Hirdetés
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- IFA 2025: Meglepetések helyett Galaxy S25 FE
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hammer Watch 2 - na szia, engem kövessél ezennel, bitte!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
válasz
dabgergo #23826 üzenetére
minden thinkpad utódja az x200s. bocs.
más: nagy unalmamban gondolkodtam egy kört az n-es wifin, aztán rájöttem, hogy az istenek belerakták az intel ethernetbe a kábel autosensinget, és kíváncsivá tett a gbit sebesség. az autosensing csak azért volt lényeges, mert lusta lettem volna kriszkrosszkábelt túrni.
egy teszt már személyes indíttatásból is kínálta magát, lelki elégtételt akartam venni a sok-sok értelmetlen óráért, amit a nem jelölt crosskábelek ésvagy leesett piros matricák okoztak korábban.
szóval fogtam a fekete típusú műveleti ethernet kábelt (nyilván nem fogok béna színűt használni külső helyszínen ilyen szép géphez), aztán csináltam vele egy szendvicset a két x200s közé.
a dolog gyorsan megy, főleg ha pont van konfigurált dhcp szerver az egyiken. először sshfs alatt néztem a dolgot, ramdrive-ból ramdrive-ba: 28,x mbáyt, mindkét cpu mag (a küldő oldalon) 80% körül.
érdekesek voltak már a hangok is, az egyébként idlében hallható halk cicergés (aka horkolás) helyett a kliensen (amire másoltam) szabályszerű csikorgást-nyiszogást hallatott a vezérlő. persze néma csendben ültem; nem vészes, csak érdekes volt hallani.
utána rátoltam egy sambát a tündérre, és szintén ramdrive megosztott mappából másoltam ramdriveba. itt 33,x bátyot mértem, a cpu szolíd 30-50% között maradt.
az eredmények mondhatni várhatók voltak. úgy gondolom az árnyékolatlan cat5 kábel nem befolyásolt döntően, mert csak 2m-es. érdekes lehet esetleg két core i cpu-t összeengedni, az ssh offload miheztartása végett. beállításokkal nem bíbelődtem, de talán így is értékelhető tanulságként a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
- XPS 13 9380 13.3" FHD IPS i5-8365U 8GB 256GB magyar vbill ujjlolv új akku gar
- MSI Vector GP78HX 17" QHD+ IPS i7-13700HX RTX 4080 32GB 1TB NVMe IR kam gar
- Precision 7760 17.3" FHD IPS i7-11850H RTX A4000 32GB 512GB NVMe gar
- TUF F15 FX506HE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ZBook 17 G5 17.3" FHD IPS i7-8850H P3200 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3271, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest