- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- VoLTE/VoWiFi
Aktív témák
-
spiky03
veterán
válasz
Patice #43187 üzenetére
Oda tervezem a centert, majd ha meglesznek az új kábelek, mert jelenleg nagyon lent van (BBéci is azt mondta
)
A tv mellett meg jó is lehetne a játékosok, csak ugye asszonynak nem biztos h jó lesz úgy.
Ha a középső polcot kiveszem, akkor meg túl nagy lesz a hely és látni majd a sok kábelt hátul. (Meg az új kábelek érkeztével tervezem, hogy hátra nagyobb lyukat vágok, hogy könnyebben mozogjanak a kábelek, mert jelenleg egy kis lyukon van kiküldve minden vezeték :S ))
De majd meglátom, hogy mit tudok kihozni, mert ugye sajnos csak hozott anyagból tudok dolgozni. -
Dorian
félisten
válasz
Patice #43139 üzenetére
Szerintem biztos lesz, de nincs pontos infóm. Romlani biztos fog valamennyire a minőség. Tegnapi tapasztalat:
Andrea Bocelli - Vivere
-koncertvideó HD-ben, többcsatornás, nagyfelbontású LPCM hanggal (amit a lejátszó sztereóra kever le)
-CD verzióból flac 16/44.1 hanggal PC-ről lejátszva, usb/koax konverterrel
Innentől a dac, sztereó erősítő ugyanaz.
Elég jól szól a koncertvideó is, de a kisebb felbontás ellenére a CD-rip hangja jobb.spiky03:
Általánosságban értettem, azokkal a kábelekkel nincs tapasztalatom. -
spiky03
veterán
válasz
Patice #43133 üzenetére
Köszi
Mari vagy nem Mari.
Bukni szerinted lehet vele?
Itt arra gondolok, hogy pl megveszem az e-bay-ről a kábelt, és nem lesz semmilyen javulás a jelenlegi vékony kábelekhez képest?
Mert én már akkor is örülök, ha lesz valamiféle változás a hangzásban.
(Tényleg mi változhat az új kábellel? Részletesebb hangzás, dinamikusabb hangkép?) -
spiky03
veterán
válasz
Patice #43129 üzenetére
Értem.
És a linkelt kábel szerinted használható lenne?
Vagy inkább meg se próbáljam.(Hát már tényleg nem tudom, hogy milyen kábelt vegyek
sokat nem akarok beleölni, mert azt mondtátok, hogy drágább kábellel sem jönne ki akkor változás az én rendszeremen. Viszont a kapott kis cérnákat szeretném lecserélni valami jobbra, amivel azért elérhetek némi javulást a hangzásban)
-
MaTTeS
senior tag
válasz
Patice #43113 üzenetére
Sőt, ha megengedheti magának, akkor láttam az Aréna Plázás/Duna Plázás Saturnba vagy az Árkádos Media Marktba, nem emlékszem pontosan, a héten 79ezerért Denon 1611-est.
WARZ: Viszont kábelekre is el fog menni 15 ezer Ft-od (sub kábel, hangszóró kábelek, hdmi...)
Polk Audio PSW 125-ről csak elismerően tudok nyilatkozni. Nekem is egy ilyen duruzsol itthon filmek alatt.
Esetleg még a Proson Libra szettet is érdemes lenne meghallgatnod. -
BBéci
legenda
válasz
Patice #42954 üzenetére
Tavaly a klarusz szobában éppen a Book of Eli ment, a szokásos utcai lövöldözős jelenet.
Kib@szott szarul szólt, amúgy klaruszosan, amitől elkezdtem fintorogni. Az egyik helyi muki felajánlott egy zajcsillapító fülest, mert azt hitte szegény feje, hogy a hangerő bánt. Aztán elmeséltem, mennyire messze van a hangzás attól a minimumtól, amit egy átlagos hallószervvel rendelkező ember minimumnak tart. Először vissza akart vágni, de meglátta a kitűzőmet és elhallgatott.
A lövések nagyot durrantak, de ha nem látom a képet, eszembe nem jut, hogy az pisztolylövés. Ezt 15 éves sportlövői múlttal merem kijelenteni, ami idő alatt volt szerencsém néhány fegyverrel megismerkedni. -
törölt tag
válasz
Patice #42884 üzenetére
200 max és álló de erősen gondolkodom az XTZ modellen.
Miért,mert láttál a Saturnban valami nagyon jó vételt Denon 3806 mellé ennyiért??) Mert akkor kicsit feljebbmehetek.... Addig elgy olcsóbb egységes cucc jól jönne. már a szedett-vedett hangdobozokkal is olyat alkot a Denonom, hogy csak na... még egy 1912-es se tudta utólfogni a hangzását,mehetett rá Jamo vagy Dali ikon...
Jühet bármi HDMI,HD, vagy lottóötös: a Denon marad!
Tényleg csak ideiglenesen kellene.. uj tulaj járna velem jól:kapna egy jól bejáratott rendszert... -
Dorian
félisten
válasz
Patice #42787 üzenetére
Az általam hallott portzajos Heco victa 25A (erről a konkrét típusról máshonnan is hallottam ezt a hibát) és a saját "zajmentes" Heco Vitas 30A-ban emlékeim szerint pont ugyanolyan, hengeres és a végeken kifelé lekerekített reflexcsövek vannak, csak a Vitas 30A-ban nagyobb átmérőjűek.
-
spiky03
veterán
válasz
Patice #42732 üzenetére
Köszi a választ
És emiatt ne vesszetek össze BBécivel : PMás
Szerintetek ez jó vétel lehet:
Nakamichi banán dugók(a 2-3 hét átfutási idő nem lényeg, mert decemberben veszem meg a kábeleket csak)
-
szinimini
senior tag
válasz
Patice #42730 üzenetére
hmmmmmm kicsit drágább
De egyedi lenne
Most ha úgyis szekrénybe van akkor ott hamar melegszik és ha az erősítő mögött ott van 3db venti az szerintem jó lenne neki meg nem lehetne látni se.
De egy ventilátort is elé tehetszMeg ha a hátuljára fújja a hideget az nem sokat ér nem?
-
ginola
addikt
válasz
Patice #42717 üzenetére
609-es onkyonál ezt találtam.
If you install the apparatus in a built-in installation,
such as a bookcase or rack, ensure that there is
adequate ventilation.
Leave 20 cm (8") of free space at the top and sides and
10 cm (4") at the rear. The rear edge of the shelf or
board above the apparatus shall be set 10 cm (4")
away from the rear panel or wall, creating a flue-like
gap for warm air to escape.Szerintem ez nagyon sok emberkénél nem valósul meg.
-
lafi76
csendes tag
válasz
Patice #42565 üzenetére
Hali!
Akkor lehet én írtam le zavarosan, de ez lenne sztem a helyzet, amit írsz...
Tehát, van egy házimozi erősítőm - arról megy az 5 hangfal - van rajta egy sub kimenet - a front hangfalakba egy-egy mélynyomó /külön kábelcsatival/ - az aktív subládát hiányában szeretném meghajtani a két mélyet külön erősítővel, ahogy írtad egy Y kábellel, tehát erre kellene egy stereo erősítő. -
szinimini
senior tag
válasz
Patice #42491 üzenetére
Tuningolnám szívesen ha van értelme,de ha nem lesz akkora változás akkor hagyom az eredeti állapotban.
Az erősítőn banán bemenet van úgy hogy majd vásárolok azt meg egy jó pár méter kábel is kell majd.A 1,5 elég ha olyan 10méter kell belőle nem?
Meg az erősítőt nem a monitor mellé szeretném tenni,mert nem sok hely lesz ott!
Arra gondoltam,hogy oldalra teszem a szekrényre!Ez szerintem nem befolyásol semmit ,hogy hol van.Úgyis távval fogom kezelni -
Gorneck
legenda
válasz
Patice #42468 üzenetére
Első körben mindenképp erősítőről meghallgatom a genius-t...hogy képbe legyek mit is szeretnék cserélni mire.
Akkor jól értelmeztem a dolgot.
Meglátom decemberbe mennyit fognak az árak változni és úgy tudok dönteni...remélem az erősítő még idén belefér.
Vannak, korlátozott számban...
Ehhez jön is 1-2 kérdés, aztán sztem teljesen fel leszek világosulva és már csak pénzt költeni kell:
Adott egy LG 42LK530, egy Maya hangkari (bár az alaplapomon is van, lehet megy a kari eladásra bár nem tudom lehet e vmi különbség a kettő közt), meg akkor egy erősítő.
1, hangkariról optikán keresztül küldöm a jelet az erősítőbe...
2, tvről optikán keresztül küldöm a jelet az erősítőbe
3, vgaról hdmin keresztül küldöm a jelet a tvbe
Vagyis szükségem lesz 1 HDMI kábelre és 2 optikai kábelre, hogy ha csak TVzek erősítőről menjen a hang, ha csak gépezek erősítőről szóljon a zene.
Optikai kábelből mind1 milyen? Gondolom ezen a szinten csak annyi a feltétel, hogy ne vmi noname vackot vegyek és ennyi nem (nekem ez jött le a topikban keresgélve)?(#42472) Sanci38: Ezt privátba is írtad anno...köszönöm.
Lehet, akkor átgondolom az onkyo-t, ha már rock/metal amit hallgatok és annak az erősítőnek jobban fekszik.
-
Gorneck
legenda
válasz
Patice #42458 üzenetére
A hangfalakat nem fogom úgy megvenni, hogy simán csak lerendelem és nem hallgatom meg előtte. Ennyi benzinezést kibírok (persze előtte érdeklődöm van e rakin amit kinéztem és megoldható e a hallgatózás).
Ha meg már ott vagyok, akkor próbálok hallgatózni és ott megvenni a kábeleket is. Bár ezt még meglátom, mert ha jól emléxem 2x1,5es kábelekkel van már kiépítve a szoba.A HDMI mennyire gáz, hogy nincs? Minek van szüksége erre, mármint hogy leveszi vagy sem a hangot? Lejátszók?
PC-ről fog menni, optikán keresztül, tv-n szintén optika van. Mert, ha ez elég, akkor valóban elég a 420ast pio is. -
Gorneck
legenda
válasz
Patice #42447 üzenetére
Pio vsx 421 vagy 520, vagy onkyo tx sr308. E 3as közül lesz megvéve 1 még az idén, a többi költözéskor vagyis febr\márc magassága. De erősen 520 felé kacsingatok, annak ellenére, hogy a 421 sokkal jobban tetszik.
Szűkös hely miatt nézegetek inkább polcos dobozokat...nem a keret miatt...jobb összeállítást ilyen árban fekete színben nem találtam.5.1es az eredeti cél...zene (rock\metal) csak halkan, éppen halhatóan netezés közben...mozizás közben már szeretem a hangerőt...
Meghallgatnám, ha lenne rá időm és BPi lennék...de mindenképp megfogom, mert kábeleket is kell majd vennem hozzá. Szal akkor már pénzzel a zsebben teszem azt.Stadium 6ból raknám össze az már kicsit jobban fájna...
Az a 180k már az ingerküszöb felett lenne...
-
szinimini
senior tag
válasz
Patice #42451 üzenetére
Ahoz,hogy igazi HD-s hangot kapjak akkor már tényleg egy jó kis szett kell.
Annyira meg nincs jó ösztöndíjam
Most az is nagy öröm lesz,hogy végre van házimozim
Lehet,hogy nem egy profi erősítőt vettem most,de azért elég lesz.Remélem
Meg a 24"-es monitor se egy házimozi alap -
Gorneck
legenda
válasz
Patice #42399 üzenetére
Köszönöm a válaszod és robi0604 (#42398) neked is.
Event 2 és a stadium 6 (azokból raknám össze, sub maradna a 25ös ami a cs-5 szettbe van) mellett ez is kiszemelt, csak jó lenne meghallgatni már őket, mert lehet a kisebbik event 2 is elégséges lenne 17 nm-re a genius 5050 után.
-
electrocarlo
csendes tag
válasz
Patice #42396 üzenetére
és pölö egy 660w teljesítményfelvételű 7.2 erősítő 5.1 ként használva kis hangerőn nem fogja a maximumot fogyasztani nem? én videojel felkonvertálós erősítőt szeretnék, de ha nem használom mindig (tehát ha ki van kapcsolva) akkor is átmegy rajta a tv jele? Szal kicsit nehezen tudom elmagyarázni mit akaok de gondolom értitek
-
kigyi_23
addikt
válasz
Patice #42408 üzenetére
Szerintem nem fog neki sikerülni a hang HDMI-n keresztül, azért gondolom ezt, mert a legtöbb lap csak akkor kapcsolja be ezt az opciót, ha a képet is ezen keresztül küldi ki. Tehát ez csak akkor kever hangot a HDMI kimenetre, ha a képet eleve azon keresztül küldi ki a monitorra, így aztán előbb az erősítőbe kell juttatni és majd onnan a monitorba (gondolom én, ha HDMI-s a moncsi). Ez utóbbi dolog csak filmnézéskor lehet megoldás amikor a TV-re küldi ki, ha nincs HDMI a monitoron. Én az optikai kimenetet használnám így nem kell váltogatni a kimenetet és lehet minden megoldásban alkalmazni a DTS és DD5.1 ugyanúgy átmegy azon is és egy belépő szintű rendszernél nem lehet érezhető változás a hangban sem szerintem.
Persze ez csak egy vélemény
-
szinimini
senior tag
válasz
Patice #42404 üzenetére
A erősítő hát igen
Az még nincs
Azt nézegetem már 3 hete,hogy mi legyen
Most egy DENON AVR-1610 találtam lehet bepályázok ráCsak ne pénzért kéne venni
De még a DENON AVR-1908 is néztem!Nem fogom eldönteni sohaDe amúgy akkor mit figyeljek az erősítőn?Csak annyit,hogy legyen rajta optikai bemenet?
-
szinimini
senior tag
-
BBéci
legenda
-
Lipton
őstag
válasz
Patice #42071 üzenetére
A bérből és fizetésből élő nem egyenlő feltétlenül az "átlagemberrel".
Van aki bérből és fizetésből is jól él, az átlagember meg nem tud költenni ennyit, hanem örül, ha a hónap végén a számlák után van mit enni. Kicsit el vagy te tévedve.
Attól még mert nem egyben fizeted ki az sok akkor is. Sajnos hazánkban sokan tovább nyújtózkodnak egy cseppet mint kellene. Bevállani lehet sok mindent, de a kérdés, hogy milyen áron... -
törölt tag
válasz
Patice #41713 üzenetére
Nagyjából a te izléseddel azonosulok, kiivéve hogy a sötéttel ki vagyok békülve.és még odatenném a hagyományos Martin-Logan féle szobát,az még szerintem jól szólt.
Bécit láttam,beszéltem egyszer vele de még egyszer nem találtam, pedig kerestem volna egy kérdés erejéig.
Volt egy érdekes vitám a pro-sound szobában (jobbanmondva kérdések tömkelegével árasztottam el az előadót) szegény már sült-főtt..Arra gndolok aki egy gipszkartonra rekte e hangszóróit.. azt ha láttátok volna...
-
Warter
addikt
válasz
Patice #41713 üzenetére
Egyébként a Fazonok 2 körül be voltak kapcsolva, akkor azaz oldal ment a Streamnél. Meglepően szépen szóltak, mondjuk azt hittem, hogy ikon6 árban vannak, aztán itthon láttam, hogy 450e db-ja. Szóval annyiért már szólhat is úgy. És csatlakozom hozzád a XTZ-Genelec-Neumann hármas nagyon ott volt a szeren. Mondjuk nekem a Helium 510-esek is bejöttek, hihetetlenül szépen szóltak.
-
BBéci
legenda
válasz
Patice #41597 üzenetére
Muszáj kötözködnöm kicsit.
Milyen magas az a hangsugárzó? 2-3 méter?
Magashang-sugárzóról, magassugárzóról már hallottam.A dóm kifelé domborodik? És például a Focal inverz dómjaival mi a helyzet?
A piezót Sanci is megválaszolta.
Bocs!
(#41596) ovecs
Ne csupasz szál dróttal próbálkozz, szerelj a végére antennacsatlakozót! -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Patice #41199 üzenetére
Csak kicsit belekavarodtam már az ellenállásokba.
Szal összességében, olyasmiről itt nincs szó, hogy összeadódnak az ellenállások... (tudom fizika, csak kicsit már fáradt vagyok.. )
Azt tudom egyedül, hogy a magasom az 8 ohm-os, az tuti, a 2 mélyközepet, nem tudom, hogy azok 4-esek, vagy 8asok... Ugye mondtam az illetőnek, hogy a 2 mélyközép és a magas együtt 8ohm-os jelenleg, megkaptam a kondit, és mondta, hogy így kössem be..
Köszi, elolvasom.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Patice #41197 üzenetére
Aham.. Értem.
Csakmert, hasonlóképp volt bekötve a front is, viszont arra azt a javaslatot kaptam, hogy úgy kössem, hogy ugye az egyik mélyközépre a bemeneti jelet, arról fel a másik mélyközépre, és arról fel a magasra, és ugyanígy van egy kondi a magas "előtt".
Elvileg ugye 8ohm-os volt a magas-mélyközép része a frontoknak.. De akkor így viszont mennyi?
Üzletből kaptam a javaslatot, hogy így kössem be.
-
xtremetuning
addikt
válasz
Patice #41111 üzenetére
Mondtam, hogy sosincs vége, csak hogy egy "klasszikust" idézzek.
Én beszéltem velük személyesen. Minden lépcsőfok hoz valamit. Csak ahogy felfelé lépdelsz, az ár lesz duplája, a hozott plusz nem. És mégis, miután meghallgatod, nincs kedved visszadugni a régit.
A szemetek nagyon tudják a dolgukat.
Miért, tudod még milyen ic-im vannak még ezeken felül ???
-
Mejulie
csendes tag
válasz
Patice #41083 üzenetére
Hát nem tudom. Nem rossz a JBL, de volt hogy csalódtam benne. Amit hallottam abban kicsit kevés volt a mély, nem volt túl dinamkus hangzása. Igaz ezt a rendszert amit linkeltél nem ismerem, sose hallottam.
A szoba 26nm-es, igazából akármekkora doboz jöhet. Egyelőre nem nagyon hallgattam semilyet, a családban voltak korábban Jamo frontok, azok hangzásra nekem nagyon bejöttek. Habár viszonyítási alapon nincs, maximum komplett házimozikhoz, dehát az nem ugyanaz.
-
kiki22
senior tag
válasz
Patice #41064 üzenetére
koszi a segitseget.tudnal vmit ajanlani akkor szamomra ?max 200k a keret vagy ha vmennyi plussz kene meg hozza egy kicsit meg tudok hozza tenni.a blu ray lejatszo nem fontos a szetbe mert ugyis a gepet akarom lejatszonak hasznalni.a hang minoseg lenne a lenyeg jatek es filek alatt
-
Patice
nagyúr
válasz
Patice #41064 üzenetére
Mondjuk:
Erősítő: Onkyo TX-SR605 most 53k
Hangfalak: Proson Event szett 2 100k
További költségek esetleg még a kábelek.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Háztartási gépek
- Építő/felújító topik
- Lexus, Toyota topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BestBuy topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- További aktív témák...
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest