Hirdetés
- iPhone topik
- Ismét elérhető a One UI 7 a Galaxy S24-re
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android szakmai topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Netfone
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
scarbantia
aktív tag
Én is arra gondoltam, hogy ha az alaplapon van a biztosíték, akkor le kell kötni a ventilátort, és akkor tuti nincs gond. Szerintem a motorja simán kibír egy kis pörgetést.
Amúgy meg legutóbb egy R60e-t már úgy takarítottam, hogy szétkaptam az egész hűtőt, mert iszonyú vastag por volt benne. Vízben kimostam a ventilátort, aztán zsírozva ment vissza. (Lithiumos kenőzsírt kapott, mert az volt épp, remélem nem folyik ki belőle a hőtől)
-
westlake
félisten
válasz
parkasz #50896 üzenetére
Minden esetben ugy kell(ene) kifújni a ventilátort, hogy kézzel (bármivel) le van szorítva, hogy nem pöröghessen. Egy nagyobb teljesítményú kompresszor még a lapátokat is le tudja törni.
#50899: A gépek sosem pörgetik fel olyan fordulatszámra a ventilátorokat, mint amennyire egy kompresszorral, vagy sűrített levegővel fel lehet. Elég ebből kiindulni.
-
-
parkasz
senior tag
Urak!
Pont ventilátor karbantartás előtt állok. (x200 és t500)
Tud valaki egy szabatos, korrekt és főként hatékony módot erre?
Visszaolvasva pont a sűrített levegőről derült ki, hogy nem az igazi, pedig bennem is az merült fel elsőként.
Hogy is kell ezt rendesen csinálni? Légyszi tegye valaki közkincsé! -
Francia91
veterán
válasz
westlake #50888 üzenetére
Mindössze azért írtam ezt a lehetőséget, mert jártam már úgy, hogy megjött az új venti, beszerelés után kapásból "Fan Error" üdvözölt. Eztán ismételt szétszedés során megnéztem a venti tengelyét, csontszáraz volt, hajszálnyit megkenegettem grafitos zsírral, és 2 éve hibátlanul megy...
-
Gondwana
addikt
válasz
MrSealRD #50891 üzenetére
... és egy sűrítettlevegős ventillátortfelpörgetős takarítás tökéletes kezdete egy ilyen biztosítékkinyírásnak (báris akkor, ha nem veszed figyelembe, hogy ha lefogod az ujjaddal, akkor nem lesz a ventinek generátor-üzemmódja ami kinyírhatja a biztosítékot, amíg sűrített levegővel pörgeted)
Más: X230 IPS színprofil
-
MrSealRD
veterán
A ventilátor tuti, hogy új?
Ha igen akkor nyertél egy szép élményt. Mert nálam (t61) hasonló történet volt.
Dióhéjban: Egyszer csak fan error. Ventilátort cseréltem és szintén fan error továbbra is.Egy TP fórum mélyén az internet legeldugottabb sarkában olvastam, hogy van egy bizonyos (talán F4 nevű) biztosíték ami a ventilátorszabályozó áramkör része. Ha az kimegy akkor is fan error van, de addig nem tudod mi a baj amíg rá nem próbálsz egy másik ventivel.
Nem bíztatok senkit erre, de én "megpatkoltam" és azóta jó(2011).
Létezik nagy felbontású alaplapkép ami mutatja hol kell keresni ezt a kis jószágot... meg találtam mindenféle áramköri rajzokat is a anno...
-
westlake
félisten
-
Francia91
veterán
válasz
parkasz #50881 üzenetére
Én 65k-ért vettem a T500-asomat, kb 2 hónapja. ATI HD3650+ Intel VGA-val, 4 Gb RAM-mal, P8600 és WSXGA+ kijelzővel. 75k-ról alkudtam le 65-re úgy, hogy dokkoló és HDD nem kellett.
T61p-nél az a gond, hogy még azokat is érinti a GPU elhalálozás, ha nem is olyan mennyiségben, mint az NVS140M-et, de fenn áll a veszélye. T500 jobban megérné, minden téren modernebb, ráadásul árban is baráti sztem. -
ben11
őstag
Sziasztok!
Ma reggel a T60-am megemelte a pulzusom. Kb két hete cseréltem ki a ventilátort, mert zakatolt és fan errorral elköszönt.
Erre ma reggel meglepett újra egy fan error-ral. Semmi előjele nem vot, szép halkan teszi a dolgát, még játékkal sem emelkedik a proci/gpu 65 fok fölé.Valakinek van ötlete mi okozhat még ilyet?
Többszöri újraindítás után sem volt hajlandó bootolni. Na, elkezdtem szétbontani. Amikor már láttam a ventit kicsit megfújtam, aztán áram alá helyeztem és elindult..
Most megy szépen, de nem szeretném, hogy megint meglepjen. Pláne, hogy dolgozom rajta és számomra elég fontos anyagokat tárolok rajta. -
válasz
ADAM1337 #50878 üzenetére
Lehet jo aron rabukkanni t500-ra, elobb-utobb talasz, es aki el akarja adni, nem is szab neki tul eszement arat..
Szerencsere zuhan az ara mindennek, ami laptop..most annyiert lehet t500-akat talalni, amennyiert kb 10honapja a t61p-t vettem..
Mondjuk a minap lattam egy t61p-t 80ert..ott is elgurult valami.. -
ADAM1337
nagyúr
válasz
FoxiestFox #50877 üzenetére
Ez a tipus ami árban egész jó lenne nekem munkára kéne, a másik a T500 de az kb 2x annyiba kerülne.
-
-
ADAM1337
nagyúr
Sziasztok hol találhatok nem leharcolt használt t61p-t ?
Ami lényeges aksija is legyen jó, bill kiosztás nem érdekes. -
Francia91
veterán
-
Francia91
veterán
T500 esetében hogyan tudom csekkolni, hogy megvan-e a WWAN modemnek az előkészítés? Ha nincs, akkor mennyire macerás megoldani a dolgot?
Kezdek készülődni a németországi életre, független, T500 kompatibilis WWAN/3G/GPS modemet már találtam, SIM foglalat benne van a T500-ban, így érkezett hozzám. -
|DavidWoody|
tag
Tudom , hogy ThinkPad fórum , nyilván mindenki azt preferálja ( egyébként énis épp ezért keresem a megfelelő W530 at ) , de mivel egyenlőre nem jártam sikerrel , erről a két gépről valakinek valami információja , véleménye esetleg ? HP EliteBook 8570w , Dell Precision M4700
-
rgeorge
addikt
válasz
|DavidWoody| #50863 üzenetére
Annak idején (2011 vége), amikor a W520-at vettem a takforsys-nél, a radium-nál a kicsit gyengébb konfig egy százassal volt drágább.
-
-
rgeorge
addikt
válasz
|DavidWoody| #50857 üzenetére
Egy próbát megér: takforsys.hu. Nincs árlistájuk, de kérhetsz árat.
Francia91: radium.hu nem a magyar billentyűzetes gépekről híres. A jó árakról se mindig. -
Francia91
veterán
-
HXY
addikt
Sziasztok!
Használ valaki 30-as végű Thinkpadet displayporton keresztül külső monitorra kötve, aminek van bépített hangszorója?
Az lenne a problémám, hogy hol a notebook hangszorója szól, hol pedig a monitoré.
Teljesen random. -
Francia91
veterán
válasz
|DavidWoody| #50857 üzenetére
Esetleg eBay... Ha itthon végképp nem találsz, és nem 816 ezer
Nem tűnik rossznak, eladónak meg 100%-os értékelése van -
|DavidWoody|
tag
válasz
donjohnson #50856 üzenetére
Igen ezt megtaláltam énis , de nem vagyok h**e , hogy 816 ért vegyem meg , ugyan ezt megkapom akár melyik webshopba bruttó 500k ért , egyetlen különbség a VGA. Azért 300k-t nem ér egy quadro k2000m
De köszönöm szépen a linket !
-
donjohnson
addikt
válasz
|DavidWoody| #50855 üzenetére
-
|DavidWoody|
tag
Sziasztok!
Tudtok olyan magyar webshopot , ahol lehet olyan W530 laptopot kapni , amiben nem quadro k1000 hanem quadro k2000 van ? Sehol sem találok ilyet , pedig ez fontos szempont lenne. Előre is köszi !
-
Uzmany
őstag
Sziasztok!
Adott egy x301, amely külső monitoron sem ad képet.
Alaplapcsere vagy lehet javítani?
Köszönöm. -
-
ixtom
tag
Nagyon jó ez a W700.
Gyönyörű állapotban van. Itt-ott van pár zavaró apróság:
- billzet kicsit süpped, majd szerelek rajta.
- kijelző (inverter?) minimálisan hangoskodik (este, néma csendben hallani), de a hűtés zaja elnyomja (ez egyáltalán nem hangos)
- szép a kép, de sajnos TN, ez látszik rajta.Most érzem azt, hogy megérkeztem, ez az ami nekem kell.
Tableten nincs Thinklight, itt most két LED is van, áhhh. -
Francia91
veterán
-
Tim82
félisten
válasz
scarbantia #50845 üzenetére
Beugrott, hogy 1 vagy 2 hónapja valakinek volt itt hasonló problémája és nála ez oldotta meg. Előbb is eszembe juthatott volna.
-
Tim82
félisten
válasz
scarbantia #50843 üzenetére
Valahogy sérülten települhetett fel akkor. CCleaner-rel is próbáld meg leszedni.
-
scarbantia
aktív tag
-
Tim82
félisten
válasz
scarbantia #50840 üzenetére
Még egy tipp: szedd le a Hotkey Features-t (amit linkeltem) és keress eggyel régebbi verziót hozzá. (lap alján)
-
scarbantia
aktív tag
No, most elvileg minden vacak fent van, színprofil ok, de amiért ezt az egészet elkezdtem, az még mindig nem jó, tehát hangerő, fényerő állítást nem jelez a kijelzőn.
A patch-et is feltettem, de a System Uptade most is telepíteni akarja. (persze nem megy)Most nézem, a kicsomagolás után nyomok egy Finish-t(bepipálva hogy telepítés, stb) és utána nem telepít.
-
Tim82
félisten
válasz
scarbantia #50835 üzenetére
A linkelt oldalon a Notes résznél írja, hogy mire való igazából. Ártani nem fog, abban biztos vagyok.
z00li: előbbi elég.
-
z00li
senior tag
Sziasztok!
X61-es gépemen 2.21-es bios van fent, amit szeretnék frissíteni a 2.22-es middleton biosra. Simán csak megfuttatom a WINUPTP.EXE-t vagy előtte fel kell tennem a gyári 2.22-es biost?
Z
-
Tim82
félisten
válasz
scarbantia #50833 üzenetére
A Hotkey Features patch ez volna, de elvileg nem nagyon van rá szükséged.
Megnéztem az UltraNav beállításokat T60-on, ott ilyet nem lehet beállítani.
-
scarbantia
aktív tag
Nem jelöltem be mindet, csak ami fontosabbnak tűnt.
Viszont nem működik. Még pár Win7 frissítés van a listában, és egy Hotkey Features patch (build 01), ami viszont nem megy fel. Ha a manuális telepítésre kattintok, akkor nem csinál semmit.Színprofil az előbb jó lett, de most megint nem töltötte be.
A trackpoint és a touchpad most ok. A trackpoint középső gombjára nem lehet beállítani, hogy egy kattintásra a hivatkozást új lapon nyissa meg? -
vzsryl
nagyúr
válasz
Intelligencs #50831 üzenetére
Köszönöm a választ!
-
vzsryl
nagyúr
T41-es:
-nincs kép, de megy
-sípszó: 1 hosszú, két rövidMi a baja?
Szerk.: Megvan, videokártya hiba.
-
Tim82
félisten
válasz
scarbantia #50828 üzenetére
Az SU-nál kiválasztható, hogy mit szeretnél telepíteni. Feldob egy listát, aztán csak oda teszel be pipát, amit tényleg szükségesnek érzel...
(Gondolom, all-on hagytad.)
AC szerintem nem árt semmit, leszedhető, illetve ha nem akarod leszedni, csak eltüntetni a Win eszköztárai közül, az is csak pár kattintás.
-
scarbantia
aktív tag
-
Francia91
veterán
válasz
scarbantia #50824 üzenetére
Nem, nem az...
Power MANAGEMENT Driver
Ha ez nincs fent, akkor nem fog menni az OSD -
lakkusjj
aktív tag
válasz
scarbantia #50824 üzenetére
A Power Manager nem egyenlő a Power Management Driverrel.
-
bajuszati
tag
50807-re valaki?
-
Francia91
veterán
válasz
scarbantia #50816 üzenetére
Power Management Driver-t feltetted?
-
soldi3r
veterán
válasz
Pickle Rick #50808 üzenetére
ne a thinkpad topikban kerdezz egy ideapadrol, mert jol le fogjak huzni
-
Tim82
félisten
válasz
scarbantia #50816 üzenetére
Win 7 x64-en is működnie kellene pedig. Mondjuk nem tudom tesztelni, nekem 32 bites W7 van fent. Gondolom, megnézted, hogy pl. a hang némító gombra a billentyűzeten megjelenik-e valami a képernyőn.
Az UltraNav drivereit biztosan felteszi a System Update.
-
Tim82
félisten
válasz
scarbantia #50813 üzenetére
Újraindítás után sem működik? Merthogy a Readme szerint az kell neki.
Kitömörítés után telepítetted is, vagy csak kitömörítés volt meg?
-
Tim82
félisten
válasz
scarbantia #50810 üzenetére
-
scarbantia
aktív tag
Sziasztok!
Kicsit béna kérdés:
Milyen driver kell hozzá, hogy Tp-n (T61p) a fényerő és hangerő állítást kijelezze a képernyőn? -
Ed Parker
nagyúr
válasz
Intelligencs #50805 üzenetére
Nekem jo annyiba,akkor majd este ranezek.
Koszi a tippet -
Pickle Rick
senior tag
Sziasztok!
Lenovo Z500 laptopról mi a véleményetek? Netezésre, filmezésre, office-ra lenne használva.
-
bajuszati
tag
Sziasztok,
volt egy gondom a t60 bekapcsolásával, amit az egyik memória eltávolítása megoldott.
mit kezdjek azzal a memória férőhellyel? bármelyik memóriát cserélem oda, nem működik a gép.
egyik modult így nem tudom használni....üdv A.
-
westlake
félisten
-
-
janston
aktív tag
Üdv!
Valaki meg tudna erősíteni abban, hogy egy Edge E320-ba (1298-7PG) tehető mSata SSD? Látszólag van egy olyasmi slot benne, de semmilyen leírást nem találtam, ami konkrétan utalna rá.
Köszi! -
T61 boist lehet visszafele is frissíteni?
-
azbest
félisten
válasz
Integra #50800 üzenetére
MElyik fajta t61 van neled? 14.1" wide-hoz tőle vettem már többször is [link] [link]. Eredetinek tűnnek és kb 2 év folyamatos (24/7) használatot bírnak.
Az első link lehet nvidiás géphez lenne, míg a második inteleshez. Annyi a különbség, hogy az intelesnek van egy pici plusz gallérja a tengely körül, valamivel kisebb lehet a légszállítása. Mindkettő jól megy az inteles gépeimben.Ha másmilyen t61esed van, akkor az eladó cumói közt lehet ahhoz is lesz, csak nem oem-et válassz, mert az utángyártott és nem teljesen olyan, mint a gyári.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen videókártyát?
- Ismét elérhető a One UI 7 a Galaxy S24-re
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Háztartási gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- MSI Modern 14 B11MOU notebook, ÚJSZERŰ állapotban!!
- Maxra bővített Razer Blade 17 Pro gyönyörű állapotban
- Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st Gen i7-8750H/32GB/1TB/GTX1050TI/4K/Win11pro
- Eladó HP Elitebook 830 G8, 16 GB RAM, 256GB NVME M.2 SSD, I5 1135G7, intel iris xe
- Lenovo ThinkPad T480 - i5 8350u/8GB/256GB SSD/HUN SZép állapot!!!Á++
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest