- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fred23
nagyúr
A több kardió tán a leghasznosabb, amit csinálhat az ember, viszont korlátos sajna a kondink és a regenerációs kapacitásunk. Aki viszont van olyan szerencsés, hogy elhízva is bírja a strapát tartósan, annak nagyon könnyű elérni egy karcsú és fitt testet.
Nem is kell az ilyennek annyit foglalkoznia a kalóriákkal, meg kicentizni a makrókat. +10g ch? +5g zsír? Mindegy, ha bármikor tudsz futni +2 km-t. Csak kevés ilyen ember van; 110 kilósan én is nagyon távol voltam attól a mozgásmennyiségtől, amit most csinálok. Egy nagyon elhízott test egyszerűen nem bírja tartósan a sok mozgást úgy általában. Emlékszem még arra, hogy szenvedtem azért, hogy meglegyen a napi 650 kcal-os átlagos égetésem mozgásból, most meg a 950-et élném meg ugyanolyannak.
Des1gnR: Az már szép eredmény, ugyanakkor számomra az kezd nyilvánvalóvá válni, hogy a cél testsúly elérésének a legvége a legnehezebb, még úgy is, hogy mentálisan viszont ilyenkorra már megedződött az ember rendesen. Mert kevesebb zsírtömeg mellett már sokkal jobban kell figyelni mindenre, ha számít az is, hogy szépen, azaz zsírból fogyjunk csak. Már nem ad annyi energiát a zsírszövet, mint korábban, és egy nagy energiaforgalom megvalósítása -sok kaja sok mozgással- lehet rossz is, ha bénán csinálja az ember.
Saccra a kerek 75 kilómhoz most 20-20,5%-os testzsír tartozik, több viszont biztosan nem. Ebből kéne 15% körüli testzsírt csinálni ~70 kilón.
-
Fred23
nagyúr
-
carl18
addikt
Napi mennyi KCAL-t v iszel be amit írtál 1700 az a napi bevítel.
Én itt ott rontottam el szerintem néha megettem egy tábla csokit (Milka/Tibit)
Ez napi +530 KCAL ami sok főleg hosszú távon.
Már hetente csak egy csokit eszek többet nem is akarok.
Úgy csinálom a szombat/vasárnap nem edzek csak hétköznap tudon pihenni a test.
Esetleg hétvégi tornák beleférnek stb.
Én a testzsírt akarom 20% környékére levinni de úgy hogy a muscle megmaradjon javarészt. Akkor a fontos a edzés megmaradjon fehérje is menjen a maga nemébe de a kalória deficit ki alakuljon. Mondjuk napi 500 kalorai deficit esetén 2 hét kéne le menjen 1 kg zsír? -
boost
veterán
Szerintem az étkezés a legfontosabb, a sport nálam kifejezetten megnehezítette a fogyást.
Sport abban az esetben segít, ha tényleg nyugdíjastempóban, a zsírégető pulzus alatt tartod magad, és ott se túl sokat, heti 3x45 percet kocogsz, sétálsz, gurulsz a bicajjal. Vagy ahogy írtad, futópados lötyögés. Különben akkora energiahiány lép fel, hogy éhes leszel és vagy túleszed magad, vagy a szervezeted áll nek raktározni, és nem engedi lebontani a zsírt. Legrosszabb esetben bontja az izmot is. Nehéz eltalálni, hogy sport mellett mennyit, mit és mikor kell enni, hogy tényleg jól jöjj ki belőle, hogy rakódjon le izom, és mellette égjen a zsír. Ehhez már tényleg kell a matek, a spéci étrend, a szakkönyvek, vagy a szakember. Ezért javaslom én elöször a fogyást, és utána nekiállni izmot építeni.
Magam példáján látom, hogy áprilisban nekiálltam kerékpározni, heti 3x30km-t, intenzív tempóban, és onnantól kezdve szinte nem is fogytam egészen addig, míg nem hagytam ki egy 3 hetet júniusban. A kihagyáskor megint sikerült fogyni, de aztán azóta szinte semmi, 89 körül ingázok. Persze, combom, lábam fenekem, hasam izmosabb lett, de nem annyira, ami indokolná, hogy ne veszítsek a súlyomból. Az erőnlétem is sokkal jobb, csak a kilók nemigen változnak. Megvan az 1000km, most kihagyok megint pár hét kerékpározást, szeretném, ha újra beindulna a fogyás. Majd beszámolok a tapasztalatokról.
Narxis: ehhez sajnos nem értek. vérvcukor mérés jó ötlet.
-
törölt tag
Gondolom ha döntéshozói munkád van akkor másokat kell ösztönöznöd,bírálnod ami megy is csak magadon nem gyakorlod.
Mozgásaktivitásos karkötő segítene,ami ösztönöz a mozgásra jelez,hogy állj fel az alvásciklust figyeli,kalóriát pulzust mér stb.Mellette nem ártana írni egy darabig nappal mennyi ételt fogyasztottál és a nap végén a kalóriákat összeszámolni. -
Andris837
senior tag
-
Rambovits
senior tag
Köszi
mennyi az ajánlott heti adag? Én H-K-CS-P-re gondoltam 4 nap, közte 1 nap pihenővel. De kolléga miatt ez lehet, hogy V-H-SZ-CS lenne.
A vizet értem, a szőlőcukor miért kell?
Akkor egyelőre marad az étrend, a szotyit már eldugtam a szekrény mélyére, majd a télen kidobálom a galamboknak
Teából mindegy milyen iszok, csak no cukor? Imádom a gyümölcs teákat, jelenleg a Saga-t iszom. Van még itthon egy üveg mézem, azzal mi legyen?
Tudva a méreteimet, és ismerős tapasztalatait, mit lehet tenni, hogy súlyvesztés után ne nézzek úgy ki mint egy repülő mókus? -
boost
veterán
Nagyon jók a képek, tényleg így van, ha valaki nekiáll kondizni, az átlag feletti izom tényleg eltolja a normál súlyt.
Nem akarlak rávenni olyanra, amihez nincs kedved, nehogy félreérts.
Én az első 2-3 napban csak azzal foglalkoztam, hogy annyit egyek, hogy ne hízzak a kalóriák szerint. Tehát olyan 2000-2100körül. És utána további 2-3 nap alatt, fokozatosan mentem le 1400 kalóriára. Nagyon jó, hogy ezt valahol rögzítem. Ez olyan, mint a spórolás. Ha odafigyelsz, pl irod, hogy az utóbbi egy hónapban mire ment el a pénzed ( ezért fizetek mindenhol bankkártyával, akkor nem kell kvázi írni), akkor jobban meggondolod, hogy mire költesz. És ugyanígy működik a myfitnesspal is.
Ma az ebédem bolognai spagetti, szénhidrátbomba, már most fáj beírni myfitnesspal-ba, és tudom, hogy legközelebb jobban megszervezem, hogy legyen valami diétás itthon helyette, ne kelljen kajáldába menni menüt enni. Reggel ettem egy virslit ( múlt héten még kettőt), ketchupot, újhagymát. Nem telített el, de nem is vagyok most éhes. Vacsira szintén valami fehérjedús, szénhidrátmentes kaját kell néznem. Grillezett csirkemell, sült paprikával, vagy valami hasonlót készítek, kis adagban, hogy eltegyem a mélyhűtőbe is.
Amint látjátok egyelőre nagyon lelkes vagyok.
Ha egy két héten belül eltüntem, akkor abbamaradt a lelkesedés, és pizza-diétára kapcsoltam.
-
boost
veterán
"Szóval 175-höz a 70 szerintem kevéske. Bár alkatfüggő is. Én rengeteget sportoltam ifjonc, tanonc koromban. Ha 70-re lemennék nagyon vékony lennék, de nálam 85-90 lenne a reális és az alkatilag elfogadott."
Az tény, hogy alkatfüggő. Megnéztem a magasságoddal több ilyen "mennyi az ideális súlyom kalkulátort" és 70 és 73 közötti értékek jönnek ki, szóval a fater mérése nem pontatlan, de tényleg kicsit alámér. Tegyük fel, hogy te széles alkatú vagy, legyen 75-77.
Pont ma jött az értesítés a MyFitnessPal-tól, hogy már két hete rögzítek. Holnap megint mérekezek. Ha ez így tényleg működik, akkor végre találtam egy talán nem egyszeri lefogyásra alkalmas módszert, ahol tényleg rám van bízva, hogy mit eszek, lényeg, hogy rögzítsem, és a napi limitet ne lépjem át. Nagyon kényelmes. Nincs kedve valakinek csatlakozni? Talán úgy könnyebben menne, ha nem egyedül toljuk, és látjuk a másik haladását.
Tényleg, találtam tegnap egy jó ronda képet a zsír és izom összehasonlítására. Mindkettő modell ugyanolyan súlyú:
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Formula-1
- Konteó topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Elektromos cigaretta 🔞
- Metal topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Krémarany, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Kék, 1 Év Garancia
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- PS Plus előfizetések
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest