbb inkább a "kihasználatlan" hely, amennyivel kisebb a 16:9-es panel fizikailag. Ugyanez a T410/T420 esete is, a 410-esben szépen "kitöltötte" a fedelet a 16:10 kijelző, a 420-ban viszont akkora műanyag keret van alul felül, hogy én pirulok el a tervezők helyett.... -
Chaser
legenda
válasz
yodamastah #76936 üzenetére
Gyari uj akkunal elofordul. Ha nem volt benne ciklus semmi gond nincs belole.
-
Krix
őstag
válasz
yodamastah #76936 üzenetére
90 napig garis az új akksi. Az enyém 7%-on volt. Hogy érted azt hogy 0% alá? 0 alá nem tud merülni vagy igen?
Vegytek: persze
-
dmagyar17
csendes tag
válasz
yodamastah #76575 üzenetére
Értem. Milyet ajánlanátok 350e-ig bezáróan, akár Edge is érdekelhet, bár azok nem tudom, mennyire biztosak...
-
Tikakukac
titán
válasz
yodamastah #52953 üzenetére
Remélem, mert a tarcsi pénzemet most ebbe lőttem bele
-
Tikakukac
titán
válasz
yodamastah #52949 üzenetére
Maga az SL9300 nekem eddig is elég volt bőven. Az egyedüli gondom, hogy a mostani lapom nem tudja használni az akksit, ami nélkül kenhetem a hajamra a nagy nehezen megszerzett pana akksimat és minden másomat is.
-
Tikakukac
titán
válasz
yodamastah #52947 üzenetére
SL9300-asok vannak csak. Az erősebb x200s és sima x200 lapok is olyan árban mennek, hogy ihaj csuhaj.
-
batyesz
tag
válasz
yodamastah #46026 üzenetére
Ha futja...
-
YumeD
tag
válasz
A kék vindoze logós a titkárnőé? XD
-
btudos
nagyúr
válasz
Jól néznek ki így együtt
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
yodamastah #37059 üzenetére
A LED két oldalát nézd meg, máshol nem is lehet.
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
yodamastah #37049 üzenetére
Nem egy nagy történet, de /nekem/ nem mindegy, hogy 10 perc szerelés és egy kis forrasztás, vagy 6000Ft és még 2hét amíg megjön az új kábel.
-
franc0
őstag
válasz
yodamastah #37042 üzenetére
Enyém is dögrováson van sajnos :c
Ráguglizva nem csak ketten vagyunk, van akinek LCD kábel csere megoldotta. -
mitulabattyi
aktív tag
válasz
yodamastah #37042 üzenetére
Nem csak a LED ment tönkre? Vagy ha nyomkodásra megjavult, akkor talán csak elengedte a forrasztás. Ha az LCD kábel tört volna meg, akkor szerintem a képpel is bajok lennének, annyira közel vannak egymáshoz a "vezetékek".
-
audi100td
nagyúr
válasz
yodamastah #32441 üzenetére
"Az ssdlife szerint az 1 eves SSD eletebol meg 7.5 ev van hatra."
Jó, de ez csak egy becslés, gyakorlatilag nem mond semmi érdemlegeset, egy ilyen eszköz bármikor szó nélkül elbúcsúzhat, ahogy egy HDD, pendrive, alaplap, vagy szinte bármilyen egyéb hardver is. Ettől függetlenül többnyire egyetértek, akinek nem kell nagy kapacitás és nem sajnálja rá a pénzt, egyértelműen jobban jár egy SSD-vel.
kaller1: Igen, ahol erre van lehetőség, X200s-nél csak dokkolóban, vagy corestore, de az nem az igazi.
-
kaller1
veterán
válasz
yodamastah #32441 üzenetére
ssd+hdd páros az igazán jó megoldás, az odd úgy is lassan nyugdíjba megy.
-
cellpeti
nagyúr
válasz
yodamastah #32026 üzenetére
na jóvan akkor... köszi. Hát most azért is szedek össze zsét a 9 cellás akksira. vagy egy új 6osra. Amúgy P-s procival jobban bírná, igaz?
Ki hogy használja amúgy? Meg kell várni míg teljesen lemerül és úgy feldugni töltőre, vagy közbe is rá lehet, ha már csak 15-16 perc van, vagy akkor még nem szabaD?
-
MrSealRD
veterán
válasz
yodamastah #31744 üzenetére
Ráadásul itt TP vonalon azért elég jó is a helyzet. 4-5 éves akku-matuzsálemekről van szó...
Más gyártóknál jó ha 2 év után még használható másra is nem csak papírnehezéknek...
@szektamokus: Ők azt mondják igen: [link]
-
Gondwana
addikt
válasz
yodamastah #31378 üzenetére
...Legalabbis a azt talaltam erreol a temarol hogy a lenovo driverrel tud rendesen alacsonyra a fenyero...
Ezzel kapcsolatban kérhetek egy forrást? (lehet pvt is) Egy ideje (amióta az X201-em megkapta az AFFS paneljét) keresem, hogy ténylegesen hol is tárolódnak az egyes brightness-lépésekhez tartozó % értékek, mert most nálam az 5/15 a 11%, alatta használhatatlanok az értékek, illetve a 10/15 is már lenn jár 28%-on, pedig itt még lehetne 40-45% körül.Tikaqkac: Kopott WASD X200s-en?
Az a 85% szerintem se kritikus 100% terhelésnél - báris nálam az X201 gyakran képes akár ez fölé is menni 100%-on, és még mindig van benne annyi, hogy 2.667GHz-re felugorjon ilyenkor is a TuborgBoost. -
lapa
veterán
válasz
yodamastah #31378 üzenetére
azok után amiket eddig itt olvastam a szoftver dev csapatról, én már bármit elhiszek. vagy semmitse, ahogy vesszük.
-
lapa
veterán
válasz
yodamastah #31374 üzenetére
azért ennyire nem egyértelmű a "ha kell", mert a vidi végén mindkettőt minimumra veszi az meg feszt csak világít. ettől este simán kifolyik a szeme az embernek, azt is elképzelhetőnek tartom hogy lebarnul az arca. meg én eddig eldolgoztam napsütésben az affs-en is, persze nem napi 8 órában.
csak multitouchban gondolkodtam, egy olyan ötlet volt hogy lehetne az a szerver, akkor a kanapéról is lehetne kisebb dolgokra meg távirányítónak használni. de akkor azon dolgoznék napi 1x órát, és parázom a sok réteg miatt a képminőségen. hurcibálósnak semmiképp nem kéne.
audi100td: elvileg unallocated volt, lehet hogy valami linux (vagy valami fontos titkolt adat) volt rajta. de újraformáztattam vele. szóval igen. azért én is meglepődtem. majd lehet még megnézem feltelepül-e a t61-re, de most első körben meguntam.
-
buvartacsko
addikt
válasz
yodamastah #31374 üzenetére
ha outdooros lenne nem sírna a szám miatta hidd el.
de sajnos ccfl verzió x200t-m van
és most is a kijelző miatt viselem el leginkább.
ezután csak X220 jöhetne szóba.
-
audi100td
nagyúr
válasz
yodamastah #31186 üzenetére
-
lapa
veterán
válasz
yodamastah #30572 üzenetére
98$ free shippinggel, szóval még mindig csak 25 ezer. egyébként egyetértünk és annyival egészíteném ki, hogy szerintem pont ez a fícsör nyitja meg az utat (mentálisan) a gyakoribb használat és elsődleges géppé válás felé.
és ez megint nem a saját agyszüleményem, szépen látható az mb air kapcsán. ott már nagyon sok ember rájött, hogy felesleges az imac is meg az mbp is, ha kapnak egy elég pörgős 13" ultrabookot. az x200/s meg jóval durvábbra upgradelhető akár szépen fokozatosan.
írtam egy hosszabb választ is, de felesleges most ezen pingpongozni.
-
dbius
veterán
válasz
yodamastah #30559 üzenetére
"A lenyeg hogy egyszeruen nem lehet uberelni semmivel ezt a kombinaciot, ha 12'' subnotit keresel. Tudom mert honapokig vadasztam olyan 12'' gepet aminek nincs hangja, nem melegszik, birja a gyurodest, es jo minosegu a kijelzoje. Egyszeruen NINCS ilyen gep. Az x200s sem tudja ezt, csak ha kicsereled a panelt."
Ezzel teljesen egyetértek, az aláhúzott résszel kapcsolatban pedig csak annyit tudok mondani, hogy az én X200-am gyári panelje is egy f@s... szerk: de mivel 90%-ban dokkolóról és külső monitorral használom (Samu 215tw, s-pva), így nem cserélem. De amikor a maradék 10%-ban a saját képernyőjét használom, akkor mindig arra gondolok, hogy ezt nem tudnám napi 8-10 órában nézegetni, akkor biztos cserélném valamire.
-
franc0
őstag
válasz
yodamastah #30559 üzenetére
Ez rendben is van, írtam, van akinek megéri.
Én viszont kénytelen vagyok a melóban napi 10-11 órát bámulni egy ProBook 4530s-t, itthon meg van egy 23 colos IPS monitor. Nekem emiatt ennyit nem ér meg.
De azonnal le lettem ugatva, mekkora hülye vagyok csak mert nem veszek... -
válasz
yodamastah #30265 üzenetére
ebay-en viszonylag kispénzért találtam invertert, és azt a bizonyos fénycsövet is.
de még soha nem szedtem szét kijelzőt.
bár jobban belegondolva, ha most is megy a világítás akkor az inverter elvileg okés, csak a fénycsövet kell cserélni. az inverter az kétbites, nem?
vagy működik vagy nem
esetleg az lcd kristályok is el tudnak fáradni?
lcd-t tuti nem cserélek, akkor megy vissza az apróra. -
Dr. Akula
félisten
válasz
yodamastah #30067 üzenetére
yo!
-
Kbali
nagyúr
válasz
yodamastah #30067 üzenetére
Engedelmeddel osztom is a kollégáknak (szép lett)
-
HXY
addikt
válasz
yodamastah #29937 üzenetére
Igen, az X200-as széria nagyon csöndes volt, az iPonon egyszerűen csak szélcsendnek nevezik. Az X220 elég hangosra sikerült az elődökhöz képest.
Milyen SSD-t használsz? Én Samsung 830-at szeretnék venni, mert elég megbízhatónak írják a notebookreview fórumán. Más SSD-kre rengeteg panasz érkezik, hogy kihagyások vannak, vagy alkalmankénti BSoD-ok.
Ja és igen: Kellemes Ünnepeket Minden ThinkPad tulajnak!
-
zooleeb
csendes tag
válasz
yodamastah #29905 üzenetére
köszi ez tört el!
-
Harigata
tag
válasz
yodamastah #29832 üzenetére
Köszi.
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
yodamastah #29691 üzenetére
HV121WX5 ez LED-es, jó lehet vajon x200s-be, ami szintén LED-es háttérvilágítású? Az ára igen barátságos...
-
lapa
veterán
válasz
yodamastah #29684 üzenetére
attól még máshol van nem-matt. aztán jó kérdés azon is van-e antiglare, mert az mondjuk (lebontható) tapis.
-
Integra
titán
válasz
yodamastah #29679 üzenetére
arra lehet, hogy beneveznék, főleg, hogy ma jött fizu
jó lenne az új tp klavival beszereznem, apum t520-án már a nagy del és esc gombos klavi van és nagyon szeretem(hétvégén tekergettük a futóművem kecsóringen viktorral, és a légnyomást melegen is sikerült nagyjából belőni, most egész korrektnek tűnik, dream-ben össze-vissza állították olajcsere után a villámat.. elöl 2.5 bal 1.5 jobb villaszár, hátul totál kitekerve..
már csak gyorsulni kell és kimotorozni az utolsó esésemből fakadó fosást.. szeretnék szombaton is leugorni kecsóra gyakorolni
-
plus44
veterán
válasz
yodamastah #26883 üzenetére
Nekem office munkára, HD filmezéshez és netezéshez kell, úgyhogy szerintem tuti befutó lesz. Kap egy 9 cellás akksit, egy AFFS kijelzőt és egy SSD-t, aztán kész a közel tökéletes gép.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
yodamastah #26883 üzenetére
No igen, nekem ezért van T400, mert nincs másik/asztali.
A T400 is közel jár a tökéleteshez ( SDD+disk, stb,), csak a zsanérja... -
lapa
veterán
válasz
yodamastah #23138 üzenetére
nem rád gondoltam, nálam is level 1-en megy idle pedig azért dolgozgat usbvel meg ilyenek. én a level 0-ra gondoltam.
az, hogy főzted a gépet és még megy statisztikailag és főleg más modellek kapcsán nyilván értelmezhetetlen. ha jól működne úgy, akkor az lenne a default. persze nem fog felrobbanni egy kis melegtől, de nem üzemi körülmény.
-
Dr. Oid
aktív tag
válasz
yodamastah #23127 üzenetére
arra jutottam, hogy az persze igaz, hogy a csendesség relatív, ami viszont zavar, hogy BIOS fan kontroll alatt _sose_ megy 1-es fokozatra (TPF control) vissza a venti. akkor se, ha a proci már 30 fokos csak.
mivel garis, visszaküldtem a Duna Elektronikának, meglátjuk. -
cadeyrn
aktív tag
válasz
Eltekintve a ciripeléstől, még mindig fenntartom, hogy a T400 a leghalkabb átlagban, bár tény, hogy inteles van nálam. (huszonX GB gzip tömörítéssel felküldte a procit 65 fok körülre a ventit meg 3300as fordulatra...)
@yodamastah: Toughbook talán képes 0 dB-re, ott nincs venti, de mivel sosem volt nálam, hőtés minőségéről nem tudok nyilatkozni.
-
audi100td
nagyúr
válasz
biztos ebben is van valami, te SSD-vel használod a gépet, nem? nekem vinyó volt benne, így szinte soha nem hallottam a ventit, sajnos még egy 5400-as vinyónak is elég hangos motorhangja van
-
audi100td
nagyúr
válasz
yodamastah #21817 üzenetére
ok
csak hozzászoktam már, hogy mindig ebay.de-n jelentkezem be, azért ez a link, amúgy ebay.com-on kerestem ki, ugyanúgy megtalálod "x41 battery" címszó alatt
-
audi100td
nagyúr
válasz
yodamastah #21815 üzenetére
én is mo-ra rendeltem
-
audi100td
nagyúr
válasz
yodamastah #21781 üzenetére
kb egy hónap, hamarosan költözöm, addig nem merem megrendelni ha esetleg elhúzódna a szállítás, hülyén jönne ki, de majd szólok
-
audi100td
nagyúr
válasz
yodamastah #21774 üzenetére
szerk: bocs, dupla
rii: nem, a dvd helyére ilyen kell, T20 esetén, nem tudom milyen géped van
-
audi100td
nagyúr
válasz
hamarosan rendelek T60-hoz is, szóljak majd?
-
Minstrel
senior tag
válasz
Hongkongból általában ingyenes postával jönnek a cuccok, nem oszt nem szoroz, hogy kettőt vagy egyet küldenek.
-
lapa
veterán
válasz
yodamastah #21573 üzenetére
jó-jó, de legyünk már kicsit populistábbak. mi majd a hátuk mögött összesúgunk-kacsintunk.
...bocs franc0.
-
audi100td
nagyúr
válasz
yodamastah #21340 üzenetére
Ha monitor akkor ennyi erővel már desktop gépet is vehetnék, töredékáron, a laptopot abba a helységbe viszem magammal ahova szeretném, erről nem akarok lemondani.
-
lapa
veterán
válasz
yodamastah #21342 üzenetére
a komoly munka is relatív. nálam a napi 14 órából mondjuk az 5 perc júzer képernyőre nézés az egyetlen kritikus. mivel pedig azok a képernyők 1600 x akárhányasak az én 1280-asommal ugyanannyira meg vagyok lőve, mintha 1600-as lenne nekem is (hiszen a taskbar / bezáró gombicsek pont kilóg). arra az 5 percre nem veszek 1920 / 2560-as cuccot.
az excel is olyan, hogy ha nincs a fejedben mi hol van (meg a kezedben a mozgós billkombók), akkor akármekkora képernyőn lassú lesz a meló. persze az én hitem szerint a júzerek 99%-ának még a 80x25 is feldolgozhatatlan mennyiségű információ. néhanapján pont ilyen terminálos ui-okat tervezgetek meg implementálok, fényévekkel a júzerek befogadóképessége előtt jár már az is.
az x200s nálam 60"-nak felel meg. persze a szent 30 fok látószög nincs meg, meg csak fél-hd. de 20 (80) gigát én még a die hard sorozatra se szánok, pedig azt félévente megnézzük.
most nem vitatkozunk, a lényeg hogy mindkét variáció életközeli, és nem általános alkalmatlanságról van szó, hanem inkább adott feladatokra való alkalmatlanságról. az meg személyfüggő dolog.
-
lapa
veterán
válasz
yodamastah #20990 üzenetére
hát ja ezt el tudom képzelni. ráadásul biztos a képe is szép.
-
audi100td
nagyúr
válasz
yodamastah #20978 üzenetére
igen, ha csak nem belegányolták valami más gépből a kijelzőt (pl R60-ból)
-
audi100td
nagyúr
válasz
yodamastah #20259 üzenetére
kösz a reklámot
az a baj, hogy totál uborkaszezon van, még érdeklődőm sem igen volt
-
audi100td
nagyúr
válasz
yodamastah #20249 üzenetére
nem kell még egy?
az enyém eladó
-
buvartacsko
addikt
válasz
yodamastah #20249 üzenetére
Nice.
Jót nevettem.
-
adnoctum18
senior tag
válasz
yodamastah #19460 üzenetére
Pontosan így történt nálam is!
Az X-ek mondjuk talán még strapabíróbbak is mint a T-k.
-
lapa
veterán
válasz
yodamastah #19370 üzenetére
az elmozdulás adatokat maga a gépben lévő chip osztja. nekem nincs benne hdd most, mégis megy a giroszkóp, parkolja a nem létező fejet.
de mintha az rémlene, hogy egyes újabb hdd-k már maguktól is tudják a mutatványt. csak azokkal nem lehet autóversenyt kormányozni gép dülöngetéssel.
-
lapa
veterán
válasz
yodamastah #19324 üzenetére
nézegettem most egy kört és végülis a valót mondod.
konkrétan a dolog úgy néz ki, hogy a legalacsonyabb frekihez gyárilag kapcsolt vid-nél lejjebb nem enged. ezt értettem én félre.
core2duo esetén:
(712.5 + (17 * 12.5))/1000 = 0,925
ahol 17 a minimum frekihez kapcsolódó vid. win alatt biztos van valami app msr olvasásra, linux alatt a phc-nak van read_msr utilja. bár ha undervoltolni akar az ember úgyis felrakja a phc-t, és akkor
cat /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/phc_default_vids
-ből az utolsó szám lesz a minimum. ha van rá érdeklődés össze tudom foglalni a phc-t ubuntu 10.04 alá röviden.
érdekelne, hogy a T és az U szériák esetén is ugyanígy 0,925v-e a szám.
-
válasz
yodamastah #19324 üzenetére
Tudom, hogy nem releváns, de a pentium m-et is le lehet venni 0.7V-ra. (600 és 800MHz-et is tudja ennyin stabilan) Nem hiszem hogy visszafelé fejlesztenének. (Legalábbis remélem)
-
lapa
veterán
válasz
yodamastah #19298 üzenetére
nemtom én itt alacsonyabb értékeket látok. de tényleg nem tudom mi az igazság.
nem lehet, hogy a 0,75v-ra gondolsz, mint alsó limit?
-
lapa
veterán
válasz
yodamastah #19291 üzenetére
igen, a 9400 nekem is 30 4 4 4-en van, de azzal az első 30-as fesszel annyirt szívtam, hogy már nem volt lelkierőm a 30 4 4 0-hoz. mondjuk a másik fele a dolognak, hogy nincs gyakorlatilag most sem rajta, mert kicsit unok már minden kernel frissítéskor hekkelni vele.
a 9300-at nem néztem még.
én továbbra is úgy gondolom, hogy ha eredetileg nem minimum vid-en (vid 0, logikusan a 0,925v) megy, akkor valami pár tized wattot csak nyer az ember. az igazi idlében nem, de ha már csak egy böngésző flash banner ébren tartja, akkor szerintem simán. nyilván nem fog felmenni 800-ról emiatt, de nem is fog sokat aludni. lehet, hogy félreértem, de nekem az jött le, hogy a 800 mhz-hez sem a 0,925 megy alapból.
-
BalazsKKa67j
tag
válasz
yodamastah #19188 üzenetére
Jogos a felvetés
Megpróbálok egy levélváltást a supportal,hátha többet tudnak a gariról. -
BalazsKKa67j
tag
válasz
yodamastah #19186 üzenetére
Az egész gép
-
BalazsKKa67j
tag
válasz
yodamastah #19184 üzenetére
Van egy 24 colos monitorom,nem az a baj.egyszerűen az én nagy kezeimnek kicsi.
a garanciára esetleg vkinek vmi ötlete van? -
audi100td
nagyúr
válasz
yodamastah #19089 üzenetére
En muternak vettem X40-et, SSD-vel tenyleg nagyon jo, csak vigyazni kell a formazassal, különben hajlamos eleg durvan laggolni (marmint a kingspec az öreg jmicron vezerlövel), fat32-re formazva nem tapasztaltam problemat. Meg ez is csendben van, csak egy akksi kene hozza, majd kinabol rendelek utangyartottat, gyarit mar nem igen talalni, max olyan aron, amit nem fizenek ki erte.
-
Fifi
őstag
válasz
yodamastah #18867 üzenetére
Mi lehet elrontva? A gépen nem állítottam semmit, a gyári default értékeken fut.
Figyelembe véve az alábbiakat:
1. Ez egy teljesen bekonfigurálatlan és nem optimalizált linux (lehet ebből adódó drivergond)
2. Nem vettem ki sem a hdd-t, sem a gobi kártyát, csak a hw kapcsolóval kikapcsoltam a wi-fi-t és kihúztam a lan kábelt.Nézzem végig a BIOS beállításokat is?
Lehet, hogy az x201 "csak" ennyit tud és kész?
-
lapa
veterán
válasz
yodamastah #18820 üzenetére
írtam, az intel csak a notis chipsetben támogatja a dipm-et.
most hogy milyen teljesítménycsökkenéssel jár, az megint relatív. ha egyszer az intel kitolja a sata2 sávszélt (olvasásban), akkor nekem annyira nem fáj.
nyilván érdekes lehet a dipm és teljes sávszéllel írás, de annyira nem izgat fel hogy emiatt sata hosszabbítót barkácsoljak. nyilván máshogy nem lehet tisztán a lemez fogyasztását mérni.
mindenesetre a 3w szerintem mérhető úgyis, hogy negyed óráig írsz rá 100%-on, aztán gyorsan kiveszed. ha nem égetően forró, akkor szerintem nem 3w.
vagy b tervként egyszerűen el lehet hinni az intel spec sheetnek, hogy a dipm / hipm / akármi full írásnál is jelenetősen csökkenti a fogyasztást.
továbbra sem értem miért írod, hogy van amelyik sokat fogyaszt egy alkalmatlan körülmények között végzett teszt alapján. gondolom a dipm nem intel találmány hanem az ahci része, innentől meg bárki implementálhatta. nem olvastam utána részletesen, de ez tűnik logikusnak.
-
lapa
veterán
válasz
yodamastah #18818 üzenetére
értelek, akkor ez legfeljebb win xp-re vonatkozik, tekintve hogy még a szottyadt vista is megkapta a fixet. szóval én továbbra is úgy gondolom hogy a teszt ilyen formában értelmetlen és félrevezető, de legalábbis az átlag thinkpad szempontjából semmitmondó. de még arra sem találtam egyértelmű utalást, hogy az xp ahci módban biztosan nem támogatná a dipm-et, szóval akár az is lehet hogy még azon is műxik.
ettől függetenül ő is írja, hogy ugráltak a számok, szóval én a dipm nélküli értékeket se venném készpénznek. pláne hogy mások méréseivel sincs nagyon szinkronban.
az megint más kérdés, hogy az intel ahogy olvasom eleve csak notebook chipsetnél engedélyezi a dipm-et, ami számomra végtelenül dühítő. ez kb mint a speedstep nélküli celeronok. és közben lengetik ők is a "hű de zöldek vagyunk" zászlót.
-
lapa
veterán
válasz
yodamastah #18668 üzenetére
nem vagyok meggyőzve. emberünk azt írja ezek maximum mért értékek voltak, aminek nem feltétlen van köze sem a tipikus áramfelvételhez. pláne, hogy a chipset az esetek nagyrészében a szűk keresztmetszet.
én azt mondom az intel nem hülye, és nem szokott marhaságokat írogatni az adatlapokra. az, hogy emberünk egy multimérerrel kimért egy adott századmásodperben egy adott maximumot, az semmit nem jelent, pont azért mert ezek nem folyamatos áramfelvételűek, mint a hdd-k.
közöm nincs az elektronikához, de valami kondenzátort legalább kellett volna odarakni szerintem. de majd megkérdezek egy szakit, aztán hátha rászánom magam. csak asztali gép nélkül nem triviális feladat.
@N.GÁBOR: én is azt hittem, hogy a 14" alatti notebookokat csak humorból gyártják, de azóta bottal nem piszkálnék nem 12"-t. az x20x-ek nagyon jók.
-
lapa
veterán
válasz
yodamastah #18666 üzenetére
kizárt dolognak tartom a fenti számokat, legalábbis az intelnél tuti. mindjárt túrok egy datasheetet.
itt is van:
Power Specifications
(MobileMark* 2007 Workload)
— Active: 150 mW (TYP)
— Idle: 75 mW (TYP)arról nem tudok nyilatkozni, hogy a chipset meg a cpu mennyivel eszik többet, de hogy az ssd-k minimálisat esznek, az szerintem tuti.
-
Scalpel
senior tag
válasz
yodamastah #18655 üzenetére
SSD is tervben van, tényleg jó dolog, csak olyat akarok ami, peakben nem fogyaszt 6W-ot, idle-ben meg másfelet és nem kerül egy uncia arany árába...
audi100td:
Nem csak amiatt írják, hogy 3GB, mivel a proci 32 bites? A T60-am ugyanúgy a 945-ös chipsettel látta a 4GB-ot, igaz, hogy csak 64bites oprendszerrel tudtam teljesen kihasználni. -
wwhy
veterán
válasz
yodamastah #18655 üzenetére
ax X60s CPU/chipsetje nem biztos h az SSD keresztmetszetét 100% ki tudja hajtani
tuti, h gyorsabb lesz, de nem biztos, h látványosan -
BalazsKKa67j
tag
válasz
yodamastah #18630 üzenetére
Az x6x széria melegedésére reagálva:
Ennek én is utánanéztem amikor ilyet akartam venni és állítólag az atheros féle wifi kártya generálja a hő nagy részét,az intelessel szerelt kevésbé melegedett.Illetve a beépített modemmel szereltek is kevésbé melegedősek voltak,ez esetben valami extra hűtésről írtak ami csak a modemes típusokban volt elérhető.Mindezt külföldi topikokból szűrtem le,de lehet,hogy hibásan,majd a hozzáértők megírják,mert engem is érdekelne. -
Gondwana
addikt
válasz
yodamastah #18494 üzenetére
A gyari szinhomerseklet nem a legjobb, a feher pont 6000k korul van, es ugy amugy is eleg meleg a kepe.
A T60-amba beficcent UXGA (IdTech) panel alap színhőmérséklete 4400 körül, az előtte benne lévő SXGA+ (LG-Phil) pedig még alacsonyabb. Az SXGA+ 5000K kalibrálva siralmas fényerőket produkált (80nit alatt), az UXGA-ból legalább megvan a 130nit 5000K-en.
Az X200T kalibrációs riportját pedig itt posztoltam.Szerk.: Ja, és az X200T natív gammája szerintem csak elvileg 2.2, mert most újabban 2.0-ra kalibrálva használom, és mintha nem szolarizálódnának annyira a sötét részek.
-
Fifi
őstag
válasz
yodamastah #18504 üzenetére
És nekem ez linux alatt még mindig elegendő erőforrást nyújt
Bár néha kicsit türelemmel kell lennem, de addig elfoglalom magam mással.
A HD tartalmakra inkább vettem céleszközt, illetve a TV is le tudja játszani. A fene akarja a filmet 24"-es gagyi Dell monitoron nézegetni ventilátor zúgás közepette.
-
audi100td
nagyúr
válasz
yodamastah #18496 üzenetére
ja, oke
nekem X41-em volt, epp ilyen gyenge a kijelzöje, mondjuk szerintem ez altalonason jellemzö a Tn-re, T61 sem volt jobb, T42-ön az IPS mar mas kategoria, ez az AFFS is majdnem az a szint erzesre, a müszaki adatokkal nem vagyok tisztaban, csak hat a T42 baromi nehez, meg tul nagy, asztali helyett jo, cipelgetni felejtös.
-
audi100td
nagyúr
válasz
yodamastah #18494 üzenetére
a posterizas mit jenelt? teljesen analfabeta vagyok monitorokkkal kapcsolatban
-
audi100td
nagyúr
válasz
yodamastah #18478 üzenetére
ok, köszi
-
lapa
veterán
válasz
yodamastah #18474 üzenetére
elég durva. linuxon 6,3w kikapcsolt panel és wifi. mondjuk ezen elég sok minden fut (web, mail, vbox meg egyéb démonok), amik azért rendszeresen belekóstolnak a cpu-ba.
mondjuk a thinkwikin is írnak 4,6w-ot linuxxal és minimum fényerővel amit fingom sincs hogy csinálnak.
@Fifi: "Én sem találtam még olyan notebookot"
hát ez az. előtte én sem.
-
audi100td
nagyúr
válasz
yodamastah #18474 üzenetére
Toshiba MK7559GSXP
idle 0,55W-ot ir, bar nem tudom ez mennyire hihetö
6,4W
hogy a francba csinalod?
melyik drivereket raktad fel?
-
audi100td
nagyúr
válasz
yodamastah #18470 üzenetére
Deeper sleepet bekapcsoltam, valoban nem nyertem vele sokat, kiszedtem az usb 3.0-as express card-ot, de nem valtozott semmi, kikapcsoltam most mindent BIOS-ban, meg az USB-t is es igy is csak 9.85W.
Vagy a vinyo fogyaszt ilyen baromi sokat, amit azert nehezen tudok elkepzelni, megis csak 5400-as, vagy valami szoftveresen nem oke, mar felraktam 32bit Professional-t is x64 ultimate helyett, de nem befolyasol jo forman semmit. Driverekkel elvileg minden oke, system update-tel pakoltem fel öket.
-
lapa
veterán
válasz
yodamastah #18468 üzenetére
csináltam most pár képet. nagyjából az látszik, hogy ha hátulról van megvilágítva, akkor affs, ha szemből, akkor inkább tn.
az utolsónál nem csalni akartam, csak nem akartam belefotózni a fejem.
ettől függetlenül én a homályosságról írtam, benti tartós használat mellett. úgy gondolom ez jóval nagyobb arányban fordul elő, mint a tűző napsütésben hekkelés.
-
octavio
csendes tag
válasz
yodamastah #18440 üzenetére
Nem tartottam meg, hanem cseréltem egy x200s-re
Geil ramot néztem, 19-ből megvan a pár és van rá 5 év garancia. -
brd
nagyúr
válasz
yodamastah #18408 üzenetére
Tudom, de maga a panel még létezhetne nagyobb felbontással is.
A W700 az brutális, mintha egy asztali LCD monitort hurcolásznék, amiben elrejtettek egy munkaállomást.lapa:
-
lapa
veterán
válasz
yodamastah #18408 üzenetére
az x egy szerver, csak adnak hozzá egy 12" konzolt. meg egy subnotebookot.
-
Fifi
őstag
válasz
yodamastah #18401 üzenetére
A filmnézés csak egy-egy hosszabb útra kell az autóban időt elütni, nem vagyok híve az egérmozinak csak ne kelljen konvertálni a már 1080p-ben lévő dolgokat egy ilyen út előtt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest