- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
"Egyébként az Nvidia sorozat elég jól működik tudtommal Linux alatt,"
Kérdeztem Linuxos ismerőseimet, hogy az ATI-kkal mi baj Linux alatt, de aztán kiderült, hogy évek óta nem próbálta egyikük sem, csak a neten olvassák, hogy gond van velük. Gondolom, egymásnak írogatják. -
mr_ricsi
veterán
"Vagyis azt mondod, hogy az alaplapon lévő intel chip nem tud hw gyorsítást?"
Amire te gondolsz az nem olyan egyszerű:DXVA
A lejátszóproginak tudnia kell, hogy a munka egy részét a VGA-ra irányítsa.
És az ilyen "DirectX"-es dolgok a Linux alatt nem nagyon szoktak működni. A videógyorsításról kérdeztem Linuxos ismerőseimet, de csak egy nagyon nem meggyőző "biztosan" volt a válasz.Egy link a köz javára:
Foxconn DH-839 -
mr_ricsi
veterán
"Az RTL-Klub és a TV2 kérdése érdekes."
[I] 56. Az analóg frekvenciák lekapcsolásáig a digitális földfelszíni hálózatok száma korlátozott. Mivel a kereskedelmi televíziók analóg frekvenciái hosszú távon, 2012 júliusáig lefoglalják a rendelkezésre álló frekvenciakészlet nagy részét, még a közszolgálati analóg műsorszórás leállításával is csak 3 országos (1. MUX, 2. MUX, 4. MUX) és egy regionális multiplex (3. MUX) alakítható ki. Az RRC-06 értekezleten kiharcolt 7 UHF és 1 VHF digitális hálózat kialakítására csak akkor nyílik lehetőség, ha a közszolgálati televízió mellett a kereskedelmi televíziók analóg műsorszórása is leáll. Így a pályáztatás frekvenciagazdálkodási szempontból két időszakra osztható:
- Az analóg sugárzás leállításáig megnyíló lehetséges (három később esetleg négy) multiplex, illetve
- A digitális átállást követően elérhetővé váló további (legfeljebb négy) multiplex.97. Az országos kereskedelmi adók (RTL Klub és tv2) analóg sugárzásának lekapcsolására az ORTT 2005. nyári döntése miatt elvileg csak 2012 júliusában nyílik lehetőség, mivel a testület pályáztatás és a digitalizációban való részvétel feltételül szabása nélkül meghosszabbította a műsorszolgáltatási jogosultságukat, amely közvetve a vételkörzetet biztosító frekvenciák használatát is lehetővé teszi. Az analóg műsorszolgáltatási jogosultságok digitálisra cserélésére az Rttv. nem ad lehetőséget, erre jelenleg csak a kereskedelmi televíziók önkéntes lemondása esetén nyílna lehetőség.
Forrás: Melléklet az 1014/2007. (III. 13.) Korm. határozathoz [/I]
A TV2 és a RTL-Klub önálló saját multiplexet akar, amelyen a saját csatornájuk mellett az anyacégükhöz kötődő egyéb csatornákat akarnak üzemeltetni, méghozzá lehetőleg a jelenlegi adóhálózatukon (80-84%-os lefedettség). Emiatt átmentek zsaroló pozícióba.
Az MTV álláspontja pedig:
[I] A DVB-T digitális platform esetében az MTV, mint közszolgálati műsorszolgáltató célja, hogy
• az m1 analóg sugárzása csak a kereskedelmi televíziók sugárzásával egyidőben szűnjön megForrás: A Magyar Televízió digitális átállásának stratégiai irányai [/I]
-
mr_ricsi
veterán
"2011. december 31-ig kötelező leállítani az összes magyarországi analóg tévéadót"
Az RTL-klubnak és a TV2-nek 2007. július 9-én hosszabbították a sugárzási engedélyét 5 évre, ami nálam 2012 július 9. Elég izgi dolog lesz az a 2011-es lekapcsolás. (Vagy egy kalap pénzbe fog fájni nekünk, adófizetőknek.)"Ráadásul az m1 esetében ez korábban is bekövetkezhet"
Olvastam az MTV digitális átállásról készített tanulmányát, és addig mennek analógon is, amíg a 2 kereskedelmi. -
beencee
őstag
Egy 1992-es rendelet szerint 1995. december 31-ig az összes Magyarországon forgalomba helyezett kétütemű gépjármúvet katalizátorral kell ellátni. Ennek ugye lassan 13 éve és most kaptak újra nem-tudom-hány-év hosszabbítást...
Más szóval egyszerűen nem tudom elképzelni - persze ebben benne lehet az én szűklátókörűségem -, hogy 3 év múlva Bori néni Bivalybasznádon digitális adást néz a Color Staron, vagy másik oldalról, hogy valaki felvállal egy olyan kőkemény politikai érdekeket súlyosan sértő döntést, hogy lekapcsolja az analóg adókat. -
Vladi
nagyúr
Szia!
Olvasd el róland cikkét a témában. Szépen összegyűjti a htpc előnyeit és hátrányait, valamint a mellette szóló érveket. Én is csak azokat tudnám ismételni.
Utána remélem könnyebb lesza döntés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Autós kamerák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Gamepad
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest