- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
szacsee #23795 üzenetére
Optikai meghajtóknál és a helyükre kerülő caddy-knél kicsit máshogy néz ki a SATA csatlakozás, mint a vinyóknál, illetve a dedikált HDD slotnál. Ez nem Thinkpad-sajátosság egyébként. Persze pont nem találok képet róla...
Az általam linkelt kép innen van. Amúgy benéztem, ez is IDE kívül, csak nem Thinkpad-kompatibilis.
Neked spéci IDE csatlakozós, ún. Ultrabay Slim-szabványú keret kell, amire rá tudsz keresni eBay-en, az általam mondott keresőszavakkal. Ha ez számít, pár hete rendeltem egyet, ami ugyan utángyártott, de tökéletesen működik a T60-ommal, akár az optikai meghajtó helyére, akár az Advanced Dock-ba téve.
-
Tim82
félisten
válasz
szacsee #23793 üzenetére
Csak nem sikerült egy Serial Ultrabay Slim caddyt venni a T60-hoz? Bár én még nem is láttam szürke színű caddy-t...
Az alsó továbbra is IDE csatlakozó (mert a T60-ban azzal csatlakozik az Ultrabay helyre az optikai meghajtó). A felső valószínűleg SATA lesz... Valami ilyesmi lehet, nem?
Nem azért, de ha egyszerűen rákeresel eBay-en, hogy "SATA caddy T60" (a "T60" behelyettesíthető T40-T41-T42-T43-T61-gyel is), akkor biztosan jó caddy-t fogsz találni...
-
pigmeus
tag
válasz
szacsee #23717 üzenetére
szacsee: áh köszi 2.5 megy bele.
más: (x60) újraraktam a biost. Telepítettem win7-et, lehet a drivereket nem jó sorrendben raktam fel, de nálam a jobb kézemnél lévő burkulat nagyon melegszik és alul is megtalálható ez a melegedés. Xpnél ez nálam nem nagyon volt, igaz nem is volt sokáig fent. Gyanakodjak hardver hibára vagy ez az x60-ok sajátossága? Csak az a fura hogy szinte folyamatosan melegszik, pedig nincs leterhelve. Wifi alatt mintha még jobban melegedne. És azért nekem a kezem így azon a részen nagyon fárad.
-
Chaser
legenda
válasz
szacsee #23743 üzenetére
Nem tudom neked mi a vidék, én Kméten szoktam vásárolni, Pesthez képest vidék
Van pár bolt ahol törzsvevő vagyok, ilyen dolog alap. De ismeretlennél is megteszik ugyanezt. Sok minden még iponynál is olcsóbb.
Belső csatlakozó p-ata, a keretben belül lehet p-ata vagy sata, nyilván utóbbit célszerű venni mert arra olcsóbbak az eszközök. Átviteli sebesség 90MB/s max, tehát 2.5" hdd esetében alig korlátozó tényező.
-
Tim82
félisten
válasz
szacsee #23734 üzenetére
Speedstep-et az összes Intel mobilproci tudja már a Pentium M-től számítva* (kivéve a Celeron-okat persze, amelyeknél a low budget jegyében ezt a funkciót nem tették bele).
* Igazából már a Pentium III-M is, de ugye voltak Netburst-architektúrájú "mobil CPU" próbálkozásai is az Intelnek, ahol vagy nem volt Speedstep, vagy nem volt igazán hatékony...
-
audi100td
nagyúr
válasz
szacsee #23688 üzenetére
miért nem méritek power manager-rel? igaz szoftveres, de az akksiból számolja ki mennyit vesz fel a gép, szóval a tápról le kell húzni, idle 12-13W-ig simán le lehet vinni a T60-at
Chaser: furmark-kal szerintem ne kínozd, még a végén kinyírja a gépet, volt már arra példa, hogy emiatt haláloztak el vga-k, meg 3dmark eleve reálisabb terhelés szempontjából
-
Tim82
félisten
válasz
szacsee #23624 üzenetére
Oké, benéztem, azt hittem, általában a T60-akra vonatkozó megjegyzés volt. Amúgy az enyém (Magnat ex-gépe) gyárilag T7400-zal van szerelve.
audi100td: nyilván személyes preferencia, de nekem nem létszükséglet a 64 bit. Ellenben én azok táborát gyarapítom, akik Advanced Dock-kal használják a T60-ukat (+ 500 GB HDD az Ultrabay-ben, X-Fi Extreme Audio a PCI-E slot-ban). Én pont mATX-es asztali gépről váltottam vissza, mert nem használtam ki egyáltalán, a "hol mobilis, hol pedig gyengébb asztaliként" funkcionáló T60 pedig sokkal jobban fedi az igényeimet.
(O)-(C)-(B): van egyáltalán T61 GMA950-nel?
-
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
szacsee #23627 üzenetére
T60: GMA945/Rx1300 esetében nincs hw decoding, csak a CPU tudja, de csak a C2D (T5x00/T7x00)
T61 GMA950-el: nem tudja
T61 nV 140: tudja, de a Lenovo driver-el a performasz siralmas, nV driverrel működik. Mivel a T61ben már erősebb C2D CPU-k vannak értelmetlen az egész, mert izomból megcsinálja a CPU. -
Novics
senior tag
válasz
szacsee #23617 üzenetére
Köszönöm a választ. Én is úgy gondolom, hogy hozza azt a tudást bármelyik, de én amióta meg ez a fusi, azóta egyáltalán nem követem a hardver piacot, és fogalmam sincs, hogy mi rejlik a sok-sok szám mögött tudásban.
A szériahiba lehetősége miatt kerülném a NV kártyákat, a döntőbe már nem is került be olyan gép.Chaser: Az 1024x768 nekem is szemet szúrt, de első blikkre nem tudtam, hogy van e másfajta. Aztán egy kis keresgélés után lett.
Le is tettem róla.
Biztosan nagyon jó a géped, de én most valamiért 14"-os gépet akarok. Ne kérdezze senki, hogy miért! Magam sem tudom.Úgy döntöttem, hogy ha még nem vitték el, akkor ő lesz a befutó. A gépnek jónak, az eladó is korrektnek tűnik, és az a 6 hónap garancia megnyugtató. Esetleg ellenvélemény?
-
Chaser
legenda
válasz
szacsee #23594 üzenetére
Ott az amd gputool, lődd be azzal
Ez a többmegjelenítős mód érdekes, volt olyan 5670-em hogy semmit nem emelt ha rákötöttem több monitort, a legtöbb meg tényleg megemeli a ramot maxra. Az x1400-nél lehet azt beállítani hogy gpu+vram min, vagy pedig gpu max, vram min ha jól rémlik.
-
Chaser
legenda
válasz
szacsee #23586 üzenetére
W7-et én se frissítettem, nem is fogom max sp1-re. Nálam is passzív módban van a hűtő, energiatakarékos módban nálam is úgy pörgeti a gép a ventit mintha fizetnék
Nem is foglalkozok vele, winben vagy aku és egy performance mód. Mind2 módnak rmclock profil cpu órajelkhez aztán kész. Drivert megnézem nekem melyik van. közben gondolkoztam, a 14-est eladtam. aki megvette írt hogy dobott egy hátast mikor aida-t indított volna. Na úgy rémlik előtte nem volt driver eldobálás. Nekem is fagyott tőle 1-2x a gépem. Gpuz indításkor is sokszor eldobta a drivert. Lehet a gpu minitorozó sw-ek kavarnak be a drivernek. Korábban desktopnál everest produkált hasonlókat az audio chip sw-ével.
Én benne hagyom az akut, be lehet állítani milyen szintre legyen feltöltve. Power manager, battery mainintence ha jóél rémlik. Megnézni nem tudom, előbb toltam fel a toolboxot, frissítette magát nagy nehezen a legújabbra, pedig lenovo oldaláról szedtem le ami van. Mire végzett eltűnt a power manager ikonLehet beleintegrálta, majd megnézem.
-
audi100td
nagyúr
válasz
szacsee #23538 üzenetére
Minimum 667MHz-es legyen, rakhatsz bele 800-ast is, de vissza fogja venni a BIOS a specifikált órajelre, Kingston teljesen jó, 800 és 667 is, én 800-as Kingmax-ot vettem, a boltban ahol vásárolni szoktam az volt a legolcsóbb, de Samsung, Hynix, stb ismertebb gyártók cuccaival sem igen lehet gond, egyedül a CSX-et kerülném. Az időzítéseken nem érdemes rágódni, ez itt nem desktop
, meg amúgy is a gyári beállítás lesz alkalmazva, annál természetesebben ne legyen magasabb adott órajelhez mérve.
System Update nevű cuccal felrakja a legtöbb szükséges drivert, de figyelj oda a utility-kre, van ami kell (pl. power manager), de sok szemetet is hajlamos felpakolni ha nem figyelsz oda. Mondjuk én inkább külön szoktam leszedegetni a drivereket, sys. update nem mindig tartalmazza a legfrissebbeket, chipsethez/ahci-hez meg ajánlott gyári intel drivert használni.
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
szacsee #23478 üzenetére
ThinkPad topicnak nem értem mi köze van az MSI gépekhez...
Többieknek címezve:
Kipróbáltam a T400 ason, P8600 as procin, a RightMark CPU Clock Utility-t, hogy mennyire tudom alulfeszelni vele.
Prime 95 64bit et futtattam, 26.6 os verziót, miközben próbálkoztam.
1.25 elméletileg az alapfesz, lementem 1.1125 re na itt kaptam egy kékhalált.
1.125 el stabilnak tűnik. -
ro_bert17
őstag
válasz
szacsee #23463 üzenetére
A dedikált vga nélkülieket szeretnénk első sorban. Semmi 3D.
Inkább a "nyilvántartásos" rész érdekelne jobban. Jobb az elővigyázatosság alapon.Fifi #23443: én lehet megyek jövő hét elején a szerviz környékére. Szóval ha gondolod.
(#23462) Tim82: meggyógyultál? Legközelebb tűzfal, vírusírtó.
-
Chaser
legenda
válasz
szacsee #23335 üzenetére
Az enyém igen erősen elkelni látszik. De egy fogyasztást nézek neked
HW szempontjából jobb a T61, viszont pl az eltolt kijelző nekem nagyon nem jön be. Bill alátámasztásra meg többiek is azt mondták T60-nál a legjobb, utána csak rosszabb lett, ha nem is számottevően. Hangosságáról annyit, hogy fél óráig lazán be se kapcsolja a ventit ha netezel. Ami audi100td-nek volt abban félremér az érzékelő, az enyém is olyan volt az első. Épp amiatt kergeti a ventit, +20-25 fokot érzékel. A mostani 14-esemnél és 15-ösömnél rendben van a szenzor. Persze nem csúcs halk gép, de nem kell félni tőle hogy kikerget a világból
Na mindjárt mérek egyet. 1ébként meg az a kis vga erő itt-ott jól jöhet, nem olyan elmaradott az x1400, idle meg az se sokat eszik.
szerk: Meg a 4:3-as kijelző is fontos volt nekem, nem szívesen vennék 16:10-est. T61-ben is van 4:3-as csak épp vadászni kell meg enyhén drágán adják. 1400x1050 vs 1440x900..hát inkább legyen vízszintesen +150 sorom mint függőlegesen +40 és vízszintesen -150.
-
azbest
félisten
válasz
szacsee #23335 üzenetére
A flash videó gyorsítás ati vonalon win7 alatt csak hd3200 (nem mindennel), hd4200 integrált és hd4000+ külön gpu vonalon megy. Viszont egy broadcom crystal hd bcm70015 miniPci-e kártyával megoldható gyengébb intel mellett is. (A régebbi bcm70012-őt nem ajánlom, az kevésbé használható a gyakorlatban.)
Linux alatt nem próbáltam mit tudna. -
audi100td
nagyúr
válasz
szacsee #23330 üzenetére
Üdv,
ha viszonylag hosszú üzemidőre van szükséged, akkor valami intel gpu-val szerelt változatot nézegess és érdemes a procit is alulfeszelni. De inkább keresgélj aprón, ezek kicsit túl vannak árazva, pl. T61-et ki lehet fogni már 55k körül is, sőt múltkor fent volt egy 45e Ft-ért (de ez inkább kivételes vétel lehetett). T60 is nagyon jó, de elég hangos a hűtése, minimum 2800rpm-en tekeri a ventit, meg a lapát kialakítása sem a legjobb (legalábbis én ezt tapasztaltam, a T61p-met nem igen hallani, csak ha meghajtom) és max 3GB RAM-ot kezel, valamint SATA1-re képes csak a chipset (ez gyakorlatban max ~130MB/s), core 2 duo-s változatok is inkább ritkábban fordulnak, meg persze többe kerülnek. Mindent összevetve ár/teljesítményben T61 a nyerő. Az X-eket is érdemes megnézni (X60(s) / X61(s)) ha könnyen hordozható gépet szeretnél, kár hogy csak XGA felbontással rendelkeznek és hajlamosak átmelegíteni a palmrestet, az alatta elhelyezett wifi kártya miatt. A tartóssággal egyébként nincs gond sem a T, sem az X szériánál. T-nél egyedül a zsanérokra érdemes figyelni, idővel gyakran megnő a holtjátékuk, bár X40-nél is láttam már ilyet, de ez annyira nem vészes, ebay-ről 2-3-4e Ft-ért találni hozzá új alkatrészt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Linux kezdőknek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Videós, mozgóképes topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PlayStation 3
- iPhone topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged