Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• lapa

veterán

válasz dabgergo #23826 üzenetére

minden thinkpad utódja az x200s. bocs.

más: nagy unalmamban gondolkodtam egy kört az n-es wifin, aztán rájöttem, hogy az istenek belerakták az intel ethernetbe a kábel autosensinget, és kíváncsivá tett a gbit sebesség. az autosensing csak azért volt lényeges, mert lusta lettem volna kriszkrosszkábelt túrni.

egy teszt már személyes indíttatásból is kínálta magát, lelki elégtételt akartam venni a sok-sok értelmetlen óráért, amit a nem jelölt crosskábelek ésvagy leesett piros matricák okoztak korábban.

szóval fogtam a fekete típusú műveleti ethernet kábelt (nyilván nem fogok béna színűt használni külső helyszínen ilyen szép géphez), aztán csináltam vele egy szendvicset a két x200s közé.

a dolog gyorsan megy, főleg ha pont van konfigurált dhcp szerver az egyiken. először sshfs alatt néztem a dolgot, ramdrive-ból ramdrive-ba: 28,x mbáyt, mindkét cpu mag (a küldő oldalon) 80% körül.

érdekesek voltak már a hangok is, az egyébként idlében hallható halk cicergés (aka horkolás) helyett a kliensen (amire másoltam) szabályszerű csikorgást-nyiszogást hallatott a vezérlő. persze néma csendben ültem; nem vészes, csak érdekes volt hallani.

utána rátoltam egy sambát a tündérre, és szintén ramdrive megosztott mappából másoltam ramdriveba. itt 33,x bátyot mértem, a cpu szolíd 30-50% között maradt.

az eredmények mondhatni várhatók voltak. úgy gondolom az árnyékolatlan cat5 kábel nem befolyásolt döntően, mert csak 2m-es. érdekes lehet esetleg két core i cpu-t összeengedni, az ssh offload miheztartása végett. beállításokkal nem bíbelődtem, de talán így is értékelhető tanulságként a dolog.

Új hozzászólás Aktív témák