Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
nagyúr
válasz
kezo0
üzenetére
KEMAR szettekkel el tudsz érni 36000-et. Van Cavern HRTF motor hozzá.

#176697python1 A terv az, hogy hálózatra kötöd az erősítőket, a Cavern pedig felderíti mindet. Van belőle Behringer, Yamaha, Storm Audio, szóval tetszőleges ársávban és kategóriában lehet nézelődni. Most még ne kezdj el bevásárolni, még nem ellenőriztem, hogy változatlan protokollt használnak-e, de ha igen, és lehet velük dolgozni, majd szólok.

-
python1
veterán
válasz
VoidXs
üzenetére
Jó elgondolás, létezik valami eszköz ami ezt kezelni tudja, otthoni környezetre?
Valami hasonló a menete? -
-
VoidXs
nagyúr
-
python1
veterán
válasz
spiky03
üzenetére
Próbálom betölteni az itthoni űrt, és öregbíteni a DIY vonalat.
Hozzá kell tenni, hogy hobbiként művelem még mindig a projekteket, egyik, hogy ez is a tanulás része, másik, hogy ebből is finanszírozom a saját projektemet.
Nem hinném, hogy ebből gyártási sorozatok lennének, de azért pár embernek biztosan sikerül örömet okozni. -
spiky03
veterán
-
python1
veterán
-
python1
veterán
Ez most pont az a helyzet, mikor az ár-értéket kellett figyelembe venni.
Költséghatékony megoldás kellett, de azért masszív is, gyári 16-os anyagvastagsághoz képest így is masszívabb. A hangszórókészlet KCS- ből kimenekített szett, tulajdonképpen így is bőven elegendő a doboz szerkezete, már korábban készült próbadarab, tehát tesztelt.Az én surround sugárzóim is kb ekkorák, csak abban valamivel nagyobb a hangszóró (30cm) de oda sem tettem, mérésre, hallásra sem hallottam dobozhangot.
Frontsugárzóba azért érdemes tenni, ott folyamatos a terhelés, de majd itt is kiderül mennyire állják meg a helyüket.
spiky03
Köszi!
Megbeszéljük.
-
python1
veterán
válasz
python1
üzenetére
Újabb ráismerés.
Mivel vászon mögött rejtőzik az LCR szettem, eléggé hallható volt az eddigi méréseim és a hallottak közötti információvesztés, természetesen saját toronyban keresendő a hiba, mint mindig.
A crossoverezést ill Cavern automatikus bemérést vászon nélkül készítettem, valamiért az maradt meg bennem, hogy nincs számottevő kölönbség a két végeredmény között, hát van, nem is kicsi főleg, hogy most kapott akusztikai szivacsot is a vászon mögötti fal.
Ennek fényében, gyári grilles szórókkal is készítettem néhány ellenőrző mérést, és vollá pontosan ezzel szembesültem ott is.
Nos régebben vegyesen használtam a hangsugárzóimat, néha grillekkel néha nem, némileg veszít a közép magas tartomány ha fent vannak.
Valószínűsíthető, hogy nálam azért más a helyzet a vászon vastagsága miatt is. -
-
VoidXs
nagyúr
válasz
skippper
üzenetére
Igaz, már pár éve olyan is van. Az a jobb, amelyikben a HRTF szett közelebb van a füledhez, működésre mind ugyanaz.
MasterMark: Attól jó, hogy nem kell új fülest venni virtuális gimmickek miatt, bármivel működik együtt. A pontos működésről itt írtam nagyon alaposan.
-
skippper
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Spatial audio, egy kis matek meg fizika, cserébe kapsz jobb térhangzást. Ügyes tud lenni igényesebb fejhallgatóval.
-
VoidXs
nagyúr
-
skippper
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Tudom
nem mondtam, hogy nincs, csak nekem ez tetszett meg elsőre. Milyen előnyét látod annak a konstrukciónak? -
MasterMark
titán
-
skippper
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
-
skippper
senior tag
válasz
Rp526
üzenetére
Nem követem évek óta ezt a topikot, mindenesetre részben meglep, hogy le vannak szólva, mert tényleg nagyon igényesen kivitelezett darab ami a kezemben van (mondjuk lehet idővel majd én is szidom, de az a 4000 Ft nem volt egy ökör ára), ráadásul 200Ft/db áron, másrészt mondjuk nem meg lep azután, hogy itt sokan jobban hallanak, mint a mérőműszerek

-
Rp526
aktív tag
válasz
skippper
üzenetére
Pár éve tele volt minden ezzel a belépőben is. Jófogáson is. Szerintem mai napig árulják kb 500 Ft/db áron.
Nem is értem, hogy tudtad elkerülni. Rengeteg felé szembejött.
Akkor az volt a nagy mondás ott, h ettől rosszabb dolog nincs is banándugókban, meg milyen gagyi, meg ettől csak jobbat lehet venni. (Nem az én véleményem, ott láttam ezeket.) -
-
skippper
senior tag
válasz
Hohocali
üzenetére
Érdekes, ugyanebből a márkából van? Az enyémek kifejezetten erősnek és vastagnak tűnnek , lehet változott a gyártásminőség (most, hogy írtad, a maradéknak nekiestem egy kicsit harapófogóval stressz-tesztelni, de nem esett bajuk, gyakorlatilag meg se tudtam mozdítani).
Mindenesetre az is jónak tűnik, amit linkeltél
-
Hohocali
aktív tag
válasz
skippper
üzenetére
Szerintem meg ez felejtős. Volt/van ilyenem, és egyik/másik bedugás után darabjaira hullott. A probléma mérnökként könnyen átlátható: a 4db vékony rugós lap "oda van pöttyintve" valahogy a testhez. Erőhatásra ott elvált.
Nekem ez jobban bejött: 1db masszív test és érintkező, M3-as csavar (ami nem szakad meg egy kis erőltetésre), és műanyag ház (segít elkerülni a véletlen rövidzárakat, pl. kiesik a kezemből a csavarhúzó, és összezár valamit). És a kupak utólag az érintkező felöl is felhúzható, nincs olyan, hogy jaj bakker, elfelejtettem felhúzni a vezetékre, szedhetem szét.
-
skippper
senior tag
Termékajánló:
Banándugót kerestem már régóta, csak sokkaltam az itthoni árakat (vagy csak nem találtam meg a megfelelő helyet), így rendeltem ilyet. Nagyon jó minőségű anyagból van, szép, pontosan illeszkedik, nagyon erősen tart. -
-
-KP-
veterán
válasz
Mr Paris
üzenetére
Változtatni a hallgatói pozin, tv helyett motoros vászon stb. Berajzolnám mire gondolok, de annyi emberrel váltottam már üzeneteket és a vége 99% az volt, hogy semmilyen hajlandóság nem volt semmilyen változásokra. Úgyhogy inkább nem pocsékolom az időm többé ilyenekre, hacsak kifejezetten nem kéri valaki. Egyszerűen beleuntam. Szóval ha azt mondod, hogy van hajlandóság némi átalakításra (a szekrény maradhat ott ahol van) akkor rajzolgatok. Illetve ezért lenne jó néhány fénykép, hogy lássam valójában hogy néz ki a szobád. Ha nem akarod nyilvánosan, akkor jöhet privibe is.
-
Mr Paris
tag
ahol most lakunk ott ezt a szettet használjuk/tuk 19nm-en egy HK255-el gyakorlatilag 98%-ban filmnézéshez, ritkán némi zene.
Majd ha az új lakást belaktuk van a hosszútávú tervben csere, de most ezt akarnám használni, de a hülye szekrény miatt a két front sugárzóval nem tudom mit kezdjek.
Azért gondoltam hátha valakinek van itt "világot megváltó ötlete"
Hát költeni mindenre kell... "nincs ingyen ebéd"
A másképp megközelítés alatt mit értesz? -
Mr Paris
tag
Sziasztok,
Egy kis tanácsra lenne szükségem, hátha valakinek van valami ötlete.
Adott az alábbi szoba és egy JBL SCS 178 5.1 hangfalszett
A center és az oldalsó dobozok helye adott, a center menne középre a TV alá a hátsók meg állványra a kanapé mögé/mellé, de az elülsőkkel és a mélynyomóval nem tudom mit kezdjek, hova lehetne tenni.
Ha a két oldalsó szekrény tetejére teszem az szerintem nagyon nem jó.
Vagy ezzel a szoba elhelyezéssel inkább vegyek egy hangprojektort és felejtsem el a 5.1-et?
A szoba kb. 22nm (a parkettás rész), de ugye oldalt nyitott.
Előre is köszönöm ha van valakinek ötlete.Ui. a szekrényt nem tudom lecserélni, mert asszony ragaszkodik hozzá

-
python1
veterán
Újabb fejezet ami EQ-ra rímmel.
Nos a helyzet a következő, tulajdonképpen sikerült összelőni a DIY projekt hangszóróit, nem kell óriási beavatkozás, és akár passzívban is tudnám váltani, kisebb egyenetlenségektől eltekintve eléggé jó hangot kapok.
Itt jön képbe a Cavern kalibráció, ami tulajdonképpen nagyon szépen kiegyenlíti a frekvenciaátvitelt, konkrét kérdésem az, hogy melyik a jobb megoldás a Cavern simítása vagy ha én mondjuk aktívban pofozom ki szintén EQ-val?
Nekem nagyon tetszik a Cavernizált hang is. -
BBéci
legenda
válasz
vitezlejszlo
üzenetére
Hoppá! Ezt jól megettem, pedig személyesen ismerem azt az erősítőt.
-
Zigi
senior tag
válasz
vitezlejszlo
üzenetére
Hdmi 1.4-től tud arc-t tiéd még nem tud jól próbálkozol. Rossz optikai kábel, vagy rosszul bedugott kábel lehet még, vagy a tv-n nincs megfelelően kiválasztva a kimenet. Ezeket nézd át esetleg.
-
Dorian
félisten
válasz
Tamoo
üzenetére
Megjött a válasz:
"A terméket ne bontsa meg, ugyanis emiatt a szakszerviz a garanciális javtást megtagadhatja, ez a garanciális időtartam végét jelentheti!"
Úgyh nem szedem szét. Finoman ösztökéltek, h ugyan jótállásilag nekik kéne elvinni és visszahozni a terméket, de úgy várhatóan 3x-osára növekszik az egész időtartam, így javasolják, h vigyem én. Holnap kiderül befér-e a kombiba
-
BBéci
legenda
válasz
vitezlejszlo
üzenetére
Hagyd a csudába az optikait, használj HDMI-t! Az nem problémás, hogy az erősítő csatlakozója csak sima és nem e.
-
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok...
Van egy Denon 3808-as erősítőm, meg egy eARC-os LG tv-m (oled cx). Nyilván nem tudja az ARC-ot az erősítő, ezért jól kitaláltam, hogy összekötöm őket optikán, mi baj lehet. Hát... adjatok tippet, mit rontok el, légyszi..
Összekötöm őket. Kiválasztok egy bementetet az erősítő menüben, mondjuk a TV/CBL-t, mondom HDMI bemenet: none, audio: optical 1. És nem történik semmi. Tv persze optikai hangkiementre van rakva. Mi kellene még, hogy jöjjön hang? Mert tán a HDMI-t le kell tiltani valami copyright miatt, de gondolom ha amúgy is le van tíltva az nem baj
Valamit be vagy ki kéne kapcsolni, vagy már olyan öreg, hogy nem eszi meg a TV hangkimenetelét? Esetleg a TV-n kéne varázsolni valamit? Hangbeállításokban nem nagyon láttam semmit, ami ide vonatkozhat...B kérdés: létezik valami olyan cucc, ami a TV eARC kimenetére dugok, akkor abbol csinál egy kamu HDMI jelet, amit ha így rádugok az erősítőre, akkor legalább HDMI-n bejön a hang, és azt már le tudom játszani? Mert ha nem muszáj nem cserélem le az erősítőt csak emiatt, mert amúgy meg még működik.... Vagy itt az idő?

Köszi! -
mettek
addikt
Tudom hogy volt itt 1-2 forumtársnak t12 szubja. Nem jöttem rá hogy a sztereo rca input mire való rajta. Ugyanis ha abba csatlakoztatom az rca-t akkor nem szól a szub. Csak akkor szólal meg ha a különálló LFE-re csatlakozom.
erre tudja valaki a miértet?
-
denesdr
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Pont erről van szó. A beforgatott dobozoknál látszik is a magaskiemelés. Ha nincs beforgatva, akkor a fő hallgatói pozíció off-axisba kerül és ott csökken is a kiemeltség.
#176610 skippper lásd ^
A hallgatói pozícióból mért egyenes (nem konyuló) magasátvitel átalában a hullámfront magasba húzására utal. Én is a falra merőleges felállást választanám. -
-
skippper
senior tag
Azt olvastam ma, hogy a Dali Oberon szériát úgy hangolják alapból, hogy toe-in nélkül legyen helyes a freq. response. Létezik az, hogy jobb lenne falra merőlegesen állítani, mint az MLP-re szegezve? Vagy ez csak marketing szöveg, hogy akkor is el tudják adni, ha valaki nem akarja beforgatni őket és forgassam csak be, a többit meg elintézi a kalibráció?
-
Dorian
félisten
válasz
Dorian
üzenetére
De addig is, h viszonylag egyszerű megoldással legyen vmi mély:
Ugye jól emlékszem, ha a crossover.txt-t eq-apo-ban kikapcsolom, akkor a 7.0 szubra irányított sávjait visszakapom a 7.0 hangsugárzókra?
Esetleg a copy ch-ben az LFE sávot 0,5-ös szorzóval a front L és R-re irányítani mennyire jó ötlet?
-
mettek
addikt
válasz
ctrlaltdel13
üzenetére
A pozício kizárt, nincs egy talpalatnyi szabad hely sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Milyen hangszórókészlet lesz benne?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)