Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabenn4241
tag
válasz greike #100097 üzenetére
Heco vitas 5.1es szettem van. 2x vitas 500, 1xcenter2, 2x vitas 200 és egy vitas sub30a. A 3d nem fontos kipróbáltam, nem jött be. Ellenben a hdmi-n a hd hangok ismerete már inkább érdekes számomra, bár még többet nézek sima dts/dd hanggal filmet mint dtshd/dolbytruhd-val de kezd fordulni lassan a kocka. A film zene nálam kb 50/50% és a lényeg hogy legyen egy erősítőm amihez nem kell a mélynyomót bekapcsoljam hogy igazi mélyeket halljak zenéléskor. Mert a hangfalak képesek rá bizonyították öcsém denon sztereo erősítőjével...
[ Szerkesztve ]
-
robi222
senior tag
válasz gabenn4241 #100093 üzenetére
Én számomra egyértelmű, hogy a pio922 vállasztanám. Zenében megeszi az onkyot, denont pedig moziban.
-
greike
tag
válasz gabenn4241 #100093 üzenetére
Milyen màrkàjú hangfalakhoz hasznàlnàd az"új" erősítőt?
-
opti06
aktív tag
erősítőnél az mitől lehet, hogy bekapcsolás után kb. 10perc múlva valami relé kattan egyet, utána kb. 1órára rá ismét, aztán pedig randomra időnként néha-néha újból, onkyo 414 (fórumon nézegettem már elég sokan jelezték ezt onkyo erősítőknél) gondolom így normális jelenség, csak választ nem láttam még rá sehol.
-
krichd1
addikt
válasz bajnokpityu #100094 üzenetére
Ilyen hifi grade 6mm2 kábel nem volt még, amikor én kértem próba darabokat, így nem ismerem, csak ezért kérdem, hogy máshoz hasonlítottad-e márkán belül. Mondjuk elég széles a paletta, lehet miből válogatni, egyik kábelnek sem vészes az ára.
[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
bajnokpityu
félisten
válasz krichd1 #100086 üzenetére
Csak azt próbáltam,amit az eladó javasolt. Elvileg lehetőség lenne több félét kipróbálni, de most nincs időm rá. Ez a tesztecske is nagyjából fél-egy éve várat magára.
7alvó: no, azért nem Dream V10. mivel a hangfalkábel középtartománya az igazi előnye, sztem centernek pl abszolút értékben jó lehet, de ilyen böszme vastagságot hogy rejt el átlag ember pl a hátterekhez, nem vágom.
[ Szerkesztve ]
-
gabenn4241
tag
Sziasztok!
Lassan elérkeztem egy erősítő cseréhez. Jelenleg egy pioneer vsx-422 van. Igazából szeretem, de egy kicsit több testre szabhatóságot, és egy kicsivel több kraftot el tudnék még viselni.
Szerintetek mi lehet ezek közül a legjobb választás (ár/érték arányban)
pio 922 (85k) még garis dobozos, de kiállított darabként vásárolt az MM-ben
onkyo 607(60K) már nem garis, de dobozában minden tartozékával patika állapotban
/Esetleg még nézegettem egy denon 2113at is (85k), amiben HDMI panelt cseréltek/Előre is köszönöm az építő jellegű tanácsokat. Esetleg ha van valami egyéb ajánlat ebben az ársávban ami szerintetewk jó vétel lehet és főleg előrelépés hangban és tudásban akkor azt is szívesen fogadom!!!
-
Ragadozó
Ármester
válasz Norbi 72 #99999 üzenetére
Elég sok mindent eladtam...de azért még így is sok egység van
Most ezeket kellene még eladnom, mert már mindenhol hangfal van
13 db hangfal nagy helyet foglal...
sajnálom őket, mert nagyon jól szólnak...csak jött egy agymenésem, hogy MA szett kell
whatnot: 17 évesen...19 éve de, mindig veszek valamit és eladok...ez már csak ilyen...
mindig megtetszik valami
[ Szerkesztve ]
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
hétalvó
addikt
válasz bajnokpityu #100075 üzenetére
a Van Damme jó kábel lehet, nézegettem régen, de nem mertem bepróbálni. Minden tisztelem, hogy Te igen. Bátor, de hát, ha jó, hagy szóljon jó kis érett réz "nincs" is annál jobb
A zenészek nagyon szeretik, gitáros fórumokon nagyon ajánlott, vagy inkább az egyik kedvenc. klotz fölé teszik jóval.https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
whatnot
őstag
A CAV FI-70 talpán van 4 db menetes lyuk, nyilván tüskéknek.
Azt az infot kaptam róla, hogy a menet 7es, normál típusú és 1cm mély.
Ehhez hol, milyen tüskét lehetne venni?
Streamaudionál ragaszthatót látok (nem preferált, ha már van rendes menetes betét), ill. a csavaroshoz annyi van írva, hogy típusa M8.
Amennyire én mérni tudtam, a betét külső átmérője 9, belső átmérője 7mm.
Ehhez hol lehet tüskét venni? -
krichd1
addikt
válasz bajnokpityu #100080 üzenetére
Tisztességes minőségű ipari kábeleket gyárt a Van Damme, én is ennek a gyártónak a termékeit használom, amióta elegem lett a kábelcserélgetésből. Lehet már írtam is korábban.
Tour Grade fekete hangfalkábeleket próbáltad vagy az ezüstözött IC-t?Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
zalman90
őstag
Sziasztok , a haverom vett egy ilyen csodálatos hangfal szettet : yamaha NS-P40
Majd rájött , hogy ez csak hangfal szett , de neki erősítő is kellene
Kérdésem : milyet ajánlatok hozzá ? Denon meg Yamaha téren nézegettünk de nem jutunk dűlőre.. , a keret rá olyan 50-55 ezer ft , válaszokat előre is köszönöm
Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.
-
walter70
tag
válasz zolem #100066 üzenetére
Győr az tényleg jó,én is ott vettem a subom és a kábeleket a Proteusaudiónál.Azt hiszem,most Delta néven fut.Fehérvàron volt régebben direkt házimozi üzlet a Balatoni úton,de már megszűnt,bár a honlapjuk még aktív.
Tibor tényleg tud beszélni (ha róla van szó) a Deltában,de egyrészt ért hozzá,másrészt nagyon korrekt,nem fog rádtukmálni semmit.
Egyébként az avhome.hu-n fent van,talán az avx-en is,mielőtt elmész érdemes beszélni vele.[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz dunkel #100076 üzenetére
és igen, 500Ft a méterára az ICnek nem érte el az AQ sydneyt, de majdnem. Nekem az új procim mögött ez lesz, remélem jó lesz a láncba.
Megláttam, mi ez a vékonyka izé. ráadásul szimmetrikus. Nagyon pici a keresztmetszete. részben ezüstözött réz, részben sima réz, ennyit tudtam meg.
nálam a klotz,mogami,sommer mikikábeleknél összességében jobban tetszett. Nem olyan fedettek, cserébe picit kisebb a dinamika vele.
-
zubály
csendes tag
Üdv!egy kis segitség kellene,denon avr-x2000 hogyan tudnám,a legköltséghatékonyabban megoldani a vezetéknélküli internetkapcsolatot.
-
bajnokpityu
félisten
-
Tamoo
MODERÁTOR
[ Szerkesztve ]
-
dunkel
őstag
Hol érhető el a forgalmazó? Melyik IC vált be?
-
bajnokpityu
félisten
Aki olcsó hangfalkábelt keres, próbálja ki a Van Damme 6mm-s verzióját. Ahogy az egyik ICje, ez a drót is kifejezetten pozitív csalódás. Árától többszörösébe kerülő diy kábelektől simán jobb.
Nem nagyon mismásol, egyenletes frekimenet, van benne boogee, szóval atom vétel, szerintem...
Magam is bevásárolok. Hallatszik rajta, hogy némi tervezés előzte meg, nem csak ami a garázsban maradt...
Kérjétek ki a forgalmazó tanácsát, érdemes. Nem a legdrágábbat fogja ajánlani, sőt amiért mentem, feleárúval jöttem haza, és még tart a vigyorgás, hogy ezt megy hogy, ennyiért.
[ Szerkesztve ]
-
dualcore
őstag
Arról van valakinek infója, hogy optikai kimenetről lebutítani 5.1 analógra van e valamilyen lehetőség?
Konkrétan ilyen kellene, csak nem steroban. -
zolem
aktív tag
-
xtremetuning
addikt
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Oldfighter #100061 üzenetére
Kisüti az ember agyát ez a nagy wifiszmog'.
-
-
Tamoo
MODERÁTOR
Nekem perpillanat igénytelenül a fal mellett fut a drót. De már nem akarok ebben a szobában csatornázni.
Az ilyen vezetéknélküli szettek mivel mennek amúgy? Góliát elemmel? Vagy egyesével hálózatra kell őket dugdosni?
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz Oldfighter #100056 üzenetére
Szerintem itt be is fejezhetjük a dolgot, nincs miről beszélni. Minőségről biztos nem....
(#100054) INGJOKE
Kíváncsi lettem, hogy milyen "dizájn" van nálatok! Csak hogy egyértelműek legyünk. Ezeknek a vasaknak semmi, de semmi köze nincs az IGAZI házimozihoz, esetleg a név ami megegyezik (megtévesztően), de ennyi. A 9.1. nem itt kezdődik, de főleg nem az xvidnél.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
z123456789
addikt
-
veterán
válasz Oldfighter #100051 üzenetére
Szerintem full régimódi és nem is túl elegáns egy szegélyléc és lehet nálatok elmegy a házba nálunk nem fér bele a dizájnba...
és valóban nem csak a 9.1-et szeretném kihasználni, hanem a kismillió plusz egyéb smart szolgáltatást is amit a cucc tudd.... a filmet sem várom meg míg felkerül 3d-be a netre, hanem megnézem xvidbe, pedig tudja a tv a 3d-t is... ami meg olyan kaliberű film úgyis moziba nézem meg...
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
-
veterán
Szeretnék az lg tv-hez venni egy Lg bh9540tw-t vagy egy 9530tw-t. Szerintetek melyik jobb és a hátsó hangfalak biztos fognak-e működni vezeték nélkül (mondjuk pont azért szeretnék ilyet). Van-e vkinek tapasztalata a cuccal?
-
spiky03
veterán
válasz Dorian #100034 üzenetére
Én akkor már RXFX-re gyúrnék.
Mint Gabesz26 kolléga, szerintem az jobb hátra.
Én is sajnálom, hogy a 7-es szériából nincs ilyenje a Focal-nak, mert azok talán még jobban szólnának szerintem így falra tolt kanapénál.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Dorian
félisten
válasz Tamoo #100036 üzenetére
Tegnap hallgattam rajta először, de mindezt hangfalkábel cserélgetések utáni lenyugtatásra, néhány szilvapálinka után. Szóval tetszett, de nem releváns az élmény
Ilyen tekintetben sokat számít egyébként az erősítő is, legalább annyit, mint a hangfal. HTA-val a C6-on is tetszett, másik erősítővel nem.
Sztem a Denonnak mégjobban nem fekszik a rockmetál, mint pl. a C6-nak.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Pepszi
tag
Köszi mindenkinek.
Ha esetleg van valakinek bp. környékén denon 3808 + valamelyik az említettek közül,
és szívesen demózna az jöhet priviben.
Természetesen fordítva is áll az ajánlat érden. -
-
Dorian
félisten
válasz Pepszi #100031 üzenetére
Ez nekem is aktuális, én rx1-et szeretnék majd.
Rockmetállal az a helyzet, hogy egy kevésbé jó hangfalon a szinthez képest az tud jól szólni. Aztán ahogy egy jobb hangfal kifinomultabb úgy szól egyre jobban rajt az akusztikus, jazz, stb téma és rosszabbul a rockmetál. A mégjobbakon meg mindegyik jól szól.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Pepszi #100024 üzenetére
"mozin meg akkusztikus zenén nagyon tetszik, de rock/metál vonalon elvérzik, ami mostanában fontos lenne."
Nem akarlak elkeseríteni, de tapasztalatom szerint a metálon nagyon sok cucc elvérzik. (Vagy a metál és/vagy annak keverése vérzik el a cuccokon. )
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
válasz Dorian #100020 üzenetére
Igen az a legnehezebb a 0. típusú találkozások.
A surroundokat nem nagyon tudom forgatni, mivel azok ugye az a falra lapuló fajta. De nem érzem így sem, hogy annyira rossz lenne a hátsótér. De azt elismerem, hogy ha előrébb lenne a kanapé akkor jobb lenne, mert kipróbáltam, hogy nem dőltem hátra a kanapén hanem előre hajolva néztem 1-1 jelenetet és akkor jobb volt a térérzet.
Természetesen a képnél az akusztikai paneles megoldásra gondoltam.
A szubot a múltkor, amikor haver áthozta az R8-asát akkor kipróbáltuk azon az oldalt is, de pl az övének ott laig volt hangja, de amikor betettem a Heco helyére, ott meg rögtön lehetett hallani, még ha többet is kellett rátenni dB-ben.
De majd egyszer átjössz és áthozod a T12-t aztán jól letesztelünk mindent megint.
Vsz az lesz a képekkel is, mint a hangfalakkal, hogy egyszer csak hazaviszem aztán fel is rakom a falra és akkor már nincs mit tenni.
Szerencsére nem háklisak a szomszédok, eddig egyszer sem szóltak, hogy hangos lenne a mozi vagy a zene. Pedig a pótszilveszterkor bömbölt a dzsátubi.
@
Thx, de ennyi pénzt még tv-ben sem láttam egyszerre.
Nah meg nem most tervezem az erősítő cserét.
Meg nekem kell a 3D is.[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
whatnot
őstag
[ RANT ]
Most már kezdek nagyon türelmetlen lenni. Felhívtam a szervizt, még rá se néztek az erősítőre, talán csütörtök felé ránéznek.[ Szerkesztve ]
-
Norbi 72
veterán
válasz Pepszi #100024 üzenetére
Polk RTi szett,vagy Quadral szett.A Polk elég jó rockra.
-
Pepszi
tag
Engem is elkapott újra a csereláz, de eléggé tanácstalan vagyok főleg azért mert nagyon kevés rendszert hallgattam meg eddig, nem tudom mi az aminek a karaktere igazán tetszene.
Jelenleg denon 3808 és dali c6 az összeállítás. Ez mozin meg akkusztikus zenén nagyon tetszik, de rock/metál vonalon elvérzik, ami mostanában fontos lenne.
Tuningot már ajánlottátok régebben, de nem szeretném bántani a conceptet.250-350 ezres sávban keresnék 5.0 szettet. Erősítő egyelőre fix.
-
dio001
tag
Sziasztok!
Ez a sub mennyire megfelelő egy olyan 15-20nm-re? Denon 2310 + JBL ES 5.0-hoz szeretném.
"Soha ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel... Mert a személyiségem az én vagyok, a viselkedésem meg attól függ, hogy Te ki vagy."
-
Dorian
félisten
válasz spiky03 #100019 üzenetére
0. lépés a zasszony megfegyelmezése
Én pl. mondtam, hogy hangfalcserekor (most december végén) úgyis újra kell mérni a rendszert és akkor már elhúzom kicsit a kanapét a radiátortól, és bekapcsolom a nappaliban is a fűtést
Elrendezésnél arra gondoltam, hogy a surroundok legyenek beforgatva, a kanapé elhúzva a faltól (mögötte vmi felnyílós szekrény), a sub ki a sarokból a túloldalra (hálóba így is be lehet férni)
Pusztán képek akusztikailag semmit nem érnek.
Nagyobb erősítőnél számíts arra, hogy jóval nagyobb dinamika lesz, ha nyafogósak a szomszédok, sokszor fogsz a táv után kapkodni.
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
válasz Dorian #100015 üzenetére
Oke főnök.
1. sajnos nagyon máshova nem tudom őket elrendezni. A szobát ugye elforgatni nem tudom, asszony nem engedi.
2. igen itt szeretnék azért legalább két helyre tenni valami képet.
3. erre is gondoltam már, ebben tudtok adni esetleg valamit, hogy merre nézelődjek majd?
4. szerintem is ez az utolsó lépcső@(#100016) Tamoo
Igen én is kicsit sokalltam az árát, még ha vadi újak is
Persze hallgatok én rá, ő tudja miről beszél.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
törölt tag
Sziasztok,
A házimozi erősítők tunerjét mihez optimalizálják?
Azt tapasztalom hogy nagyon gyenge a vétel. Tavaly volt egy onkyo belépőszintű erősítőm a gyári antennával alig volt vételem, és azt hittem annak a tunere nem elég érzékeny. Most lecseréltem egy yamaha rx-v375-re persze ez is belépőszintű, de ennél is ugyan azt tapasztalom. Már vettem rá egy viszonylag nagy T fm antennát is de ezzel is kb ugyan az a helyzet. Nem tiszta. Lehet hogy sok a vasbeton és le van árnyékolva a lakás, de kiprobáltam a mobilommal ugyan azon a helyen egy sima füldugasszal teljesen tiszta vételt tudok bármelyik csatornán. Mi lehet? Mit javasoltok? FM erősítő megoldaná?
-
spiky03
veterán
válasz Tamoo #100011 üzenetére
Thx. Még a BX-re is elég sokat kellene ráfizetnem, igaz új szett lenne BXFX-el 300.
Valahogy én is így gondoltam. Köszi a megerősítést.
Mert igazából nincs semmi bajom a Focal-okkal, örülök, hogy egységes az összes hangfal, így mindenhonnan egyforma hang szól.
Akkor maradok az eredeti tervnél, hogy majd egy szub csere meg egy erősítő csere.
Szubban SVS-re gondoltam. Erősítőben meg nem tudom. Lehet ki kellene majd próbálnom egy Denon-t, vagy egy nagyobb Pio-t.
-
lajthabalazs
senior tag
Most nem minőséggel kapcsolatos tanácsért fordulok hozzátok - pénz hiányában az előzőt sem tudtam megfogadni, egy Onkyo TX-SV373 és egy pár Onkyo D-205f lett a vége.
Egy kis (2.5 x 4, 3.05 belmagasság) hálóban szeretnénk mozizni. A vászon helye már megvan a rövid falon az ággyal szemben, most az a kérdés, hogy a hangszórók hova kerüljenek. Egy pár Genius HF2020 V2-ről van szó, tehát nem dübörög valami nagyon, de eddig laptopon néztünk sorozatokat, megbocsájtóbbak vagyunk.
Magas ágyunk van (85cm, tömör fa) így mindenképpen emelni kell a hangszórókon is.
1. opció: a vászon magasságának felénél (kb 140cm), a vászon mellett két oldalon.
2. opció: a vászon fölött, lefelé döntve két oldalon (majdnem a plafonnál)
3. opció: az oldalfalakon a vászon és köztünk féltávban, kb 2m magasan, szintén lefelé döntve. Így talán jobban halljukNektek vannak tapasztalataitok az ilyen nem szabványos elhelyezéssel? Mennyire zavaró, hogy nem a képből jön a hang?
-
vendingo
veterán
válasz whatnot #100009 üzenetére
Én már azzal is boldogabb vagyok, hogy az X2000 hajtja a fos geniusokat, sokkal szebben szólnak.
A Cav hangfalak elvileg a napokban jönnek meg, kíváncsi leszek azzal milyen lesz. Sub még nincs, nem is lesz nyárig, illetve a genius sub se alternatíva, mert arra már megvan a vevő.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
spiky03
veterán
Szerintetek mennyire érné meg lecserélni a Focal-okat egy MA BX (BX5, BX center, BX1/BXFX) szettre?
Csak a mozi a lényeg még mindig.
Nah meg kérdés, hogy a Focal-okat mennyiért tudnám eladni.
[ Szerkesztve ]
-
whatnot
őstag
-
jó reggelt, maximálisan igazad van, senki ne az alapján vásároljon valamit, főleg ne hangfalat, hogy az mennyire tetszik egy másik embernek. én magam rossz példa vagyok ezen a téren mert én hallgatás nélkül vettem anno, és mondhatom nekem mázlim volt, vagy az is lehet hogy nem is mázlim van, hanem az igényeim nem túl magasak
de természetesen egyetértek hogy a vásárlás előtt aki teheti, hallgasson meg minél több alternatívát"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Ragadozó #99998 üzenetére
MR6, BR6 ? Szinte két ugyanolyan párat tartasz egyszerre? Értem én, hogy külön sztereó, de akkor már inkább vennél egy hangfalátkapcsolót. Az nem foglal annyi helyet és még olcsóbb is.
(#99992) whatnot: Most néztem meg mi ez a FI70.... sok kis hangszóró. Nem túl bizalomgerjesztő. Előbb moziznék sztereóval mint egy ilyen szettel. Gondolom ezek maradtak még rajtuk... az értelmesebb szettek már elfogytak.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Videós, mozgóképes topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest