- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Louro
őstag
válasz
Des1gnR #9168 üzenetére
Uh, 1500 az durva. Én 1700-1800 körül vagyok és van is energiám.
Reggelim majdnem mindig zabkása (45-50gr zab + 2 dl víz + 100 gr zsírszegény túró + 100 gr fagyasztott gyümölcs). Ez olyan 300 kcal. Ebéd 500-600 kcal. Egészségkonyhától rendeljük, de van Polcz is és hétvégente főzés van. Napi 2 fehérje olyan 200 kcal. Napközben esetleg 1-2 Gullón keksz. Vacsora meg mikor mi, de az is olyan 300 kcal.Heti 3-4 súlyzós edzést tartok. Akkor 1,5-2 óra elrepül, de jó érzés meghalni. Végén van 40-60 perc kardió (attól függően, hogy mit nézek közben
). Azon kívül 2-3 kardiós napot. Ez is 40-60 perces.
Én először októberben kezdtem, de az nagyon olyan volt, hogy nem is számolok vele. Igazából januárban kezdtem. Akkor csak edzést csináltam és nem mértem rendszeresen
. Májustól figyelek a kajára és mérek napi 2x. Májusig volt súlyvesztés, de nagyon lassú. Ahogy a kajára is odafigyeltem, brutálisan megindult a mérleg. Nem mondom, hogy napi 1 kg, de azért január 2-án 103,9 kg voltam és most 94-et mutat a mérleg. 7 hónap alatt 10 kg. 1,4 kg/hónap és nem éhezek és hétvégente azért van csalás. Persze nem mértéktelenül, de fagyi, süti lecsúszik.
Bocsi a hosszért. De kitartást! Nekem rengeteget segítettek a gyúrós topikban. (Lehet, ha nem csinálnék súlyzós edzéseket, akkor előrébb lennék, de pasi létemre azért szeretnék izmot is látni a tükörben, magamon
.)
-
Louro
őstag
Én hétköznap ennyin vegetálok. Igazából csak a potyasütik hiányoznak. De hétvégén azért néha megengedek magamnak valamit, ha már elugrunk valahová az asszonnyal. 1700 mellett is van erőm edzeni szerencsére. Nem esek össze.
Régen is van, hogy letoltam egy zacsakó popcornt vagy egy nagytábla Milkát, esetleg 2 adag aranygaluskát. Most, hogy méricskélek, szembesülök a számokkal. Ha elérek egy szimpatikus méretet (kb. 85 kg lehet, de úgyis a tükör lesz a mérvadó), akkor kicsit növelem a kalóriabevitelt. De most - éppeszű - fogyás a cél. Sok év munkája van ebben a testben. Nem egy hónap alatt fogom megoldani, ezzel tisztában vagyok.
Én heti 3-4x súlyzós edzés. Többi napokon meg kardió, bár nem mindegyiken. Ezutóbbi azért, mert ülőmunkám van és nem igazán jön össze a napi 10e lépés. Ha dolgozom, akkor meg napközben 10 guggolás + 20 fekvőtámasz, amikor eszembe jut. Ez kb. 2x fordul elő.
Nálam a makró: 50% szénhidrát, 30 %fehérje és 20% zsír. A fehérje nem könnyű, de én tízóraira is tolok egy fehérjeport és edzés után is. Nekem egyben desszert is.
Asszony mindig tojást reggelizik, így neki a zsír mindig sok lesz. Én meg mindig zabkását eszek (50gr zab + 2 dl víz + 100gr zsírszegény túró + 100 gr fagyasztott gyümölcs). -
Louro
őstag
Rengeteg tartalom van ezzel kapcsolatban a Youtube-on . Az izomépítéshez energia kell. Ha kalóriadeficitben vagy, akkor is lehet izmot építeni, hisz ott vannak a kalóriaraktáraid.
Én idén elhatározotam, hogy 110-ről 100 alá megyek stabilan év végére. Most tartok 95-nél és bár szerintem deficitben vagyok (1700 kcal), mégis izmosodom, amit a tükör is megerősít bennem. (De azért néha bűnözz, de ne 5000 kcal legyen. 1-2 süti, fagyi belefér szerintem. Én meghalnék, ha nem bűnözhetnék. Fagyira is van fehérjés receptem, így a makrók se borulnak meg.)Szóval röviden: Igen.
-
Louro
őstag
Lehet ,hogy sok a cukor, de a szervezet mihez van szoktatva. Hirtelen nem lehet megvonni. Én erre tökéletes példa vagyok szerintem. Néha elfeledkezek erről és bár kímélőt reggelizek - zabot gyümölccsel vagy paillase sovány sonkával -, 10-11 körül érzem, hogy bódulok, szédülök le a székről. Akkor egy szőlőcukor életmentő. Pedig próbálok odafigyelni, de 25-26 évig iszonyat mennyiségű cukrot toltam. Dietetikus akkor látott volna, ördögűzésre küldött volna.
-
Louro
őstag
Na jó, ezekből legalább a felét ki kellene venni. Nem egyből mindet, akkor hamar feladnád, mert hiányoznának. Én is néha elkakaóscsigázok még ma is, mert hiányoznak a sütik.
Más: Valaki tud megbízható, jó endokrinológust vagy étkezési tanácsadót? Nem netes leírások alapján ajánlottat, hanem a legjobb lenne személyes tapasztalat. Személyre szabott étrendváltozásra lenne szükség és kicsit komolyabb, mint egy honlap, ami mögött csak egy szkript dob ki valamit.
-
Louro
őstag
válasz
#20584850 #7124 üzenetére
Ez jó
2200 kellene nekem a fogyáshoz. Nemrég, egy orvosi mérés alapján az alap anyagcserém 2200 volt szintén, ha jól emlékszek. De sajnos szerintem vannak napok, amikor nincsenek meg.
Na meg nekem a vércukrom ugrál. Néha érzem, hogy leesik és akkor kell édesség. (Lehet azért, mert gyerekkoromban nem szelet sütiket ettem, hanem tepsi sütiket. Meg kb. 24 éves koromig rengeteg cukrot és csokit ettem, de akkor jóval aktívabb is voltam.)
2800 a szintentartáshoz. De az a 600 kalória olyan gyorsan becsúszik, hogy csak na.
-
Louro
őstag
válasz
#20584850 #7115 üzenetére
MiBand 2 már úton. A lépésszám talán motiválni fog a több mozgásra.
A döntéshozóknak nem mindig vannak embereik. Én ebbe tartozok. Felelek valamiért és nem akkora terület, hogy igényeljen plusz embereket.@Bullseye: Tudom, hogy sokan erőltetik vagy az egyiket vagy a másikat. Mindkettőre jó lenne figyelni.
Én úgy lettem szocializálva, hogy kellenek a szaftos falatok. Tudom, hogy vannak kókuszzsírok és társaik. Otthon azért barnarizs van, kókuszzsír, olivaolaj, eritritol,..... . De számítanak az ízek. A puffasztott rizses kenyérpótlékok se jönnek be. Már volt, hogy úgy adtam le 10 kg-ot, hogy közben nőtt az ebédadagom. Igaz, hogy kevesebb kajával gyorsabb lenne az eredmény, de ez az Achilles sarkam
Amúgy a csak kaján visszafogást sokszor próbáltam már, de minimális fogyás után stagnálás volt. Amúgy se eszek sokat, csak este 7 körül a vacsi, meg az alkalmankénti (nem napi) nasi a ludas a pocakban.
Ha többet akarok fogyni, akkor muszáj átmozgatnom magam. A mozgáskoordinációm miatt is, mert a székben eléggé fix a testhelyzet. -
Louro
őstag
Az egész fogyás sajnos akaraterő kérdése.
Lehet munkahelyre fogni meg ezer és egy okot keresni -, ahogy én is teszem -, de elhatározás kevés. Kell a rendszeres mozgás. Ha az megvan, akkor akár még a kaján se kell radikálisat változtatni.
Nekem leginkább az a bajom, hogy egyedül eljárni konditerembe unalmas. Döntéshozói munka mellett pedig elég nehéz 2-3 embernek is már összeegyeztetni a mozgást. Egy megbeszélés, egy ASAP feladat felülírhatja a nap végét.
Én tipikusan jojo-diéta példája vagyok. Le tudok fogyni, de tizedannyi idő alatt vissza is jön. Azért, mert ülő munka. Érdekel is a munka, nem cigizek, szóval fel se állok szinte a helyemről. Lehet papolni, hogy óránként 10 perc, mert egészség, meg aranyér, meg mi lesz 10 év múlva, de szeretem amit csinálok.
A legfontosabb, hogy hatalmas akaraterőt igényel az első fél év szerintem. Egy hónap még semmi. Azt ki lehet bírni. 3 hónap talán a vízválasztó. Én legközelebb szerintem aerobic-ra vagy hasonló tömegsportra fogok elmenni, mert ott motivál a tömeg, hogy teljesítsek. Nincs futópados lötyögés, fekvenyomás közbeni nyöszörgés.
-
Louro
őstag
válasz
Andris837 #6718 üzenetére
A gyors megvonás sose vezet jóra. Lépésről lépésre kell megfogni a mennyiségeket.
A mozgás pedig jó. Én is igyekszem azt tartani, hogy több kalóriát/energiát égessek el, mint amennyit beviszek. Ha ez sikerül vagy legalább 0 közeli állapotba hozni, az már siker. Egy-egy süti, csoki durván keresztül tudja húzni, szóval óvatosan és kitartást!!!!
Az edzőteremben pedig ésszel. Ne az legyen a célod, hogy magyar Schwarzi legyél. Egyelőre a fogyás. Ahhoz pedig inkább a kardi a fontosabb szerintem. Persze súlyzózhatsz, de fogyni inkább a futással, gugolással, fekvőtámaszokkal, kitörésekkel és egyéb pulzust növelő gyakorlatokkal fogsz. Futópadon is azért ne a sétatempó közeli sebességet válassz, hanem azért próbálj meg apró célokat kitűzni. Pl.: 5 perccel többet futok, mint szoktam. 2Km/h-val gyorsabb tempót diktálok. 5 percenként váltok sebességet (kismértékűt), hogy az interval megdolgoztasson.
Én amikor aktívabban mozogtam hamar meglátszott a fogyás. Most kicsit lustább tempót diktálok és van is pocak. De talán most összeszedtem magam. Kajában tovább nem gyötröm magam. Most viszonylag keveset és egészségesebbet eszek (néha kis bűnözéssel). Az egyik oldalról már pipa a fogyás. Most már a mozgást kell elővenni. A fogyáshoz mindkettő kell.
-
Louro
őstag
válasz
Rambovits #6690 üzenetére
Élvezd az ízeket. Pl nálunk asszony utálja az édesítőszereket, nekem meg a tea - szintén teázós vagyok - ízét torzítja a szaharin.
C-Vitamin-ból úgyis csak 95mg kell - a háziorvosom szerint -, multivitamin jó, de felesleges 10000000 mg C-Vitamin és társai. Esetleg ha extra kell, valami fehérjepor, de azzal is óvatosan, mert túl sok fehérje nagyon nem egészséges. Néha még a bodybuilder.hu-n vannak akciók. De első körben ne dőlj meg a 10kg-os olcsóbb kilora szövegnek. Először vegyél kis mennyiséget, hogy ízre melyik jön be. Mi is elég sokat próbáltunk mire meglettek azok az ízek, amiktől nem torzul az arcunk
A mérleget és a különböző mérőket pedig meg ne vedd. A tükör legyen a legjobb mércéd. Ha tetszik a javulás, akkor príma. Az is lehet, hogy közben nem is fogsz, mert az izom nehezebb. Csak átalakulsz
-
Louro
őstag
válasz
Rambovits #6688 üzenetére
Pihenő legyen mindig. 1 nap edzés, 1 nap pihi. Ha belelendülsz, akkor lehet sűrűbben, de minden nap edzeni nem jó. Regenerálódnia kell az izmoknak is.
Szőlőcukorra én se gondoltam anno, de az első edzésen rosszul lettem és kaptam a személyi edzőmtől szőlőcukrot. Fél perc alatt rendberakott, majd aznap abbahagytuk.
Thaibox edzésen az edző is azzal kezdi ,hogy kiönt egy zacskó cukrot, hogy akinek lemenne a cukra, szédülne, az bekap egyet és folytatja. Így senki se lesz rosszul. Végig lehet bírni 2 órás edzést.Teát én is édesen iszom, csak én mézezek. De a lnéyeg, hogy 2 decibe, ne 10 kanál cukor legyen. Édesítsd, de próbáld csökkenteni a cukor mennyiségét. Ne egyik napról a msáikra öld meg magad. Apránként csökkentsd az adagokat. Ha egyből megvonsz mindent, bepánikol a szervezet. Ezért is írtam, hogy élvezd az étkezést. Ha a nasit elhagyod apránként, már az is sokat számít.
Ha nem 1 hét alatt dobod le a felesleget, akkor azért a bőr is igazodik hozzád. A súlyod talán nem olyan vészes, hogy annyira lógjon, mint a youtube-videós nagy fogyások után.
Ha élvezed, akkor csináld is akarod. Ha muszájból mész le, akkor hamar nyűggé válik és abbahagyod és szotyizol tovább.
-
Louro
őstag
válasz
Rambovits #6686 üzenetére
Szia,
így gyorsban:
Az abszolút jó, ha nem egyedül kezdesz neki, mert egymást "húzhatjátok". Egyedül hamar feladja az ember.Edzés: A legfontosabb, hogy legyen bemelegítés. Kis futópadon sétálás, kocogás. Utána meg a lényeg, hogy próbáljatok meg bizonyos részekre fókuszálni. Egy nap kar-mell, egy nap hát, egy nap láb. Úgyis dolgozik mindig minden, csak nem mindegy mennyire. A legfontosabb, hogy nem kell egyből 150 kg-ot kinyomni. Persze kell a végére egy próba, hogy megy -e a nagyobb súllyal, de nem kell vele szériázni. Ismétlés az mindegy szerintem.
Ha javasolhatom egy hónapig azért egy személyi edző sokat lendíthet a dolgokon. Eszközök ismerete, módszerek,....persze, ha van ott személyi edző, amikor ti is, akkor érdemes kukkolni. Nem csak súlyokkal lehet edzeni. Lehet kitöréseket csinálni, fekvőtámaszokat, törzshajlítást, gugolásokat,....és ezek nagyon-nagyon hatékonyak.
Néha tartsatok szünetet és legyen törülköző, víz és szőlőcukor nálatok.Kaja: Igazából ha a nasikat elhagyod, akkor nincs gond. A lényeg, hogy többször keveset. Nem kell mindig jázmin rizs+csirkemell kombót tolni. Gondolom nem testépítőnek készülsz. Élvezd az ízeket nyugodtan. Nem is kell csirke módjára salátán élni. Csak a fránya nasikat kell elfelejteni. Gondolj arra, hogy ha nem veszel meg egyet-kettőt, akkor az plusz egy edzés árban majdnem
Ez is picit hosszú lett, de a lényeg, hogy ne görcsölj rá. Élvezd is közben, az számít talán a legjobban.
Sok sikert!
-
Louro
őstag
válasz
Franklin #6661 üzenetére
Szénhidrátról még általánosban hallottam egy jó mondást: Ha az agy a motor, akkor a szénhidrát az olaj.
Sajnos sokan abszolút kizárnak bizonyos elemeket és nem egészségügyi okokból. Mindenre szükségünk van.
Nem bántásból, de lehet okkal annyi a faék egyszerűségű testépítő is.Miért is írom: [link]
A fogyásban egy nagyon nagy szabály van SZERINTEM: többet égetni, mint fogyasztani. Amikor még edzőterembe jártam, meglepődtek a kollégáim, hogy miket eszek - sült oldalas, rántott szeletek, pörköltek tésztával - és mégis fogyok. Pedig a titka annyi volt, hogy mozogtam. Nem kell büntetni magunkat. Fontos - nekem biztos -, hogy ne kínozzam magam és a hasam. Élvezzem az életet. Max kicsit többet mozgok hozzá.
-
Louro
őstag
Az is jó és ahogy olvasom elég talponállós munkád lehet. (Konyha) De ha másféle mozgás hiányzik, akkor az edzőtermek helyett egy küzdősportot választanék a helyedben. A csapatösztön jótékony hatással van a teljesítményre. Ha nem bírsz 50 felülést megcsinálni, akkor is megfogod, mert a többiek megtudják és dolgozik benend is a versenyszellem.
-
Louro
őstag
Végre-végre!!! Talán belátják, hogy mennyire bullshit ez a BMI. Izmos ember az izomtömeg miatt dagi. A pufi meg enyhén pufin belefér a kevésbé elhízott kategóriába
-
Louro
őstag
Eskü nem én írtam...de pont erről beszéltem. [link]
-
Louro
őstag
Szívesen csatlakoznék, de nálam előbb most fejben kell rendbetenni a dolgokat, mert nagyon kicsúszott alólam a talaj
Így is néha-néha igyekszek kicsit átmozgatni magam, de nagyon nem élvezem és ez így nem jó.
A zsír vs. izomra meg itt egy kis google. [link]
Ha jól jön be a link, akkor jól mutatja, hogy "hízik" tömegre a nő, de alkatra fogy.
-
Louro
őstag
Uh, hát édesapád módszerével nekem az általános iskola 8. osztályos súlyom kellene visszanyernem
175 magasságomhoz most 110 körül vagyok. Tudom, hogy sok és nem is teszek egyelőre érte 30-on túl, pedig tudom, hogy kellene. Bár lehet jövő héten újra elkezdem a jógát.Szóval 175-höz a 70 szerintem kevéske. Bár alkatfüggő is. Én rengeteget sportoltam ifjonc, tanonc koromban. Ha 70-re lemennék nagyon vékony lennék, de nálam 85-90 lenne a reális és az alkatilag elfogadott. Egy kis erő - izom - azért kell a férfiembernek, mert nem árt, ha elbír tolni egy szekrényt vagy a mosógépet odébbpakolni, ha tavaszi nagytakarítás van
-
Louro
őstag
BMI csak egy generált bullshit a kákabélű tiniknek. Ha mérni akarsz, akkor haskörméret. Ha megy le a pocakból, akkor máshonnan is és az jó
De az előttem/felettem szólokat igazolom. Ha a tükörkép tetszik, akkor ok. Tök mindegy, hogy egy mutatószám mit mutat. A legfontosabb, hogy elégedett légy magaddal.
"Sajnos" az elején nagyon gyors sikereket lehet elérni egy ülőmunkát végzőnél, de az a tempó nem tartható. Nagyon tudatos étkezés és mozgás együttesével lehet csak fogyni. A kettőből csak az egyikkel nem lehet tartós eredményt elérni. Étkezés alatt pedig az jó, amit írtál. Kevesebb kalóriát bevinni, mint amit adott nap elégetsz.... De figyelni kell a szükségletekre. Inni eleget, vitaminok, ásványi anyagok.... Rizs,csirkemell változat sokféleképpen elkészíthető
de azért néha valami mást is egyél
-
Louro
őstag
Sziasztok!
Én a jojóeffektus mintaképe lehetnék, mert általában a munkahely írja felül a szokásokat.
Egy biztos. Pirulával nem lehet fogyni.Ami fontos, heti 3-4x edzés, de ésszel. Nem kell egyből hegyeket mozgatni. Az elején FONTOS segítséget kérni - itt értem, hogy edzőteremben ne sajnáld a személyi edzőtől a pénzt - és az étkezésre is oda kell figyelni. Nem esztelenül habzsolni az élvezeteket. Lehet szalonna és sült húsok mellett is fogyni, csak akkor köretnél kell észnél lenni. Na meg a mennyiségnél. Hozzá lehet szokni a féladagokhoz.
De amiért írok most: A hétvégén voltam első jógaórámon. Először úgy álltam hozzá, hogy talán lazíthat rajtam, mert sose nyújtottam fiatalkoromban. Ahhoz képest két napja elég masszív izomláz van a hátamban, vállamban és a combomban. Esetleg idősebbeknek, túlsúlyosaknak érdemes lehet ezen elgondolkodni. Nem kell futópadon monoton futni, - térdet szétdarálva. Abszolút pozítiv éleménnyel lettem gazdagabb.
Jah és a testeseknek se kell pironkodni. Én se vagyok testépítő, sőőőőt....mégse néztek ki a tömegből. Sőt, barátságosak voltak. Szingliként még akár is más siker is összejöhet.
-
Louro
őstag
Azt hittem sokan le fognak szídni engem
-
Louro
őstag
Sokat visszaolvastam és az én véleményem is megírnám.
Én nem a mérlegnek, hanem a közérzetnek hiszek. Azzal, hogy nem eszek, vagy eszek olyat, ami nem is ízlik, azzal nem értek egyet.
A gasztronómia pont azért egy tudományág, mert remek ételeket készíthetünk és egyik receptorunk az ízérzékünk. Én szeretem az ízeket és ha valami jól esik, akkor lehet abból repetázok is. Igaz én is szeretnék leadni, de egy kis reggeli, majd a munka közbeni fél órás ebédszünetben 2-3 szendvicsnyi lehetőség és esti "ebéd" amire lehetőségem van. Én élvezem az ízeket és ettől nem szeretnék megvállni és élni is szeretnék és nem fáradtan egy munka után lemenni edzőterembe és szétizzadni magam. Tudom valamit valamiért, de akkor már inkább leszek boldog pufi, mint átlagos szépfiú. Ezzel nem általánosítani akarok, csak így érzem én. Tudom, hogy koncentráltan se lehet leadni bizonyos testrészekről, de a koplalás sem jó és az sem, hogy napi többször, ha a főnőkök az ember kezét megkötik. És az, hogy """"minőségi"""" kaját együnk. Ez eléggé pénztárcafüggő. Én szeretnék egészségesen táplálkozni, de egyelőre nem tehetem meg. Lassan itt a nyári szezon, majd akkor eszek sok zöldséget, gyümölcsöt, de a tél a húsokról szólt leginkább.
Szép és jó a testformálás, de sajna a mai világban nehéz megvalósítani, amit a "nagyok" leírnak, mert ők ebben élnek és dogloznak így nekik ez a munkájuk, míg én egy kis irodában ülök és kiveszem a részem a társadalmi munkából. Ezt is meg kell valakinek csinálnia.
Nekem marad a napi minimum 1 óra séta, amit munkahely-metró-otthon között megteszek és marad a néha esti 1 óra futás. Én így úgy érzem jól érzem magam és az ízektől sem kell megválnom.
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO 10219 Maersk Dízel-elektromos tehervonat (Bontatlan) train
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- DJI Mavic Air 2 Fly More Combo drón szett 3 akkuval, megkímélt állapotban
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- BH Fitness Prisma M30 futópad kedvező áron, első tulajdonostól
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2192, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest