- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Leépíti a Sony az európai piacot?
Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
-
Ego007
csendes tag
válasz
kalgabika #28230 üzenetére
Pedig meghallgatás nélkül nem biztos, hogy olyan rendszert fogsz kapni ami feküdni fog az ízlésednek, én cirka 300km-rt utaztam, hogy meghallgassam a kiszemelt hangfalakat, és megérte, mert enélkül egy olyan hangfalat vettem volna ami drágább és gyengébben muzsikált mint amit végül vettem, szóval érdemes rászánni egy napot
-
Vidala
senior tag
válasz
kalgabika #20961 üzenetére
Nem optimális a magasság, éppen azért, mert egy vonalban van a hallgatási pozícióval. Nem tudod feljebb tenni őket? Esetleg a hátsó falra? Nagyjából jól leírtad az elrendezést, csak nyilván az ajtók-ablakok-bútorok hiányoznak a képből, illetve tetőtérre gyanakszom.
Jobb híján persze így is használhatod, azért rossz nem lesz, mivel a térhatás azért csorbákat fog szenvedni kissé.Ezek a hangfalak - hasonlóan a centerekhez - így vannak kitalálva, hogy vízszintesen tudod elhelyezni őket. Persze annak sincs akadálya, hogy függőlegesen tedd fel őket. Olvastam már olyan HM tesztet, ahol a centert is felállították, mivel úgy jobb volt a hangzás.
Egyébként én a mélyközép sugárzókat a közelebb lévő merőleges fal irányába tájolnám inkább, de ezt kipróbálással fogod tudni inkább eldönteni (lehet, hogy nem fog érdemben számítani). Inkább a függőleges elrendezésnél kell alulra tenni a mélyeket, felülre a magasakat.(#20960) kezdocske
Valószínű volt valami oka, hogy ezt javasolták, mert egyébként a mostani leírásod alapján a HDMI megfelelőnek tűnik, mint univerzális csatlakozó. -
Vidala
senior tag
válasz
kalgabika #19203 üzenetére
Először egy pici kiigazítással kezdeném, aztén néhány személyes tapasztalatot is megosztok:
A polcsugárzó elnevezés nem igazán szakszerű, az állványos doboz inkább. Felesleges kérdezned kitől tanultam.Ebben azt hiszem elég sok minden benne van, csak megerősítés képpen: fontos a stabil alátámasztás is, a káros rezonanciák kiküszöbölése végett. Valamint ezeket elsősorban nem azért csinálják "kisebbre", hogy oda is jó legyen, ahol az állódoboz nem férne el, hanem a hangreprodukció különbözősége okán. Az egy másik kérdés, hogy mire használjuk, illetve milyen a végeredmény.
Sok audiofil rendszerben ilyen állványos dobozokat használnak a hangzásuk miatt.Nekem ES80-as állódobozaim vannak. Az itt hallott tanácsok alapján tologattam őket nem keveset, hogy megtaláljam a lehetőségekhez képesti ideális helyüket. Volt jobban a falra tolva merőlegesen, legalább 40cm-re előrébb húzva, meg kissé beforgatva is stb.
Most ott állapodtam meg, hogy kissé beforgatva vannak a hallgatási pozíció felé, de csak úgy kb. 20-25 cm-re elhúzva a hátsó faltól egy "klasszikus" szekrénysor két oldalán, a szekrénytől 15-30 cm-re oldaltávolságban. (Mivel ferdén áll, és a doboz oldalai sem párhuzamosak, ezért nem tudom pontosabban megmondani a távolságot, amellett, hogy nem mértem meg utólag.) A hallgatási szög úgy 50-55 fok.
Szóval az ökölszabályok igen hasznosak, de mindig az egyedi tér, akusztika, meg úgy egyébként a komplett láncfogja meghatározni egyedileg, hogy mi lesz "ideális", ezt pedig próbálgatással lehet kitapasztalni. (Remélem nem ismétlünk túl sokat
)
-
BBéci
legenda
válasz
kalgabika #19203 üzenetére
Léteznek falra szerelhető hangdobozok, de az egészen speciálisakat kivéve rájuk is vonatkozik, amit az előbb leírtam.
Kényszerhelyzetben elfogadható, de hangjukat illetően kompromisszumokkal jár.
A Bose apró kockáihoz is kapható állvány, nem véletlenül.
Hallgattam a Q-kat, megérik az árukat, de inkább halk háttérzenéhez, mint házimozihoz alkalmasak. Szerintem. -
BBéci
legenda
válasz
kalgabika #19194 üzenetére
A JBL ES30 és a hozzá hasonló dobozok hangja lényegesen jobb egy állványon, mint bármilyen földön álló vagy falra erősített polcon. Ez saját tapasztalatom. Ráadásul a Sanci által javasolt 15 centi helyett 40-50 centire elhúzva a faltól, óriási mértékben javul a térleképzés, a színpadkép. Erről magad is meggyőződhetsz.
Aktív témák
Hirdetés
- Autós kamerák
- Nyaralás topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gmail
- LEGO klub
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gyúrósok ide!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest