Hirdetés
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Magisk
- Okoscsengőt hozhat jövőre az Apple
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- EKG-val és forgatható koronával várható a OnePlus Watch 3
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
python1
veterán
válasz denesdr #184055 üzenetére
Tulajdonkèppen annyi a varázslat, hogy sokkal merevebb az anyag, jobban vagyis kevèsbè rezonál mint passzív menbrán.
A saját dobozaim felrsben kèszültek, van benne mdf is, ès kèzzel is èrzèkelhetően jobban rezonál az MDF mint a rètegelt lemez oldal, mèrèsileg valamivel nagyobb a torzítása is, egyszer kèszítek direkt rètegeltből ill MDF- ből dobozt, ès kivesèzzük. -
python1
veterán
válasz denesdr #184043 üzenetére
Na ez minden csak nem szakmai megközelítés.
Ha megtalálom az audioholics által összegyűjtött tapasztalatokat megosztom, ha már nekem (szakembernek) nem hiszel.
Meg is találtam, és bizony csak az ár miatt használnak többnyire MDF-et a gyártók, de olvassátok el minden cikjét, itt minden le van írva, ami számít egy igazi minőségi doboz felépítéséhez. [link][ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
válasz denesdr #183957 üzenetére
Csak azért kérdezem, mert ugye nekem csak 1 szub kimenet van az Anthemen, viszont 2 db szubom van.
Jelenleg az 1.db RCA megy a végfokba és ott Y módba van kapcsolva és így meghajtja a 2 szubot.
Akkor működhetne úgy is, hogy az Anthembe egy Y RCAt rakok és úgy abból 2 RCAval kötöm be a végfokba a két bemenetére és sztereó módban használom?
Valamint ez a dupla szubozas működhet majd hangkártyával (külső hangkártya) is?SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
attiss66
senior tag
válasz denesdr #183829 üzenetére
A véleményem az, hogy kombinálni kell a fákat. Forgácslapból a megfelelő űrtartalmú és formájú dobozt elkészíteni, utána azt beborítani, kierősíteni, merevíteni rétegelt lemezzel vagy színfával. Én ezt úgy oldottam meg, hogy megnyúztam a Wharfedale hangfalaimat, lecsiszoltam a rajta maradt ragasztót stb-t, beborítottam/átmenő csavarozás és ragasztás/ 3.3 cm vastag kőrisfával/így a belső méretek is változtak, 3.3 cm-el előrébb kerültek a hangszórók. Kitöltöttem minden hangfalat kártolt gyapjúval, hegyesre köszörült, a fába csavarozott menetes száron áll minden hangfal, beleszúródva a parkettába és a tartópolcok fájába fixen. Mérföldekkel jobb lett a hangja.
[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz denesdr #183829 üzenetére
Azèrt az összes gyártó a legmagasabb szegmensèbe, kizárólag rètegelt lemezdől èpítkeznek a ratyi mdf helyett.
PA- ban kizárólag rètegeltből dolgoznak az igènyesebb èpítők.
A dobozba teljesen gyári kitt kapott helyet, de èn is èpítettem saját cèlra 12"- os aktív 12"- passzív membránnal dobozt, tökèletes működèssel -
VoidXs
nagyúr
-
spiky03
veterán
válasz denesdr #183523 üzenetére
Rendben.
Csak az érő miatt gondoltam rá, mert hidban erősebb a Crown, mint Y módban 2 csatornán. (Nem Y kábellel van kötve, hanem az Y módot használom).Még egy kérdés
Mennyi lenne nagy baj, h 2 hangszórókábelt összekötnék egy teszt erejéig? Mert most lesz 2 szabad napom és kipróbálom, hogy milyen ha az egyik szub a kanapé mellett van. Viszont lehet nem lesz olyan hosszú kábelem. Így arra gondoltam, hogy ami van itthon azt "utána csavarom", hogy meglegyen a hossz. A jelenleg bekötött kábel után. Ha jól emlékszem az egyik 4mm-es de itthon már csak 2,5mm-es van.
Ez okozhat valamit az eltérő keresztmetszet?SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
denesdr
addikt
válasz denesdr #182999 üzenetére
Pontosabban a magassugárzót csak olyan értelemben érinti a BSC, hogy a ráeső teljesítmény elektromosan vissza van fogva (így ez könnyen pótolható utólag), mivel a baffle step akusztikus vesztesége csak a mélyebb frekvenciákon jelentkezik (amit viszont pótol majd a falhoz való közelség), ahol a magassugárzó nem szól bele a hangfal eredő átvitelébe (mert jóval magasabb frekin el van váltva).
-
-KP-
addikt
válasz denesdr #182992 üzenetére
Engem sokkal jobban érdekelne az, hogy a C-Note váltójában van-e belekalkulált BSC kompenzáció, és ha Gomba lapos falratehető kivitelt csinál, akkor szükség van-e BSC kompenzációra. Szerintem nincs. De akkor meg a váltóba bele kell nyúlni... Vagy használja úgy, ahogy van, 83dB-s az érzékenységgel. Láttam a dobozról az ASR mérését.
[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz denesdr #182976 üzenetére
Nagyon nagyon tanulságos, érdemes végignézni, magyar felirattal is érthető.
Hypex erősítőkkel hajtják őket és 1dB-en belül van a frekvenciamenetük, 25Hz-tól 20kHz-ig, természetesen 3-utas kivitelezésben, sajnálatomra, dómsugárzókkal a magastartományban.[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz denesdr #182974 üzenetére
Nemrég néztem egy videót, hogyan nem tudott egy filmstúdió gyári dobozokból összedobni egy sokcsatornás rendszert, míg DIY- hoz kellett folyamodni, még a hangszóró márkákat is elárulták.
Na azokat bárki vinné, méréseket is megadták, nem volt egyszerűen alternatívája.
De nem kell annyira messzire sem menni, kis hazánkban is akad több tucat felhasználó, akik szeretettel hallgatnak dIY dobozokat.[ Szerkesztve ]
-
Gomba1974
tag
válasz denesdr #182962 üzenetére
“KP és denesdr”
Nehogy egymásnak essetek már légyszíves mert a diy mellett döntöttem.
Amúgy is az volt az első induláskor, hogy diy csak közben informálódtam és rájöttem nagyon túlárazottak a hangszórók és a subok is.
Spirit 3-4 is drágább mint a C-Note Center.
Biztosan olcsóbb lesz mert mint írtam a gyerekkori barátom lapszabászaton dolgozik ezért levágja az mdf-et.
Összerakni meg én összerakom / egyedi bútorasztalos és beszerlő vagyok /.
Még ahol a bútoraimat készítik a bútorgyárban onnét is tudnék mdf-et szerezni meg ott fogom valószínű cnc-vel kivágatni a hangszórók frontjait. -
Gomba1974
tag
válasz denesdr #182927 üzenetére
Megrendelem azokat a hangszórókat alulra 3 párat és 1 centerre valót és 2 subot. A felsőkre meg egyenlőre felteszem majd a dupla kockákat ha elkészülök ezekkel. Aztán ha nem tetszik fent a bose jön a csere. Viszont az rss315 höz az a zárt doboz méret jó ami a soundon van fent?
-
BBéci
legenda
válasz denesdr #182911 üzenetére
Annak baj, akinek tanácsot adsz. Volt nálam komplett Bose Acoustimass szett, azon kívül több másikat hallottam. Ezért merem azt állítani, hogy magasan van a léc.
A fizikáról annyit, hogy valahol 120 Hz körül van a keresztváltási frekvenciájuk, afölött tisztességesen szólnak a kis kockák.
Viszont magamnak biztosan nem vennék Bose-t.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-KP-
addikt
válasz denesdr #182911 üzenetére
Ott van még az XTZ Spirit sorozata is. Spirit8 vagy Spirit6 LCR-nek, Spirit2 surroundoknak. Nézd meg az árakat:
Továbbra is nulla értelmét látom ennek a C-Note Kit-nek. A másik pedig, hiába 220 eur a levágott mdf-el együtt a kit, ha az neki nem jó, mert vékony falra szerelhető kivitel kell. Ha át kell szabni, vagy kompletten új doboz kell, akkor az megint költség növelő tényező lesz.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz denesdr #182905 üzenetére
"bár én sem ismerem a Bose kockákat"
Ez baj, mert megdöbbentő, hogy milyen hang jön ki belőlük. Természetesen csakis a hozzávaló szubládával együtt, hiszen szub/szat rendszerről van szó.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-KP-
addikt
válasz denesdr #182900 üzenetére
Aztán faanyaggal meg jóval több mint 157 eur, és megint ott van, hogy megvehetné pl. az általam javasolt AQ-t (vagy akár valami más gyári cuccot) 700 eur a listaára amiből még lehet kapna kedvezményt is, főleg ha 11-13 darabot venne.
Ezek a hangszórók benne: [link] [link] A C-Note Dayton hangszórói jóval olcsóbbak. Nem vagyok a DIY ellen, de ez szerintem pont megint nem az a kategória, ahol érdemes házilag fúrni faragni.
Ha pl. valaki megépít egy Troels kitet 1-2 ezer euróból és kap egy olyan hangsugárzót amiért boltban 10-20-30.000 eurót kellene leszurkolni, az bőven megéri. Vagy valaki épít egy 18 inches szubot mondjuk 400-ból, amit boltban mondjuk 1,5milláért kapna meg. De mikor kb. anyagilag se spórolunk semmit, vagy csak minimális mértékben, és jó eséllyel még nem is lesz jobb a kapott végeredmény, akkor ott szerintem el kell engedni a DIY-t.
[ Szerkesztve ]
-
Khaosz55
addikt
válasz denesdr #182743 üzenetére
Igen erre gondoltam, és úgy látom beállítható, hogy mekkora teljesítménynél kapcsolja be a slave dugaljakat (7-100W). Ez azért fontos mert ha véletlenül stand by üzemmódban a master többet eszik mint 7W akkor már akkor elindítja a slave-et. Igaz a Lexicon lesz a Master ami 0.5W stand by-ban, szóval minden ok.
Már csak egy fekete színűt kéne találnom. -
spiky03
veterán
válasz denesdr #182682 üzenetére
Értem.
Akkor lehetséges, hogy ezért mondták, hogy nincs alja a szubnak, mert 30 Hz alá nem is megy?
Most AVR van előtte (Anthem MRX710), de szeretnék, vagyis tervezem, hogy eladom és végfokot/okat veszek helyette és a PC-n fog futni az EQ APO meg a Cavern és azok vezérlik majd a hangzást.
Van esetelg javaslatod akkor helyette, hogy mivel váltható ki az XLS?SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
spiky03
veterán
válasz denesdr #182680 üzenetére
Köszönöm szépen a plusz infókat!
Akkor csak le kellene majd cserélnem, ha átállok a PC-s EQ-ra, hogy "ne kavarjon be" a szub hangjába.
Vagy nem jól gondolom, megint?Amúgy valami ilyesmire gondoltam cserélni:
[link] Ez akár 2 szubot is elbírna.Vagy van esetleg valakinek egyéb javaslata "sima" végfokra, amit érdemes venni, akár használtan is mondjuk kb 100 ezerig?
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
spiky03
veterán
válasz denesdr #182670 üzenetére
Nálam nincs hangja RCA-n az XLS-nek.
Legalábbis én nem hallottam.
Nem hallok "búgást" vagy "sistergést". Se az Ultin, se most a Mirco Marty-n.
Igaz eljátszottam a gondolattal, hogy lecserélem egy "sima PA" erősítőre, amiben csak gaint lehet állítani mást nem, ha teljesen átállok PC-s vezérlésre, akkor ott az EQ APO-val tesztreszabható a szub is úgy tudom.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Gino20
őstag
válasz denesdr #182662 üzenetére
Sejtem mire gondolsz...
Ilyen felkoppanást az első HM szettem részeként a M.A. Monitor MRW-10-el komolyabb gyilkolás nélkül is viszonylag könnyen elértem és ez mellett borzasztó terjengős volt, pedig ekkor még csak samsung hw-q90r hangprojektorról jöttem, de az MRW-10 egy csalódás volt.
Ezt követően egy Dali E-12F-től is egy évig el voltam ájulva újoncként . Ha azt nézzük, hogy mekkora a doboz, szerintem nem rossz a dali sem, de az XTZ egészen más liga minden tekintetben.
Amúgy egyszer ha úgy alakul és tehetem, akkor biztos kipróbálok egy jó Arendalt -
-KP-
addikt
-
Dorian
félisten
-
-KP-
addikt
válasz denesdr #182642 üzenetére
Szerintem ez már igaz. A faanyag is sokat drágult, a hangszórók is, meg a végfokok is. 3-4 éve baromi jó áron lehetett kapni mindent. De azóta nagyot drágult minden. Az euró árfolyam se 320-330, hanem 370-75-80, ami még picit tovább drágít mindent. Most egy crown xls önmagában 200k. Egy jobb fajta tálcás erősítő 500 eur körül, de egy olcsóbb is kb. 350eur. Most arról beszélek, ami tud min. 500W-ot. Hangszóró 140 ezer. A doboz meg szerintem minimum 100, de a 150 ezres árat sem tartom kizártnak.
[ Szerkesztve ]
-
Rp526
aktív tag
válasz denesdr #182516 üzenetére
Ettől féltem kicsit én is. Abban reménykedtem, h ha le is adja de nem "kéri" semmi akkor nincs terhelés. Megpróbálok keresni valami manual-t a crossover-re. Viszont így maga az erősítő tehermentesítése akkor sem jön be, ha van benne high pass, mivel az erősítő ezt nem tudja.
-
Quetz
őstag
válasz denesdr #182506 üzenetére
Egy négy évvel ezelőtti tesztről beszélünk. Azóta a fórumosok visszajelzései alapján átállt 2V-ra, illetve csinál 0-4V sweepet is, ahol általában jól látszik, mikor lesz túl sok a procinak. És persze csak spekuláció, de lehet, hogy az ASR-nek köszönhetjük a Denon/Marantz lekapcsolható végfokok megoldását.
Tökéletesek és konzekvensek a mérései? Nem, időnként elfelejt dolgokat megmérni vagy publikálni, de még igy is sokkal előbbre vagyunk, mintha nem lenne. És persze bárkinek nyitott az ajtó, hogy vegyen egy AP-t és jobban csinálja
-
-
mandju
senior tag
válasz denesdr #182347 üzenetére
Nálam négy ilyen bms van zárt ládában és egy lab gruppen fp10000q társaságában.
amikor én kértem árat Stefan Beckertől, akkor 1400€ volt darabja, végfok nélkül. De ennek már 2 éve..
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
VoidXs
nagyúr
válasz denesdr #182270 üzenetére
Adj hozzá egy channel filtert, alá pedig egy gain-t. A sorrend számít. Lefelé egészen addig lesz érvényes, amíg nincs ott egy másik channel filter, ami lehet all is, ha mindent egyszerre állítanál. Ctrl-lal lehet többet is kijelölni.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
spiky03
veterán
-
VoidXs
nagyúr
-
Khaosz55
addikt
válasz denesdr #182192 üzenetére
Nézd nem találtam értelmes XLR csatival rendelkező 4 csatornás végfokot megfelelő árban, használtan sem. 4X50W-os erősítőt meg nem veszek hiába lehet, hogy elég, én szeretem a tartalékot. 8 Ohm-on lesz hatva ott meg 150W-ot tud, a hangsugárzó meg 100 vagy 120W RMS-t. Használjam ki a felét vagy annyit sem, de a vantól nem kell félni. Mindig amikor vettem erősítőt, akkor gondoltam elég lesz aztán mégsem volt néha elég, akkor meg bosszús szoktam lenni.
Igen, ki fogom próbálni a frontokon is és összehasonlítom az RMB-vel, kíváncsi vagyok mert az RMB-t szeretem.
[ Szerkesztve ]
-
Zigi
senior tag
válasz denesdr #182074 üzenetére
Azon kívül hogy túlmelegszik és letilt miért nem? Feleződik a terhelés.
Régen úgy volt hogy sok olyan 4 ohmos erősítő volt ami bírta a 2ohmot stabilan, nem fázott de bírta Autóhifiben legalábbis és duplázódott a teljesítmény. Avr en még nem próbáltam 2 ohmot ....[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Magisk
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Okoscsengőt hozhat jövőre az Apple
- PlayStation 5
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest