- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Aktív témák
-
Vidala
senior tag
Ez így pontos. Csak aki nem tudná: az MDF azért használatos a legkomolyabb cuccoknál is, mert szemben a fával, homogén az anyagösszetétele/eloszlása, valamint jól lehet tömöríteni (illetve tömörebb), ami szintén fontos. Ezek a feldolgozatlan (normál) deszkalapoknál mind hátrányként jelennek meg.
Gondolom ebben az esetben a fa a kinézetre vonatkozik. Pedig ha tudnád mit hagysz ki emiatt. Valaki hamar rá fog csapni, szvsz még Karácsony előtt eladják.
Mindegy, majd keresgélek valami fának kinézőt is. Javaslom, hogy ez alapján te is indulj el, és ha valami megtetszik, megbeszéljük! -
ToxicOs
csendes tag
-
zozy84
senior tag
ez tényleg a plafon már árban (sőt már padlás)
Itt az IQ70 pár 800 font az RX6 750 font. De most lennének akciók. Az egyik boltban ahol van 608 meg 1911 ott vannak a Monitor Audiok és adnának 20% kedvezményt a hangfalakból. (meg talán az erősítőből is) Ezért kellen eldöntenem végre hogy mi lesz.
Sőt ugyan abban a boltban vannak Kef-ek is de pont IQ nincsen csak Q700 és társai, de lehet rendelni tudnának de akkor gondolom meg is kellene vennem. Mindegyikhez a center 300 font körül lenne. Szóval 1100-1200 font körül a kedvezménnyel erősítővel meg kellen állnia. Mondjuk a BX 5.1 is meg állna ennyiből. (ilyenkor mindig elgondolkodok hogy minek nekem lassan fél milláért HM renszer)
-
zozy84
senior tag
Ott pont elég hülyén van megoldva. Minimum 200 négyzetméteres csarnok de a zene része egy külön beményített részen van de hátra felé nyitott a csarnok felé. Más nem nagyon szólt a környéken meg max kikapcsolnám a pi..ába őket. Hősugárzóért mentem tesómmal és egyszer csak hallottam hogy valami nem kicsit szól "arra hátrébb" és lehetett hallani hogy nem bögreszett. Akkor láttam hogy mik vannak ott és hogy 2 db IQ70 szólt "csak".
Ja és hozzá tenném, hogy az előző 5.1em amit hallgattam otthon az egy Samsung 1000 wattos egybe rendszer volt (50eft körül) meg anyámék 10 éves Sony bögreszettje. Tehát akármelyik ilyen középkategóriás renszert meghallanám bekönnyeznék szerintem.
-
zozy84
senior tag
Hát ez remek. Egyre valószínübb számomra hogy az ideális meghallgatás és hasonlítgatás nem megoldható nekem. Ha találok egy rendes HM boltot ott tuti hogy nincsenek olyan hangfalak amik engem érdekelnének (milliós árkategóriák álltalában) vagy csak ilyen MM szintü nagy cégek ahol meg nincs külön szoba erre, maximum 2 sorral arrébb vannak a sütőktől meg porszívóktól.
El fogok roppani és bemegyek az első boltba és veszek egy 608at vagy 1911et (ezeket találtam itteni boltokban "kézzelfoghatóan" és veszek hozzá egy pár IQ70et centerrel meg kábelekkel (ez még így bele is férne a keretbe) és megveszem. Ennyi!!!
A Streamaudios srácoknál is csak a frontok lennének meghallgathatók azt mondták nekem és nem is mindig van olyan erősítőjük amiket néztem , meg hangfalak sem. Tehát erre alapozni és várni hónapokat, hogy eljussak oda végre vidékről (Kaposvár-Cambridge) , háááát ......
Kezd már idegesítő válni a HM vásárlásom. -
A_ScHuLcZ
addikt
Nem vagyunk egyformák
Mint mondtam, szülőknek semmi szükségük többszázezres hangrendszerre.. fater félig-meddig professzionális sztereó erősítője tökéletesen elegendő számukra, ha mondjuk zenehallgatásról van szó. De mivel csak sztereó (illetve csak ál-surround) hangzást tud, így tv-hez nem tudjuk használni, 5.1-es filmeknél alig hallani a beszédet, ami a középsugárzóból jönne, évek óta küzdünk ezzel a problémákkal dvd-knél a korábban említett erősítővel.
Tehát a lényeg: 5.1-es hangrendszerre van szükség tévézés és filmek miatt, de nem ilyen áron. Olcsóbb szegmensben tudnátok javasolni valamit?
Tegnap például próbáltam egy LG rendszert (HT904TA), annak a hangzása bőven elegendő, csak az 90be kerül.. Ezért keresek valamit, ami annál olcsóbb, és kicsit gyengébb hangminőséget produkál. -
defiant9
tag
Az hogy több dolog éppen egyformán fontos egy rendkívül ritka állapot, általában a döntésképtelen emberek utolsó mentsvára szokott lenni. Belinkeltem a tesztet ahol sok ember nyilatkozott hogy A vagy B kábel a jobb(noname vs márkás), 49% találta el. Tudnál olyan vaktesztet linkelni ahol statisztikailag már értékelhető minta alapján más az eredmény (a haverom is meglepődött mekkora a különbség típusú placebó hatások nem érdekelnek)
Házimozi erősítőről beszélünk digitális kábelekkel, az a feltételezés hogy szándékosan nem manipuláljuk az eredeti adatot így az érintetlenül jut el az erősítőbe.
Különben így egyszóban értelmezhetetlen a jelforrás komponensed, mi lenne az, ha hdd-ről játszom le akkor az a legfontosabb, vagy a stúdióban a felvevő mikrofon volt az?
Abban hogy a hangfal előtt keletkező légnyomásváltozások leginkább hasonlítsanak az eredetire, legfontosabb a hangszóró milyensége. Az eddigi élettapasztalata alapján mindenki beláthatja hogy a mechanikus dolgok a legpontatlanabbak(hangfal), az elektronikusak tipikusan egy 'osztállyal' felettük állnak(erősítő), míg a digitális technika nem hibázik(fhdmi,s/pdif, .mkv splitter).
Ha 1000 forint invesztícióval elérhetek 1 század javulást a hangfalakon, de csak ezredet az erősítőn akkor az a racionális döntés hogy a hangfalakon javítsak.
Egyébként a szoba akusztikája a maga rengetek reflexiójával és kioltásával sokkal többet módosít a fülünkbe jutó hanghullámokon mint bármi más, de egyrészt az agyunk ezt 'kezeli' másrészt a boltban vásárolható komponensekkel szemben általánosan nem számszerűsíthető. -
Z0mbi
senior tag
Ezzel a sorrendel kicsit en vitaba szallnek ha megengedi Mr BBeci
Azert egy egeszseges sorrend van. Az igaz hogy egy rendszerrol beszelunk aminek a leggyengen lancszeme mindig a legrosszabb kompnens. Nos ezzel nem mondtam semmi ujat. Viszont az teny hogy ma a legszukebb keresztmetszet nem a kabel, senem az erosito.
Hanem a hangfal. Ha sorrendet kellene allitani akkor hangfal, erosito, kabel.
Szemely szerint tobb 'gyengebb' hangfallal volt dolgom mint erositovel. (a kabel meg egyszeru fizika. Mivel valto aramrol beszelunk igy a skin efekt miatt a kabel feluleten megy a jel. Ergo azert kell vastagabb kabel hogy kissebb ellenallasunk legyen (az elrendezesel csak az induktivitast javitjak ami torzulashoz vezet (ill kapacitast de ez hangszorokabeleknel elenyeszo)) -
xtremetuning
addikt
Felesleges velük vitatkozni. Elvakult mérésmanek....
Én halgatom és látom a különbségeket nap mint nap, az előnyeiket pedig élvezem.Tipikusan "savanyú a szőlő" szindróma.
A müncheni high-end shown is biztos csak dilettánsok használnak karomnyi vastag hangfalkábeleket. Vakítják a népet, hétköznapokon meg vontatókötélnek használják őket. -
almi
senior tag
Most aktívval megy, de ugye közeleg a szilveszter, ahol nem árt némi hangosítás, de azért nem szeretném észnélkül...
és mondjuk a B kimenetre még 2 8Ohmos hangfal? Nem lesz már jó az sem igaz?Olvasgattam, és amikor azt írják, hogy sorosan kössön rá az ember hangfalakat, az azt jelenti, hogy egy kimenetre a 2-t?
-
python1
veterán
Hali!
Azért kérdeztem mert nem voltam teljesen tisztában vele. De kifogok próbálni párat! Csak eddig még nem volt olyan hely ahol alkalmam lett volna ilyenekre,megvettem amit gondoltam,hogy jó és kész.
Pár jó kábelmárkát amik árban a" földön járnak"javasolhatnátok.Szívesen fogadnék pár jó tanácsot!
-
zozy84
senior tag
Filmre szinte csak az A.C.Ryan-t használom. Egyszerübb letölteni a tizen gb-os filmeket mind BD filmeket venni. De azért van néhány. Csak gondolom később olcsobbak lesznek a filmek akkor meg már meg venném őket. Ps3 és Dune (vagy valami más jobb BD lejátszó) között lenne különbség? Playon meg Dune között? Vagy ha lenne akkor is fél milliós vagy jobb renszeren látnám csak?
-
xtremetuning
addikt
Annak, aki egy 32"-os tívín nézi, lehet.
Természetesen mindketten tudjuk, hogy van, nem is kicsi.
Sokan az árat, ár-érték arányt magyarázzák, meg a cucchoz 10-20%, bla-bla...Azt, hogy iszonyatosan komoly tuning lehetőség bármelyik megvett rendszernél, fel sem fogják. Tisztelet a kivételnek.
Egy kis tanmesét már rég le szerettem volna írni, talán ez most jó alkalom.
Adott egy cég középkategóriás vetítője. X milla.
Van ugyanennek a cégnek egy referencia vetítője X milla x 3 !!!!!!!!!!!
A két gép közti különbség minimum 3 milla. (több, de maradjunk ennél az összegnél).
A középkategóriás kapott egy komoly tápkábelt 100.000
Kapott egy közép high-end hdmi kábelt 100.000
A komplett házimozi rendszer kapott egy csúcskategóriás hálózati tápelosztót (ez a táp kihat minden komponens képére illetve hangjára, de jelen esetben csak a vetítőre tett hatást vizsgáljuk). 600.000Tehát közelében sem vagyunk a referencia vetítő árának, mégis a végeredmény nagyon megközelíti azt.
Elhívtunk egy srácot, akinek ugyanez a középkategóriás vetítője van, és nem akart hinni a szemének, mennyivel jobbak a szinek, a kontraszt, a mélységérzet, arról nem is beszélve, hogy az addig egy bizonyos blu-ray film sajátjának tartott zaj (pixelesedés) nyomtalanul eltűnt.
Tehát ezekre a kábel (drága-nemdrága) dolgokra próbáljatok meg úgy is nézni, ha nem szeretnétek (tudtok) a nagy dolgokra (erősítő,hangfal, stb) többet költeni, akkor apránként egy egy kábel cseréjével mégis sokat tudtok javítani.
Igazatok van abban, hogy az alsó szegmensben ez még nembiztos, hogy kifizetődő, de a közép-felső kategóriában már simán használható lehetőség.Bár ha valaki vesz egy erőlködőt cirka 150-200e forintért, de nem szeretné (tudná) már lecserélni jobbra, akkor még simán elkölthet 6 méter kábelre (a frontokhoz) 30-60 e forintot a későbbiekben. Ez méterenként 5-10e forint, ami már nagyon sokat hozhat a hangon (és sok jó minőségű kábel kapható ezen az áron!), de mégis kigazdálkodhatónak tartom.
Nem muszáj azonnal, de utólag bárki össze tudja kuporgatni-szedni.Egész egyszerűen az a baj, hogy az emberek többsége (köztük én is) arra van szocializálva, hogy megveszi a nagy dolgokat és azzal kész. Eszünkbe sem jut, hogy a kábelezés legalább ennyire lényeges és fontos.
Kicsit sok lett, ezért bocsi, de már napok óta őrlődök , hogy ezt leírom.
-
Z0mbi
senior tag
Erre van egy masik jopofa urban legendanak titulalt kis bohozat:
Ruhafogas vs Monster cableBar ez itt most nem annyira relevans mivel analog jelrol beszel ez mi viszont digitalisrol. Ami eg es fold! Az egyikben energiat tovabitasz a masikba nem. (vagyis de de az analognak a sokezred reszet)
Aztan mi itt nagyon leegyszerusitjuk itt a dolgokat. Ez kulon tudomany. Sok valtozo van. Foleg nagyfrekvencias jel eseten. Tehat egy 1000ft os HDMI lehet hogy nem a legjobb valasztas. De gyanitom itt a forumozok tobsege nem vajtfulu...vagy vajt szemu
(mitomen hogy hijjak ezt ha valakinek uber latasa van) Vagy ha igen nem olyan a felszerelese hogy egy MM os 5rongyos hdmi ne lenne neki eleg.
-
mouse1
csendes tag
Na. Akkor mégegyszer. Tudom, hogy az erősítőhöz gyengék. De pillanatnyilag nincs pénzem fél milliós hangcuccra, és mivel a szoba sem épp optimális, ezért próbálom kihozni a legtöbbet, amit ebből az összegből, és helyből lehet. Ha most megtehetném, hidd el hogy sokkal többet költenék rá. Ha úgy egyszerűbb, akkor tegyük fel, hogy egy Onkyo SR608-ast vettem, és most ahhoz keresek hangfalakat. (Így is a gatyámat is ráköltöttem a most meglévő cuccokra, ezért is már kapom a folyamatos se**berúgásokat...)
-
clarlet167
csendes tag
5.1-es rendszerem van. Lehet tévhitben vagyok, ha igen akkor légyszi világosíts fel Béci.
Tehát azért vettem meg a dune-t, mert szeretném a HD hangokat is hallani
mivel a harmanomon nincs hdmi, a 8csatornás analógos lejátszót ajánlottátok.
Én azt hittem hogy ez esetben mind a 8 csatornát össze kell kötni, de ezek szerint a hattal is átmennek a HD hangok? -
Errtu11
csendes tag
"Mit vársz a splittertől, amit a 15 méteres kábel nem tud???"
Jogos, ezt nem fejtettem ki rendesen.
A splittert beillesztve a jelenlegi rendszerbe + egy 5 méteres kábel, elkerülhető lenne a 15 méteres kábel vásárlása. Így sem lenne olcsó, de elkerülhetném a túl hosszú kábeltől való félelmemet. Az egyik "márkás" gyártó 8m felett nem készít 1.3- as HDMI kábelt minőségi okokból. Gondoltam nem véletlenül. De ici- pici veszteség nem probléma -
mouse1
csendes tag
Nem azonosítom a hangerővel, eszembe se jutott. Viszont a mély hangokra rohadtul berezonálnak a falak, és nagyon áthallatszanak. Vagy pl. ha elmész egy szórakozóhely előtt, avagy moziszoba előtt, akkor mit hallasz ki? A mélyeket, nem a magasakat.
(Ennek ellenére nincs szükségem 10kW-os mélynyomóra jelenleg... Csak egy mélyre lemenő, hangszórókészlethez jól passzolóra - tehát a hangszórók mélyei azért ne nyomják már el magát a mélynyomót.)
-
zozy84
senior tag
Monitor Audio Bxfx-eknél jobbak?
Vagy nem érzékelhető különbség? (5eft a különbség köztük)Húúú ne is mond!
Tisztára "transzba" estem úgy hallgattam meg nézegettem őket.
Mondjuk 250eft körül van az 5.0ás rendszer és akkor még nincs erősítőm meg kábelek meg sub. Itt asszem 700font volt a pár.
-
Gergőke88
addikt
Ez a 3063 erősítő miben különbözik a yamaha 367 erositotol? Vagy mindkettő ugyanaz?
Ha hdmi 1.4-es akkor a hangot is átviszi? Illetve kikapcsolt állapotba a képet és a hangot továbbítja a tv fele? Azt látom hogy a HD hangokkal nem tud semmit kezdeni, mondjuk ezzekkel a hangfalakkal nem is lenne értelme. köszi a segítséget! -
Ezért kell normális ventiket használni, pl. Zalman ZM-F1 FDB ezt ha leveszed minimumra meg nem hallod, pláne 3m-es távról. Jelenleg nekem is PC-m van Chieftech Dragon nagytorony, de mivel Zalmit használok, és olyan alkatrészeket, ami nem olcsó btw, de nálam az is szempont volt, hogy a gép kussban legyen, miközben azért produkál légmozgást (hűtést) is. Külön kivágtam a ventillátor védő rácsokat, hogy mégjobban minimalizáljam a fölös hangkibocsájtás. Ez nem érv, hogy a PC hangos. A hangos PC az tényleg hangos, de ha ésszel összerakod és minimális moddolást elvégzel rajta, akkor csodákra is képes lehetsz ami a szellőzést és a fölös hangkeltés elkerülését illeti. A hosszú kábelezés is kivitelezhető, nekem nem jelentett gondot.
Üdv,
Vik -
Nincs baj a HTPC-s lejátszással, a PC tökéletesen alkalmas ilyen célokra, csak nem mindegy, hogy milyen úton akarja az illető használni. 1x kell jól beállítani a dolgokat és utána már megy minden. Részben az elcseszett BluRay szabvány kényszerít minket mkv-kat nézegetni... Ami persze jó, mert láttam már olyat, hogy az állkapcsomat keresgéltem a földön, és volt persze olyan is ami némi korrigálást igényelt volna... Ahhoz, hogy a PC-t összekösd nem kell más mint egy normálisabb VGA, ami továbbítja a hangjeleket is az erősítőnek, de a jelhez nem nyúl hozzá, pl RADEON HD sorozat. Nincs szükség flancos überdrága hangkártyákra. Ehhez felesleges. Fontos még a jó lejátszóprogi, bár az már majdnem mindegy, hogy milyen. Azokkal a 20 rongyos céleszközökkel meg CSAK a baj van. Volt nekem olyanom, kollegáimnak is van és nem visz minden mkv-t, ergo hasznáhatatlan. Nálam az arány 80% okés 20% nem okés (1000 filmből). Ha jót akarsz másnak, ne ajánld ezeket a kamukütyüket. Én megjártam ezt az utat és saját tapasztalatból mondom.
Üdv,
Vik -
xtremetuning
addikt
3 kiló felett én kötelezővé tenném, hogy az eladók elmondják :
- az erősítőhöz kapott 'gyári' tápkábellel lehetetlen a maximumot kihozni a termékből.
- amennyiben színpadot, teret és jelenlétérzetet szeretne kérem vásároljon normális tápkábelt (is) .
- mint ahogy elmondhatnák azt is, a készülék hanminősége erősen függeni fog a jövőben felhasznált kábelek minőségétől.Persze ez magyarország, örülnek, ha eladják a készüléket.
Az, hogy a tulaj a közelébe sem fog érni a hangminőségbeli tudásához...... -
lszacsuri
csendes tag
A cikk alapján Paksot kivéve eltatáltam a dolgot.
Nem volt meglepő számomra; pontosan erre a kompromisszumok nélküli hozzáállásra próbáltam utalni; illetve ezzel szemben arra, hogy a magyar háztartások jelentős hányadában olyan elektromos szerelvényeket találni, amikről jobb, ha nem is beszélünk...
Viszont ha tényleg ennyire lehengerlő a különbség, akkor kezdődhetne úgy az #1 hsz, hogy "szerezz be új megszakítókat, és úgy 10 kiló derótot, ipari csatikat, stb"...
A hifi az egy drog.
Itt néhányan egyre keményebb cuccokat toltok srácok, ami nem gond, csak visszásnak érzem egy picit.
Nem úgy kellene tanácsot adni a népnek, hogy rögtön azon a szinten tolja magába az anyagot, ahol ti jártok... -
kalgabika
csendes tag
Sajnos pont ez a baj hogy anyira nem tudom elöre hozni a JBL ES30-ast. Max 15cm-t tudok a háta mögöt hagyni és ez a 15cm csak középen lenne meg mivel befelé forditanám egy kicsit a hangfalakat igy a belsö oldalán nem lenne csak 7-8cm.A Jbl ES30 egyébként is, polc sugárzóhóz mérten nagyon mély hangfal 33cm. Ha álvány kellene hozá akkor akár vehetnék földön áló hangfalakat is, de ezt nem akarom. Mindenkép valami falra furható vagy falra szerelhetö front hangfalakban gondolkodnék. Esetleg ebben az árban 170000 ft tudnátok valami hangfalrendszert ajánlani mélynyomo nélkül. Olyant ami négy polc vagy falraszerelhetö hangfalat és egy center sugárzót tartalmaz.
Gondolkodtam ezzen isFront
[link]Center
[link]Hátér
[link]de félek hogy ehhez az erösitöhöz (ONKYO TX-SR508)és ehez a szobához kb (18m2 és 40m3) kevés lenne, és szerintem az erösizö teljesitménye tul nagy ezekhez a falakhoz. Ráadásul azt sem tudtam eldönteni hogy ezzek most 4 vagy 6 ohm-os hangfalak.
Aktív témák
Hirdetés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Dacia topic
- Google Pixel topik
- Villanyszerelés
- Autós topik
- Maximum 320 Hz-et képes magából kipréselni a Philips dual mode-os monitora
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest