- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Aktív témák
-
Gabor970
addikt
"Egyébként méla undorral tekintek az effajta kütyükre."
gondolod, hogy pl denon 13, 16-os sorozat, vagy bármely alsó kategóriás yamaha, onkyo stb erősítőben jobb dekóder lenne? Mondjuk nem a leggagyibb mostani kínai daraboknál, hanem pl mint a creative 96kHz/24bites külső hangkártyáiban?
-
cekkk
veterán
-
python1
veterán
Igen ezt nem is vitatom,de mi áron?
Megér-e annyi többletet amit nyújtani tud és akkor még nem is beszéltünk a kábelekről,hangfalakról,forráskomponensekről.
Mekkora a lehallgatási tér ahol ez egyáltalán érzékelhető lenne,teremakusztika.
Egy jól eltalált,tervezett moziszobában ahol majdnem teljesen tökéletes a teremcsillapítása,ott ezek futják ki jobban magukat, egyértelmű.Mondjuk nem kizárt Sanci ezen nemű törekvése sem.
-
ricsik
őstag
Ránéztem az emotiva honlapjára. Az XPA5 nem lehet egy rossz gép, vajon mért ilyen kedvező az ára? Ha pl az AV -t aminek van preoutja, tehát csak prociként használva egy ilyen emotiva végfokkal összekötjük, akkor minőségben elérjük már egy különálló sztereó erősítő minőségét, vagy az a legjobb lehetőség?
-
DonRoland
csendes tag
Úgy gondolom igazatok lehet, mert a fejegységen van olyan opció hogy a tv hangját adja, de mikor nem tv adást nézem hanem mondjuk usb-n keresztül akkor azt a panasonic nem érzékeli vagy mi...
És az a baj hogy most nincs lehetőségem komolyabb/újabb szett vételére, szóval ebből kéne kihozni a legtöbbet amit lehet.
Esetlen van olcsóbb lehetőség az említett Onkyo szettnél? -
Gabor970
addikt
igen, gondolom, hogy így lehet. Mondjuk az durva, hogy az onkyo 501-es digitális kapcsolaton keresztül is lényegesen rosszabb volt 2.0-ban, vagy akár 2.1-ben, mint a Luxman LV-112 a fejhallgató kimeneten keresztül 2.0-ban. Az onkyon nagyon sok részlet elveszett. Nem volt teste a hangszereknek, ami most van. Most hallom az énekest, ahogy levegőt vesz, hallani ahogy a gitáros bal keze ujja csúszik a húrokon. Az onkyoval olyan minden egyben elmosottan szólt elöttem, most legtöbbször megvan a hangszerek helye, sokkal jobban leválik a zene a hangfalakról, nem a két hangfal szól, hanem elöttem a térben szólnak a dolgok. És mindezt csak a TV-n nézett köncertekkel kapcsolatban írom. Az LP-ről nincs mit hasonlítani, mert az ugye az onkyo erősítőre nem volt rákötve. Az természetesen még pár lépéssel jobb.
-
Gabor970
addikt
Volna esetleg tipped, hol találnék olyan tesztet, ahol mediaplayereket kimondottan zenei hangminőség tekintetében vizsgáltak? Szeretnék egyet, kimondottan flac lejátszásához, gondolom nagyon nem mindegy melyiket választom, ha a sztereó vonal kimenetét óhajtom használni. Köszönöm!
Jahh, esetleg az általad említett O!Play HD2 ebben a tekintetben is használható lenne?
Sajna arra épp most jövök rá, hogy a UPC Direct Philips 8111-es beltériéből nagyon pocsék analog sztereó hang jön ki.
-
Ego007
csendes tag
Ott előttem szedték szét, és szemre megnéztek minden forrasztást, persze ez így vicces hogy szemre, mert ugye a rossz érintkezést nehezen lehetne látni, viszont a magas sarus megoldással van szerelve a dobozba, és azok nem voltak lazák lötyögősek, szóval ennyiben ki is merült a dolog
Persze kicserélték a magasat, és egyből működött is szépen, ezután nem is feltételeztük, hogy nem maga a magas sugárzó volt a ludas
-
-
Dorian
félisten
Rendben, akkor kibontom a zacsiból. Gondolom az első gazdája sem használta.
De mára megelégeltem a tesztelgetést, jól felmérgesítettem magam: a kácsás silverline kábelemnek valami baja van, mert meg sem mukkan. Tegnap még működött, pedig ki sem húztam
Lefáradtam, ideges és mérges lettem, mire rájöttem, hogy maga a kábel hibás, eszembe nem jutott volna.Pgabor79:
Próbáld ki. Ha nem jól van bedugva, akkor erősebb, de búgósabb a mély, hosszabban hallgatva fárasztó + a színpad kevéssé lesz definiált, a mélysége megszűnik. -
bajnokpityu
félisten
én csak azt irtam,hogy erre tippelnék.statikus vagyok,nem szakujságiró
mérnökként megpróbálok a tapasztalataim alapján valami magyarázatot adni.csak mivel hiányos a tudásom,erősen korlátozott a magyarázatom.mivel amikor mindkét oldalt megforgattam(tehát fázist ujra nulláztam) ugyanúgy szólt,és sinusos a betáp,ezért gondoltam valami ilyesmire.BBéla:szted egyébként tényleg hiba lenne megvenni ezeket a kábeleket?inkább gyűjtsek még?a neotecheim megvannak még, de fogalmam sincs hol...
digit kábelnek géptől erősitőig 5 méterest használok,valami kék 8mm-eset.ez sem hiszem,h kifejezetten okos.egyik jack,másik rca,direkt erre a célra gyártattam anno kácsáékkal.
-
cekkk
veterán
Értem úgy ezt a nagy kert, hogy a házimozi elektronikák, hangfalak importőrei látják el a nagykereskedést is. Horn, Absolutsound, Aida audio stb. Mivel az újságban többségében ők vannak feltüntetve, mint forgalmazók, így szerintem nem írtam azzal, hülyeséget, hogy nagykerként írtam róluk.
Az hogy megvetetik az emberekkel úgy értem, hogy inkább egy reklám kiadványra emlékeztet az újság, amit ingyen szoktak osztogatni. Az hogy válogattok, vagy válogattatnak veletek, szerintem már nem tárgyilagos, mert kinek mi a jó. De akkor sem lehet mindig minden jó, pedig nálatok mindig minden az.
Az meg hogy beleszólnak, tudok olyan megjelent online cikkről ahol a 1911et lehúzta a forgalmazó(boltos), és a horn distribution-tól szóltak neki, hogy hát ez így nem lesz jó írja át.... -
Dorian
félisten
Én arra gondoltam, hogy minden oldali berendezésre, ami digitális jelet ad vagy vesz, be kellene építeni egy olyan hibajavító eszközt, ami a fogadott adatot bitről bitre ellenőrzi, pontatlanság, hiány, nem-egyértelműség esetén a újraküldeti a problémás részeket, mint ahogy adatot másolunk. Ehhez még egy megfelelően nagy méretű buffer kialakítása is szükséges, hogy a D/A felé folyamatos legyen az adatáramlás.
Mivel a számítástechnikához és a hifihez is csak alapszinten értek, nem gondolom, hogy ez most csak az én fejemből pattant ki, bizonyára megvannak az okok, miért nem így történik. -
Ribi
nagyúr
Mit nem értesz azon, hogy informatikában míg amerikából eljut adat (routereken jel erősítőkön, stb...) európába 1 bit sem változik rajta. Ehhez képest míg a DVD lejátszóból eljut az erősítőig/TVig, totál más jön ki a másik oldalon. Ez hol normális? És jelzem nemtudom hanyadszor, digitális jelről beszélek.
-
ricsik
őstag
Szerintem ezzel nincs semmi baj. Én műszaki ember létemre kicsit szeretném jobban megérteni, hogy mi mért van, viszont nyitott vagyok minden irányba. Vagyis nem csak kizárólag a műszernek hiszek (volt itt olyan tag), hanem nagyon fontosnak tartom azt a nézetet is, amit képviselsz, a tapasztalatot mindenek előtt. Viszont abban igazat kell adj/adjatok, hogy ha létezik különbség annak van oka. Nos ezekkel az okokkal szeretnék tisztában lenni, de nagyon messze vagyok egyelőre.
python1: no ez már beteges
, minden tiszteletem a Tiéd
-
python1
veterán
Én veled vagyok BBéci!
Én még nálad is fanatikusabb vagyok ,15 éve kutatom a különböző anyagok jótékony hatásait a készülékekre.
Kipróbáltam a homokkal töltött állványokat,4-5 féle fafajtából készítettem állványokat,üvegből,különböző kőféleségekből,fémek réz,alumínium ,acél,ólom,szintetikus anyagok,polimerek stb.Nyugodtan kijelenthetem,hogy minden anyagnak vannak hatásai a különböző elektronikai,hifi készülékekre,jók és kevésbé jók,sőt még érdekes hatásai is!Most a CD lejátszó alá 2-3 vagy 4darab 4cm vastag 3 rétegű bambusz alátéteket fogok készíteni, ami közé különféle rezonancia anyagokat tervezek,gumi alátétek,tüskék,csapágygolyók.
Kábel távtartókat készítettem fából ,hogy még a padlóval sem érintkezzenek a kábeleim.
Készítettem olyan hangfalakat ami 4 réteg 20mm-es mdf lapból volt összeragasztva.
Na most lehet kövezni!
ricsik:igen ha lehet ilyen finom jelzővel illetni. -
Ebben tényleg igazad van. Az esetek többségében jobb kábel jobb minőséget jelent.
Ribinek vIszont abban van igaza, hogy ha normálisan megcsinálnák a kábeleket és a végeket/csatlakózókat, akkor tényleg nem lenne különbség kábel és kábel között, hiszen a digitális világ nem ismer "rossz" jelet "jó" jelet, hanem csak azt tudja érzékelni és feldolgozni, hogy van vagy nincsen jel.
(bár ma már van olyan proci ami tud 0<x<1-el számolni) -
Ribi
nagyúr
De mi az hogy érzékenyebb a zene?
Egy DVD-A-ot átmásolsz bármin: hálózaton, wifin, interneten, akármin az bitre pontosan ugyanúgy fog kinézni a túloldalon is. DVDn pont ugyanúgy bitek vannak. Miért nem képesek eljuttatni azokat a biteket a TVig ugyanabban a formában? Egy bit nem tud érzékeny lenni. Az vagy 1 vagy 0. Nincs olyan, hogy 0.9, mert most meleg van. Olyan dolgokat hozol fel ami digitális eszközöknél egyszerűen nem létezik. Csak ha maga a rendszer úgy ahogy van tervezési hibás. Mindegy, hagyjuk. -
Ribi
nagyúr
Látom nem érted.
Az a gond, hogy 1 és 0 van a lemezen. Ezt onnan ki kell olvasni.
Ez vagy maradéktalanul sikerül, vagy hibásan.
Hibajavítás ront a kép/hang minőségén? Ezt nem értem. Arra gondoltam, hogy ha rosszul megy át az információ a kábelen, akkor a túloldal jelzi, hogy gixer van, küld újra. Ezért kell buffer, hogy ilyenkor ne legyen szakadás a lejátszásban. De a CD lejátszó hibajavítása is így működik. Persze ott még szar a javítási algoritmus is, emiatt is lenne jó áttérni dvd audióra.Mivel nem tudom pontosan, mi megy végbe mondjuk a lejátszó és a TV között, így nem mennék bele annyira, de az biztos, hogy a mostani rendszerek SZARUL vannak megcsinálva ha számít a kábel. Mert ha normális lenne, akkor totál mindegy lenne, hogy milyen.
Amint nem ugyanaz az 1011... sorozat érkezik meg a túloldalra, mint a bemeneten, akkor azt a hibajavításnak kellene érzékelni és javítani/újraküldetni. Digitális átvitelben NINCS olyan hogy jó/jobb/szebb. Ott vagy átment hibátlanul, vagy nem. Analóg egy másik asztal. Ott aztán minden bejátszik. DVI kábelnél sincs olyan hogy ez a kábel jobb, a másik rosszabb. Gépből jön az infó, hogy ez a pixel X szinű. Nem tud jól vagy rosszul kinézni az a szerencsétlen kék. Az vagy olyan kék, vagy semmilyen.Elhiszem hogy analógnál számít a kábel, de digitálisnál?
Vagy valami nagyon csúnyán el van cseszve. -
-
VGYke
addikt
Köszönöm válaszod! Szóval nem profi erősítőről van szó, hanem Videologic (bal oldali) cuccról, ami kb. 10 éve nagyon jól kiszolgálja a PC game és egyéb számítógépes igényeimet. (és anno nem is volt olcsó=70e, na de tudom, ez ma már sz*rt sem ér)
Szóval ezen nincsenek digitális ki/bemenetek, csak analógok, viszont éjszakai üzemmódban kellene az általam kinézett 5+1 füles. Tudom, hogy az 5+1 füles sem az igazi, de ha a hangoskodással zavarok bárkit is, jobb mint a némaság!
-
SirRUMCAJSZ
csendes tag
Szia!
Pár kérdésem lenne:
Egy 7 éves erősítő hiába volt anno 400e, nem fejlődött annyit a technika, hogy ma már 1 olcsóbb is tud annyit, vagy akár többet? Elektronika nem gyengén fejlődik, digitális technika meg mégjobban...
Analóg kimenetes blu-ray: Egy digitális jelet analoggá alakítunk, amit átviszünk az erősítőbe, ahol digitalizáljuk, majd újra vissza analóggá... Kicsit soknak tűnik az átalakítás, ami ugye mindig adatvesztéssel jár. Nem gond ez? -
RZozo
aktív tag
igen, azt a vaterást néztem én is
Ja, nincs állódoboz és sajnos nem is férne el, ezért csak polcsugárzókban tudok gondokodni
Eddig egy Genius HT 3600 szett szolgáltatta a hangot a Yamaha RXV 363 erősítővel.
Nem volt ez így se rossz, de lépnék előre minőségben.
Tegnap érkezett meg a Yamaha NS-P60 szett, ehhez néztem frontnak ezt a Cantont.
(Aztán ha tehetem, akkor szívesen cserélem a centert Canton LE szériásra.)Még amúgy sem biztos, hogy én viszem el a licittel, de köszönöm az infókat. Ha összejön, akkor ezek szerint örülhetek, ha nem, akkor keresek tovább.
-
RZozo
aktív tag
szeretnék majd utána szerezni LE 105-ös centert
német ebay oldalakon már jó árban láttam
de egyelőre csak Yamaha NS-P60 center és háttér szett van meg (ehhez jó áron jutottam, nem akartam otthagyni)
nekem az is elég, ha nem lesz teljesen hallgathatatlan együtt
az erősítő hozzá egy Yamaha RXV-363, talán itt is van lehetőség egy kicsit összehozni a különböző rendszerelemeket -
Vidala
senior tag
Ezt már buktam, mert egy "picit" többen lesznek... hiába, népes a család, és még barátaink is vannak.
Ettől még nem tartom kidobott pénznek, de szerencsére nem kell hitelt felvennem rá. (Az lenne csak a gáz, de ilyet is hallottam már sajnos. Aki ilyet csinál, az tényleg nem teljesen ép elméjű.) -
Vidala
senior tag
Gondolom egy túlképzett bölcsész ücsörög a helpdesken, mert valamivel pénzt is kell keresnie, és annyit látott a kérdésből, hogy HDMI, arra meg a válasz: IGEN.
Sajnos a bögreszettek többsége már tényleg csak ilyen. Javaslom az anti-bögreszett lovagrend megalapítását ezen felbuzdulva!
A bölcsészektől előre is elnézést, csak olyan szakmát kerestem, ami nem témába vág. A példa sajnos emellett nem életidegen.
-
Z0mbi
senior tag
Najo itt jon a dokumentacio...:
......
The EndEzt az alkatreszek most jobb minoseguek mint regen tortenetet elegge alltalanositottam. Szoval sajat multamat nezve:
Elektrotechnikusnak tanultam majd villamos mernoknek. Es nem ez lettem (hal' Istennek)
De arra emlekszem mikor elmentem a Garay elektronikaba es 5% os ellenallasokat vettem... valamint a leheto legkisebb 'meg eleg' elko-kat. (mert dragak voltak)
Ma megnezitek a lomexben csak viccbol hogy az alkatreszek turese sokkal kisebb (1% os ellenallasok 0.25ft/db +afa kornyeken mozognak. Elkokat megnezitek... hat emlekszem hogy akkor a farad ot csak uF ban lattam. Ma mar az 1F os kondi nem luxus. (ez tapreszen rohadtul nem elhanyagolhato de most ez nem errol szol)
Egyszo mint szaz. Olcsobban jobbat csinalunk ma. Emelett sok szart is! (aranyosan tobbet ez utobbibol) Itt jon be az a kepbe hogy olcso husnak hig a leve. Ezert kategorian belul osszehasonlitva egesz biztos hogy jobb termeket talalunk ma mint 20 eve.
Erdekes viszont hogy sokan a jobb termek alatt azt ertik hogy 20 evig jo volt es ment....
Fater 25 eves fekete feher Orionja ma is megy. Akkor az jo?
Ki a lo...sz szeretne a mai TV jet 10 ev mulva nezni? (en ugyan mar 5 ev mulva egy nagyobbat, jobbat, kevesebbet fogyasztot, jobb szinhusegut szeretnek nezni mint ma. Beepitett fekete anyaggal hogy jobb legyen a feketeje 0cd nel!)
-
€uro
őstag
Úgy gondolom, hogy az lenne logikus, ha a hangszórók nem lennének elkeresztelve, mint front-left, front-right, rear-left, rear-right, center, stb. Hanem az erősítő a szerint működtetné őket, hogy az egységek a szobában hol vannak elhelyezve, hol fülel és merre néz a hallgató.
Hiszen az erősítők az általánosan vett öt kimenetre ugyanolyan teljesítményt adnak le. Csak számomra evidens, hogy adott esetben teljesen mindegy lenne, hogy az adott csatornát az A vagy a B kimenetre továbbítsák?!
Lassan azon gondolkozom, hogy felkeresem a nevesebb gyártókat, hogy eladjam nekik az ötletemet(?), amivel igazi erősítőket fognak készíteni.
-
python1
veterán
Igen BBéci:figyelmetlenül értelmeztem a dolgot.
Tényleg ha hátsó hangfalként is szeretné üzemeltetni őket ,meg front ként is azok úgy nem mennek.
Mondjuk nem is értem ,hogy egy helyiségbe minek kettő rendszer egymással szembe,egyszerre csak úgy is egy dologra tud koncentrálni az ember.Mondjuk nekem van jó 5.1-es fülesem,tökéletes pc-s mozihoz.
-
€uro
őstag
Ez nagyon meglepett!
Programozó vagyok, és azt gondolnám, hogy "semmibe sem kerül" felcserélni a hangszórókra érkező jeleket. Hozzá egy egyszerű, jól konfigurálható szoftver, hogy profilokat kezelhessen a készülék, és több nem is kell.
Nem értek ezekhez az erősítőkhöz, de elképzelésem sincsen, hogy miért nem alap funkció egy ilyen szolgáltatás egy ötven-százezer forintos készülékben.
Ennyire egyedi igény merült fel bennem?!
-
törölt tag
"Nem értek a számítógépekhez, ezért megkérdezem, miért jobb az USB-n kiadott hang az optikain (S/P-DIF) kinyerhetőnél???"
Nem feltétlenül jobb, mindkettőt el lehet rontani. A gyenge hangkártyák csapnivaló digitális jelet adnak ki magukból, némelyik még át is konvertálja azt. USB és Firewire összeköttetésnél némileg egyszerűsödik a jitternek nevezett időzítési problémahalmaz és lehetőségünk van a külső eszköz PC-ről történő szoftveres vezérlésére is. Ellenben a legtöbb olcsó külső hangkártyában/DAC-ban nagyon gagyi az USB receiver rész, ezért az olcsó DAC-ok általában jobban szólnak SPDIF bemenetről táplálva. Célszerű vagy egy normális USB/SPDIF átalakító (KingRex, HiFace) beszerzése, vagy olyan készülék vásárlása, amiben már nívós az USB receiver, csak hát ezek nem olcsóak.
-
Dorian
félisten
Ha laptopról való zenélésről beszélünk, akkor nincs lézerfej, a flac, ape, stb. adatként megy USB-n keresztül a külső eszközre.
(Csak néha vagyok ma, nincs gépem hétfő estig)Egyébként jól át kell gondolni a különféle fejlesztgetések ár/érték arányát, mi éri meg és mi nem.Nálam az erősítő csere és a hangdoboz-tuning hatalmas eredményeket hozott, ezekhez képest a CD vagy erősítő DAC-a, laptopról vagy CD-ről, gránitlappal vagy anélkül, koax vagy optikai csak minimális változást okozott és ezek némelyike majd annyiba kerül, mint pl. a tuning.
-
bajnokpityu
félisten
-
python1
veterán
Ha Bios-ból letiltod az alaplapi chipet akkor nem fog áthaladni rajta,az a lényege,hogy a jobb minőségű chip kezeli.
Inkább ez lenne a lényege az usb-s megoldásnak,ebben rejlik a minőségbeli különbség.
Olyan ez mint az előerősítő és végerősítő története.
bajnokpityu: az már mindegy,hogy utána milyen formában kötöd össze a komponenseket digit hanggal vagy analóggal,lényeg a külsőben rejlik!
Nézzetek meg pár nevesebb stúdiót miket használnak. -
python1
veterán
Ez egy elég bonyolult vagy is nem annyira, de vita téma.
Vegyünk alapul egy alaplapot nem high-end-re gondolok,az alaplapi hang chip általában elég gagyik éppen,hogy elmennek kategória,ezt itt sokan tanúsíthatják.
Tehát a hang anyagnak ezen a chipen keresztül kell,hogy haladjon ami eleven rossz minőségű,sokszor akkorát torzítanak,hogy eleven jól hallható,pattogás,kattogás van a műsorba.
Itt is igaz,hogy másik,külső komponenssel párosítva jobb a minőség,tehát az a lényege tömören,hogy nem kavar bele az alaplap többi hardvere a képbe.
Az alaplap gyártók gondoskodtak arról,hogy ha valaki jó minőségű hangot szeretne a deszkájára annak bizony ki kell nyitni a pénztárcáját.
Ez olyan mint a külső DVD/CD író.
Tonyo:ez azért is nem jó mert attól még az alaplapi hang chip fogja azt vezérelni. -
python1
veterán
Lehet,hogy szimpatikusabbak de ha eleven gyenge az alaplapi hang chip akkor sajnos rossz minőségű jelet küld ki,és azt "rontja" tovább a külső DAK.
Ha meg laptopról szeretne az ember 5.1-et akkor viszont elengedhetetlen az usb-s megoldás.
Ja és nincsen akkora jitter korrekció probléma sem. -
bajnokpityu
félisten
az azért egy 600rugós sztereo.
mai 60rugós denon sztereok csapnivalók.régen volt egy 300Vm, simán alázta a mostani 500asat hangminőségre.melyik aurumod van?ribbonosak?
nem értezett meg a digit koaksz kábelem, igy optikain használtuk a 2106dacát.
hát még igy is élvezetes volt a Audiophile Reference IV flacból. aki esetleg nem hallotta volna,töltse le, nekem tetszett az a szám,amikor taps közben bejönnek a zenészek,elhelyezkednek, és zenélgetnek.amit még észrevettem, hogy a zongora egyik számban egész jó,másikon meg zavaróan hars.nem értem miért.nem ebben a lemezben voltak azok,amik rosszak voltak,de hogy ennyire végletes legyen azonos láncon, pont a zongora.
rubi viszont oda van a fúvósokért, meg az énekesekért, xilofonért. végre élmény volt idehaza zenét hallgatni.
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest