- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Telekom mobilszolgáltatások
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
G@ben
addikt
válasz
kiszi07 #28467 üzenetére
Arra tervezem az utat, csak nem a töltésen szeretnék végigmenni, hanem ha lehet, földutakon, erdőben, stb. Valahol a Rabkertnél fel a töltésre, majd az M1-es alatt le róla a tanösvény felé, onnan meg ameddig a lábam bírja.
Bár kéne vennem a egy rövidebb szárú, vékonyabb túrazoknit, hátha nem jönnének elő a vízhólyagok.
-
-
sotetlovag97
tag
válasz
kiszi07 #28318 üzenetére
Én szlovákoknál fogom megcsinálni, közel a határhoz. Kb. 3 hét alatt megvan az egész és majdnem ugyan olyan árban vagy olcsóbban(ugye ha jóval előbb akarod az több pénz).
Azért is jó, mert rendőrök oktatnak és ülnek be melléd vezetésnél, szóval nekik nem igen céljuk, hogy megbukj vagy többször fizess.(Csabigáról és a másikról nem tudom, hogy ott szoktak-e lenni ilyenek, de ahol anyum tanult sajnos volt ilyen oktató)
Persze ez mindenhol előfordulhat, de szerintem kinn maximum kisebb eséllyel.Szerk.: Konkrétan még én is csak nézegetek. Kettő között hezitálok, csak a másiknak elkevertem a nevét és így nehéz megtalálni. Amúgy az N-red-et néztem meg még ugye a másikat keresem, de az móvár környékén volt.
De valószínű én leszek az aki elsőre megy ki tanulni vezetni ismerősi körből, szóval majd utána be tudok számolni róla pontosabban, nem akarod előre ódákat zengeni róla. -
vettelf60
csendes tag
válasz
kiszi07 #28289 üzenetére
Én miután be lettem regisztrálva 3-4 napra rá már megvolt az igazolás és jelentkezhettem vizsgára. Tehát 3 hét alatt levizsgáztam (2 héttel előre kapsz időpontot a vizsgára). Még elsősegély van, az most pénteken+még egy alkalom (az is helyben, nem pl a vöröskeresztnél mint mondjuk a csabigánál azt hiszem). Árban a kb a legolcsóbb és szerintem a legkorrektebb győrben, és mivel kis cég, így jobban figyelnek a tanulókra.
SA-GO
-
sotetlovag97
tag
válasz
kiszi07 #28176 üzenetére
Hát nekem egyszer sikerült 100%-ra húzni a ventit véletlenül egpu indításnál, de akkor sem cicergett vagy ilyesmi hanem atomból keverte a levegő. Ugye ekkor nem is házban volt ezért jó hangosnak bizonyult.
A többi venti sebsségnél normál hangja van, de én még mindig azt vallom, hogy normál hangja van. Játékok alatt tökéletes volt.Árat mondj te.
-
-
-
sotetlovag97
tag
válasz
kiszi07 #27814 üzenetére
Köszönöm szépen, ilyet is tanácsoltak, de én jobban bíznék a 8pinesben.
Igazándiból a laptopomhoz akarok külső videókártyás rendszert összehozni.
Itt ebben a fórumban tanácsolták ezen utóbbi kérdésem alapját is.Amúgy a táp egy exp gdc beast és gainward gtx 970 pároshoz kellene.
Dryman: A te válaszaidnál mindig meglepődök, hogy mennyi mindenről mennyit tudsz.
Sok hasznos infót tudtam meg most is, csak lehet megkíméltelek volna jó pár sor leírásától, ha előre leírom, hogy mihez kellene a táp. De azért köszönöm és RePült.Remélem a hiányzó dolgokat most pótoltam.
-
Dryman
őstag
válasz
kiszi07 #27814 üzenetére
Az bizony nem lesz jó neki....Ő egy 4/8pines cpu köri tápátalakítót keres... Ha az alaplap CPU köri csatlakozóját átméred, akkor kiderül hogy a 8 pines csatlakozó 4 tüskéje 12V pozitív, 4 tüskéje pedig GND azaz 0V.
Ha egy 8 pines alaplapra csak 4 pines tápot dugsz rá, akkor nagy valószínűséggel mindaddig megfelelő lesz így is ameddig nem teszel bele egy nagy fogyasztású processzort!
a 8 pines kialakítás azért lett kifejlesztve, hogy a táp és a lap között a megfelelő huzalkeresztmetszet legyen kialakítva, ergo nem mindegy hogy 2 vagy 4 huzalon jut el az a közel 16-25 Amper az alaplapra. A minőségi tápvezetékek 0,75négyzetmiliméter keresztmetszetűek, sodrott rézerekből állnak, ami réz esetén 7,5Ampert tud szállítani veszteségek nélkül, ez a vezetéken maximálisan létrejövő áramsűrűség. ha több craft kell, akkor bővíteni kell a keresztmetszetet....így alakult ki a 8-as csatlakozó...max 30A terhelhetőséggel....Ha ezt átszámolod mezei módszerrel Watt-ra, akkor 12x30..azaz 360W-nyi kakaót tudsz beküldeni a cpu-nak....ha csak egy 4 tűs csatit dogsz rá akkor ennek a felét...a modern cpu-k teljesítményigénye merőben ez alatt van, így kissé túlzás is minden alaplapon az a bizonyos 8 pines aljzat....
Manapság 110-160W-al beérik még az i7-ek is, így nem érdemes holmi átalakítókkal vesződni...atáp és az átalakító között úgyis csak 4 vezeték lesz...ergo ugyanolyan paraméterekkel bír mintha a 8-as aljzatra egy 4-es tápdugót dugsz...még valami, a 8 pines tápcsatinak a kontakt felülete 2x nagyobb, így kisebb a kontakt felületeken eső feszültség, és így kevésbé melegszik...(hosszabb élettartam) viszont ha kevesebb Amper kell mert modernebb a proci, akkor meg elegendő a 4 pines csatlakozón maximálisan "átfolyatható" craft is...
Lakatfogóval rámérve, merem mondani hogy i7-ig teljesen felesleges a 8 pin használata. -
Coyot
őstag
válasz
kiszi07 #27338 üzenetére
120kg voltam akkor mentem 43.56x-et. Most azért könnyebb vagyok ugyhogy jobb időkre számítok
Bár hideg van hozzá nem tapadnak a gumik
bundilolo:
Nekem sosem volt ez az érzésem mióta megvannak az új gépek,ezek már viszonylag hasolnók, az lehet gond ha szarok a gumik, volt már hogy én is kifogtam egy defektes vagy csak lapos vagy nemtudoménmibaja gumisat. Kimentem aztán kértem másik kartot, szó nélkül adtak is. -
bundilolo
tag
válasz
kiszi07 #27331 üzenetére
Én pl. 2x azért mentem oda haverokkal, barátokkal, hogy versenyezzünk. Erre kaptunk pár szar kocsit, talán minden 2. használható. Érdekes, hogy anno a 80 kilómmal fele olyan gyors nem voltam, mint a 130 kilós haverom, csak közben volt egy szünet és cseréltünk gokartot. Amikor jóval mész gyors vagy maikor meg nem akkor letol mindenki, kivéve aki még rosszabbat kapott. A hab a tortán, hogy egy verseny alatt két kocsi kereke is eltörött egyenesben. :S
-
Dryman
őstag
válasz
kiszi07 #27119 üzenetére
Samdriver használat után a Malwarebytes csak 14 nemkívánatos programocskát talál a gépeden....na megéri ilyen ocsmányságokkal driverezgetni gépet?
Kikeresed a hardverazonosítókat, majd azok alapján biztosan található driver a géphez, csak ugye ez idő...az meg ugye pénz... A tulaj azért vitte hozzád a gépét, mert megbízik benned és maga nem tudta megoldani a problémáját, ez esetben el kel kérni az árát és nem kell beállni a sógor-koma-jóbarát és olcsójánosok sorába. -
-
Dryman
őstag
válasz
kiszi07 #26683 üzenetére
Ha valami újabb alaplap és régi IDE-s hdd párosítás, akkor biosban az ATA, SATA paramétereket kötelező nativ IDE-re tenni, vagy IDE kompatibilis módba!
Az újabb SATA-val rendelkező lapok az esetek többségében biosukban alapértelmezetten a kierjesztett ide módba vannak állítva "enhanced" ha jól írom....na ezzel megy az ide, de lófaszra sem való módon.
Második lehetőségként ha sata-s HDD-t használsz, akkor is érdemes nativ IDE módra tenni, mert a sata-s hdd-k mindegyike támogatja ezt a funkciót. Ellenben a csakis satára kiélezett beállítással SATA-AHCI vagy sima AHCI, ezzel beállítással a sata 1-es hdd-k nem biztos hogy sikeresen megbírkóznak.A dolog pikantéríája a két beállítás között az hogy az AHCI és a natív IDE beállításokkal mindig újra kell telepíteni az op rendszert....
-
-
-
kiszi07
senior tag
válasz
kiszi07 #25525 üzenetére
Habár picit értelmetlennek tűnhet, de valójában az iromány mélyén benne van, hogy jó vétel lenne. Zsigee is jól írja
Azért írom ilyen bátran, mert én már kijártam az ösvényt(beleértve BB, Apple). Persze mindegyik más szempontból jobb. Pl BB-n nincs vírus, legmegbízhatóbb szoftver !
-
sladka_pani
senior tag
válasz
kiszi07 #25521 üzenetére
Na most már agyba-főbe olvasgatom a Lumia teszteket, de azt sem tudom mennyit pottyantottak belőle. Melyik a tökéletes telefon a fent leirtak szerint?
Tényleg legyen pörgős, ha megakarok valamit nézni rajta, de cserébe bírja ki tényleg a 24 órát az aktív használat mellett. Ja és létezik még normál simkártyás verzió? Csak mert külföldi kártyám van elsősorban, és nem szivesen mennék be kérni egy másikat emiatt, csak ha muszáj...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3040, 96% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest