- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oldfighter
senior tag
válasz #09634560 #48099 üzenetére
Halkabb hangerőnél én inkább a részletezőbb képességet részesíteném előnyben. A CA számomra egy ütős mozigép. De lehet, hogy a MA kihozna belőle némi "szelídséget".
Nem könnyű a választás, mert mindegyik lehetőség magába hordozza a remek vétel lehetőségét.Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
törölt tag
válasz Oldfighter #48097 üzenetére
Én azért a CA-nak adnék egy esélyt.
-
Oldfighter
senior tag
-
Peak
addikt
válasz sting2 #48086 üzenetére
Én az RX6ra szavaznék. (noha A7em van)
Ugyan annak idején egy HK360nal hallgattam meg, de olyan finom tiszta az RX6, hogy ha most cserélnem kéne, csak arra mennék. Lehet, hogy a Denonnal meg mondjuk túl finomkodó lenne, elveszne a dinamikus, karakteres hangzás. Fene tudja... Monitor Audio roxx
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
sting2
addikt
Ti melyiket Upp - olnátok?
A szoba 24 m2, panel és a halkabb irány a mérvadó.
Elac Fs 58.2 szettet váltana.MA RX 6
Dali Lektor 6
MS Mezzo 8
Polk Audio RTI A7Azért ők vannak versenyben mert lassan építkezve haladnék és ezekhez jó eséllyel lesz később center, háttér.
Most Denon 2309 - talán még 3808, később Marantz 7005 vagy CA 651R
Ennyi, nem érdekel más elektronika.
Az Ő hangzásuk áll hozzám közel.Azért ők vannak versenyben mert lassan építkezve haladnék és ezekhez jó eséllyel lesz később center, háttér.
Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation
-
Sefter
veterán
-
Toobee
veterán
válasz xtremetuning #48080 üzenetére
Bizony, nagyon el lett találva!
-
törölt tag
A kinti BD kiadáson van egy ilyen extra:
Isolated M83 Score (HD): The film's isolated score, presented in 24-bit/96kHz Dolby TrueHD 5.1 surround.
Ha nem néztem-hallgattam bele 20x a kiadványba, akkor egyszer sem Elképesztő a fsz csaj sminkjének, ruháinak, hajának hozzáigazítása a belső környezethez, hihetetlen színeket produkáltak.
[ Szerkesztve ]
-
-
TCr
veterán
Szétkritizálni én sem, ha szerintem nem érdemli meg. Az Oblivion-nal sem tettem ezt, én is jól szórakoztam rajta.
Viszont egyáltalán nem biztos, hogy újra meg fogom nézni, maximum ha valami jót akarok hallani.(#48073) Toobee: nem ismerős.
[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
Toobee
veterán
-
Peak
addikt
Azért valljuk be hölgyek-urak, az elmúlt 30-35 év sci-fi termése mellett igazán nehéz újat mondani, és egyben eladhatónak is maradni.
Ha elrugaszkodsz a kliséktől, merészet vagy elgondolkodtatót alkotsz, akkor a fizetőképes birkakereslet fog fanyalogni... ellentétként esetleg Mi...Nekem mindenesetre tetszett. Én sosem szeretném szétkritizálni egy filmet egészében. Számomra a feladata egy ilyen audiovizuális műnek, hogy szórakoztasson, elrepitsen arra a 1,5-2 órára a nappalimból... ezt pedig tökéletesen hozta az Oblivion.
TCr: más filmzenéről nem tudok M83tól, viszont a dalaikat előszeretettel használják fel, többek közt pl. Cloud Atlas c. filmben az emlitett albumról, vagy a Yosemite HD promofilmben...
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
TCr
veterán
Az első 10 percben a nyakamat tettem volna rá, hogy Hans Zimmer, majd kezdtek eloszlani az efféle illuzióim, elkezdtem érezni benne a Daft Punkot, a végére viszont teljesen megkeveredtem zeneileg.
Az M83 mint előadó neve számomra teljesen ismeretlen, de ha eddig is csináltak már OST-ket, akkor nyilván hallhattam tőlük ezt-azt.(#48068) adodaniel: valóban semmi kiemelkedő, ráadásul csúnyán összelopkodott (pl. Moon, ID4...)
[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
válasz Parson #48064 üzenetére
nem mellesleg az M83 irta a komplett filmzenét, hihetetlenül érdekes eklektikus hangulatú, félig elektronikus félig akusztikus hangzás... a M(essier)83 csapat amúgy sem mai csirke... már azt hiszem ajánlottam itt a Hurry up, We're dreaming c. duplaCD albumukat, 2 éves... hihetetlenül érdekes hangzásvilággal... egy nagy cuccon piszkosul jól szól.
-
TCr
veterán
válasz JohannZimu #48065 üzenetére
Nem tűrik a feleségeket?
-
Parson
addikt
válasz Oldfighter #48061 üzenetére
Nah szép, egyre jobban felcsigáztok, amúgy is kiváncsi voltam erre a filmre, de mostmár méginkább... szerencsére már le is jött, csak haza kéne érni megnézni...
Ezek a surround effektek néha engem is durván becsapnak.───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
adodaniel
őstag
válasz JohannZimu #48062 üzenetére
Mi az az FT?
-
JohannZimu
senior tag
válasz spiky03 #48025 üzenetére
A "moziszoba a nappaliban" képeken lévő "nappli" az elég merész azokkal a figurákkal... [képek...]
[ Szerkesztve ]
-
Oldfighter
senior tag
Na ennél a jelenetnél nálam is előjött az amit Toobee is írt. A beltéri ajtók itt is üvegesek és bizony volt egy kisebb zörgés. Mégis úgy érzem, hogy sikerült kiismernem a Marantz beállításait -most ezzel hitegettem magam - és a három féle mélyhang/vezérlőjel kezelésére szolgáló beállítást sikerül kordában tartanom. Szerintem lassan jelentkezem pilótának a Nasához.
A filmben amúgy nagyon jók a háttéreffektek is. Nem egyszer fordultam magam mögé, hogy mi a franc omlott le a nem létező hátsó polcokról.
A drónoknak piszok jó hangjuk van. Olyan Terminátoros "nyekergés".Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
törölt tag
válasz JohannZimu #48058 üzenetére
És szegény denevéreket őrületbe kergetné a Focal magassugárzója.
-
Chrys_
addikt
Onkyo TX-NR818: night mód kapcsolható, ha többcsatornás filmet nézek. Viszont stereo esetén ez a mód nem aktiválható, csak (ha jól emlékszem, nem tudom estig megnézni) a dinamikus hangszínszabályzás és esetleg még a din. hangerő. Ennek így kell működnie, vagy kapcsolhatónak kellene lennie sztereó jel esetén is?
-
Peak
addikt
válasz Toobee #48047 üzenetére
Igy van! Sajnos régi, öreg ablakok egy 100 éves házban. Most állitottuk fel feleségemmel a következő 3 éves tervet, egyik pontja a teljes nyilászáró csere a lakásban.
-
Peak
addikt
Na pl. az Oblivionban is van egy sub effekt, amikor leereszkedik kötélen a "lyukba" a drón után, majd menekül vissza, de elszakad a kötél... huh... remegnek az üvegtáblák az egész lakásban, legbelső szobában is.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Mi csak akkor kaszáltuk el a moziba járást, amikor 2003-ban vetítő és vászon került a nappaliba, a 42 colos plazmatévé még nem adott azt megközelítő élményt. 47-es LCD szintén kevéske és nem csak a mérete miatt.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Peak
addikt
válasz Oldfighter #48031 üzenetére
Ezé' vettem én is két éve meg a fullos házimozitt otthonra... nem voltam azóta sem moziban
-
Gabor970
addikt
válasz adodaniel #48037 üzenetére
annyira nem vagyok idegen a témában, csak jól jönne pár infó, esetleg vannak adok-veszek oldalak amikre még nem találtam rá, vagy valakinek lesz jó tippje mit érdemes 40e Ft-ig bezárólag. Megesik, hogy az ember talál valamit neten eladóként, és egy pörgősebb fórumban akad aki konkrétan ismeri az adott darabot.... ilyesmik.
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
sting2
addikt
válasz spiky03 #48025 üzenetére
A Pio, lágyabban színez, háklisabb a hangfalakra és van rá egy ötösöm hogy " alul " gyengébb mint az Onkyo.
Az Onkyo markánsabban, reszelősebben, de cserébe erősebben nyomul már halkabban is.
Egyébként meg egyszerű, vedd meg az elektronikát és vidd el a hangfalakhoz randevúra.
Ezzel hót ziher hogy nem nyúlsz mellé.
A két erősítő között szerintem nüansznyi különbségek vannak.TCr :
Engedd el 60-ért, hagy vigyék, több is veszett Mohácsnál.
A 1908 had büntessen teljes " spektrumon "...Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation
-
Gabor970
addikt
Sziasztok!
Sztereó erősítőkkel kapcsolatosan érdeklődnék, de hirtelen nem találtam külön topicot a témában. Keressek tovább, vagy itt is kérdezhetek?
Köszönöm!
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Oldfighter
senior tag
Most jutottam el oda, hogy totál lefostam a bokám az új rendszerem képességét illetően. Persze ehhez egy remek forrás is kellett, méghozzá a Feledés személyében. Nem megyek többet moziba.
Kiváló film egyébként a vizuális és audio részén kívül is, még ha elő is fordulnak benne következetlenségek. Végig lekötött, remek kikapcsolódás volt. ( magyar dts-el néztem amúgy, de legközelebb jön az eredeti hang )Az Imax témát illetően én kétszer voltam eddig; egy U2 koncerten és az Avataron. Ezek még a régi rendszeren mentek, de nem tudnék belekötni, kivéve a szemüvegek állapotába. Alig akadt olyan példány mely ne lett volna karcos.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
-
törölt tag
válasz Toobee #47988 üzenetére
Ha már Kathryn Bigelow, nekem a Zero Dark Thirty még jobban is tetszett. Sőt, a vele együtt versenyeztetett Argonál nagyságrendekkel jobbnak tartom. Ugyan csak nemrégiben láttam, de ha múltkor említettem, hogy micsoda moziélmény volt az Oblivion ( a gyönyörű steril képével , ami művészi szintre lett emelve, ehhez a filmhez illett.), akkor a Zero DT az utóbbi idők egyik legjobb filmes élménye volt. Jessica Chastain egyszerűen zseniális.
-
spiky03
veterán
Lehet menni hallgatózni.
http://www.hazimoziszoba.hu/@(#48019) sting2
Nem tudom melyik lenne a jobb?
Az Onkyo vagy a Pioneer.Tudom, hogy az Onkyo mozisabb vas, és nekem ezen van a hangsúly, hogy jó mozis hatás legyen, viszont a Pioneer jobban tetszik, és az Marantz nagyobb szériához van közelebb.
Amúgy nem biztos, hogy túl tudnék rajta adni, mert sok Onkyo van most a piacon és nem viszik őket.
Meg előbb el kellene adnom a kis Yamahámat, hogy tudjak lépni.
Nem tudom melyik lenne a jobb választás?
Többiek tudnak mondani valami okosat a témában?
Mennyire jó mozin a Pio? Azt gondolom, hogy nem annyira, mint a nagyobbak, pl az LX széria.
@(#48027) KisTücsök
Szerintem ide is be kell jelentkezni, mint minden más ilyen "hallgatózó" helyre.
Hívd fel őket és kiderül.Én is elszeretnék nézni egyszer, persze csak hallgatózás és nyálcsorgatás céljából.
[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Csabroncka
addikt
válasz proradeon #48022 üzenetére
Nekem a Star Trek kimondottan, bizonyos jeleneteknél már-már bántóan hangos volt! Az Imax képi világát azonban nem nagyon lehet otthon pótolni, ami nem is valójában a minőség vagy a részletezettség, inkább a méret.
(BBéci te is tudod, hogy mennyit számít maga a méret egy TV-nél, sokszor nem véletlen mondjátok azt, hogy nem baj, ha gyengébb a kép minőség valamivel, de a méret sokat dob az élményen)
"in medias res"
-
őstag
"Térhangzás a kb semmi nem volt ... mély nem volt ... A kép nekem nem volt valami éles. Ismerős aki már volt ott többször mondta, hogy ez most szerinte is szar volt."
Akkor ott bizony a filmmel lesz gond. Én eleve szeretek moziba járni, IMAX-be pedig egyenesen imádok. Teljesen más élmény. Viszont nekem is volt már ilyen filmhez szerencsém ott. Konkrétan az Iron Man 3 volt borzalmas. Mintha fel lett volna nagyítva a kép stb...
Legutóbb a Star Trek 2-t néztem ott. És szokás szerint rendesen fel volt tekerve a hangerő, volt mély is rendesen, és a kép is kiváló volt.Szóval le ne írd egy rossz film alapján az IMAX-et!
(#48001) Rederik:
"Aztán 2009-ben Budapesten megnéztük az Avatart-t, s mindkettő borzalmas csalódás volt."Hát nem tudom te mit tapasztalhattál London-ban, hogy ezt írod. Nekem is volt szerencsém Avatar-t a budapesti IMAX-ben nézni, és talán az egyik legjobb IMAX élményem volt. Pedig én elég kritikus szemmel figyelek minden hibát, és fikázom, ha sz@r, de ez esetben a kép és a hang is tökéletes élményt nyújtott. (Ahogy 90%-ban az IMAX szokott.)
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
adodaniel
őstag
Erről a subról mi a vélemény?
-
spiky03
veterán
válasz sting2 #48005 üzenetére
Hol láttál 75-ért 609-est?
A PH-n 90-ért hirdetnek egyet.
75-ért a Pio-t adják.Mondjuk a Pio így elsőre szimpatikusabb, főleg, hogy az 500x-es Marantz-okkal van kb egy szinten.
@ (#48006)Sanci38
Igen gondoltam, hogy a egy MA RX rendszerrel jól szólna a Pio, csak ugye az picit drága nekem.
Ezért nézegettem a BX sorozatot, hogy azok milyen árban vannak. Mert ezt talán olcsóbban lehet találni, mint RX-et.[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
Szerintem ez egyértelmű, de leginkább attól függ, h az adott termék melyik tartományban kezd el élni..Van aminek kell a hangerő, h feléledjen, van amelyik kisebb hangerőn is elég dinamikus.
Közben megtaláltam A Sonyt: 2 x 71V 10000 uF
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
krx21
nagyúr
Mennyire váljatok azt, hogy a minőségibb hang cucc halkabban is jobban szól... Csak mert a szomszédok miatt nem nagyon akarok balhét... Lehet mindig éjszakai módban fog menni...
Tigerteam: Itt belenézhetsz... De a kapacitását, gondolom nem fogod tudni leolvasni, de említik, hogy nagyobb...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Én nem aggódok hogy nem felel meg: nekem volt Sony1080-as és egész meglepett a hangja..Még nagy Denon után is simán hallgatható, telt hangzást adott. A 8xx-es viszont abszolut nem jött be, se az 5xx-es, szárazerőtlen élettelen az alatta levők hangja.
Hm. 5800-as.. na ez nekem való falat lenne..[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
válasz Valkűr #48008 üzenetére
Tudom... Amit lehetett elolvastam róla... A 1030-os képest nagyobb transzformátorral és kondenzátorokkal, valamint felhasználóbarát grafikus környezet is megvan már... Mintha hallgatott volna a Sony a kritikára...
Bár nekem külsőre tetszik a 1030-as is... De azért Sony-ból ez lenne az igazi: STR-DA5800ES
(persze tudom van sokkal jobb is... )tjojo: Köszi, de újat szeretnék a 1040-esből...
[ Szerkesztve ]
-
tjojo
tag
-
krx21
nagyúr
válasz #09634560 #47955 üzenetére
Köszi..
De nagyon úgy néz ki Sony 1040-es lesz...
Tudom, hogy mostanában a Sony-kat nem nagyon favorizálják, de ahogy utánanéztem, árkategóriájában nagyon ott van a Denon, Pio meg a népszerűbbek mellett, sőt...
Annak idején mikor a Sony, Sanyo, Philips, Grundig stb. volt az ismert márka, akkor nagyon exkluzívnak tűnt egy Denont vagy Onkyot említeni... Ma pont fordítva van... Ezekkel van tele a összes üzlet!
Tehát egy exkluzív Sony-t veszek! -
törölt tag
Azért külföldön se mindenhol fenékig tejfel az élet mozitájékán: legenda szerint G. Lucas rendező is undorral fordult ki a moziból saját filmjéről, ekkor kérte fel Thomas Homlison mérnököt hogy alkossson vamait ez ügyben, így született meg a THX. Nos ti akik külföldön jártatok, voltatok már THX minősitett moziteremben is, vagy csak IMAX-ban?
Mjordan: arra szerintem tökéletesen megfelel az Onkyo. Zenére elég kompromisszumos, de mozigépnek simán több mint jó a 609. Sokan Dalival, Missionnal És JBL ES-el használják a 609-et, De a nagyobbik Dynavoice is megfelelhet neked.
Foppa: Sokan szidják a H/K dobozokat még H/K erősitőkkel együtt hallgatva is. Nézelődj másfelé. JBL ES 30 frontnak ES25C és ES20 kiegészitőkkkel??? H/K Onkyo, Pioneer, Yamaha illik hozzá.
Spiky: Pio kompromisszummentesebbHD-megjelenitésben is jobb, Onkyo mozisabb, Denon 19-23xx és Marantz 500x van velük egy szinten.JBL csak ha nagyon szorit a költségvetés, Pio mellé inkább MA-ból Rx-et vennék.
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
Szerintetek mozira melyik a jobb erősítő:
Onkyo TX-NR609
Pioneer VSX-920A Pio az milyen szintet képvisel kb? Melyik Denon, Marantz-al van egy szinten.
Valamint milyen hangfalkat érdemes a két erősítőre kötni?
Az MX BX sorozat, vagy JBL ES, esetleg ELAC sz elég lenne nekik?Thx
-
ricsik
őstag
válasz Rederik #48001 üzenetére
Sajnos nem voltam még külföldön IMAX moziban, de simán el tudom képzelni, hogy az ottani technika és az erre fordítható összeg nagyságrendekkel jobb és több, mint nálunk. Illetve a hozzáállás és a megkövetelt szint is magasabb. Pl. ott el tudom képzelni hogy talán nem is naponta, de hetente bekalibrálják a cuccokat. Nálunk meg kb install után 1x.
-
Rederik
tag
Ehhez az IMAX mozi témához engedjétek meg, hogy egy kommentet hozzátegyek. Ha jól emlékszem 2005-ben voltam a londoni IMAX-ben, s egy animációs horror fantasy-t néztünk meg. Nem emlékszem a címére, s nem is találtam most meg hirtelen.
Ott, akkor teljesen elégedett voltam a kép és hangélménnyel. Aztán 2009-ben Budapesten megnéztük a Galapagos szigeteket, meg az Avatart-t, s mindkettő borzalmas csalódás volt. Talán a kisebb vászon a más elrendezés is közrejátszott, nem tudom, de a hang förtelmesen gyenge volt ahhoz az emlékhez, amit Londonból őriztem.
Igaz ez lehet pszichés hatás is, mert mostanában itthon sem érzem olyan jónak a filmeket, mint az elején...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Egérpad topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- 3D nyomtatás
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bluetooth hangszórók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...