- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabgergo
őstag
T530-at szeretnék kicsit szétszedni, mert oldalt szeretném kitisztítani a hangszórók rácsát. Ez mennyire bonyolult? Valaki csinált már ilyet?
-
dabgergo
őstag
Köszi!
-
dabgergo
őstag
Eladnám a T530-amat, de nem tudom milyen ár lenne érte reális. Tud valaki esetleg segíteni a beárazásban?
- Garanciális 2015. okt. végéig
- i5 3210M 2,5GHz
- 8GB RAM
- 256GB SSD
- 500GB HDD // illetve betehető a helyére a gyári DVD író
- 15,6" és 1600x900-as kijelző
- Videókártya: nVidia NVS 5400M 1GB -
dabgergo
őstag
Sziasztok,
még jó régen egyszer volt szó arról, hogy az SSD-n vagy merevlemezen milyen (sokszor fölösleges) Windows rendszerfájlok vannak, és hogy miként lehet ésszerűen felszabadítani helyet.
Tud esetleg ehhez vki linket vagy vmi rövid összefoglalót?
Kezd tele lenni az SSD-m amin a W7 is van, és jó lenne rendet tenni... -
dabgergo
őstag
Mennyiért lehet szerintetek eladni egy 2,5 éves újszerű állapotú T530-at (még fél év világgaranciával)?
- i5 2,5GHz
- 8GB ram
- 256GB SSD
- 500GB HDD // illetve betehető a helyére a gyári DVD író
- 1600x900-as kijelző
- nVidia NVS 5400M 1GB -
dabgergo
őstag
Hiába van beállítva h ha be van dugva a töltő akkor soha ne menjen alvó állapotba a gép, néha akár 1 perc tétlenség után is elaltatja magát. Aztán néha újraindítom és jó újra (nem megy alvóba tétlenség esetén se).
Van esetleg ötlet h mi okozhatja ezt az alvós hibát? Kezd az agyamra menni (ott hagyom a gépet pl. h dropboxba feltöltsön valamit és elalszik a gép...)
(T530, W7) -
dabgergo
őstag
Ha kikapcsolom a hibernálást, akkor olyankor pl amikor altatva van a gép és csak akkuról megy, mit csinál ha annyira lemerül h hibárnálni kéne ahhoz h ne vesszen el semmi?
-
dabgergo
őstag
W7 professional van fenn amit gyárilag kaptam a T530hoz.
A hibernálás az miért gyilkos? Mindig sleep módba rakom amúgy, az se jó?
-
dabgergo
őstag
Sikerült végre felrakni a W7-et az új 256-os SSD-re.
Amit viszont szeretnék kérdezni h az normális h a a rendszer rohadt sok helyet foglal el?
Konkértan a Windows7_OS 219GB-os és úgy h nincs fenn semmi személyes fájl csak egy két kisebb program úgy több mint 70GB foglalt.
A Windows össze vissza frissítette magát, nem lehet h az foglal egy ilyen sok helyet? Vagy micsoda lehet ez?
-
dabgergo
őstag
Hát kínszenvedés ez a recovery media készítés.
ELőször ezt az üzenetet kaptam: unexpected error occurred(rc=9) // fogtam és ki is dobtam azt a cd-t, majd újra:
Végre Boot cd sikeresen végig ment és a Media 1 is, majd a Media-2 amikor a legeslegvégén kiírta h verify 100% és már csak annyi kellett volna h kiadja a DVD-t akkor kiírt vmi DVD RAM-os baromságot és hogy a process has been cancelled... De sztem már kész volt teljesen, nem csak az írás volt előtte 100%, hanem a verify is, csak utána jött a hiabüzi és kb lefagyott. De a DVD-t felismeri a gép tökéletesen.Megnéztem és ezek vannak a DVD-n, sztetek jó ez? Vagy újra kéne írjam?
-
dabgergo
őstag
SD kártyáról lehet vajon w7-et bootolni? Nincs elég nagy pendrivom most a recovery media-hoz, csak SD kártyám, mehet vajon arról is?
-
dabgergo
őstag
Ha usb-s külső háttértárra írom ki a recovery lemezt akkor onnan is fogom tudni használni a gép újrarakásához?
-
dabgergo
őstag
Köszönöm Uraim, szerintem így már menni fog
Nem állt amúgy szándékomban a kész rendszert másolgatni, én is friss W7-re gondoltam, csak előtte a HDD-ről ki kell írnom a recovery-t ennyi. -
dabgergo
őstag
T530-ba van jelenleg jobban ajánlott vagy jobb ár/érték arányú SSD mint ez a 256-os A-Data 33k-ért: [link]
Még egy kérdés:
van esetleg vmi alapos cikk ahhoz h hogyan rakjuk be az SSD-t a HDD helyére, a HDD-t meg az optikai meghajtó helyére?
Főleg nem is a szerelési dolgokra vagyok kíváncsi hanem olyasmire h hol és mit kell beállítani hogy az SSD-ről bootoljon, mi egyebet kell átállítani stb. -
dabgergo
őstag
Hali,
szerintetek az lehetséges h valami por féleség valahogy belülről bekerült a képernyőhöz (T530)?
Sehogy sem tudom letakarítani a foltot, és ahogy egyre többet nézem olyan mintha nem is kívül lenne hanem belül, bár nem tudom h mit jelent pontosan a belül...
Van esetleg ötlet? -
dabgergo
őstag
Köszönöm!
Akkor pl. ez az A-Data tökéletes lenne bele?Ha ezt a HDD helyére szeretném átrakni, a HDD-t pedig a optikai meghajtó helyére, akkor még milyen cuccok fognak kelleni h be is tudjam ezeket rakni?
Illetve tud vki olyan programot javasolni amivel a jelenlegi HDD tartalmát 100%-ban át tudom másolni az új SSD-re úgy h ezzel meg tudjam előzni h újra kelljen rakni a windowst?
-
dabgergo
őstag
Sajnos nem találom a régebbi kommentet amiben már egyszer kaptam választ, szóval újra:
T530-ba milyen SSD ajánlott (256-os kéne), mekkora megy bele, van-e olyan típus ami kimondottan ajánlott?
Thx!
-
dabgergo
őstag
Csinált már valaki kijelző cserét valamelyik TP-jében? Mennyire bonyolult? Kijelző könnyen beszerezhető?
Nagyon meg vagyok szerencsére elégedve a T530-ammal, de jó lenne bele egy IPS paneles kijelző mert néha nincs lehetőségem a külső monitoromat használni, amikor képeket kell szerkesszek.
Eleinte persze egyből új gépben kezdtem el gondolkodni, de látva a macbook pro-k árát, meg h pl. az új TP T440p bár IPS paneles de csomó visszalépés van, eszembe jutott h inkább a T530-amat kéne turbózni
csak nem tudom mennyire reális.
(Az SSD-t is ezer éve halogatom...)
-
dabgergo
őstag
Köszi a gyors válaszokat!
Nekem minden a HDD-n van, és csak a fotófeldolgozásra kellene az SSD. Akkor is belülre kell rakni?
Tudtok esetleg konkrét darabot is ajánlani? Sebesség lenne a lényeg, nem annyira a méret, elég 128GB is simán de akár kevesebb is. -
dabgergo
őstag
Sziasztok!
Azon gondolkodom h a jó kis T530-amba kéne SSD az optikai meghajtó helyére.
Mennyire bonyolult megcsinálni és mennyire költséges? Vannak ezekkel kapcsolatos tapasztalatok?
Illetve ha megvan a csere, utána mennyire bonyolult néha visszarakni az optikai meghajtót? -
dabgergo
őstag
Sziasztok!
Mostnában néha azt játsz a T530-am h ha kb 1-2 percig nem nyúlok hozzá, magától elalszik, mindenzt ráadásul úgy h be van dugva konnektorba.
A Power Manager-ben egyértelműen be van állítva h ne csináljon semmi akkor se ha a lid le van csukva stb.
Van vkinek 5lete h mitől lehet ez mégis? (Nem állítottam át semmi és korábban nem így viselkedett.) -
dabgergo
őstag
válasz
Francia91 #51939 üzenetére
Köszi! Most lenne lehetőseégem 12k-ból 8GB-ról 16-ra upgeadelnem, ezért kérdeztem, mert ez elég jó ajénlat. (Az árba benne van h eladom a meglévőket, vagyis 22k-ért veszek 2x8-at és 10-ért eladom a mostaniakat).
Sztetek megéri akkor?
(Ilyen amúgy a gép csak jelenleg 8GB-al: [link]) -
dabgergo
őstag
Sztetek Lightroom illetve Premiere Pro felhasználásban mennyit dob 8GB ram helyett 12 vagy 16? (24MP-es kepek, FHD videó). Vagy nem a ram hanem a processzor es grafikus kártya számít innentől mar jobban? Mi gyorsítana igazán? (T530-rol van szó.)
-
dabgergo
őstag
Az gond ha egy Kingston ram melle berakok egy Hynix típusút? Mindkettő DDR3 es 1600Mhz-es.
Mennyire számít megbízható márkánál ez a Hynix? -
dabgergo
őstag
Sziasztok!
Szeretnék ram-ot bővíteni a T530-ban, és ezzel kapcsolatban kérném a segítségeteket.
Mennyit érhet egy garanciális, fél éves 4GB-os RAM (KINGSTON 4096MB DDR3 1600MHz KTL-TP3C/4G)? Új ára asszem 12k körül van.
Másik h mennyi reális egy használt de garis 8GB-osért? És nincs-e valakinek eladó?
-
dabgergo
őstag
Egy t500-ra felraktam újra a winXP-t, de nincs már meg a géphez semmilyen eredeti CD, hogyan tudnám beállítani az internetkapcsolatot, mert egyszűen nem megy...
A lenovo oldaláról gondoltam letölteni a Home > Support > Drivers & Software részlegről a T500-hoz Intel Wireless LAN illesztőprogramot de vmiért nem is engedi telepíteni. Mit telepítsek h menjen, egyelőre csak az XP van fenn semmi más. -
dabgergo
őstag
Használ itt valaki Lighroom-ot TP-en?
Nekem valamiért T530-on (i5, 8GB RAM, 1GB-os dedikált) baromira belessul sokszor, sőt néha kb ki is fagy, mi lehet az oka? (Pl. egy csúszkát elhúzva van h 10 mp-ig nem látom a képen az eredményét..., a képek pedig nem is nagyon csak 12MP-esek.)PS, Premiere Pro stb ugyanakkor baromi gyors meg minden más program is, olyan mintha a LR rosszul gazdálkodna az erőforrásokkal vagy nem tom.
Komolyan mondom mintha az 5 éves T61-emen 2GB rammal és normális videó kártya nélkül gyorsabb lett volna... ez h a fenébe lehet?
Van ötletetek? -
dabgergo
őstag
Hátha használ vki Lighroom-ot, lenne egy kérdésem: T530-on (i5, 8GB ram) alapból elég gyors a LR, de sokszor előfordul hogy baromira belassul úgy hogy minden más program be van zárva. Sztetek mitől lehet, van ötletetek?
-
dabgergo
őstag
Köszi a nagyon gyors válaszokat!
-
dabgergo
őstag
Nem hiszem el: ma láttam h a pár hónapos T530-amon van egy hajszálrepedés ott ahol kb a bal kezem letámasztom amikor nyitva van a laptop, ott a saroknál.
Sztetek mit csináljak? Szervíz? Hova? Régen a neumanba vittem, honlap szerint még van, de mintha vhol azt olvastam volna h az megszűnt. Meghát nem annyira nagy a baj h megérjen több nap kimaradást szal mi a fénét tegyek sztetek?
Ja és nem volt leejtve meg semmi ilyesmi, mindig jó masszív laptoptokban volt szállítva is...
-
dabgergo
őstag
SSD-s i7-es T-t hol lehet jó áron venni?
(Tudom h olcsóbb a HDD otthoni cseréje de most ez nem játszik.) -
dabgergo
őstag
Köszi mindenkinek, egy ilyen R850 azért nem lehet nagyon rossz.
Az váltotta ki ezt h a T500-nak vmi alaplaphiba miatt (szerívzben mondták) elszállt a kijelzője, vagyis full fekete, néha látni halványan vmit ilyesmi. Ez számára akkora csalódás volt h váltani akar, én akkor már inkább a Dellt javasoltam (Latitude), de vki más meg a Toshibát.
-
dabgergo
őstag
Van olyan Toshiba laptop ami tisztességesen helyettesíteni tud egy TP-et? (Egyik munkatársamnak kellene és mindenkép toshibát szeretne egy T500 után...) Pls help.
-
dabgergo
őstag
Hol van jelenleg a TP szervíz?
Még mindig az infoparkos cím él? -
dabgergo
őstag
Scroll lock-ot hogy tudom ki-be kapcsolni T530-on? Az Fn+C nem működik.
-
dabgergo
őstag
Értem, köszi! Ja sztem is kár volt teljesen elhagyni ezt az arányt, azért nem mindenkinek a filnézés a legfőbb szempont.
-
dabgergo
őstag
Új laptopok mind ilyen szélés képernyősek? Már semelyik gyártónál sincsenek a négyzethez közelebb álló arányúak?
-
dabgergo
őstag
Mennyi ideig bírja ténylegesen az akkuja egy ilyen x230-nak?
Mik a tapasztalatok az X230-ról?
(Sajnos nem nekem lesz véve, hanem egyik ismerősömnek, de én választom ki.) -
dabgergo
őstag
Na így pár hét T530 használat után annyit írnék h nagyon elégedett vagyok vele, hajtom ezerrel de nem realizálok különösebb gondot a hőmérséklettel kapcsolatban se, úgy érzem kissé fel volt fújva ez a téma, ha nem olvastam volna róla akkor tuti h semmilyen megjegyzésem se lenne ezzel kapcsolatosan. Kijelzőjét továbbra is sokkal de sokkal szebbnek gondolom mint a T61-ét, bár ez se IPS. A billentyűzet meg annyira nem rossz, egy hét alatt megszokható.
-
dabgergo
őstag
Melyik programot kellé telepíteni h megjelenjenek a képernyőn a hangerővisszajezések meg fényerőállítás stb.?
-
dabgergo
őstag
Milyen olyan régi TP van ami használtan 40k alatt beszerezhető, kicsi (<13") és emailezésre, internetezésre alkalmas?
-
dabgergo
őstag
Ma lattam egy TP-t de nem tudtam beazonositani. Van trackpoint, szurke hatlap, vilagito piros pont is van es olyan mintha kicsit magasitva lett volna alulrol h jobb legyen a szellozes. Melyik lehet ez?
-
dabgergo
őstag
Sztetek az normális h a T530 sokkal hangosabb mint a T61?
-
dabgergo
őstag
Ezeknek a mostani akkuknak mit tesz a legjobbat?
Kb. 30 és 80% között kéne tárolni és minél kevesebbet használni, tehát ha lehet és van áram akkor kivenni? -
dabgergo
őstag
Pár ilyen első benyomás a T530ról, hátha vkinek jól jön.
- A bill meglepő mód számomra jobb is mint a T61en, kevesebbszer ütök félre
az tény h a kiosztás fura még, de nem tűnik olyan rossznak.
- Határozottan hangosabb mint a T61, bár mind2 elég csöndes de a 61-es az kb néma volt.
- Építési minőség így ránézésre, meg érzésre nem romlott, aminek örülök.
- Kár h nem jár a többi fajta trackpoint.
- Nekem furcsa a touchpad feletti jobb/bal gomb alakja. T61-en vhogy sokkal jobban kiállt és jobb érzés volt megnyomni, ez vhogy furcsán lapos, de nyilván hamar megszokható.
-
dabgergo
őstag
Ja az akku alakváltás valóban érthető.
Akkuval egyébként így elsőként kell vmi csinálni? Formázni vagy ilyesmi?
-
dabgergo
őstag
Az viszont fura h az AC adapter ennyivel nagyobb lett.
-
dabgergo
őstag
Na tegnap végre megvettem a T530-at, köszi mindenkinek a korábbi segítséget!
Lenne pár kérdésem:
1) A gépen kívül kb. nincs "semmi" a dobozban, ez normális? (T61-hez anno volt CD, trackpointok, csomó papír meg nem is tudom már mi, most össz-vissz egy (kettő: EN-HU) nagyon kicsire összehajtott papír van, kezdeti beállításokkal.)
2) A W7 profot megvettem a géppen együtt, mégisincs CD-m. Ha majd újra akarom rakni a gépet ezt h tehetem meg? (Nyilván használnám a legális W7-et ha már kifizettem). KI kell vmit írni? -
dabgergo
őstag
Szerdán venném meg a T530-at illetve hozzá a Dell U2312-es monitort. Légyeg h a monitor kalibráltatva is lesz. Ehhez úgy tudom fog kelleni a laptop. Azon meg előre telepített w7 van, és feltételezem telepítve van a VGA drivere is ugye?
Szal ha a vadi új gépet bekapcsolom akkor tudják egyből kalibrálni hozzá? -
dabgergo
őstag
Nemt tudom kitalálni h a T530-akon mini displayport van, vagy sima. Legtöbb oldalon specifikcióban simát, írnak, de a lenovo honlapján mini van, meg több tesztben is. Mi az igazság?
-
dabgergo
őstag
Még az lenne a kérdésem, hogy T530-be szeretnék venni plusz 4GB ramot. Ezt vegyem meg külön vagy rakassam bele vételkor? Mennyire "bonyolult" berakni? Illetve honnan tudom h milyen ram jó bele? Bármilyen csak az is DDR3-as legyen és 1600Mhz-es?
-
dabgergo
őstag
Száll Kálmán tér közelében tudtok olyan helyet ahol meg tudok nézni t430-at meg t530-at?
-
dabgergo
őstag
franc0, pala2: Köszi! Bocs h ezt ennyire túlragozom, csak 5 éve használok T61-et és a következő darabot is kb ennyi ideig szeretném és itt sokminden elbizonytalanított.
pala2: egy konkrét kérdésem lenne: amennyiben dedikált karis a T430-ad, mennyire para ez a túlmelegedés? Fel van nagyítva az egész probléma vagy tényleg gáz nagyobb terhelésnél? -
dabgergo
őstag
A notebookcheck.net szerint a T530 még a T430-nál is jobban melegszik, magyarul nem sok logika van abban ha éppen a melegedés miatt választom a nagyobbat...
Van itt vki aki használ T530-at vagy T430-at?
Komolyan nulláról kezdve mit ajánlanátok T61 utódnak munkára és PS-re Lightroom-ra úgy h van külső monitor(tehát nem szempont h a laptop is FHD legyen)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest