- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Oppo Find X5 Pro - megtalálták
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Vidala #20341 üzenetére
Ezt meg kéne kérdezni a Denon-tól.
Enyémben még nincs kalibrátor, ha lenne "kicsivel de könyebb" lenne a helyzet.
Viszont, van az erősítőben egy "SW Mode" beállítási lehetőség Norm. és +Main lehetőségekkel... namármost, nem ez lenne az, hogy ha ez normál, akkor úgymond csak a sub dolgozik, ha +main akkor a többi hangsugárzó is?
-
-
metalgear
csendes tag
válasz
Vidala #20095 üzenetére
Szia!
A kábeleket az erősítőröl választottam le.Tehát az erősítőről leválasztott Front Right jelzésű hangszoró madzagot átkötöttem a Front Left erősitő kimenetre.Ezután a Front Right kimenetre rákötöttem a Front Left jelzésű hangszórót és most az nem szól.Szerintem ha hangszóró hiba lenne akkor a Right ami eredetileg nem szolt a Left helyére átkötve se kellet volna szólnia,de tökéletesen jól szól.
Az eddig működő Left pedig a Right helyén nem szólRemélem érthetően írtam le.Lényeg hogy csereberéltem a két első hangfalat, és az a hangszóró nem szól néha amelyik az erősítő Front Right kimenetére van kötve.
Karácsonyi ajándékokat csomagoltam, és hallgatni akartam egy kis muzsikát,bekapcsoltam az erősítőt és most szólt mindkét hangszóró!
Fura hogy néha meg nem szól,de utána megszólal ha elkezdem nyomni rá a hangerőt.Faterommal beszéltem mondta hogy ő arra gyanít hogy az erősítő Front Right kimeneténél valami nem érintkezik,vagy csak elvan oxidálódva az a rész ami a hangszóró zsinórokat fogja hozzá az erősítőhöz.
Ha esetleg volna valami ötleted hogy szerinted mi lehet a bibi szívesen fogadom a jótanácsokat -
törölt tag
válasz
Vidala #19593 üzenetére
Szerintem is tökéletesen kifejezted a lényeget. A százalékarányok valóban olyanok hogy nagyjábol pariban vannak de ez nem azt jelenti hogy csak az a jó vagy hogy mindjárt a legelső teszem fel 300 ezres erősitőhöz a 30 ezres kábelt megvenni és slussz,ezzel letudva a fejlesztés...
-
BBéci
legenda
válasz
Vidala #19593 üzenetére
Jól látod, én is úgy gondolom, hogy hiába tesz valaki egy Onkyo 308 és a Mission Cinema Pack dobozai közé Transparent Reference kábeleket, az olyan, mint ágyúval verébre lőni.
Az a lényeg, hogy a kábelt teljes értékű komponensnek kell tekinteni, a fontosságukat nem szabad alábecsülni.
8 éve ugyanazt az erősítőt, kábeleket és hangdobozokat birtoklom, de közben mindegyiket mással helyettesítettem egy időre, tesztkészülékek tucatjait használtam hónapokig, tehát van fogalmam arról, melyiknek mekkora a szerepe a láncban. -
xtremetuning
addikt
válasz
Vidala #19583 üzenetére
Akkor nem jött át a lényeg. Biztos én hibáztam.
Arra próbálok célozni,hogy ha egy 300000-es rendszered van, akkor a 10-20%-os ökölszabály szerint 30-60-at költs.
De könyörgöm, mi van ha veszel egy komolyabb kábelt ??? A hangon hozni fog ugyanúgy, legfeljebb nem éri meg. De a LEHETŐSÉG benne van.
Vagy azt hiszed, a cucc 20%-ért vett kábelnél kifújt, ez már nem lehet jobb ???Egy hazai igen-igen elismert barátom napi telefon kapcsolatban van a transparent audio fő fejlesztőjével. Ők megcsinálták a non-plus ultra kábelüket, beárazták, majd elkezdték lefelé butítani és így lettek szintezve.
Gondolod, hogy a Van den Hul, Audioquest stb... másképp csinálja ?
Azért mert %-ilag a Van den Hul Clearwatere (3600ft/m) fér bele az ökölszabályba, gondolod a d352 nem lesz jobb ugyanazzal a rendszerrel ????Én CSAK erről beszélek.
-
bozont
veterán
válasz
Vidala #19544 üzenetére
Én ezzel tisztában vagyok, ezért sem akarok komolyabb kábelt venni, de azért ez nem feltétlenül ilyen egyszerű. Eleve az is sokat számít a dologban, hogy milyen hosszú kábelek kellenek és egy eleve nem mozis szobában ugye korlátozottak az elhelyezési lehetőségek. Nekem pl 35m kábelt kellett vennem, ezért csak egy egyszerű 320 Forintos 1,5mm^2 keresztmetszetű kábelre maradt pénzem, amivel nincs baj, jó minőségű és a jelenlegi JBL SCS178-hoz bőven elegendő (és amúgy kicsit utánaszámolva a forest kábelekkel pont 20% lesz a kábelek költsége). De a JBL-t csak eleve ideiglenesnek szántam és ha tehettem volna akkor már eleve jobb minőségű kábeleket veszek, megspórolva a csere miatti pluszköltséget (azt nem tudom használtan hogy tudom majd eladni a mostanit).Na de mindegy, nem is siránkozni akarok, hanem most van lehetőségem kicsit jobb minőségű HDMI kábelt venni (belépőszinthez mérten) és inkább most költöm rá azt a kis pluszt minthogy majd ezeket is cserélni kelljen.
Amúgy nem vagyok én audiofil (még
). De azért az átlagnál magasabbak az igényeim a hangzás terén is úgy érzem.
Amúgy meg, a legelső összeállításom úgy nézett ki, hogy volt valami "Dzsunkajobbrabalra" márkájú hangkártyám (a boltos szerint SB Live szintjét hozta csak olcsóbban, de akkor még tapasztalatlan voltam) ami már négy hangfalat is megtudott szólaltatni. Na ezért kitaláltam, hogy az én kis asztali aktív stereo hangfalam mellé bekötöm a jó öreg Goldstar márkájú hifimet is, mert miért ne (gondolom már most sokaknak a hideg futkos a hátán). Az már csak hab a tortán, hogy a hifi nem a hátam mögött, hanem jobbra tőlem a szekrényen volt elhelyezve. és én hosszú ideig elégedetten használtam így. De úgy érzem, azóta sokat fejlődtem és jó úton haladok a minőségibb hangzás felé, még ha lassan is.
-
Warter
addikt
válasz
Vidala #19362 üzenetére
Elsőre nem értettem, hogy mire utalsz, aztán leesett. Igazándiból ez több lépcsős döntés volt, pl benne volt, hogy kéne a hálóba is egy szerkezet illetve, hogy az Asus nem játszik le HD hangokat és az erősítő+hangfalak megvétele után erre is van lehetőség. Aztán az is, hogy nincs otthon se cd, se blueray lejátszó és néha jól jönne. Szóval ezek mind közrejátszattak abban, hogy beterveztem egy Dune-t a nappaliba és az Asus költözik a hálóba.
sirfer: Még szerencse, hogy szétfagyott a lejátszó, így még véletlenül se sikerült kárt csinálni. Körbe is nézek, hogy hogyan működnek ezek a CD-k.
-
Palapo
aktív tag
válasz
Vidala #19297 üzenetére
Találtam is 650ft/m-ért a streamaudionál. [link] [link] Ezek közül melyik a jobb? Van köztük valami különbség?
Akkor a banándugó majd januárban lesz aktuális. Saját kezüleg is meglehet csinálni a hangfal kábel összeszerelését a banándugóval?
A "legolcsóbb" dipól. Hát,igen. Ez is felejtős egy darabig.
Nálad hogy van,akkor elhelyezve a két hátsó hangfal? 45fokban? Inkább feléd van irányulva vagy a tv felé?
Köszi a sok infót! -
Palapo
aktív tag
válasz
Vidala #19197 üzenetére
Oké,majd irok.
Most mindenesetre az Onkyo 508-at sikerült megvenni a Mammut Saturnban cirka 80ropiért.
Most a hangfal kábeleken filózok,de nagyon...
A banándugó mennyire "szükséges"?
A streamaudiotól azt az ajánlatot kaptam,hogy a 2,5mm2 sodrott kábel 750ft/m és aranyozott banándugó 500 vagy 550ft/db.
Mivel 5 hangfal van,összesen 20db banándugóra lenne szükség és ez alsó hangon min.10ropi.
Az nem jó,ha csak a kábelt veszem meg és úgy rákötöm? A banánnal nagy minőségi ugrást érek el? -
Old FatBoy
aktív tag
válasz
Vidala #18833 üzenetére
Én is tisztában vagyok vele,hogy város csak képletesen alkalmaztam a falu jelzőt.
Gyakorlatilag egyik sem mert falunak nagy városnak meg kicsi és elmaradott!
De most már teljesen mindegy a 708-ast elvitték előllem amin nem csodálkozom mert jó áron lett volna.
Kezdek beletörődni,hogy munkából ilyen gyatra fizetések mellett nem költhetek igazán jó cuccra és még jó pár évig be kell érnem az orionnal.
Különben a családi költségvetés bánja. -
Old FatBoy
aktív tag
válasz
Vidala #18754 üzenetére
Az,hogy falumbeli nem jelenti azt ismerős is.
De persze megpróbálom megbeszélni vele de akkor is elég macerás mivel már nincs autóm és elég nagy a falu/Pomáz/ és az utak is eléggé csúsznak.
Nem értem a fejekkel mi a bajod jó pár fórumot látogatok de még senki nem szólta le a smille-k használatát. -
törölt tag
válasz
Vidala #18754 üzenetére
Inkább köszönöm a segitségedet ez ügyben és a belevauvaut,jövök neked eggyel! A 6 ohmost akarta mindenképp,és ajánlottam neki 8-ast,hogy simán megveheti,nem értettem a ragaszkodását a 6-hoz.De most már értem:nem olvasta az 1 sz hozzászólást és a régebbi beidegződést vette alapul.
-
Old FatBoy
aktív tag
válasz
Vidala #18749 üzenetére
Köszönöm a Segítségedet!
Elolvastam az első hozzászólást sőt még jó párat ezenkívűl is ráadásul hetek óta figyelemel kísérem a topicot.
Nem vagyok egy technikai zseni de én mégis ragaszkodom ennél az erősítőnél a 6ohmos hangsugárzókhoz mert szerintem ehez ez az ideális.
A jelenlegi Orion HS288-ast is azért cserélném le mert egyrészt 8ohmos másrészt 40wattos és az idő is elszállt már felette és nem tetszik az sem,hogy a hangerőt nagyon fel kell tekernem.
Sajnos csak 50 000Ft áll a rendelkezésemre erre a műveletre/abból is 30 kölcsön/ és jónak tűnt a jamo s708-as ezért az árért ráadásúl falubeli árulja.
Ehez kértem a segítségeteket mert azt hittem ez a fórum erre van kitalálva.
Nem kioktatást hanem segítséget!
Jól esett volna kettőnél több vélemény is de eddig sajnos nem kaptam meg.
Kénytelen leszek a fülemre bízni a választást csak hát elég macerás/nem hiszem,hogy a tulaj elhozná nekem egy próbára/.
De azért még bízom hátha valaki reagál a hozzászólásomra:[link]
Senkit nem akarok megbántani de lehetőleg olyanok írjanak akik érdemben tudnak nyilatkozni az alapkérdésheznkyo TX SR-308-Jamo s708 hogyan passzol?
Köszönettel:
Fati -
lcee79
addikt
válasz
Vidala #18715 üzenetére
Szerintem az erősítőben van a hiba (mindenfélét próbáltam, és úgy következtettem erre). Ha a DUNE-el HDMI kábelen keresztül nézek divxeket dvd-ket (tehát mindenképp alacsony bitrátájú hangot) akkor "szakadozik" a hang (Blu-raynél nem megy el)
Ha 12Bit-et visszaállítom 10-re vagy 8-ra nem csinálja ezt. (semmi más állítgatás nem változtatott a dolgon, ...én sem értem mi köze van a színmélységnek és a hangnak, de van...)
Ezelőtt amúgy volt egy gyengébb minőségű HDMI kábelem (de nem legalapabb az sem) akkor csak 8 biten volt jó.
Összedugtam optikai kábellel, és HDMI-ről csak a kép ment, úgy már nem volt szakadozás
Ezért is gondolom, hogy az erősítő, a hdmi kábel, és a dune közti kapcsolatban van vmi bibi.Aztán mikor a DUNE fórumán írtam erről, más is tapasztalja-e, akkor egy olyan valaki írta, hogy igen akinek ugyanilyen erősítője volt.
Szóval ezért reménykedem, hogy a firmware frissítés után megoldódik a problémám...
És ha jól láttam most 2009-es firmware van az erősítőmön, és ami most van az ha jól gondolom már 2-vel újabb.Szóval hátha megoldódik a problémám és akkor örülhetek.
(Persze tudom...minek a 12 bit..mikor nincs is olyan film ami ilyen lenne...(mert nem akarom folyton állítgatni, és ha engedi akkor had legyen..
))
És a mostani HDMI kábelem drágábbra (50-100ezer forintosra) nem fogom lecserélni (a másik illető ezt tette, és azt mondta megoldódott a problémája), ez is drága volt már nekem amit vettem...(10 e fölött 1m-es)Köszi a válaszokat!
-
egitomi
csendes tag
válasz
Vidala #18313 üzenetére
Igen, vki olyan jó lenne ha megtudná hallagatni, nagyon kiváncsi vagyok rá
A sub-ot is beterveztem, de pénz hiányában azt majd csak késöbb tudom megvenni. Gondolkodtam az onkyo 5305ös szettjén is, de nekem az imént leírt pioneeros összerákás, a technikai paraméterek alapján szimpatikusabb
meghallgatni meg sajnos nem tudom..
-
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
Vidala #17812 üzenetére
najó, ebbe tényleg ne menjünk bele inkább...
#17815 Mike Oldfield jajj...
őt inkább ne erőltessük szerintem, ha már példázunk, köztudott hogy a jó öreg varázsló Mike pont gyakorlatilag bármilyen rendszeren meggyőzően képes szólni (egy tapasztalatlan fül számára), mivel maga a zenéje olyan, a maga csingilingi frázisaival... ha egyet kérhetek, ne Oldfield-dal szűrjünk, tényleg..
csak vele ne
még egy Dire Straits is jobb nála, pedig az is...nézzük meg valami kicsit markánsabbal. nézzünk meg egy JBL-t egy jobb kiadású jazz-lemezzel, vagy buena vista lemezzel, vagy akár csak egy pat mathenyvel.. konkrétabb képet fog adni a meghallgatás majd
Abban igazad van, h rendszerfüggő egy hangdoboz, de rendszerfüggö egy erősítő is, egy forráskészülék is, a kábelekről már ne is beszéljünk, ebbe már tényelg nem érdemes belemenni, legalábbis nekem nincs kedvem hozzá
ha a srácot érdekli, ugyis elmegy meghallgatni valahová, ott meg el fogják neki mondani (jó esetben), milyen komponensek lesznek mögötte -
Tibiajax
nagyúr
válasz
Vidala #17787 üzenetére
de igen, mérvadó. elég jbl-t hallgattam meg eddig életem során, hogy le tudjak vonni egy általános konzekvenciát. a magam részére legalábbis biztos.
tudom, van szórás, branden belül is, nyilván. az is tény, a jbl-nek is van olyan szériája, ahol azért már igényesebb hangot kapsz, nem csak azt a mélytartomány-gazdag, fárasztóan lapos hangot, ami az alsóbb kategóriáit jellemzi.
de akkor sem lesz egy kef. a kef teljesen másról szól, ott már az olcsóbb szegmensében is egy egészen másmilyen hangzásvilágot kapsz, mint egy jbl-nél. ezt jól tudjuk mind, szerintem Te is. amire igyekeztél rávilágítani, az inkább az volt, gondolom, hogy ne általánosítsunk ennyire egy márkára, mert talán nem szerencsés.
én valoban nem is akarok ilyet tenni, de igy első körben, mivel a srác ennyit kérdezett csak, általánosságban hogyan viszonyul egymáshoz egy jbl és egy kef, ezt lehet két mondatban elmondani, amit leírtamés ezek nem urban legendák...
-
-
clarlet167
csendes tag
válasz
Vidala #17547 üzenetére
Nem emlékszem pontosan, de mintha azt olvastam volna itt régebben, hogy egy komolyabb lejátszó dekódere komolyabb mint egy házimozi erősítőé.
Valaki ajánlott itt valamelyik nap egy panasonicot 3d blu rayt, aminek van analóg kimenete is. Ez szerintem megfelelne a célnak.
Most ez a lényeg, hogy jobban járok e ezzel a 4es szériással mint egy felkatrancolt 2essel?!
-
clarlet167
csendes tag
válasz
Vidala #17543 üzenetére
Ok, az érthető hogy LPCM-et fog kiírni. És mi a valóság?
DTS-HD vagy DD True HD hanggal rendelkező filmet ha lejátszok egy BD lejátszón, és analógon küldöm az erősítőbe, az rosszabb, jobb, vagy ugyanolyan lesz, mintha vennék egy 150 ezer forintos harman, denon vagy onkyo legújabb szériás elektronikát és hdmi-vel lenne összekötve?
Egyenlőre egy heco 500as vagy 700as szet lenne hozzá, de jövő év elején szeretnék egy komolyabb, audiophil frontokkal rendelkező szettet.
-
clarlet167
csendes tag
-
ricsik
őstag
válasz
Vidala #17452 üzenetére
Egyről beszélünk. Sokat gondolkodtam ezen, vajon mi adja ezt az érzetet a képen, de nem jöttem rá. Nekem mindig olyan érzésem volt az elején, hogy barátok köztöt nézek minden filmnél, olyan mintha a sorozatokhoz használt olcsóbb, vagy épp más rendszerű kamerák máshogy működnének, mint a mozis társaik. Mintha 100Hz bekapcs = sorozatos kamera, kikapcs = mozikamera jönne elő. Kíváncsi lennék a tényleges megoldásra. Csak találgatok.
-
ricsik
őstag
válasz
Vidala #17444 üzenetére
Az elején ha nem vagy hozzászokva tényleg nagyon furcsa a 100Hz, mintha minden film barátok közt feeling lenne, de azt meg lehet szokni. 1 éve nézem a 100-at és most már nem látok különbséget a bekapcsolt és a kikapcsolt állapot közt. Ill. csak annyit hogy folyamatosabb a kép, viszont néha jelentkezik ez a akadozás vízszintes kameramozgáskor.
-
BBéci
legenda
-
-
Vidala
senior tag
válasz
Vidala #17131 üzenetére
Úgy látom nem találtalak humorodnál tegnap. Csak gondoltam kizökkentelek benneteket, mert már kissé megmerevedtek az álláspontok.
Én külső szemlélőként követtem csak, mert ugyan megértem mindenkinek az álláspontját, de beleszólni már nem akarok, mert úgysem vinne előrébb. Sőt továbbra is magamban tartom. Az összes érv elhangzott mindkét oldalon.Amúgy bocsi, nem kötözködni akartam, nyilvánvaló volt amúgy mire gondolsz.
-
bela7562
csendes tag
válasz
Vidala #16835 üzenetére
Köszi a segitséget!
Meg is vettem a sub-hoz a cuccot.
1 kérdésem volna: Profigold 2,5es ,sodrott,tiszta réz, szálvezetővel,750ről 600ra lealkudtam.amugy neten fél óra keresgélés után megtaláltam 1,99font/méter a neten,de már a tipusszámra nem emlékszem
A másik 550 amit néztem kácsás.
Hajlok affelé,hogy leugrok a boltba és megveszem...ér annyit ez is mint a kácsás,igaz? -
bela7562
csendes tag
válasz
Vidala #16762 üzenetére
Köszi!
Még utána nézek a banánoknak este,aztán meg is rendelem,nehogy úgy járjak,hogy itt a cucc,de nincs mivel összekötni őket
Esetleg még abban kérnék tanácsot,hogy a kef c4-et és az onkyo 308-at mivel kell csatlakoztatni...
illetve a hangfalakhoz is banán dugó kell,mint az erősitőhöz?(mission mv8 szett.elnézést,ha kézenfekvő a dolog,de nem láttam hátulról hangfalat vagy 12éve)
Sorry és köszönöm! -
Dorian
félisten
válasz
Vidala #16804 üzenetére
A régi albimban sokkal nagyobb volt a szoba, mint a jelenlegi, saját lakásom nappalija, ott is megvolt már a Dali C6. Sajnos azt kell mondjam, hogy az albiban határozottan jobban szólt, ezt egyrészt a nagyobb térnek tudom be, másrészt hangcsillapítás terén jelenleg nagyon gyenge lábakon áll a nappali, van mit rajta fejleszteni.
-
bela7562
csendes tag
válasz
Vidala #16723 üzenetére
Köszi Vidala,BBéci!
Akkor megnyugodtam
Csak már itt lenne a szettem.-mint kiderült(most hivtam őket) elfogyott a mélynyomójuk,pedig szgép szerint még volt raktáron...jövő hét elejére igérték
viszont annyit már kibirok,mivel össz 10ezret lealkudtam az árábólEszembe jutott még valami.Szerintetek érdemes a kábelekkel foglalkozni ilyen szettnél(mission mv8 szett+kef c4) vagy jó amit adnak hozzá?
Köszi -
Móci
addikt
válasz
Vidala #16735 üzenetére
Ha új asztal lesz, akkor valószínűleg megpróbálom kicsit kijjebb hozni az egész bucsut.
A frontok maradnak egyelőre, mert a jobb mögött van egy nagyobb adag kábelköteg. Ha nem lenne délután munka, nekiállnék elrendezni, de majd talán holnap.v.attis:
front: Wharfedale Diamond 9.5
sorround: Diamond 9.2
center: Diamond 9
erősítő Yamaha RX-V363 -
Móci
addikt
válasz
Vidala #16667 üzenetére
Nekem is a bozont féle megoldás tűnik a legjobbnak. Már csak az a kérdés, hogy vajon a szett többi darabja maradhatna e, mert akkor talán meg tudnám oldani értelmes anyagi keretek között.
Úgyis szeretnék egy új számítógépes asztalt, s maximum úgy gyártatnám le ismerőssel, hogy jó legyen minden szempontból.
Ha a hátsók állványokra kerülnének, s teszem azt polcon álló frontok lennének, akkor talán jó lenne a helyzet.
Jelenleg az asztal mellett vannak a frontok, tőlem kb. 1 méter távolságra. Bár szerintem így sem lesz az igazi.Igaz még nincs vége a mókának, de azért én meg szeretném köszönni már most a türelmet, meg a sok segítséget. Nélkületek nehéz lenne...
-
Warter
addikt
válasz
Vidala #16410 üzenetére
Persze, hogy értelek.
Nézegettem én azt az oldalt eleget mielőtt megvettem az erősítőt. De tény, hogy furcsa, hogy egy majdnem teljesen azonos készüléket kiadnak, ráadásul árban sincs nagy különbség. Lehet, hogy csak azért lett kiadva, mert a széria többi tagja is frissítve lett. -
Warter
addikt
válasz
Vidala #16375 üzenetére
A részletesnél én speciel a pdf-re gondoltam, ott ezek az adatok vannak a 260-asról:
Stereo Mode, Continuous Average Power (FTC)
65 Watts per channel, 20Hz–20kHz,
@ <0.07% THD, both channels driven into 8 ohmsSeven-Channel Surround Modes
Power Per Individual Channel, with all channels drivenFront L & R channels:
50 Watts per channel
@ <0.07% THD, 20Hz–20kHz into 8 ohms
Center channel:
50 Watts
@ <0.07% THD, 20Hz–20kHz into 8 ohms
Surround (L & R Side, L & R Back) channels:
50 Watts per channel
@ <0.07% THD, 20Hz–20kHz into 8 ohms120 Watts per channel into 6 ohms
@1kHz, <1% THD, one channel driven. -
ricsik
őstag
válasz
Vidala #16375 üzenetére
Én is ezt vettem észre elsőre, hogy gyengébb is sokkal a nagyobb számú
Nem tudom mennyire ésszerű, de lehet várok a következő generációra, ami tippem szerint tavasszal jön ki az Onkyóból és a HK-ból is. Végül is van erősítőm, olyan amilyen, nem lóverseny. Hátha a HK-n több HDMI lesz és akkor egyértelműbb melyiket válasszam. -
dabadab
titán
válasz
Vidala #16156 üzenetére
"Mondjuk még az érdekelne, hogy a hibajavítás ezen audio-video jelfolyamoknál van-e, illetve milyen módon, mértékben?"
SPDIF-nél nincs semmi (mondjuk nincs is rá igazán szükség, a leggettóbb cuccnál se valós probléma a bithiba).
HDMI-nél viszont van: a videóadatoknál (mivel abból sok van) 8 bit -> 10 bit kódolást használnak (ez hibajavításra nem alkalmas, csak hibaérzékelésre (ez adja a "sparking" effektet, amikor a hibás pixelek helyett egyszerűen vörös (vagy fehér) pixeleket rak ki a kijelző)), hangnál meg egyéb adatoknál viszont 4 bit -> 10 bit kódolást plusz 56 adatbitenként 8 bit hibajavítókódot."azért kérdem, mert a jpeg példámnál éppen ezt a hibajavítás funkciót kérdőjelezted meg"
A SATA-ban annyira nem vagyok otthon, azért is fogalmaztam óvatosan. Legjobb tudomásom szerint a protokollban van checksum, viszont fogalmam sincs arról, hogy a HDD és a kontrollerek firmware-jében ill. a SATA driverekben ez hogy van lekezelve: az optimális működés az lenne, hogy ha a HDD észreveszi, hogy nem stimmel a checksum (márpedig nálad tutira nem stimmelt), akkor szól a kontrollernek, az meg vagy újraküldi az adatokat vagy szól az OS-nek, az meg read-onlyra teszi vagy teljesen lekapcsolja az érintett HDD-t és szól a usernek. Nálad valahol ez elakadt, de ez alapvetően nem a hibajavítás hibája, hanem az, hogy valamelyik komponensnél valamiért elakadt a folyamat, mert vagy kispórolták, vagy lehet, hogy PATA-módban volt a kontroller és ott nincs ilyen, vagy nem tudom.
"mindenkinél van egy határ, ahol már nem érzékel különbséget, viszont te meg tudod mondani, kinél hol van ez a határ, és ez milyen rendszert jelent?"
Nem, ezért is javasoltam kimi02-nek, hogy hallgassa meg maga a saját rendszeren.
-
-
dabadab
titán
válasz
Vidala #16147 üzenetére
Hazimozinal alapveto elvaras az, hogy a kabelek hiba nelkul tovabbitsak az adatokat, vagyis ami belemegy, az bitre pontosan egyezzen meg azzal, ami kijon, ez nem minoseg kerdese, hanem egyszeruen jo kabel meg rossz kabel kerdese. Raadasul ha hiba van, akkor az nem valami arnyalatnyi minosegvesztesben nyilvanul meg, hanem nagyon durvan es feltunoen, szoval a hibas kabelt messzirol ki lehet szurni. Ha viszont nem hibas, akkor onnantol kezdve nincs kulonbseg kozottuk: mindegyik pontosan ugyanazt a minoseget adja. A hibahatar meg egyebek csak addig szamitanak, amig az analog jelbol egyes meg nulla nem lesz: amint az lett, csak annyi az erdekes, hogy az az egyes meg a nulla eredetileg is az volt-e, vagy hibas az a bit.
"Egy korábbi érved, hogy az emberi hallás korlátozottsága okán nem számít."
Mindenkinek korlatozott a hallasa. Persze, egyenenkent van nemi szoras, de ez nem valtoztat azon, hogy mindenkinel van egy hatar, ahol mar nem erzekeli a nagyon pontos meg a meg pontosabb kozti kulonbseget.
robi0604: az ECC sem javit hibat, hanem csak erzekeli, raadasul csak azokat, amik a memoria irasa es az olvasasa kozott a memoriamodulon belul keletkeznek, szoval ha a nem teljesen stabil erintkezes miatt eleve rossz adatot kapott, akkor azt nem veszi eszre</pedantic>
Aktív témák
Hirdetés
- Tesla topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Milyen notebookot vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AI-séf főz a dubaji étteremben
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 8400F / RX 9060XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest