- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
dabgergo #78638 üzenetére
Tud valaki esetleg segíteni a beárazásban?
Persze, a megfelelő topikban az ármesterek.
-
-
válasz
dabgergo #70708 üzenetére
Erről jut eszembe, az miért lehet, hogy nem jön vissza a gép hibernálásból?
5 hibernálásból 1 sikertelen. Szépen kilövi magát ahogy kell, látom hogy kiírja a motyóit lemezre, itthon kapcsolom be, és már a Windows kérdezi, hogy hogyan induljon, merthogy szabálytalanul állt le.
SEMMI program nincs fent tudtommal, ami csinálhat ilyet.
Szokásos motyók, TPFC, PM, AC, ThrottleStop, HDSentinel, ezek futnak. És az Opera. -
-
metal01
őstag
válasz
dabgergo #69907 üzenetére
Ultimate-et tettél fel? Az pakolhat fel egy rakat nyelvi csomagot pluszban. 8 gigánál érdemes lekapcsolni a virtuális memóriát. Nekem még nem pampogott miatta a Windows. Valamint kapcsold ki a hibernálást. SSD-nél az gyilkos tud lenni. Legegyszerűbb command-ban: powercfg -h off
-
-
havri1
félisten
válasz
dabgergo #69745 üzenetére
Túlbonyolítod.
Vedd ki a HDD-t, azzal most ne foglalkozz.
SSD-t beteszed a HDD helyére, majd feltelepítesz egy wint. Azt hogy honnan mit, tökmindegy.
Ha kész a win, beleteheted a HDD-t. Érdemes így, mert ha benne a HDD amikor telepítesz, és később kiveszed a HDD-t, képes borulni a boot sorrend, és csak egy villogó kurzor fogad. (Ilyenkor BIOS, boot sorrend rendberakás). -
Tim82
félisten
válasz
dabgergo #68025 üzenetére
Személyes tapasztalatom nincs vele, de szerepel a Milyen SSD-t vegyek?-topik ajánlottjai között.
Egy megfelelő szabványú Ultrabay caddy (vinyókeret) kell a művelethez. Ha van a T530-adnak recovery partíciója, akkor Acronis, ha nincs, akkor Macrium Reflect Free - szerintem, de majd ajánlanak mások mást is.
-
-
KTibxx
aktív tag
válasz
dabgergo #45304 üzenetére
Helló!
Elég régóta használom TP-ken, jelenleg T500-on (2g ram csak, jelenleg),Még ha akkuról használom is (visszafogott teljesítmény beállításokkal) akkor sem jelentkezett ilyen mértékű lassulás (15mp-s fotók)
Érdemes a Lighroom-ben a cache-t törölni, majd újraindítani a programot.
Végső esetben újratelepíteni esetleg. (Megy pü is)
Néha, egymás után több fotót feldolgozva észrevettem némi átmeneti belassulást, de messze nem ilyen mértékűt.
Enyém:3.6-os -
audi100td
nagyúr
válasz
dabgergo #40948 üzenetére
X40/X41, illetve X31/X32 (ami nekem szerkezetileg nem túl szimpatikus). Az X40/X41 remek konstrukció, masszív és szép vékony, egyedül a lassú és drágán bővíthető 1,8"-os HDD rontja el az összképet, de az eléggé. Ezekért állapottól függően 25-nél nem igen adnék többet, max 30 ha fullos minden tekintetben.
De kisebb szerencsével kifoghatsz akár egy X60(s) vagy X61(s)-t.
-
Gondwana
addikt
válasz
dabgergo #40585 üzenetére
Szerintem Automatically Optimize for maximum Lifespan - nálam már elkezdte lejjebb venni, nem tölt, csak 99%-ig az akkuhasználati szokásaim alapján (persze csak a SANYO akkunál avatkozott be, mert az rohad mint az almatermékek, az LGC-cellással semmi ilyesmi még)
T60 SSD: nálam szárnyallt a 80 és a 160-as X25M is, meg a 64-es X25E is, de az X201-ben fagyogató pm810 (470) került most át bele, pár heti adóbcucchasználat után eddig még "kopp-kopp"
-
-
btudos
nagyúr
válasz
dabgergo #40452 üzenetére
Minden előre telepítve ott van a gépen, illetve bármikor egy mozdulattal fellelhető az interneten, amire az alapvető és kötelező dolgokon túl szükséged lesz (drivereket leszedi a System Update, arra nem kell DVD, Win7 ott figyel rajta és bármikor készíthetsz belőle recovery DVD-t, ahogy előttem írták, arra sem kell plusz anyag), szóval igen, ez így normális
-
audi100td
nagyúr
-
pala2
csendes tag
válasz
dabgergo #39975 üzenetére
Engem speciel nem zavar, ha itt nem figyelmeztetnek, akkor észre sem veszem. (melegedés)
Ami inkább zavaró lehet, hogy a ventilátor tulajdonképpen állandóan megy, mindig van, valami kis alapzaj. Ha szól a rádió is, akkor ezt sem venni észre. Én CAD-et használok, és ha "dolgozik", akkor a ventilátor is emeli a fordulatot, no meg a hangját.
Használat közben még soha nem jelentkezett olyan, hogy forróság, vagy egyéb miatt tilt/leáll. szerintem a korábbi Dell (studio XPS P9600) gépem sokkal jobban melegedett, hasonló terhelések mellett. -
-
btudos
nagyúr
válasz
dabgergo #39871 üzenetére
Ha elég a HD4000 teljesítménye, akkor felesleges a dedikált, azzal T430 nagy terhelésen erősen melegszik a tesztek szerint, T530-nál nem tudok ilyen problémáról. De ha kell néha a dedikált teljesítménye, viszont nem feltétlen hajtod hosszú ideig max terhelésen, akkor nem lesz gondod a hűtéssel (én az utóbbi kategóriába tartozom, és simán vállalható a hűtés, nem teszem ki extrém terhelésnek.)
A billentyűzetet szokni kell, de a régi TP keyboard-ot leszámítva még mindig a legjobb. Ja és ha T430-at veszel, akkor semmiképp nem éri meg az i7, mert az is csak 2 magos.
-
audi100td
nagyúr
-
audi100td
nagyúr
válasz
dabgergo #39851 üzenetére
"Csak mert mindenben magasan ráver a t530-akra "
A hardveren kívül szinte mindenben alulmarad, ugye tudod, hogy ez a gép full műanyag belülről? Az optikai meghajtó fixen rögzített és talán msata sincs benne. A lenovo T szériának az E6xx0 a Dell megfelelője (jelen esetben E6530), persze ez meglátszik az árcédulán is.
A Vostro a ThinkPad Edge szintjén mozog, ha kell az erős hardver lehet inkább utóbbit választanám, tesztek alapján a kategóriában a legjobb a billentyűzete és legalább kinéz valahogy (ízlés kérdése). Én személy szerint biztos nem adnék ki ennyit egy Vostro-ért (Edge-ért sem), hiába az erős hw, de te tudod persze.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gyúrósok ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5400, 14" FHD Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia
- LOQ 15ARP9 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4060 32GB 512GB NVMe gar
- Hp Elitebook 840 G8 CSAK 1DB POFÁTLAN ÁRON ÚJ KIJELZŐ!!!!
- Precision 3480 27% 14" FHD IPS i7-1370P 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Precision 3580 27% 15.6" FHD IPS i7-1360P RTX A500 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest