- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
metalgear #20099 üzenetére
Ha csak el van oxidálódva:amivel egyetértek akko a másik lukba helyezés(alul és felöl is van) lehet megoldja a problámát,de erre kicsi z esély,Sokkal valószinűb hogy az erősitőd belsejében van az érintkezési hiba és ha valóban az a hiba, nem lesz drága a javitása se.
-
Vidala
senior tag
válasz
metalgear #20099 üzenetére
Így mindjárt más a gyerek fekvése. Én a hangfalakról választottam volna le elsőként, ezért kérdeztem vissza.
Nekem is úgy tűnik, ahogy mondod: a hangfalak OK, meg a kábel is. Az erősítőnél lesz a bibi. Viszont, ha oxidáció, vagy ilyesmi lenne a hiba, akkor szvsz nem ilyen lenne a jelenség. Inkább recsegne néha-néha hangerő meg frekvencia függően "véletlenszerűen", legalábbis semmiképp nem így csinálná, hogy egyáltalán nem szól, aztán meg minden ok a következő ki/be kapcsolásig. Inkább valami kondenzátor lehet a ludas, de ennyire nem vagyok guru.Még Sancit várd meg, de szerintem ez egy szerviz, hacsak nem vagy "hobbielektronikus", mert az ilyesmik cserélhetők egy kis forrasztgatással, inkább a diagnosztizálás nehéz innentől, főleg műszer nélkül.
-
Vidala
senior tag
válasz
metalgear #20086 üzenetére
Egész értehtő a hibaleírásod, logikai alapon ez erősen valami hangfalbibire utal. A kábelek maradtak a helyükön? Mármint a káblet a hangfalról választottad le, nem az erősítőről a csere során?
Mondjuk Sanci még ráerősít/megcáfol, mert ő az akit a 100-as izzón túl minden elektromos kütyü érdekel.
-
törölt tag
válasz
metalgear #20078 üzenetére
Én segitenék,de tudnom kell,nagyjából milyen "cuccos".Meg hogy mennyi hangfal csinálja. Első körben tedd a következőket, természetesen áramtalanitott állapotban: MINDEN hangfal és erősitő érintkezést nézz meg,ha oxidált,blankolj újat és utána huzd meg szorosan, erősen ügyelve hogy szálak ne lógjanak ki belőle.Utána nézd meg a digitális csatlakozásokat,nem-e laza vagy lejár valamelyik.Mindezt erősitőn és lejátszóelemeken is.Ha csak egy forrásnál teszi ezt,még az is járható út hogy másik bemenetre dugod és átnevezed.Figyeld meg utána az erősitő beállitásait,pl nem-e át van kapcsolva az A-B kapcsoló,vagy hogy a digit. bemenetek auto vagy bitstream állásban vannak-e a lejátszóban és az erősitőn isTöbbet akkor ha ezeket megtetted,és mindig fennáll természetesen a "cucc" feltüntetésével. Forrasztani inkább ne,főleg ha nm is értesz hozzá.
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest