- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Aktív témák
-
ricsik
őstag
válasz
Dorian #40586 üzenetére
AC/DC, Aerosmith, Guns 'N Roses, Red Hot Chilli Pappers, hírtelen ezek jutottak eszembe. Legnagyobb csalódásom a Guns lossless volt, de mindegyikre igaz, hogy a hagszerek tompák, összemosottak, nem áll össze a zene. Csörömpölés jellege van. Nem lágy kellemes, hanem bántó zagyvalék. Azóta ezt a műfajt hanyagolom. Ellenben pl egy Beyoncé koncert egész szépen muzsikál, vagy említhetném az itt dícsért Sting koncertet, de elektronikus zenénél is rendben van minden. Klasszikust nem hallgatok, azt nem tudom. Etalon hangzásom Katie Melua, de Shania Twain sem rossz. Zenei izlésemet tekintve mindenevő vagyok ami tetszik.
Most jut eszembe a Depeche Mode Best Of is siralmas volt, de azt betudtam a régi felvéteknek. Paul Kalkbrenner kimondottam jól szól, pláne ha bekapcsolom hozzá a subot. Szerintem elektronikus zenében nem ront a hangzáson a sub, mint más zenéknél, legalábbis nálam.Gál István: hamégcsak a basszusgitárral lenne a gond...
-
ricsik
őstag
válasz
Dorian #40546 üzenetére
Érdekes és meglepő amit írsz.
. Akkor viszont az erősítőm a bibi. Nem gondoltam volna, ha a képességeihez képest aránylag jól teljesítő AVR-m egyéb műfajokban egész jó, akkor a rockban lehet ennyire gatya. Ezt logikusabb volt ráfognom a C6-ra. Hazamegyek meg is simizem, erősítőt meg kivágom az ablakon.
-
Winne
nagyúr
válasz
Dorian #40536 üzenetére
Fiio E10 usb az a típus, amit ajánlottak és meg is tetszett, az elődjéről Van már egy elég komoly teszt itt.
Az erősítőnél arra gondolok, hogy összevetve saját példámból kiindulva a dvd lejátszó/fél méteres digit coax és a számítógép/10 méteres digit coax variációt elég nagy jel(erősség)különbséget tapasztalok. Lehetséges, hogy egy ilyen DAC jobb és erősebb jelet küld ki digit coaxon az erősítőnek?
-
ghiro
csendes tag
válasz
Dorian #40524 üzenetére
persze játszik használt is, utazok is érte ha jó az ajánlat (nem pesti vagyok), de nem botlottam még bele.
Játszik más erősítő is a kiinduló a 609 volt, de a nagyon jó ára/minőség miatt került be az magasabb kategóriájú 6005 (200 -ért szerintem nem rossz vétel). A kissebb Denonokat zenében igen lehuzzák ezért nem indultam errefele. A H/K 360 is partiban van. -
Winne
nagyúr
válasz
Dorian #40521 üzenetére
Szerintem értelmezhető.
A comment első felének lényege, hogy mivel AVR132-esem van, amin nincs HDMI, ezért az nekem nem opció. A második fele pedig egy arra irányuló kérdés, hogy a DAC-okról mi a véleményetek és ezeknek a házimozierősítőkkel való kapcsolatáról.
@(#40522) hackeeeee: az alaplapon van, de azt akarom lecserélni pont, mert rettenet zajos.
Ez a cucc jó lehet, meg kell néznem milyen pontosan a csati a nyákon, képről nem nagyon látszik, de még guglizok.
-
eviktor
tag
válasz
Dorian #40428 üzenetére
Ez a baj nálam is, hogy távirányítóval a kezemben kell akciófilmet néznem! A dinamic levelt eleve "light"-ra állítom, de még így is sok néha a különbség. De tegnap is hozott az egyik szomszéd aludttejes túrógombócot kóstolóba. Ha hangosabban moziznék, más fajta gombócokkal kellene számolnom.... (Na de lesz újra szocpol, majd megnézem a házárakat a kerületben
)
BBéci:
2-2,5 méterre ülök a nyomorék kis minidobozomtól, és meg tudja rezegtetni azt a fránya kanapét, nem csak az ablakot. Ehhez képest nekem túlzásnak tűnik a 2 db r12-es mélynyomó. Pár hete fürdőszoba felújítás volt nálunk. Gondoltam, ha már úgy is zajonganak a mesterek, feljebb tekerem kicsit a szub hangerejét, lássuk hol a határ. Nem viccelek, 30 másodperc múlva jött az egyik munkás, valódi halálfélelemmel az arcán, hogy mi történt.
Azok az ajánlások amiket te szoktál megfogalmazni, kellő szakmaisággal átalakított stúdiószobákban biztos megállják a helyét, de egy normál lakás, átlagos szobájában túlzóak. Szerintem.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Dorian #40344 üzenetére
Spontán úgy, hogy nem volt kikapcsolva az erősítő... Át akartam pakolni a 2 frontot, megfordítani, nehogy ahogy a macsek itt csúszkál a parkettán, kiüsse a mélyet, kikötöttem a kábelt, kipottyant a kezemből, valszeg lehet, hogy pont rá az RCA csatira.. Vagy nem tudom hova, de a lényeg, hogy szagos...
Tudom, ügyesvoltam, Magam is belátom... Mérges is vagyok nem kicsit...
-
eviktor
tag
válasz
Dorian #40154 üzenetére
Onkyo 307.
5 egymást követő bemérés, ugyanazon helyen, ugyanolyan szobaállapot esetén sem hozza ugyanazokat az eredményeket. Még a hangfalak távolságát se találja ugyanolyan messzinek. A mikrofonhoz legközelebb eső sub ládát méri a legtávolabbinak...
Elromlott a mikrofon? Vagy az ilyen belépős erőlködőkben csak parasztvakítás az audyssey? -
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #40040 üzenetére
persze,szivesen odaadom.biztosan lesz, olyan nagyon sokan nem hisznek abban,h egy 9-10rugós tápkábel eleget dobhat a rendszeren,ezért csak néhányan jelezték,h kipróbálnák. ICért persze sorban állnának, pedig kb ugyanannyira fontos.
havernak segitek,nagyon hisz ebben a kábelben,gyártani akarja.az az egyetlen baj vele,h kicsit szélsőséges, és ha a lánc többi kábele(ic,többi tápkábel)nem hasonlóan kemény,akkor nem az igazi.
ha hasonlóan kemény(pl a saját tömör kábeleim is ilyenek,valhallám is) kábelezésű láncba kerül meg rohadt jó.exc icje sztem nagyon jó! hozzá simán illhet ez a tápkábel.
-
t-bali3
senior tag
válasz
Dorian #39852 üzenetére
Én még nem tudom melyik nap érek majd rá, de azért jól esett, hogy rám is gondoltál
Plusz szerintem szakmailag csak nyernétek, ha nem futnánk össze, mert masszívan amatőr vagyok a témábanMás téma:
Úgy döntöttem monitor sugárzókat veszek a picike szobámba, csak arra lennék kíváncsi, hogy 80.000-140.000/pár árig mit ajánlanátok?
A következőket néztem:
- B&W 686
- JMLab Focal Chorus 706v
- Kef Q 100 - Kef Q 300(ez utóbbi csak nehézkesen)
- Monitor Audio Bronze BX2- Monitor Audio Silver RX1 (ez utóbbi csak nehézkesen)
- Dynaudio DM 2/6 (ez csak nehézkesen)Az erősítő olyan 130.000-170.000-es kategóriába esne.
Természetesen mindent meghallgatok majd, csak egyelőre érdeklőnék, valamint már nem zárkózom el a használt vételtől sem.
-
xtremetuning
addikt
válasz
Dorian #39903 üzenetére
Nem ár és kategóriafüggő.
A vezetéket, legyen az 99,999999 % tisztaságú, avagy hibrid, mindet ugyanazzal az eljárással készítik. A nyers tömböket elkezdik egy irányba nyújtani, amíg el nem érik a kellő méretet. Eközben a kristály és a rács szerkezet erőteljesen megnyúlik, apróbb szakadások, rések keletkeznek. Miközben bejáratod a kábelt, ezeket simítod ki, illetve ezeket járja át az áram. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #39903 üzenetére
sztem azokra még annyira igaz,még retkesebb anyagokból készülnek.
plusz szted miből van a hangfalkábel?
hát tök ugyanabból ,mint az ICk.red dawn pl ugyanazt a kábelt használja néha banánnal,néha koakszal.és van,h tápkábelnek.
az indigó tonyo 1 hetes járatása alatt totál megváltozott. -
spiky03
veterán
válasz
Dorian #39903 üzenetére
így van
sajnos csak arra telik jelen pillanatban...
köszi a válaszokat
esetleg még pár egyéb infóval tudtok szolgálni az említett kábelekről?
h valóban észrevehető-e a különbség köztük v azért ezeknél (az alsóbb kategóriájú erősítőknél és hangfalaknál) nem jellemző annyira a különbség? -
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #39898 üzenetére
a kimber pbj igy szól 90 óra után:
teszt
(anno valahol olvastam, a kommentek között,h kb ennyire saccolták)gyártó szerint 300óra alatt járódik be.
én használtan vettem,nyilván igen komolyan be volt járatva, és az emlegetett karcos élnek nyomát nem találtam.kimbereket egyébként több helyen megemlítették,h nagyon sok járatás kell nekik.
-
Z_A_P
addikt
válasz
Dorian #39796 üzenetére
Lehet, hogy a Concept 6-oknak több mélye van
Ha az nem lehet hanem tuti, de nekem concept 1 van
Elfelejtettem az elobb irni, bocsi.A sub hangerejét úgy 2/3-ig tekerd fel.
Kiprobalom majd.Bár ezt a problémát megoldani nem fogja, de miért van alatta járólap?
Talan itt olvastam, h vknek ez segitett, kiprobaltam en is. Elotte nem volt. Nem ereztem valtozast, de mar lusta voltam kiszedni, ugy maradt.egy kis szőnyeget alá téve.
Ezt lehet megprobalom majd, bar a lakasomban nincs szonyeg, csak a furdoben egy kicsi, megnezem majd azzal.valószínű, hogy alul van méretezve a sub
Hat lassan lehet...de ugye volt egy onkyo bogreszettem erositovel. Lecsereltem a frontokat a dalira, aztan a centert. Most itt tartok -
-
Warter
addikt
válasz
Dorian #39569 üzenetére
Hallgatva téged meg bajnokpityut, meg elgondolva, hogy nálam mennyire körülményes ez a cserélgetés, kb előre elment a kedvem az egésztől.
Aztán persze lehet, hogy majd egyszer ráveszem magam és cserélgetek valakivel próba képpen. Mondjuk ezzel a kábellel most nagyon meg vagyok elégedve. Remélem a center kábel is dob még egyet kicsit az összképen. Még gondolkozom egy Hydra elosztón, de aztán kb itt a vége. Illetve kéne egy jó media lejátszó, de az egy nehezebb szülés lesz. -
robi0604
őstag
válasz
Dorian #39413 üzenetére
Elsőre nem rossz eredmény, de járatás után még biztos változni fog, bár lehet, hogy csak minimálisan.
Melyik IC fog maradni, gondolom a rendszerbeillősége miatt inkább akkor az excalibur?
bajnokpityu
A "lánc" elméleteddel bizonyos szinten egyet értek, de láttam/hallottam arra példát, hogy azonos gyártótól származó, hasonló kategóriájú kábelek összevásárlásával sem hozták ki azt, amit később egy tápkábel és egy IC cseréjével elértek.
Ebben az elméletben szerintem az a fontos, hogy a rendszerünk legjobb linearitását próbáljuk minél jobban elérni, a számunkra megfelelő hangkarakterisztikával, amit ugye nagyban befolyásol a hallgatói tér. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #39388 üzenetére
poenból azért megforditottuk egyik kábel irányát,de csak,h megvicceljünk
köszi egyébként,örültem a lehetőségnek.megerősitőtett,h milyen irányba menjek.robi0604:hajtom egy ideje,h láncban kéne gondolkodni.jó,van olyan,h egy kábel jó,v jobb.de sztem abszolút győztes nincs.nálam kb ugyanannyira beleszól a tápkábel,mint az IC.és csak jó párosok,triok vannak,meg nem összeillők.
ismerősöm tesztek alapján összevásárolt vagy 3-400rugónyi kábelt.nem 40-50e körül(amit árában eladtam)igy elméletem szerint totál össze nem illenek,hiába mind jó kábel külön-külön... -
robi0604
őstag
válasz
Dorian #39388 üzenetére
Nem a megbízhatóságukat vontam kétségbe (eszembe nem jutna), csak magamból kiindulva gondolom már vártad, hogy hallgass nyugiban egy kis muzsikát...
Mennyiben módosult így a Zero hangja?
Kiváncsi leszek majd a Suricata-ra is.Az excalibur IC-t bajnokpityu adta, vagy az is a Tiéd volt, csak szintén nála vendégeskedett?
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #38434 üzenetére
Majd kiszedem az ágykeretből a memóriahabos matracokat, de 20 centi vastagok, kicsit furcsa lesz a nappaliban.
A filcre Pityu válaszolt. Hagyd úgy, ahogy van!(#38430) KatonaT
Ne foglalkozz az ohmokkal, inkább olvasd el az első hozzászólást!
Hangminősége miatt érdemes lecserélni a JVC-t.(#38437) L4D1K
A Jamo Studio 180 nem falbontó, hanem tüzelőnek való ócskaság, ahhoz semmilyen erősítőt nem érdemes venni, sem használtat, sem újat. Még 20000 forintért sem. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #38417 üzenetére
úgy nézek ki,mint akit meg lehet ilyennel sérteni?kutyámra érzékenyebb vagyok mint egy kábelre,ráadásul ha úgy jellemzik,amilyen,akkor még ottan sem.
remélem Te sem sértődsz meg,h nem neveztem korrekt tesztnek a múltkorit.odaadtam,mondtam,h nincs bejáratva,ráadásul azt az 1 konkrét számot Tonyo megmutatta,hát sok mindenre jó,de erre nem... torzitott, elszinezett hangszerek vannak rajta,semmi köze a valósághoz.
lenne időm sztem jövő héten tesztelni, otthon leszek.meg nem tudom,hogyan fogom megoldani a fuvarozást.gondolkodom,de addig szabad a gazda. és köszönöm a lehetőséget.
felénk nem jártok,ugye?
-
ricsik
őstag
válasz
Dorian #38373 üzenetére
Nagyon csecse. Ha jól látom gránitlapok kerültek a hangfalak és a sub tetejére, ill a sub helyet cserélt a bal fronttal. A bal oldalt a csillapító inkább a sub mögött van, mint a front mögött. Nem felemás így a hangkép? Jobb oldalon teljesen a front mögött van, bal oldalon pedig nem. Egy valami szúrja a szemem, hogy nincs középen a kisasztal a tv-vel és a centerrel. Ha jól sejtem ezzel nem tudsz mit tenni, mert akkor lelógna a Denon. Összességében gratula, nagyon hangulatos és lakájos. A bőrkanapé nagyon szép darab. Értékelés:
-
t-bali3
senior tag
válasz
Dorian #38373 üzenetére
Dali Concept 6? Meg vagy vele elégedve? Eredetileg sajnos kizárt volt nálam az ára miatt, de most láttam, hogy az 5.0-ás szettben igen baráti a végösszeg.
Egyébként azon gondolkodom mostanában hogyan lehet a legelegánsabban megoldani a surround hangszórók kábelezését?
Nálad hol futnak a kábelek, csak nem a falban? -
Gál István
senior tag
válasz
Dorian #38378 üzenetére
Nagyon jól néz ki az egész, örülnék ha már itt tarthatnék hogy a saját lakásomban rendezgetem a dolgaimat... Ha nagyon kritizálni akarok akkor csak annyi hogy talán előnyösebb lenne ha a fal végig érne a frontok mögött, de ez már csak nagyon apró dolog... Összességében nagyon tetszik és biztosan kellemes órákat lehet eltölteni -> Gratula!
-
robi-k
őstag
válasz
Dorian #38370 üzenetére
Dorian, bajnokpityú, köszönöm
Bár még mindig kicsit kételkedek: ha nagy kapacitású kondi lenne benne, akkor rontana a szinuszhullámon (ellaposítaná), ami a trafó működését rontaná - tehát romlana a hang.Inkább olyan lehet, mint a katonai rádiók tápegységében volt alkalmazva: mind2 vezetőszál egy u.n. átvezető kondenzátoron keresztül megy át, a kondik külső felülete a földelésre van kötve, az átvezető kondenzátorok előtt és utána is egy-egy csillapító induktív tekercs van (kis induktivitással, kifejezetten a nagyfrekvenciás zavarok csillapítására).
Amúgy igen sok audio cég gyárt audio-táp-szűrőt. -
jos3ph
tag
válasz
Dorian #38284 üzenetére
Egyenlőre csak tájékozódtam, gondolkodok, hogy járnék jobban. Mert majd lesz HM erősítő csere, és szeretném, ha filmben is, és zenében is kihozhatnám a maximumot. Egy Onkyo-t néztem ki amire ugye többen, vagy mindenki azt mondja, hogy moziban remekel, ami addig jó is, míg nem hallgatok zenét. De nekem a zene is nagyon fontos. Én nem hallgatok klasszikust, vagy hasonlót, de a Trancet-ol egészen Bruno Mars-ig elmegyek. Ha ebben a műfajban annyira nem is volna fontos a professzionális sztereokép ugye mint a klasszikusoknál, azért nekem még is számít. Kb 70% zenét, és 30% filmet nézek. Talán egy 150eft árrésben lévő Denon lenne a legjobb választás a muzikalitása miatt, és a legolcsóbb is. Mert ahogy mondtad, az átkapcsoló mellé még jönnek a kábelek is, szóval kompromisszumot kell kössek, vagy zene, vagy mozi, és inkább a zenét választom.
-
jas39
tag
válasz
Dorian #38215 üzenetére
Regger hsz-a a dune playert méltatta, én csak megerősítettem. A topic címe sem a "milyen zeném van otthon", én pl az 5,1 ben kevert koncerteket véletlenül sem szertném máshogy hallgatni... /itt utaltam a térre
/ a pure direct-et ebben az esetbe hagyjuk, nem az 5.1 ből 2.0-ra találták ki
A forgalmazót pedig ilyen kérdésekkel bombázni nem érdemes, aki az asztalnál ül vagy épp a telefont kezeli, annak általában fingja nincs ezekről a dolgokról. Van ellen példa is, hál' istennek.....
A DTS HDMA adattartalma pedig sok esetben meg sem közelíti az LPCM-ét, a firmware frissítés pedig elvileg nem oldhatja meg ezen problémát. De ha egyszer megoldódna vájuk a híreket, Üdv -
törölt tag
válasz
Dorian #38096 üzenetére
Ezt én is szeretném tudni...
€uro: Zenével akarod bemutatni egy Hm erejét? Jobban jársz pl. egy részlettel a Transformersből vagy az Éli kőnyvéből.
Én zenére ha gyomorforgató basszus kel Madonna Ray of life lemezéről Substitute for Love-t raknám be,közepesnél nagyobb hangerőve, vagy valamilyen Apocaliptycát,abból több is van.... De ez csak egyéni ízlés..
Aktív témák
Hirdetés
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest