- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
beni77 #38281 üzenetére
Szerintem a Dali ára így reális.
jos3ph:
Privátban írtam másnak előbb, de látom itt is téma: Ezzel az egész átkapcsolósdival az a gond, hogy az átkapcsoló árán felül még a meglévő 2*2,5m hangfalkábel mellé kéne 4db 1m-es is, minden oldalain banándugózva. Az Excalibur kábelből (de más hasonló minőségből is, márpedig ez a minőség kell a sztereómhoz, és már mozihoz is megszerettem) 9ezer/db. (Az ár ugye nem hosszarányos, mert a rövidebbet is ugyanannyit kell szerelni, ugyanannyi banán kell hozzá, stb.) Lenne az egész móka vagy 60ezer Ft, ennyiért egyelőre inkább dugdosok. Aztán ha egyszer elborul az agyam vagy rám szakad a bank, megcsináltatom, mert persze, sokkal kényelmesebb úgy.
-
beni77
csendes tag
válasz
beni77 #38249 üzenetére
Tehát a kiszemeltjeim (újként, mivel használtat nem láttam mostanában):
Polk Audio TSI-400 szett kb. 190.000
Dali Concept 6 szett kb. 200.000Onkyo 608 erősítő hajtaná őket. Mozi-zene 50-50%.
Hallottam, hogy a Dali árak elszáltak az utóbbi időben, ezért érdekelne, hogy az ár/érték arány jelentősen eltolódott vagy még így is reális.
Remlem valaki tud véleményt mondani azon kívül, hogy hallgasd meg őket, erre majd a héten úgyis sor kerül
-
Dorian
félisten
válasz
beni77 #37576 üzenetére
Milyen a "sima" hangfalkábel? Néhány gondolat:
- Frontokhoz és centerhez ajánlott ugyanolyan kábelt használni
- Ezüstözött kábel nem feltétlen jobb, mint az ofC réz (sokan gondolják ezt), akkor szokták alkalmazni, ha magasba akarjuk kicsit tolni a hangképet
- Banándugózásra számolj még kábelenként kb. 4x350 Ft-ot
- Hasonló alap kábeleknél a keresztmetszet növelés némileg javtja a minőséget.Megjegyzem, nem teljesen érdek nélkül írom ezeket, mert van eladó 2x3 m + 1x1,5m 4mm2-es Neotech 1034 kábelem banándugózva - ha érdekel szólj - de a fentieket szerintem a többiek is alátámasztják, ezért is nyilvánosban írom.
Warter:
Na ez a sötétítőfüggönyösdi nálam még kimaradt: egyelőre valahogy nem érzem akkora szükségét (pedig egyik oldalt szinte az egész fix üveg + erkélyajtó), ill. a redőny miatt más funciója nem lenne + a karnis is mehetne a kukába. -
WN31RD
addikt
Nem vagyok szakértő a BD/HD-DVD hang témában, de amit bemásoltál, az alapján úgy tűnik, hogy a HD hang dekódolása mindenképpen a lejátszó feladata lesz. Az erősítőnek elég, ha tudja fogadni a nagy felbontású PCM hangot.
_____De ez az egész HD hang téma annyira nagyon lényegtelen... Maradjunk inkább a realitásoknál.
Akinek olyan extra hangcucca van, hogy már tényleg nem tudja, a HD hangon kívül hogyan javítson még tovább a hangminőségen, annak egy 4-500e Ft-os házimozi erősítő nem nagy tétel. Akinek ezen filózni kell, az szerintem koncentráljon inkább a hangfalaira a HD hang helyett, mert szinte biztosan azok jelentik a szűk keresztmetszetet a rendszerében. (Nem csak a levegőbe beszélek, majdhogynem napi szinten hallgatok több milliós hangfalakat.)
-
WN31RD
addikt
"Mindenképpen érdemes TrueHD képes erősítőt venni?"
A legtöbb esetben szükségtelen.
Aktív témák
Hirdetés
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Xbox Series X|S
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nintendo 3DS és DS topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Renault, Dacia topik
- Gyúrósok ide!
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest