- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Légies iPhone halvány színei
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Yettel topik
Aktív témák
-
Gál István
senior tag
válasz
#09634560 #13411 üzenetére
Nah, szóval összekötöttem egy pár Vardus-400 assal a Pioneer VSX-916 os erősítőmet. A hangkártya flexijack kimenetén keresztül optikai kábellel az optikai 1. bemenetet választotta amire CD van írva. Kiválasztottam a CD-t és semmi hang. A rádió sistereg, de nincs antennám így azt sem tudom hallgatni.
-
v.attis
őstag
válasz
#09634560 #13236 üzenetére
Húúúú, ez már nagyon audiofil megközelítés. Ez az elképzelés, ez a rendszer esetemben több ponton is megbukik:
-Helység: 2hangfal a szekrény tetején közel 2 méteres magasságban, két hátsó pedig a falon 1,60m magasan. Nem tudom máshogy elhelyezni, nem engedi a bútorzat és a helység mérete. Annyit tudok javítani, hogy a szekrény tetején lévőkre teszek tüskét.
-Lejátszó: ajánlatos lenne egy hifi minőségű lejátszó is hozzá, de nekem egy olcsó akciós divx-es noname dvd-m van. Ami mondjuk abszolút mindent visz, még a vmw-t is néha (ezt nem is értem)...
-Média forrás: egy rohadt eredeti lemezem nincs! Internetről letöltött mind.Nem engedhetem meg magamnak, hogy ezeket megváltoztassam. Az általam elképzelt rendszer a leg előnyösebb jelen esetben, mert ha zenét hallgatok lesz egy szép sztereó "rendszerem", de ha filmet nézek lesz egy erőteljes házimozi rendszerem. Persze ki ne vágyna egy olyanra amit Te is leírtál, egyforma hangfalakkal. Talán 1-2 éven belül összegyüjtöm a rávalót, de egyelőre ez nem fér bele. Ezért nem a tökéletes audiofil hangzást kell szem előtt tartsam, hanem azt, hogy minél olcsóbban kijöjjön egy viszonylag jó rendszer.
Mondjuk az nem lesz túl jó, ha Nicolas Cage a frontból és a háttérből nem egyforma hangon fog megszólalni.... Azért nem egy abszolút gagyi hangfalat akaork venni, úgyhogy remélem azért nem lesz égbekiáltó a kölünbség.Egyébként hadd kérdezzem már meg: Sok gyártó árul egész házimozi rendszert olyan hangfalakkal, ahol a hátterek kicsik, a frontok meg méteres oszlophangfalak. Azért azokban van elég nagy különbség megszólaláskor, nem?
-
szmegma
aktív tag
válasz
#09634560 #13227 üzenetére
Koszi.
Tehat nem eleg az 5 hangfalnak egy gyartotol szarmaznia meg tipusazonosnak is kell lenniuk? Ez pontosan mit is takar?
A videokarim (GeForce 9200M GE) beallitasaiban mit kene keresnem pontosan?
Azt honnan tudom, hogy jelenleg nem megy ki nagyfelbontasu hang a HDMI-n? -
kkrisi
senior tag
válasz
#09634560 #13161 üzenetére
aztén tudom jól, csak azt nem tudom, hogy ez van e olyan jó mint azok a missionok amiket kinéztem! esetleg van valami másmilyen hasonló szett amit mertek ajánlani?
meg én azért néztem polck hangfalakat mert valaki azt mondta nekem h így sokkal jobb összhangot kapok ha majdnem minden hangfalam ugyan olyan mert elv az az igazi 5.1 (kivéve a centert) De nekem mindig is az álló frontos szettek jöttek be! -
kkrisi
senior tag
-
-
kkrisi
senior tag
válasz
#09634560 #13051 üzenetére
Akkor Denon 1709-es jó? Nad-ból csak sztereókat ismerek jókat denonból az imént említett Onkyo 807-es még nem volt szerencsém találkozni! Na meg hát azért még is az van vagy 200k-s erőlködő
akkor már minyá röpke fél millánál járnék!
akkor azt mondjátok, h a sub az frankó a hanfalakkal sincs gond csak az erőlködőn kell javítanom és lesz egy jó system-em?:
-
kkrisi
senior tag
válasz
#09634560 #13045 üzenetére
van egy nagyobb tervem amire gyűjteni kéne mert az nagyon jó összeállításnak tűnik!
Erősítő: Onkyo SR507
Hanfalak: Mission m32i (2 pár) + Mission m3c2i (center)
sub: Velodyne CHT-8Erre a szettre fáj a fogam csak az a baj h melót kéne találnom, h legyen rá pénzem mert ez így kb 350-ből van meg
-
Jag
senior tag
válasz
#09634560 #12811 üzenetére
Félreérted, nem a válaszaiddal van bajom, azokat köszönöm, hanem, hogy nincs értelmes megoldás. Van egy TV-m 2010-ben, ami mindenféle digitális bizbasszal' fel van szerelve, USB-ről filmet meg tudok nézni, de azt nem tudják megoldani, hogy ne kelljen a füleshez állandóan a tv háta mögött bogarásznom. Arra azért kíváncsi lennék, hogy egy fali konzolra szerelt tv-n mennyire élvezetes dugdosni a vezetéket úgy, hogy előtte egy komód is van....
No comment.Egyébként a tv-n lévő jackbe 1x is rémisztő bedugni a csatit, nem hogy naponta többször.
Annyira gagyi, hogy az nem emberi. Másik topikban a kolléga is azt javasolta, hogy ne erőltessem a dugást' :-)Tehát vagy dugok' és 2 hét múlva vihetem szervizbe, mert kiszakad az egész, vagy veszek a százezres tv-hez külön hangfalat. Csak akkor tudnám miért nem eleve külső hangszórót adnak... Mindegy, biztos nekem magasak az elvárásaim.
-
-
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #12787 üzenetére
Ne izélj már Sanciiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!
14 kilós állódobozok, 5 colos hangszórókkal, komolytalanok egy minőségi házimozihoz. Inkább kamarazenéhez valók.
A THX ajánlás érdekes téma. George Lucas Skywalker Ranch-án azt okítják, 80 hertzen kell vágni az összes hangdobozt, függetlenül attól, hogy milyen mélyre képesek lemenni. THX okleveles barátom szerint mindegyik házimoziban ez az egyetlen üdvözítő, elfogadható beállítás. Ezen sokat vitatkoztunk, mert nekem tetszik a frontok teljes frekvenciatartományú megszólaltatása, melléjük a mélyládát 40-50 között indítom.
Ehhez képest most mind az 5 csatorna esetében 40 hertzen van a vágási freki, ezt állította be az Arcam, és nekem tetszik a hangzás. Sógorom a házam szerkezetének épségét félti, akkorát szól a cucc. -
-
-
Warter
addikt
válasz
#09634560 #12744 üzenetére
Hát nemtom, tulajdonságok alapján a Pioneer VSX920 és az Onkyo 608 a szimpi, bár a 608-as egy 10-sal drágább és még az állványt is ki kéne cserélnem, ami annyira nem 1xű. Aztán lehet ezt a passthrough-t megoldom máshogy. Úgyis azt olvastam, hogy az onkyo 30 wattot fogyaszt, ha igy van használva, az meg nem az igazi.
-
Warter
addikt
válasz
#09634560 #12732 üzenetére
A Pioneer VSX-920 -ról mi a véleményetek? Elég jó árban van és rengeteg mindent tud és jókat olvasni róla külföldi oldalakon. Bár egy gondot irtak, hogy nem támogatja a standby pass-through-t, bár nem tudom, hogy ez igaz-e.
Sanci38: nekem az Onkyo 608-cal egy bajom van, nem fér be a tv állványba -
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #12719 üzenetére
7.1-nél több csatornára kevert filmről nem tudok. Nekem a mátrixolt trükközések nem tetszenek, bármilyen fejlett algoritmussal állítják elő azokat. A DD is csak eleinte ejtett ámulatba, amíg újdonságnak hatott. A Pro Logic különféle változatai feldobhatják a sztereót, de dinamikában, felbontásban, jelenlétérzet megteremtésében nem versenyképesek.
-
-
lean
aktív tag
válasz
#09634560 #12713 üzenetére
Onkyo-k is tudják többek között a wide ill height kiterjesztést... Illetve mindazok az erősítők amelyek rendelkeznek Audyssey DSX technológiával.
A többi korrekt
néhány példa -
bozont
veterán
válasz
#09634560 #12700 üzenetére
Főleg filmnézés közben veszem kicsit hangosabbra (hetente többet is megnézek ha az időm úgy engedi), az úgy jó ha minél hangosabb.
Meg néha zenénél is, de amúgy olyan közepes hangerőn hallgatom. Bár ez ugye elég szubjektív, meg a szoba mérete és befolyásolja, nekem kb 20nm.dabadab: Köszi az infót, így már tiszta.
mod.: Amúgy végül, a Yamaha RXV 467 erősítő mellett döntöttem, kicsit a jövőre is gondolva.
-
modflow
veterán
válasz
#09634560 #12683 üzenetére
Hát én már reggel nekikezdtem, szétszedtem a hátulját.
Megszerkesztettem az íveket, mindent és elkészítettem ezt:[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Ennek szerintem elégnek kell lennie, itt simán áthúz a levegő.
Azt még nem tudom, hogy az üvegajtót kivegyem e, vagy maradjon, és csak kinyitom amikor használom az erősítőt. Majd attól függ, zavarja e kinyitva a hang útját.Ami inkább kérdéses számomra az a felülről az első köz, ahol az xbox és a PS3 van.
A PS3 felfelé nem szellőzik, azért került ez alulra, annak ellenére, hogy íves a teteje, de megoldottam. Az xbox-on van ugyan a felső részén is perforálás kétoldalt, de mindkét konzol alapvetően hátra fúj szóval ennek se kellene, hogy problémát jelentsem, mert ez a köz abszolute nyitott, oldalról is, csak a center lesz előtte annyi. -
Gabor970
addikt
válasz
#09634560 #12666 üzenetére
hűha, a Marantz-on nincs HDMI? Épp azért fordultam el részben a használtaktól, hogy akkor már feleljen meg a következő 10 évre, mint házimozi központ. Hát ez HDMI nélkül nehéz eset..... Nem is gondoltam, hogy a Marantzon nincs, ezért nem is figyeltem oda rá.
Tényleg ha már HDMI, akkor ezzel kapcsolatos kérdés. Többször felmerült, hogy ezek az erősítők csak átengedik a HDMI-ről érkező jelet. Ez mit jelent? A hang forrása az erősítőnek nem a HDMI, mert azt csak továbbküldi a TV felé, hanem még pluszban optikai kábellel is össze kell kötni a forrást az erősítővel? Azt hittem, ha HDMI akkor a hang digitálisan azon keresztül megy az erősítőbe, és az erősítő abból dolgozik.
Nálam a TV beépített media playere van használatban, onnét optikain megy majd a jel az erősítőbe (a samsung idei modelljei kiküldik 5.1 DD vagy DTS formában, nem csak 2.0-ra lekeverve) Illetve UPC direct beltérijéből HDMI-n csatlakoznék az erősítőre, majd természetesen onnét a TV-re. Bár megoldható az is, hogy a TV-re megy a HDMI-n a kép, és optikain a hang az erősítőre. Ez azért jó, mert nem minden esetben használjuk az erősítőt TV nézéskor. áááá, kicsit bonyolult ez :-) Egyenlőre más forrás nincs, de lehet később külső media player és BD lejátszó is.a TV-ből mindenképp ki kell vezetnem optikain a hangot az erősítő felé, mert a mindig tv-t is nézem, és ott már néha van koncert 5.1-ben. Gondolom karácsony környékén is lesz majd pár.
-
modflow
veterán
válasz
#09634560 #12590 üzenetére
Igen, erre én is gondoltam. Mert az üveges részben a polc az nem fix, hanem csak 4 prücök tartja és 2 részre osztja a "teret".
Az alsó egy nagyobb, ez a legalsó polc, ha ide raknám az erősítőt, akkor 5 cm hely lenne felette. Ide már jó lenne nem?
Csak akkor még a hátsó furnérlemez lenne kérdéses. Ha csak kivágnék belőle, az olyan igénytelenül nézne ki nem?
Egy másik "problémám", hogy a centert hova rakjam. A TV talpa nagy, mert tartania kell a TV-t, ha elé rakom, akkor pont eltakarja a vevőt a TV-n és nem lehet kapcsolgatni, meg zavaró is. Arra gondoltam, hogy a TV mögé raknám, de ott meg rögtön visszaverődne a TV-ről a hang, nem?
-
ricsik
őstag
-
ricsik
őstag
válasz
#09634560 #12593 üzenetére
Igazából nagyon tanácstalan vagyok, mert ebben a 100e kategóriában sok jó gép van :
Onkyo TX-SR508E
Yamaha RX-V467
Pioneer VSX-820
Harman Kardon AVR 155
Denon AVR-1611Nagyon tanácstalan vagyok. 40-60 Zene-HM, Dali Concept 6 szetthez.
Tudom meg kell hallgatni őket, de erre nincs lehetőségem.Igazából nem sok elvárásom van. Legyen rajta mérő miki, HD hangok, sok HDMI, csak az alap dolgok. Nem kell 7.1, nem kell felkonvertálás se. K*jól szóljon, főleg ez érdekel
-
Antonio
senior tag
válasz
#09634560 #12565 üzenetére
tehát magyarul (még nem volt dolgom AV erősítővel) a videó jelet nem közvetlen TV/monitor/projektorba küldöm hanem erősítőbe ami mellékesen felkonvertálja a jelet pl egy DVD jét? 1080 -ra feltételezem valamiféle "csalással" ami kvázi nem pont 1080 de jobb mint a bemenő jel és az megy tovább a TV/projektorba stb?
de ezt félkonvertálást a lejátszók is tudják/tudhatják igaz? (most per pillanat nem néztem utána még arrább van a házimozi ez csak egy előtanulmány
)
-
nyunyu
félisten
válasz
#09634560 #12555 üzenetére
Csak azert kerdezem, mert az Onkyo 474-emen ugyan van egy koax meg egy toslink, de valtani kozuluk csak az erosito elejen levo DVD gombbal lehet, taviranyiton levo DVD gomb az mindig az utoljara hasznalt digitalis bemenetre kapcsol.
Taviranyitoval meg nem erek el az erositoig, hogy megnyomjam.
-
nyunyu
félisten
válasz
#09634560 #12533 üzenetére
Felvilágositásként: Phono: analóg lemezjátszó angol nevéből eredő lemezjátszó bemenet ami abban különbözik a többitől hogy sokkal kisseb feszültsége van és esetleg RIAA korrekcióra szorul
Van egyaltalan meg olyan uj erosito, amire raknak ilyet?
Mar 10 evvel ezelott sem volt evidens a meglete, Onkyo 474-emre meg raktak, de a kortars Yamahakon asszem mar nem volt. -
-
BaLee
addikt
válasz
#09634560 #12533 üzenetére
Köszi, ezt a Phono dolgot nem tudtam.
S-videot tudom, hogy mi azt írtam is, hogy nincs benne. Mondjuk anno én nem tapasztaltam észrevehető különbséget kompozit - s-video átállás után, viszont s-video - komponens után már igen.
Eddig nekem amilyen lejátszómon volt s-video kimenet azon komponens is. -
bozont
veterán
válasz
#09634560 #12501 üzenetére
A Yamaha elég szimpatikusnak tűnik, de valahol majd megpróbálom közelebbről is szemügyre venni. Meg ahogy nézem már kapható egy frissebb verzió a 367-es is, lehet az lesz belőle.
Másik hogy szerinted megéri a plusz pénzt az RXV 465 vagy 467, ehhez a JBL hangrendszerhez? Vagy csak funkciók terén tud többet, hangzásban ugyanolyanok? -
Mikee868
tag
válasz
#09634560 #12487 üzenetére
Üdv!
Köszi a segítséget Így mostmár tiszta a dolog.Ennyi pénzt nem szánok rá mint amennyit írtálnekem annyi a lényeg hogy ha veszek valamit az valszeg digitiális lesz ezért kérdeztem rá a kodekekre mert a lényeg hogy ha már megvettem a digitálisat meg is szólaljanak a filmjeim.
Lehet ki fogtok röhögni meg minden de én max 40 körül keresek erősítőt, ezért is nézegetem a használtakat. Nem vagyok vájtfülű, most is egy házi barkács "hangrendszerem" van. Csak a kényelem miatt venném meg azért mert ezeket házi körülmények között nem éri meg építeni.
Három erősítő amit eddig találtam: [link]
[link]
[link] -
dabadab
titán
válasz
#09634560 #11712 üzenetére
"Lényeg: (a Samu tévé manuáljábol igy vettem ki) hogy a digitális bemeneteken bejövő DTS hangot 2.0ra lekeveri,és úgy továbbitja"
Ezt megcsinálhatja, viszont akkor nem fog az erősítő DTS-t jelezni. Ha az erősítő mégis DTS-t kap, akkor annak viszont az eredeti 5.1-nek kell lennie.
"a samunál már előfordulhat sztem,hogy analóg kimeneten is megjelenik a DTS"
Analógon DTS?....
-
szeker
tag
válasz
#09634560 #11361 üzenetére
nekem a mélyet az mnc big bull x2 amit subnak használok hozzá azt fél hangerőn +2 beállításon úgy meg mozgasa hogy majdnem a kiakadt és frontnak 2 db 50- 80 w videotón hangfalat használtam és azok meg -2 30 hangerőn már nem mertem mer letilttot ja és megnéztem a Kezelési útmutatót és abba ez van írva az összes csatornához 100w/.min effektív teljesítmény 8ohm 1khz frekvencián legfeljebb 10%harmonikus torzítás én nem hallottam hogy torzítana igaz csak max 36 csavartam fel még a másik hangfalamal
-
highness
tag
válasz
#09634560 #10921 üzenetére
Egyelőre ezt a laptopot tudom erre a célra használni. Kártyacsere nem hiszem, hogy lehetséges, de utánanézek. Az viszont megnyugtató, hogy analóg hang és 1080p kép összekapcsolására is képes egy hdmi kimenetre ez az erősítő. A következő lépés egy médialejátszó, vagy blu-ray player lesz, lehet hogy egyben.
Az Onkyo, és a Mision is kapható a Netdepó webshopjában. Mit tudtok, megbízható bolt?
Érdemes ott vásárolni? Hivatalos magyar garit adnak, vagy csak boltit ami csak ott lehet érvényesíteni?A pénztárcám vastagsága sok változós egyenlettel is nehezen kiszámítható, így lehet hogy csak az erősítőt veszem meg először.
Hangfalak nélkül is össze lehet hozni így a filmnézést laptopról a fentebb említett formában?Thx!
-
BLiNk3r
senior tag
válasz
#09634560 #10864 üzenetére
Köszi a választ!
Jól értem, hogy ezek szerint ebben a Yamaha HTR-6230-ban nincs HD kezelés? Ezzel mivel lennék hátrébb? (tehát mire jó a HD kezelés egy erősítőnél?).És azt jól gondolom, hogy ehhez a rendszerhez minden további nélkül hozzá tudok kötni mondjuk egy ilyen mélynyomót?
Aktív témák
Hirdetés
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- OLED TV topic
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Klaus Duran: 2025 dude
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Autós topik
- Formula-1
- További aktív témák...
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest